Auto male potrošnje do 5000 KM

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
amar1994

#101 Re: Auto male potrošnje do 5000 KM

Post by amar1994 »

:lol: :lol:

Pa jes dok je pod fordom bilo to :mrgreen:
vauvau

#102 Re: Auto male potrošnje do 5000 KM

Post by vauvau »

A vidim za šta ste se uhvatili kad kažem da ne bi vozio mislim da ne bi kupio sebi jer nema te klase koju ja vozim u ponudi
A firma mora imati takva jeftina vozila pa prođe ko ponudi bolje za manje para
Travnički Noćni Šetač

#103 Re: Auto male potrošnje do 5000 KM

Post by Travnički Noćni Šetač »

vauvau wrote: Gdje sam ja napiso da nisam vozio????
Firma imala 24 komada i svi hrđžaju na istim mjestima naravno da se nije popravilo nego se prodaje dalje
Ali to je činjenica koliko god se to tebi ne sviđža isto što se ne sviđža ovima što kupe diplome kad konkurišu u firmi pa ih pitam konkretne stvari pa ne mogu odgovoriti jer veze nemaju i još ih nije sramota
Ovo je iskustvo iz prakse a ne nečija želja jer je vozio 4 forda

Treba dva puta da ti citiram... evo ti citat tvoj par postova iznad...
...
Inače bolje je tvoje iskustvo iz firme gdje se vozila hrdaju jer jbg nije tvoje , najbolje je službeno auto, nego moje lično iskustvo preko desetak godina...
...
I ja ne radim na fakultetu niti sam ga položio pa i dalje taj "argument" veze nema ni sa temom ni sa životom...
...
usput: zašto pišeš: svidža ...
vauvau

#104 Re: Auto male potrošnje do 5000 KM

Post by vauvau »

konektovan wrote:Svadjaju se zbog forda i hrdje, a mazda najgora kad je hrdja u pitanju. :mrgreen:
I mazda isto hrđža ko ford i šta sad dobro idu ne kvare se puno ali hrđžaju
amar1994

#105 Re: Auto male potrošnje do 5000 KM

Post by amar1994 »

evo je :D , dvije tisuce deseta , jos je povrsinska al svejedno :run:

Image

Image
vauvau

#106 Re: Auto male potrošnje do 5000 KM

Post by vauvau »

Travnički Noćni Šetač wrote:
vauvau wrote: Gdje sam ja napiso da nisam vozio????
Firma imala 24 komada i svi hrđžaju na istim mjestima naravno da se nije popravilo nego se prodaje dalje
Ali to je činjenica koliko god se to tebi ne sviđža isto što se ne sviđža ovima što kupe diplome kad konkurišu u firmi pa ih pitam konkretne stvari pa ne mogu odgovoriti jer veze nemaju i još ih nije sramota
Ovo je iskustvo iz prakse a ne nečija želja jer je vozio 4 forda

Treba dva puta da ti citiram... evo ti citat tvoj par postova iznad...
...
Inače bolje je tvoje iskustvo iz firme gdje se vozila hrdaju jer jbg nije tvoje , najbolje je službeno auto, nego moje lično iskustvo preko desetak godina...
...
I ja ne radim na fakultetu niti sam ga položio pa i dalje taj "argument" veze nema ni sa temom ni sa životom...
...
usput: zašto pišeš: svidža ...
Ako je firma moja onda su valjda i vozila koja se kupe moja
Smatram ih tako iako su lizing i ja ih ne vozim
A šta je problem što pišem tako vidim da svi razumiju a tebi smeta jer voziš forda pa ti krivo što svi znaju da hrđžaju
I ti pišeš hrdaju umjesto hrđžaju pa opet svi razumiju
Seyfo

#107 Re: Auto male potrošnje do 5000 KM

Post by Seyfo »

Opel je bio na zlu glasu zbog hrDŽe pa su se potrudili u ovom milenijumu, a ford je valjda uradio isto? Bar sam mislio tako. BTW ovo "sviDŽA", "hrDŽa" mi je tako simpa :-)
amar1994

#108 Re: Auto male potrošnje do 5000 KM

Post by amar1994 »

al sta je problem i sa malo hrdje , ja koliko znam sve se moze sredit i napravit , jedino ako struhne negdje iznutra , onda je za otpada :D
Travnički Noćni Šetač

#109 Re: Auto male potrošnje do 5000 KM

amar1994 wrote:evo je :D , dvije tisuce deseta , jos je povrsinska al svejedno :run:

Image

Image
Ti plastični pragovi su dušu dali za sakupljanje vode / vlažnosti ispod i nagrizanje karoserije... Inače Ford i Mazda su dijelili motore i platforme za dva modela a od 2008.g. Ford nema kontrolni paket dionica u Mazdi...
lavic

#110 Re: Odg: Auto male potrošnje do 5000 KM

Post by lavic »

lorente wrote:
romeomoraprezivjeti wrote:
condy wrote:Za te pare je teško naći auto u dobrom stanju, radi čega je potrebno biti strpljiv. Ja bih trazio Peugeota 206 benzinca. Mislim da se moze naći očuvan primjerak za te pare. Auto je prostrano i veoma udobno, ima zračne jastuke, abs i klimu, što je veoma bitno za ukupni ugođaj.

