Dacia
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
lavic
#101 Re: Dacia
Ove Dacie prvo nemaju motor da valja, pardon motor koji bi ja kupio. A i kad bih se morao odluciti za Daciu onda bi to bio 1.5 dci, a onda te to izdje 22000 KM sto nema blage veze sa zivotom. Sa ovom cifrom si vec blizu ozbiljnih auta.
-
citroen xm
#102 Re: Dacia
Logan/Sandero 1.5 dci sa klimom, kompletnim sigurnosnim paketom, el podizačima, servom... koštaju 18000 KM.
-
stidna_dlaka
#103 Re: Dacia
Kontam da nisu u istom svijetu ali su u tom nekom cjenovnom rangu, Juke je nedokuciv dok Captur uzima nesto iz njegovog svijeta. JBG vozio sam se u Jukeu i mogu reci da je unutra po mojim nekim mjerilima poprilicno skucen, ali mi je izgled samog auta bas po mom nastranom ukusumali_milojica wrote:Captur je dobar auto. Imao sam ga priliku provozati,rodica je kupila jednog sa 1.2 Tce motorom od 120 KS i EDC mjenjacem. Najveca oprema koja se mogla kupiti uz par nekih doplata. Cijena nesto sitno ispod 30k KM uz popust. Lijep auto,atraktivan,motor dobro vuce,mjenjac radi odlicno. Unutrasnjost lijepa,dopadljiva i donekle kvalitetna na dodir koliko se moze ocekivati od te klase. Auto je blizi Nissanu Juke-u,nego Dusteru. Iskljucivo sminka.
Captur je sminka, al mi je brate onaj 0.9 motor shega prava. Nisam imao priliku da ga vidim uzivo, ono sto sam vidio na slikama me poprilicno zainteresovalo, odem da pogledam cijene, ok udure prihvatljivo, al kad vidjo 0.9 motor bas se nasmija
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#104 Re: Dacia
Znam,ali to je realnost autoindustrije. Imas 1.0 motor u Focusu,a kazu da ce ga stavljati u Mondea,ali dobro. Ja ih nikada ne bi kupio.stidna_dlaka wrote:Kontam da nisu u istom svijetu ali su u tom nekom cjenovnom rangu, Juke je nedokuciv dok Captur uzima nesto iz njegovog svijeta. JBG vozio sam se u Jukeu i mogu reci da je unutra po mojim nekim mjerilima poprilicno skucen, ali mi je izgled samog auta bas po mom nastranom ukusumali_milojica wrote:Captur je dobar auto. Imao sam ga priliku provozati,rodica je kupila jednog sa 1.2 Tce motorom od 120 KS i EDC mjenjacem. Najveca oprema koja se mogla kupiti uz par nekih doplata. Cijena nesto sitno ispod 30k KM uz popust. Lijep auto,atraktivan,motor dobro vuce,mjenjac radi odlicno. Unutrasnjost lijepa,dopadljiva i donekle kvalitetna na dodir koliko se moze ocekivati od te klase. Auto je blizi Nissanu Juke-u,nego Dusteru. Iskljucivo sminka.
Captur je sminka, al mi je brate onaj 0.9 motor shega prava. Nisam imao priliku da ga vidim uzivo, ono sto sam vidio na slikama me poprilicno zainteresovalo, odem da pogledam cijene, ok udure prihvatljivo, al kad vidjo 0.9 motor bas se nasmija
I Captur je dosta skucen,barem meni (120 kg i 1.95 visine) ali sasvim solidan auto i sto je meni najvaznije lijep mi je na oko. Ljepsi od Juke,ali i on mi se svidza na neki cudan nacin.
-
Mlad i Nevin
#105 Re: Dacia
Ilavic wrote:Ove Dacie prvo nemaju motor da valja, pardon motor koji bi ja kupio. A i kad bih se morao odluciti za Daciu onda bi to bio 1.5 dci, a onda te to izdje 22000 KM sto nema blage veze sa zivotom. Sa ovom cifrom si vec blizu ozbiljnih auta.
Zato je golf 6 ozbiljan auto, pa kad ti neposredno pri kupovini rikne plivajuci zamajac ima i da platis ozbiljan iznos, tj.2000KM.
-
staradis
#106 Re: Dacia
To mi je drago cuti ide u korist auta530i wrote:Mali servis je od 100 do 200KM maksimalno, veliki od 600 do 700, zavisi tačno od motora do motora...za osnovne benzince je najjeftinije, za dizelaše nešto skuplji. Nema govora da je veliki servis 1350 KM ili da je mali 350 KM kako ti pišeš.staradis wrote: Napisao sam preporuke za servise. Cijene su one koje su ljudi placali ne bih znao tacnost ali ukljucuju dijelove koji se mijenjaju pri tim servisima. Znaci ovaj 280-350 ukljucuje filtere i ulje.
