Zato što se sastoji od 10 kantona. Ili ti misliš da postoji neki drugi razlog?Umalo popisivac wrote: a znas sto se zove FEDERACIJA?![]()
Komsic se izvinjava Hrvatima (pretpostavka)
- Mister Yes
#101 Re: Komsic se izvinjava Hrvatima (pretpostavka)
-
Umalo popisivac
#102 Re: Komsic se izvinjava Hrvatima (pretpostavka)
Kako glup post. Zaglupljen si mrznjom. Coviceva vila s televizijom ima veze kao i Lagumdzijin stan u Dubrovniku. Dakle, nikakve.JackTheStripper wrote:´Umalo popisivac wrote:Coviceva vila me ne zanima.JackTheStripper wrote:
Vidilo smo koliko ste vicni placanju pretplate na primjerima Erotela... A sto se tice hrvatskog kanala, ja sam za. Posto vi HRvati vazite za financijske virtuoze od BiH, ne bi trebao biti problem uspostavljanja jedne takve privatne televizije. Neka je financira HDZ i HNS, neka Covke koristi sredstva malo bolje, evo viletinu vec ima.
Naravno, sve ste vi spremni vrhovnom stozerniku najstozernije stranke s sjedistem u najstolnijem zapadnom Mostaru, Cimilicima, oprostiti.
-
Umalo popisivac
#103 Re: Komsic se izvinjava Hrvatima (pretpostavka)
Da (ali mislim da se prije drugacije zvala). Kako god, to je entitet u kojem zive Hrvati i Bosnjaci kao konstitutivni narodi. Sad mi ti mozes reci da smo mi konstitutivni i u RS-u, ali svi mi vrlo dobro znamo da su to bajke za malu djecu. Federacija je prije bila entitet Hrvata i Bosnjaka, a RS Srba. Dana smo svi kao konstitutivni svugdje al svi mi znamo da nismo konstitutivni nigdje.Mister Yes wrote:Zato što se sastoji od 10 kantona. Ili ti misliš da postoji neki drugi razlog?Umalo popisivac wrote: a znas sto se zove FEDERACIJA?![]()
-
Umalo popisivac
#104 Re: Komsic se izvinjava Hrvatima (pretpostavka)
Spomenuti "Kiseljak TV" je isto kao da ja spomenm "Igman TV" i one umotane sto se tamo vrte. Dakle to nema veze s vezom ovdje.dadoka84 wrote:Jel to ftv nije dovoljno "hrvatska" tv![]()
Eno fino imate tv kiseljak sa svojim ultra intelektualnim programom, samo je preimenujte i placajte im pretplatu. Ime kanala bi moglo biti: SHT - samo hrvatska televizija. I onda smo svi sretni i zadovoljni al u
-
Umalo popisivac
#105 Re: Komsic se izvinjava Hrvatima (pretpostavka)
Gluposti pises.seln wrote:Problem je u tome sto ne znate ni odakle ste suplji.Umalo popisivac wrote:Pa u cemu je sad problem? Pa zar nisi ti rekao da te smeta sto se govori hrvatskim na FTV-u?seln wrote:[
Prije ce biti kalifat, ali ti slobodno tjeraj dalje.Ja sam ti samo iznio prijedlog kako da se to efikasno rijesi.
Ali ti nemas pojma ni sam sto meljes.
Zapravo, znate....od Ivan planine....
Ti iznio prijedlog?
To mozes ponuditi srbima u hrvatskoj.
-
Basvod
#106 Re: Komsic se izvinjava Hrvatima (pretpostavka)
Sta ce se Zeljko izvinjavati...
Trebaju se izviniti organizatori inzinjeringa i prevare.
Trebaju se uspostaviti zakoni koji ce omemoguciti neke buduce bosnjacke politicare da ponove isto.
Zeljko je tek instrument, danas nus produkt, jedne propale politike.