Kod 206,obavezno pregledati torzije,to je njihova najveca boljka.

poslano s moga Sonija Ze:-D
ako nadjes ispravan zadnji most, ja cu ti ga kupiti kao poklon :-D igrom slucaja imam 2-3 prijatelja i imao sam nekoliko radnih kolega koji su vozali ili jos vozaju 206, i sve i jedan je imao zadnju torziju u "helac" stanju :lol: bas fin autic,udoban ali nisam siguran ni da postoji 206ica sa ispravnom zadnjom torzijom :sad:

350 KM je popravka torzije, i rjesio problem ako ti sve ostalo pase.
amar1994

#111 Re: Auto male potrošnje do 5000 KM

Post by amar1994 »

amar1994 wrote:evo je :D , dvije tisuce deseta , jos je povrsinska al svejedno :run:

Image

Image
Ti plastični pragovi su dušu dali za sakupljanje vode / vlažnosti ispod i nagrizanje karoserije... Inače Ford i Mazda su dijelili motore i platforme za dva modela a od 2008.g. Ford nema kontrolni paket dionica u Mazdi...
Da , ma ja se zezam to za forda :wink:

Jeste , voda stoji na plastici i + so , tako mi i kaze Englez , moja nema ove plasticne dodatke :)

On isto tako kaze da toliko sole , da vecina auta koja je na cesti pokazuje znakove korozije :-)
vauvau

#112 Re: Auto male potrošnje do 5000 KM

Post by vauvau »

Sve se može popraviti samo je pitanje koliko košta
Travnički Noćni Šetač

#113 Re: Auto male potrošnje do 5000 KM

vauvau wrote: Ako je firma moja onda su valjda i vozila koja se kupe moja
A šta je problem što pišem tako vidim da svi razumiju a tebi smeta jer voziš forda pa ti krivo što svi znaju da hrđžaju
Ti nikako da skontaš.... hajd da budem skroz precizan možda uspije....
NE SMETA meni što ti tvrdiš da fordovi hrđaju...
SMETA MI što za tu tvrdnju koristiš argument "SVI ZNAJU" što veze nema sa normalnom argumentacijom u normalnom razgovoru... hajd pusti mene nije ova ostala raja ovdje zaslužila da ih maltretiraš predrasudama i bajkama...
...
I dalje tvrdim da bolje poznajem Ford od tebe jer opet si rekao da ih ne voziš...
...
No ionako sam povukao svoj prijedlog postavljaču teme pa eto možete biti sretni nema prijedloga da kupi Forda...
...
Gotovo ?
amar1994

#114 Re: Auto male potrošnje do 5000 KM

Post by amar1994 »

Vozaci mazde kao i bajkeri se dijele na one koji su sanirali hrdju i na one koji ce :lol:
vauvau

#115 Re: Auto male potrošnje do 5000 KM

Post by vauvau »

vauvau wrote: Ako je firma moja onda su valjda i vozila koja se kupe moja
Ti nikako da skontaš.... hajd da budem skroz precizan možda uspije....
SMETA MI što za tu tvrdnju koristiš argument "SVI ZNAJU" što veze nema sa normalnom argumentacijom u normalnom razgovoru... hajd pusti mene nije ova ostala raja ovdje zaslužila da ih maltretiraš predrasudama i bajkama...
...
I dalje tvrdim da bolje poznajem Ford od tebe jer opet si rekao da ih ne voziš...
...
No ionako sam povukao svoj prijedlog postavljaču teme pa eto možete biti sretni nema prijedloga da kupi Forda...
...
Gotovo ?
Svašta
Utupio čovjek ford ne hrđža i ne hrđža
Pa kako je zahrđžalo 20 komada na lizingu za 4 godine svi na istim mjestima a auta se peru redovno i održavaju u ovlaštenom servisu
Hajd to objasni kad si pametan
Ali eto ti si u pravu jer si imao 4 forda i ti znaš
Ali eto da ti bude po tvom neću više pisati da su hrđžali da se ne bi uvrijedio
Pametnije je popustiti takvima kao tebi nego pokušati objasniti
Dope_Man

#116 Re: Auto male potrošnje do 5000 KM

Post by Dope_Man »

Na temu: Focus mk1, bez problema naci dobar za ispod 5000. A da hrdja.. hebiga, valjda ovisi najvise od odrzavanja u ovim godinama, ali za ovaj opcenito kazu da vrata i pragovi propadaju. To mi je rekao i lik koji mi ga je prodao i slicno rece i internet. Ja sam na svom sredio neke sitnice kojih je bilo oko obrva, pragova i vrata pa cemo vidjeti koliko ce drzati. Limar mi sam rece da ce neki dijelovi sigurno opet da krenu svojim tokom.