Ako znas tacne cijene molim te napisi
Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2
Ulja imaš od 8KM litar, filteri su cca. 20KM komad, rad je 20KM+PDV sat vremena....
-
lavic
#107 Re: Dacia
Da tebe ucinim sretnim da mislis da si u pravu i pametan, reci cu da bih i golfa 6 polovnog prije kupio nego daciu.Mlad i Nevin wrote:Ilavic wrote:Ove Dacie prvo nemaju motor da valja, pardon motor koji bi ja kupio. A i kad bih se morao odluciti za Daciu onda bi to bio 1.5 dci, a onda te to izdje 22000 KM sto nema blage veze sa zivotom. Sa ovom cifrom si vec blizu ozbiljnih auta.
Zato je golf 6 ozbiljan auto, pa kad ti neposredno pri kupovini rikne plivajuci zamajac ima i da platis ozbiljan iznos, tj.2000KM.
A kad sam rekao da si sa 22000 KM blizu ozbiljnih auta mislio sam na Astru, Citroen C4, Leon stari,,,, i svi su oni sigurno puno ozbiljnija auta od dacie.
PS.Tebi tebi riknuo zamajac pa znas?
- mali_milojica
#108 Re: Dacia
Imaju dobre motore. Taman srazmjerni velicini i profilu auta u koje se ugradjuju. S drugim dijelom posta bih se slozio. Za 22k se vec moze ozbiljniji i za broj veci auto pazariti. Duster,C4,i30,pro_ceed i sigurno jos neki. Dacia Sandero mi je logican izbor samo u nekoj racunici do 18k,mada i tu bi se covjek mogao zamisliti.lavic wrote:Ove Dacie prvo nemaju motor da valja, pardon motor koji bi ja kupio. A i kad bih se morao odluciti za Daciu onda bi to bio 1.5 dci, a onda te to izdje 22000 KM sto nema blage veze sa zivotom. Sa ovom cifrom si vec blizu ozbiljnih auta.
-
citroen xm
#109 Re: Dacia
Pa to je to. Ja stvarno ne znam nikoga ko je za Logan dao 22000. Ali do 18 imaš i osnovnog dizelaša, i osnovnog turbo benzinca i fuliranog običnog benzinca. A u osnovnom imaš dovoljno opreme.
- Bakir1
#110 Re: Dacia
zasto kupiti daciju od 18.000 kada se moze kupiti passat polovan za 18000, zasto kupiti recimo novog golfa od xy KM kada se za te pare moze kupiti polovna e klasa za koju niko ne moze reci da je losiji auto od novog golfa.
Logicki poredak teme opisuje poremecaje koji vladaju kao argumenti protiv novog automobila pa zvao se on makar i dacia
Logicki poredak teme opisuje poremecaje koji vladaju kao argumenti protiv novog automobila pa zvao se on makar i dacia
-
Mlad i Nevin
#111 Re: Dacia
I Fabia je isti slucaj. 90% ih je prodato u klot verziji sa motorizacijim u vidu haj ti polako, jer malo ko je bio lud da da vise od 16 milja za tu vozilicu. I Dacia je svakako opravdana iskljucivo u nizim paketima opreme,za mene je vec pretjerivanje dati preko 16000 KM za nju. Ja sam vrlo rijetko sreo novu Fabiu sa tdi motorom, a i u Daciji je benzinac cesci slucaj. Ipak su to spartanska vozila gdje se performanse najmanje gledaju. Po mom misljenju je plin najbolja solucija.
- golfiista
#112 Re: Dacia
Citajuci postove ne mogu da se otrgnem dojmu te da ne zakljucim da, kada kupis polovan auto, pogotovu ako je to neki vw ili audi, bez obzira na kilometrazu ili opce stanje automobila, moras odmah, da bi ga uopce pokrenuo i dovezao doma, zamijeniti: lamelu u kompletu, veliki servis, mali servis, komplet prednji trap, amortizere, diskove, plocice, kompresor klime, altenator, pola auspuha, turbinu, dizne, razne ventile, metlice, gume, te farbanje bar kednog blatobrana za pocetak.
Fakat, ja ne znam kakva ste vi polovna auta kupovali, ali ova koja spominjete u ovom cjenovnom rangu niste sigurno.
Fakat, ja ne znam kakva ste vi polovna auta kupovali, ali ova koja spominjete u ovom cjenovnom rangu niste sigurno.
- mali_milojica
#113 Re: Dacia
Rece covjek koji je turbinu mjenjao na 112k km
Sta tek covjek da ocekuje od svemirske tehnologije na "212 000" km.
Sta tek covjek da ocekuje od svemirske tehnologije na "212 000" km.