Zeljku treba omoguciti da radi posao za koji je skolovan. Pomoci covjeku da se izvuce iz politike u koju je zbog imena upetljan. Nek zivi normalno, dize djecu, otplacuje kredit i seta zenu predvece po gradu.
Trebaju se izviniti organizatori inzinjeringa i prevare.
Trebaju se uspostaviti zakoni koji ce omemoguciti neke buduce bosnjacke politicare da ponove isto.
Zeljko je tek instrument, danas nus produkt, jedne propale politike.
Zeljku treba omoguciti da radi posao za koji je skolovan. Pomoci covjeku da se izvuce iz politike u koju je zbog imena upetljan. Nek zivi normalno, dize djecu, otplacuje kredit i seta zenu predvece po gradu.
- kingofsnake
#107 Re: Komsic se izvinjava Hrvatima (pretpostavka)
E vidiš dobro si, napokon si na tragu. Te "umotane" rade na Bošnjačkoj TV Igman. I Bošnjaci kad su pravili tu TV nisu tražili od Hrvata da participiraju.Umalo popisivac wrote:Spomenuti "Kiseljak TV" je isto kao da ja spomenm "Igman TV" i one umotane sto se tamo vrte. Dakle to nema veze s vezom ovdje.dadoka84 wrote:Jel to ftv nije dovoljno "hrvatska" tv![]()
Eno fino imate tv kiseljak sa svojim ultra intelektualnim programom, samo je preimenujte i placajte im pretplatu. Ime kanala bi moglo biti: SHT - samo hrvatska televizija. I onda smo svi sretni i zadovoljni al u
A sa ovim umotane si upravo pokazao kolko si ti zaglupljen mržnjom.
-
Basvod
#108 Re: Komsic se izvinjava Hrvatima (pretpostavka)
A oni koji zagovaraju asimilaciju jos manje.Skijaš wrote:Onaj ko rješenje vidi u etničkoj podjeli nema pravo teoretisati o moralnosti i obrazu.dustaban wrote:Umalo popisivac wrote: Nanio je (recimo imenovanje ambasadora, gdje je isto Bosnjake podmetao pod Hrvate). Ali prije svega stvar je u nemoralnosti i bezobrazluku. Mozemo to okrenuti i reci. Sta je to Komsic uradio za Bosnjake, ili za BiH?
Komsic, odnosno bosnjacki politicki inzinjering je nanio najvise stete samoj BiH, jer varate se ako mislite da to ljudi ne vide i ne pamte, kako u BiH, tako i van nje. Na kraju krajeva godine i godine su potrosene (i jos ce ih biti potroseno) oko inih Komsica i Sejdica/Fincija umjesto da se zabavimo daleko bitnijim pitanjima kao sto je ogromna nezaposlenost, korupcija itd.![]()
Al' trebace jos vremena da oni ovo skontaju.
- It_is_a_Leclerc
#109 Re: Komsic se izvinjava Hrvatima (pretpostavka)
Zašto bi se iko izvinjavao za dosljedno i legalno provođenje ustava države u kojoj živi ?!
To što se to ne sviđa dijelu Hrvata od Ivana naniže, nije moj problem i nije me uopšte briga.
To što se to ne sviđa dijelu Hrvata od Ivana naniže, nije moj problem i nije me uopšte briga.
-
Basvod
#110 Re: Komsic se izvinjava Hrvatima (pretpostavka)
A nije problem sto Srbi i Hrvati placaju bosnjacki FTV i BHT?seln wrote:Pa dobro, u cemu je problem, napravite ga....Umalo popisivac wrote: Nismo mi ti koji koce uspostavu jos jednog kanala.
ili je to opet ono: hrvatski kanal koji ce placati Bosnjaci. E, za to ces morati jos malo cekati. Do sudnjeg dana, mislim.
Last edited by Basvod on 20/01/2014 14:57, edited 1 time in total.
