EP u rukometu-Danska

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Locked
Timotije

#101 Re: EP u rukometu-Danska

Post by Timotije »

It_is_a_Leclerc wrote:Vidim, otkako je pizdunski potjerao vrlo vjerovatno najboljeg srednjeg vanjskog svih vremena - Ivana Balića, Slavko Goluža je napokon naučio držati time out-ove.
Na ovo cu se nadovezati jos iz ranijih dana, dok je onaj "Coro" bio selektor, ne mogu mu se ni imena sjetiti a sjedio je 100 godina u stolici... Na ranijim prvenstvima, onim ispod 2010, Ivano je naravno bio kralj, i to ne samo u Hrvata, nego objektivno virtuoz, samo takav, i zovne covjek "time out"...! Ova dvojica Danaca, komentatora, vukova iskusnih samo takvih, umiru od "sege" i gledaju samo u Balica, gdje stoji i kakve face pravi... Znaci i bez ikakvog poznavanja jezika, vidjelo se ko je i koliki gazda u reprezentaciji! Nije ova Hrvatska isti tim bez njega, definitivno nije...
Svedjani odlicni, izgubili su samo zato sto im je golman bio zeru slabiji od Alilovica (koji je imao finu partiju), jedan gol na kraju...
It_is_a_Leclerc

#102 Re: EP u rukometu-Danska

Post by It_is_a_Leclerc »

Timotije wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Vidim, otkako je pizdunski potjerao vrlo vjerovatno najboljeg srednjeg vanjskog svih vremena - Ivana Balića, Slavko Goluža je napokon naučio držati time out-ove.
Na ovo cu se nadovezati jos iz ranijih dana, dok je onaj "Coro" bio selektor, ne mogu mu se ni imena sjetiti a sjedio je 100 godina u stolici... Na ranijim prvenstvima, onim ispod 2010, Ivano je naravno bio kralj, i to ne samo u Hrvata, nego objektivno virtuoz, samo takav, i zovne covjek "time out"...! Ova dvojica Danaca, komentatora, vukova iskusnih samo takvih, umiru od "sege" i gledaju samo u Balica, gdje stoji i kakve face pravi... Znaci i bez ikakvog poznavanja jezika, vidjelo se ko je i koliki gazda u reprezentaciji! Nije ova Hrvatska isti tim bez njega, definitivno nije...
Svedjani odlicni, izgubili su samo zato sto im je golman bio zeru slabiji od Alilovica (koji je imao finu partiju), jedan gol na kraju...
Lino Červar je gospodin čovjek. Od Hrvatske koja je bila zadnja na EP u Švedskoj napravio je reprezentaciju koja je u Portugalu 2004. preko Njemačke sa Kretschmarom i Fritzom, došla do prvog zlata.
Slavko Goluža ima puno, puno sreće, da ima Duvnajka i Vorija. Njegovo znanje se svodi na to da igračima savjetuje da idu jedan na jedan i da ne prave 2 minute. Lino je makar pičkarao na klupi.
dječak sa šibicama

#103 Re: EP u rukometu-Danska

Post by dječak sa šibicama »

Timotije wrote: Svedjani odlicni, izgubili su samo zato sto im je golman bio zeru slabiji od Alilovica (koji je imao finu partiju), jedan gol na kraju...
:?

Alilovic 6 odbrana

Sjostrand 14

Losert i andersson po 1.

Vise nego duplo odbrana Sjostranda. Svedjani imaju najbolji golmanski par na prvenstvu, sigurno.
It_is_a_Leclerc

#104 Re: EP u rukometu-Danska

Nemaju.
Danci, Francuzi i Norvežani (otišli kući) su bolji. Možda ne statistički, ali nominalno jesu i očekivati je da će to potvrditi do kraja.

Joj, al' se potresa Zoran Šuko što Srbiji ne ide dobro. :lol:
opremdobro30

#105 Re: EP u rukometu-Danska

Post by opremdobro30 »

Srbi izgubise a utakmica tek pocela :lol:

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
kakavdanakneiskustvu

#106 Re: EP u rukometu-Danska

Post by kakavdanakneiskustvu »

didier dinart završio igračku karijeru?
kakavdanakneiskustvu

#107 Re: EP u rukometu-Danska

dječak sa šibicama wrote:Buntic prelomio utakmicu.

Dobri Svedjani, sve bolje igraju iz godine u godinu, slazu ekipu polako. A i na klupi su im legende.