A vidjao sam ih i pravo dobro sredjenih, a isto vrijedi i za svako drugo. Ima i 206ica, cetvorki, megana.. iz tih godina koji izgledaju super, i onih kojima fali pola vrata.
vauvau

#117 Re: Auto male potrošnje do 5000 KM

Post by vauvau »

Pa kad limar tvrdi kojem je to hljeb onda je pametnom dosta
Osim ako želi sam sebe ubijediti u laž kao neki ovdje
Travnički Noćni Šetač

#118 Re: Auto male potrošnje do 5000 KM

vauvau wrote: Svašta
Utupio čovjek ford ne hrđža i ne hrđža
Pa kako je zahrđžalo 20 komada na lizingu za 4 godine svi na istim mjestima a auta se peru redovno i održavaju u ovlaštenom servisu
Hajd to objasni kad si pametan
Ali eto ti si u pravu jer si imao 4 forda i ti znaš
Ali eto da ti bude po tvom neću više pisati da su hrđžali da se ne bi uvrijedio
Pametnije je popustiti takvima kao tebi nego pokušati objasniti
Stvarno ne čitaš šta napišem ?
Evo opet:

SMETA MI što za tu tvrdnju koristiš argument "SVI ZNAJU" što veze nema sa normalnom argumentacijom u normalnom razgovoru.
...
Jel teško shvatiti... ?
Travnički Noćni Šetač

#119 Re: Auto male potrošnje do 5000 KM

Dope_Man wrote:Na temu: Focus mk1, bez problema naci dobar za ispod 5000. A da hrdja.. hebiga, valjda ovisi najvise od odrzavanja u ovim godinama, ali za ovaj opcenito kazu da vrata i pragovi propadaju. To mi je rekao i lik koji mi ga je prodao i slicno rece i internet. Ja sam na svom sredio neke sitnice kojih je bilo oko obrva, pragova i vrata pa cemo vidjeti koliko ce drzati. Limar mi sam rece da ce neki dijelovi sigurno opet da krenu svojim tokom.

A vidjao sam ih i pravo dobro sredjenih, a isto vrijedi i za svako drugo. Ima i 206ica, cetvorki, megana.. iz tih godina koji izgledaju super, i onih kojima fali pola vrata.
Logično... Na auto ( bilo koje ) od 15+ godina moraju postojati sitnice... no prema nekim komentarima ovdje za 4 godine će nestati u hrđi...
vauvau

#120 Re: Auto male potrošnje do 5000 KM

Post by vauvau »

U redu je ne hrđža ford
Pametnije je popustiti takvima kao tebi
Travnički Noćni Šetač

#121 Re: Auto male potrošnje do 5000 KM

Naravno da hrđa... ali ne znaju to svi... to saznaju oni što ne održavaju uredno auto...
Kad gdje čukne kamenčić oni to zamažu...
kad boca vode za brisače pušta, što je česta greška na MK1 onda se to ne lijepi nekim ljepilima već se zamijeni pa neće voda u blatobran...
...
vauvau

#122 Re: Auto male potrošnje do 5000 KM

Post by vauvau »

https://www.autocar.co.uk/car-news/indu ... thing-past

“Mk2 Focuses suffer a fair bit with tin worm, and my 58-plate Mk2.5 is starting to show signs of it.”

“Recently, I’ve seen more than one Mazda 6 with rotted sills and arches, as in large MOT failing holes.”

“Anything Japanese will still be prone to a bit of rust. It’s because they don’t use salt on the roads, so don’t need rust protection.”

Evo za minutu na internetu pa vidi kako ford ne hrđža

Uključi gugl translejt ako ne razumiješ

Dakle opštepoznata činjenica i žao mi je što ti nisam u mogućnosti slikati 20 vozila koja su zahrđžala sva na istim mjestima
amar1994

#123 Re: Auto male potrošnje do 5000 KM

Post by amar1994 »

A sta ti google kaze japance , kaze da su kraljevi jer ne sole nego suse ceste :izet: :D
vauvau

#124 Re: Auto male potrošnje do 5000 KM

Post by vauvau »

Pa ako prodaje auto gdje sole ceste onda nije fer
Travnički Noćni Šetač

#125 Re: Auto male potrošnje do 5000 KM

Drago mi je da si počeo tražiti drugačije argumente od onih koje si u startu davao....
...
Mogu pročitati a vjerujem da će ti google translate pomoći da ovo što si linkovao i razumiješ:

"Approximately 10% of the cars I checked had signs of rust. Ford was very good about it and did a thorough repair, or replaced the tailgate.”
...
Hajd dobro nas je obojice... Dosadni smo svima... Nemoj više nikad Fordove u firmu vidiš kako si loše prošao... Ili zamijeni te što ti održavaju vozila... možda ih baš i ne peru od soli tako čestu kako ti kažu...
Post Reply