-
Umalo popisivac
#111 Re: Komsic se izvinjava Hrvatima (pretpostavka)
Pokrivene, pardon.kingofsnake wrote:E vidiš dobro si, napokon si na tragu. Te "umotane" rade na Bošnjačkoj TV Igman. I Bošnjaci kad su pravili tu TV nisu tražili od Hrvata da participiraju.Umalo popisivac wrote:Spomenuti "Kiseljak TV" je isto kao da ja spomenm "Igman TV" i one umotane sto se tamo vrte. Dakle to nema veze s vezom ovdje.dadoka84 wrote:Jel to ftv nije dovoljno "hrvatska" tv![]()
A sa ovim umotane si upravo pokazao kolko si ti zaglupljen mržnjom.
Trebas prvo nauciti sta je to privatni kapital da bi mogli dalje.
-
JackTheStripper
#112 Re: Komsic se izvinjava Hrvatima (pretpostavka)
Umalo popisivac wrote:Spomenuti "Kiseljak TV" je isto kao da ja spomenm "Igman TV" i one umotane sto se tamo vrte. Dakle to nema veze s vezom ovdje.dadoka84 wrote:Jel to ftv nije dovoljno "hrvatska" tv![]()
Umotana je i gospa, pa je opet stujes.
-
Umalo popisivac
#113 Re: Komsic se izvinjava Hrvatima (pretpostavka)
dosljedno? Sta je tu dosljedno? To sto je rekao da ce se na popisu izjasniti kao "Bosanac" nakon 8 godina predsjednistva kao Hrvat? to je dosljedno? To sto se s komsicem radilo je cisto izigravanje ustavnih odredbi i zloupotreba smisla Ustava BiH.It_is_a_Leclerc wrote:Zašto bi se iko izvinjavao za dosljedno i legalno provođenje ustava države u kojoj živi ?!
Ne znam kako bi gledali da se Bosnjacima izabere od strane Hrvata neko kao Abdic? hrvati naravno nemaju ni mogucnost za takvo sto, al pretpostavimo.
Last edited by Umalo popisivac on 20/01/2014 15:04, edited 1 time in total.
-
Umalo popisivac
#114 Re: Komsic se izvinjava Hrvatima (pretpostavka)
Nisam vjernik neki. A to s Gospom je bas bitno za raspravu.JackTheStripper wrote:Umalo popisivac wrote:Spomenuti "Kiseljak TV" je isto kao da ja spomenm "Igman TV" i one umotane sto se tamo vrte. Dakle to nema veze s vezom ovdje.dadoka84 wrote:Jel to ftv nije dovoljno "hrvatska" tv![]()
-
JackTheStripper
#115 Re: Komsic se izvinjava Hrvatima (pretpostavka)
FTV i BHT prvenstveno nisu zamisljeni kao bosnjacki TV-kanali, nego kao javni emiteri Federacije BiH i drzave Bosne i Hercegovine.Basvod wrote:A nije problem sto Srbi i Hrvati placaju bosnjacki FTV i BHT?seln wrote:Pa dobro, u cemu je problem, napravite ga....Umalo popisivac wrote: Nismo mi ti koji koce uspostavu jos jednog kanala.
ili je to opet ono: hrvatski kanal koji ce placati Bosnjaci. E, za to ces morati jos malo cekati. Do sudnjeg dana, mislim.
A ovo o nekakvom toboznjem izvinjenju Bosnjaka Hrvatima, to okaci macku o rep. Ili se preseli na Siroki Brijeg. Koji defetizam majko mila. Srecom pa nemamo Tebe kao pregovornika, ti bi sutra potpisao i treci entitet, i hrvatski tv kanal. Takvi kao sto si ti gade mi se.
Don obraz.
Last edited by JackTheStripper on 20/01/2014 15:09, edited 1 time in total.
-
JackTheStripper
#116 Re: Komsic se izvinjava Hrvatima (pretpostavka)
Umalo popisivac wrote:JackTheStripper wrote:Nisam vjernik neki. A to s Gospom je bas bitno za raspravu.Umalo popisivac wrote:
Lukavi latinluk, uvijek spreman na izvlacenje. To za gospu je itekako bitno za raspravu, jer si ti prvi krenuo s pricama o zenama koji prakticiraju svoju vjeru.
