Prvo sto pada u oci je sljedece: tema je cisto istorijska a svakom-loncu-poklopac u ovoj emisiji je REZISER, bez obzira sto su tu jos dvojica kakvih-takvih istoricara i jos jedan novinar-publicista-pisac-ili sta je vec taj baksuzni Bazdulj.Breathless wrote:Kakvo četničko pišanje po Pincipu i Mladoj Bosni! Posebno ovaj Ljušić, Koštuničin historičar, a danas "naprednjak". Društvo iz najvlažnijih Dražinih snova.tandmand wrote:
Bazdulji su prica za sebe, postratni bosanski fenomen, ali Muharem je ovdje jedini pokušao nesto smisleno da kaze, mada nije uspio ni jednu misao izvesti do kraja, jer su ga svaki put prekidali, a da ne kazem da je rijec dobio tek u dvadeset i nekoj minuti, negdje na polovini emisije. Baš je bilo mučno gledati. Razumijem frustraciju casrsijom koja ga je nipodastavala i ismijavala, ali nije mi jasno samo zasto sebi priređuje ovakva poniženja i dopušta da ga se na najgori način troši, i to još kod Nemanje u Višegradu.
Nemanja Hidraulika Kusturica uobičajeno valja kao Martin po diviziji, još kad se tome doda to neprestano dodvoravanje velikosrpskom nacizmu, onda je ugođaj potpun.![]()
Ne znam zasto sebi dopustate da brojite krvna zrnca bilo kome pa i Bazdulju. Ako vec idete u tom pravcu da ga time diskreditirate, koliko znam, Bazdulj je bio u vezi sa onom tukom iz Travnika, ako se u međuvremenu nije nešto promijenilo, ali to sve zajedno, nigdje veze. Ne bacajte kamenje tako olako.
Druga stvar, svaki prosjecno obrazovan covjek sa ovih prostora treba da je upoznat sa likom i djelom Miroslava Lazanjskog. Onaj ko ima mrvu obraza sigurno mu nece biti gost ni u kakvoj emisiji.