Duvnjak je svijet za sebe. A onaj gol Svedjana, kakva majstorija :thumbup:

Poljaci i Rusi ocekivano :D sad Srbija mora pobijediti Francusku ako zeli dalje.

ne sjećam se kad sam onakav gol vidio :thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#108 Re: EP u rukometu-Danska

It_is_a_Leclerc wrote:
Timotije wrote:
Lino Červar je gospodin čovjek. Od Hrvatske koja je bila zadnja na EP u Švedskoj napravio je reprezentaciju koja je u Portugalu 2004. preko Njemačke sa Kretschmarom i Fritzom, došla do prvog zlata.
Slavko Goluža ima puno, puno sreće, da ima Duvnajka i Vorija. Njegovo znanje se svodi na to da igračima savjetuje da idu jedan na jedan i da ne prave 2 minute. Lino je makar pičkarao na klupi.

i ostale kvalitetne igrače,nadam se da se slažeš
dječak sa šibicama

#109 Re: EP u rukometu-Danska

kakavdanakneiskustvu wrote:didier dinart završio igračku karijeru?
Da, sad je nekakav kao strucni savjetnik. Pa star je vise.

@Leclerc, Danci imaju Landina koji je vrhunski golman ali drugi golman im je tek prosjecan, Francuzi imaju Omeyera i Dumoulina koji je dobar golman, ali Sjostrand (Kiel) i Andersson (Flensburg) su uz Landina, najbolji golmani Bundeslige.

Ja govorim o golmanskom paru, ne o jednom golmanu. tu su Svedjani najbolji.
kakavdanakneiskustvu

#110 Re: EP u rukometu-Danska

dječak sa šibicama wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:didier dinart završio igračku karijeru?
Da, sad je nekakav kao strucni savjetnik. Pa star je vise.

@Leclerc, Danci imaju Landina koji je vrhunski golman ali drugi golman im je tek prosjecan, Francuzi imaju Omeyera i Dumoulina koji je dobar golman, ali Sjostrand (Kiel) i Andersson (Flensburg) su uz Landina, najbolji golmani Bundeslige.

Ja govorim o golmanskom paru, ne o jednom golmanu. tu su Svedjani najbolji.

ma jeste u godinama,a fernandez je isto godište pa još igra,wislander i olsson su igrali skoro do četrdesete za repku
dječak sa šibicama

#111 Re: EP u rukometu-Danska

A pa nisu svi iste fizionomije, snage, izdrzljivosti i sta ti ja znam.

36 godina je ipak vec vrijeme za penziju, za vecinu sportasa.

Crna Gora-Bjelorusija 13:13 na poluvremenu.
kakavdanakneiskustvu

#112 Re: EP u rukometu-Danska

dječak sa šibicama wrote:A pa nisu svi iste fizionomije, snage, izdrzljivosti i sta ti ja znam.

36 godina je ipak vec vrijeme za penziju, za vecinu sportasa.

Crna Gora-Bjelorusija 13:13 na poluvremenu.

otprilike
It_is_a_Leclerc

#113 Re: EP u rukometu-Danska

kakavdanakneiskustvu wrote:
Djelimično.
Ja govorim o vrhunskim pojedincima koji mogu iznijeti teret jedne generacije koja se nosi sa kompleksom poraza u polufinalu evropskog prvenstva. To nije Denis "prečka" Buntić, definitivno.

Meni je žao što to nije pošlo za rukom generaciji koja je zaslužila više nego iko evropsko zlato - Petar Metličić, Ivano Balić, Davor Dominiković, Vlado Šola, Nikša Kaleb, Mirza Džomba.
kakavdanakneiskustvu

#114 Re: EP u rukometu-Danska

It_is_a_Leclerc wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
Djelimično.
Ja govorim o vrhunskim pojedincima koji mogu iznijeti teret jedne generacije koja se nosi sa kompleksom poraza u polufinalu evropskog prvenstva. To nije Denis "prečka" Buntić, definitivno.

Meni je žao što to nije pošlo za rukom generaciji koja je zaslužila više nego iko evropsko zlato - Petar Metličić, Ivano Balić, Davor Dominiković, Vlado Šola, Nikša Kaleb, Mirza Džomba.

dovoljno su oni osvojili medalja,jedna od najboljih generacija ikad,šola je branio ko lud,naš čovjek
dječak sa šibicama

#115 Re: EP u rukometu-Danska

Da se ne lazemo, i ta generacija Hrvatske je imala kompleks Francuza. Poraz od Galskih pijetlova u 1/4 finalu 2007. pobjeda u polufinalu 2008. ali i poraz od Danaca u finalu, poraz od Francuza 2009. u finalu kod kuce i poraz 2010. u finalu opet od Francuza.