- kingofsnake
#117 Re: Komsic se izvinjava Hrvatima (pretpostavka)
Pa jadan ne bio, ti hoćeš sa parama SVIH poreskih obveznika praviti televiziju koja će služiti SAMO JEDNOM DIJELU tih poreskih obveznika tj. Hrvatima. Meni to djeluje kao privatizacija kapitala.Umalo popisivac wrote: Pokrivene, pardon.![]()
Mislim da si se malo pogubio u priči pa si počeo nesuvislo lupat. Uvijek se sjeti: nije majka Muju/Ivana klela što se kocako, nego zato što se vadio.
-
Umalo popisivac
#118 Re: Komsic se izvinjava Hrvatima (pretpostavka)
Idi popij tabletu, vrijeme ti je.Umalo popisivac wrote:JackTheStripper wrote:Umalo popisivac wrote:
Nisam vjernik neki. A to s Gospom je bas bitno za raspravu.
Lukavi latinluk, uvijek spreman na izvlacenje. To za gospu je itekako bitno za raspravu, jer si ti prvi krenuo s pricama o zenama koji prakticiraju svoju vjeru.
-
Hafis
#119 Re: Komsic se izvinjava Hrvatima (pretpostavka)
Gdje ste ovog talenta dosad skrivaliJackTheStripper wrote: FTV i BHT prvenstveno nisu zamisljeni kao bosnjacki TV-kanali, nego kao javni emitera Federacije BiH i drzave Bosne i Hercegovine.
A ovo o nekakvom toboznjem izvinjenju Bosnjaka Hrvatima, to okaci macku o rep. Ili se preseli na Siroki Brijeg. Koji defetizam majko mila. Srecom pa nemamo Tebe kao pregovornika, ti bi sutra potpisao i treci entitet, i hrvatski tv kanal. Takvi kao sto si ti gade mi se.
Don obraz.
Šteta ga je ovdje trošiti, taman dobar za poskoka
- It_is_a_Leclerc
#120 Re: Komsic se izvinjava Hrvatima (pretpostavka)
Umalo popisivac wrote:dosljedno? Sta je tu dosljedno? To sto je rekao da ce se na popisu izjasniti kao "Bosanac" nakon 8 godina predsjednistva kao Hrvat? to je dosljedno? To sto se s komsicem radilo je cisto izigravanje ustavnih odredbi i zloupotreba smisla Ustava BiH.It_is_a_Leclerc wrote:Zašto bi se iko izvinjavao za dosljedno i legalno provođenje ustava države u kojoj živi ?!
Ne znam kako bi gledali da se Bosnjacima izabere od strane Hrvata neko kao Abdic? hrvati naravno nemaju ni mogucnost za takvo sto, al pretpostavimo.
Željko Komšić se izjašnjava kao Hrvat. Zatvorite "Dnevni list". Lažu vas.
Izigravanje ustava ? Ne bih rekao. Dapače. Da se radi o izigravanju Ustava, njegov bi izboe osporio Ustavni sud.
Da zaključimo - Željko Komšić je Hrvat koji je izabran na mjesto člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda. To da bi tog predstavnika trebali birati Hrvati, nigdje ne piše.
- kingofsnake
#121 Re: Komsic se izvinjava Hrvatima (pretpostavka)
Klasični perfidni fol, sve kao rasprava na demokratskim načelima uz uvažavanje drugih, al prva prilika da se podjebaje se i iskoristi.JackTheStripper wrote:Lukavi latinluk, uvijek spreman na izvlacenje. To za gospu je itekako bitno za raspravu, jer si ti prvi krenuo s pricama o zenama koji prakticiraju svoju vjeru.