-
staradis
#114 Re: Dacia
Sta mislis da promjenis pricu jer je ponavljas na svakoj temi. Nemoj ljudima poturati nesto sto nisu rekli. Nemoguce je kupiti Golfa, Pasata, A3, A4 itd da je stara godinu dvije, da je presla par desetina km za 15 - 20 000 KM. Onaj koji kupuje novu Daciu sigurno racuna pocetnu cijenu+ servise za slijedecis 5 godina i 150 000 km. Niko nije rekao da je su modeli bolji od VW grupe. Vec da su najbolja ponuda ulozeno-dobijeno-novo auto.golfiista wrote:Citajuci postove ne mogu da se otrgnem dojmu te da ne zakljucim da, kada kupis polovan auto, pogotovu ako je to neki vw ili audi, bez obzira na kilometrazu ili opce stanje automobila, moras odmah, da bi ga uopce pokrenuo i dovezao doma, zamijeniti: lamelu u kompletu, veliki servis, mali servis, komplet prednji trap, amortizere, diskove, plocice, kompresor klime, altenator, pola auspuha, turbinu, dizne, razne ventile, metlice, gume, te farbanje bar kednog blatobrana za pocetak.
-
staradis
#115 Re: Dacia
Osim toga unutra je vise manje sve poznato i mozes ocekivati sta ce se i kako pokvariti. Mozes planirati troskove ili ih pouzdano ocekivati.
- golfiista
#116 Re: Dacia
Lupate kao i obicno, niste vi vidjeli polovnog auta od 20.000 KM, a ne vozili, a o novom govorite iz treceg lica, tako da je svaka rasprava na ovu temu besmislena, a da ne spominjem iskljucivost te nedostatak volje za bilo kakvim dijalogom.
-
staradis
#117 Re: Dacia
Nemamo potrebe za dijalogom u tom smjeru. Golf je u svakom ali svakom pogledu bolji on ovih modela. Nazalost je daleko skuplji za kupovinu i odrzavanje tako da nemamo sta porediti njega sa ovim autima.golfiista wrote:Lupate kao i obicno, niste vi vidjeli polovnog auta od 20.000 KM, a ne vozili, a o novom govorite iz treceg lica, tako da je svaka rasprava na ovu temu besmislena, a da ne spominjem iskljucivost te nedostatak volje za bilo kakvim dijalogom.
-
Great Cornholio
#118 Re: Dacia
Ma kad to Rumun napravi to ne može bit' da ne valja
Šalim se, Dacia je u Reno, a vala nije Golf duplo bolji od renoa pa da golf koji je prešao preko 200 hiljada kilometara bude isto para ko nova Dacia.
Šalim se, Dacia je u Reno, a vala nije Golf duplo bolji od renoa pa da golf koji je prešao preko 200 hiljada kilometara bude isto para ko nova Dacia.
- golfiista
#119 Re: Dacia
Evo smo jedan primjer,ovaj Audi A3 iz 2008
http://www.askramar.com/vozilo.aspx?IDVozila=3137
će poderati pet ovakvih Sandera
http://www.dacia.ba/modeli-dacia/novi-s ... index.html
i opet će nakon godina eksploatacije vrijediti duplo više od jednog sandera.
-
staradis
#120 Re: Dacia
Jesi li procitao ono sto sam napisao dva posta iznad. Mjesas kruske i jabuke. Molim te nemoj nam ometati temu. Ako mozes naci novo auto slicne cijene i karakteristika daj da diskutujemo.golfiista wrote:Evo smo jedan primjer,ovaj Audi A3 iz 2008
Neme smisla uporedjivati novog Audija i novu Daciu niti ima smisla polovnog Audija i polovnu Daciu.
Razliciti su klijenti tog brenda i kupuju auta iz razlicitih razloga.
Mislim da ne razumijes sta ti pokusavamo reci.
- Qler
#121 Re: Dacia
Ne moze da skonta da ima ljudi koji hoce novo auto, a nije iz koncerna... A nece polovno iz koncerna umjesto njega...
Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
- Bakir1
#122 Re: Dacia
ja cu da budem banalan, sta je bolje polovan continental ili nov tigar?
- sorcerer
#123 Re: Dacia
polovna sava s3 je najbolja s lubenica sarom 
-
Mlad i Nevin
#124 Re: Dacia
Jos cekam da golfista bubne da je gnjojf 4 Samo Da Ide bolji od novog Sandera. Lik ne moze da skonta da je potrebno 4 puta vise da se plati odrzavanje polovnog Audija u odnosu na Daciju kroz isti vremenski period eksploatacije. Ok, Audi je visestruko bolji i 'luksuzniji' ali prosjecnom bosnji nije stalo do tog 'luksuza' vec da se auto kotrlja za sto manje para.
- Bakir1
#125 Re: Dacia
ali molim lijepo OEM savasorcerer wrote:polovna sava s3 je najbolja s lubenica sarom