Ipak je tada Francuska bila skoro nepobjediva ekipa.

Hrvatska ima vrhunske igrace, da nema nebi godinama bili u samom vrhu. Po mom misljenju najveci problem je Goluza, ali sta cu im ja, neka ga mijenjaju. Toj ekipi treba bolji trener i od Goluze i od Cervara.

Daleko je to od jednog Oneste ili Wilbeka.

Bjelorusi vode 3 razlike Crnogorce. Srbija gubi 7, steta, zao mi ih je u neku ruku.
dječak sa šibicama

#116 Re: EP u rukometu-Danska

Evo ti Dinarta sa cvikama, vodi time out :D

Onesta samo gleda i smjeska se.
kakavdanakneiskustvu

#117 Re: EP u rukometu-Danska

dječak sa šibicama wrote:Evo ti Dinarta sa cvikama, vodi time out :D

Onesta samo gleda i smjeska se.

ma znam,zato što sam ga i vidio u civilu zato sam i pitao je li prestao igrati
Djuro

#118 Re: EP u rukometu-Danska

Post by Djuro »

-...ja sam bio uvjeren da će Crna Gora dobiti Bijele Ruse.
A ono - komplikacije?!

Rusi i Poljaci su u svojoj tekmi sve naštimali tako da Srbi i Francusi nisu imali ništa za "štimanje".
Ostavljeno im je da se lijepo tuku i bore jer su i jednima i drugima pobjede imperativ.
Samo tu je razlika u klasi...
dječak sa šibicama

#119 Re: EP u rukometu-Danska

Ipak je Bjelorusija bolja od Crne Gore ;-)

Sad znamo vec ko ide u baraz kao nenositelj a ko kao nositelj. CG, Cesi i Norvezani medju nenositelje, a Srbija medju nositelje.

Svi sto su prosli dalje na EP bice nositelji, pitanje je samo koje 3 ekipe uz Spance idu direktno na SP. Pretpostavimo da ce Francuska, Hrvatska, Spanija i Danska biti te 4 koje idu direktno, nositelji u barazu ce biti Austrija, Bjelorusija, Makedonija, Island, Madjarska, Poljska, Rusija, Svedska i Srbija. Od tih 9 ekipa, jedna ceka BiH u barazu... inace, nositelj ima dodatnu pogodnost, prva utakmica se igra u BiH, revans kod nositelja.
Last edited by dječak sa šibicama on 17/01/2014 22:23, edited 1 time in total.
It_is_a_Leclerc

#120 Re: EP u rukometu-Danska

Austrija, Bjelorusija, Mađarska i Srbija su ekipe s kojima se, koliko-toliko, možda možemo nositi.
Ovo ostalo - zlo i naopako !
BHF_Manijak

#121 Re: EP u rukometu-Danska

Post by BHF_Manijak »

Ma mogli bi se pogutit i sa Makedoncima, ako izbacimo one nase blackout-ove i sa 3 igraca zatvorimo Lazarova! :mrgreen: :mrgreen:
Mr. Brightside

#122 Re: EP u rukometu-Danska

Post by Mr. Brightside »

Poljska je protivnik po mjeri :thumbup:
It_is_a_Leclerc

#123 Re: EP u rukometu-Danska

Mr. Brightside wrote:Poljska je protivnik po mjeri :thumbup:
Pa jest, ako bi se Bielecki, Smzal i bar jedan Jurecki, oprostili od reprezentacije nakon EP-a, što su najavili, uoči početka EP-a.
Mr. Brightside

#124 Re: EP u rukometu-Danska

Post by Mr. Brightside »

It_is_a_Leclerc wrote:
Mr. Brightside wrote:Poljska je protivnik po mjeri :thumbup:
Pa jest, ako bi se Bielecki, Smzal i bar jedan Jurecki, oprostili od reprezentacije nakon EP-a, što su najavili, uoči početka EP-a.
Njihova reprezentacija je u padu već dvije godine, novih talenata nešto i nema, a igra ko iz osamdesetih krkanska :D
kakavdanakneiskustvu

#125 Re: EP u rukometu-Danska

gdje imaju danas prenosi tekmi osim na bht?
Locked