-
Umalo popisivac
#122 Re: Komsic se izvinjava Hrvatima (pretpostavka)
Pa jadan ti ne bio, je li ti razumijes da porez placaju i Hrvati! Placaju porez u recimo Hercegovini pa se gradi autoput od Sarajeva do sta ja znam, Zavidovica. Ko te sta pita.kingofsnake wrote:Pa jadan ne bio, ti hoćeš sa parama SVIH poreskih obveznika praviti televiziju koja će služiti SAMO JEDNOM DIJELU tih poreskih obveznika tj. Hrvatima. Meni to djeluje kao privatizacija kapitala.Umalo popisivac wrote: Pokrivene, pardon.![]()
Mislim da si se malo pogubio u priči pa si počeo nesuvislo lupat. Uvijek se sjeti: nije majka Muju/Ivana klela što se kocako, nego zato što se vadio.
-
Basvod
#123 Re: Komsic se izvinjava Hrvatima (pretpostavka)
Nisu zamisljeni al su se u to pretvorili. Glasila ( pojedinih) bosnjackih stranaka, doduse na raznim jezicima...JackTheStripper wrote:
FTV i BHT prvenstveno nisu zamisljeni kao bosnjacki TV-kanali, nego kao javni emitera Federacije BiH i drzave Bosne i Hercegovine.
I u tome niko ne vidi problem, to je ok, normala... Problem je kad Hrvati zatraze isto sto imaju Bosnjaci i Srbi. Doduse Bosnjaci duplo, dva clana Predsjednistva, dva TV kanala...
-
Umalo popisivac
#124 Re: Komsic se izvinjava Hrvatima (pretpostavka)
Ustavni sud pazi na legalnost (na stranu politika koja se i tu uvukla). Da bi clana Predsjednistva iz reda hrv. naroda trebali birati Hrvati nalaze zdrav razum ako nista drugo. Cemu drugo troclano Predsjednistvo.It_is_a_Leclerc wrote:Umalo popisivac wrote:dosljedno? Sta je tu dosljedno? To sto je rekao da ce se na popisu izjasniti kao "Bosanac" nakon 8 godina predsjednistva kao Hrvat? to je dosljedno? To sto se s komsicem radilo je cisto izigravanje ustavnih odredbi i zloupotreba smisla Ustava BiH.It_is_a_Leclerc wrote:Zašto bi se iko izvinjavao za dosljedno i legalno provođenje ustava države u kojoj živi ?!
Željko Komšić se izjašnjava kao Hrvat. Zatvorite "Dnevni list". Lažu vas.
Izigravanje ustava ? Ne bih rekao. Dapače. Da se radi o izigravanju Ustava, njegov bi izboe osporio Ustavni sud.
Da zaključimo - Željko Komšić je Hrvat koji je izabran na mjesto člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda. To da bi tog predstavnika trebali birati Hrvati, nigdje ne piše.
- kingofsnake
#125 Re: Komsic se izvinjava Hrvatima (pretpostavka)
Ali taj autoput nije Bošnjački!!! Na tom autoputu rade i Hrvati, natpisi su i na hrvatskom, koriste ga Hrvati iz recimo Srednje Bosne i Posavine, a i Hercegovački itd. Plačaju porez i Hrvati i za to imaju Federalnu televiziju na kojoj rade Darjan Babić, Duška Jurišić, koristi se hrvatski jezik, imaju reportaže iz gradova sa hrvatskom večinom, ima Božićni program itd... Ali ti želiš SAMO HRVATSKI PROGRAM, ali da ga prave i BOŠNJACI.Umalo popisivac wrote:Pa jadan ti ne bio, je li ti razumijes da porez placaju i Hrvati! Placaju porez u recimo Hercegovini pa se gradi autoput od Sarajeva do sta ja znam, Zavidovica. Ko te sta pita.kingofsnake wrote:Pa jadan ne bio, ti hoćeš sa parama SVIH poreskih obveznika praviti televiziju koja će služiti SAMO JEDNOM DIJELU tih poreskih obveznika tj. Hrvatima. Meni to djeluje kao privatizacija kapitala.Umalo popisivac wrote: Pokrivene, pardon.![]()
Jel stvarno ne vidiš razliku?