SEAT EXEO 2.0 TDI CR - koliko vrijedi

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

NediM17

#101 Re: SEAT EXEO 2.0 TDI CR - koliko vrijedi

Post by NediM17 »

Moze li samo neko da mi kaze je li ovaj "golfista" ovoliko ogranicen, ili je njemu cilj da lozi raju?

Hvala !
Qler

#102 Re: SEAT EXEO 2.0 TDI CR - koliko vrijedi

Post by Qler »

golfiista wrote:kakvi mrtvi fordovi i opeli, pustite čovjeka, kupi golfa 6 i da me spomeneš, jer očigledno ne znaš ni sam šta bi i kako bi, a kad je već tako, kupi provjereno, kupi da valja.

Ako ti nije mrsko, pogledaj performanse mondeo tdci 130KS 2006 godina, i uporedi ih sa passatom isto godiste 2.0 tdi 140KS. Ima mislim oko 20Nm vise i 10KS, a ondaa uporedi ubrzanja i max brzine mrtvog mondea i u pjesmama opjevanog passata (mislim ono oko crkavanja i opoziva zbog brizgaljki opjevan)
golfiista

#103 Re: SEAT EXEO 2.0 TDI CR - koliko vrijedi

Post by golfiista »

golfiista

#105 Re: SEAT EXEO 2.0 TDI CR - koliko vrijedi

Post by golfiista »

Qler wrote:
golfiista wrote:kakvi mrtvi fordovi i opeli, pustite čovjeka, kupi golfa 6 i da me spomeneš, jer očigledno ne znaš ni sam šta bi i kako bi, a kad je već tako, kupi provjereno, kupi da valja.

Ako ti nije mrsko, pogledaj performanse mondeo tdci 130KS 2006 godina, i uporedi ih sa passatom isto godiste 2.0 tdi 140KS. Ima mislim oko 20Nm vise i 10KS, a ondaa uporedi ubrzanja i max brzine mrtvog mondea i u pjesmama opjevanog passata (mislim ono oko crkavanja i opoziva zbog brizgaljki opjevan)

ta dva modela nisu uporediva, ford je 2006 predstavio novi model, dok je pasat na tržištu bio već više od dvije godine, nemoj molim te više, uredu je.
Qler

#106 Re: SEAT EXEO 2.0 TDI CR - koliko vrijedi

Post by Qler »

golfiista wrote:
Qler wrote:

ta dva modela nisu uporediva, ford je 2006 predstavio novi model, dok je pasat na tržištu bio već više od dvije godine, nemoj molim te više, uredu je.

Mondeo mk3, onaj predstavljeni 2001 godine, o njemu pricam...
Qler

#107 Re: SEAT EXEO 2.0 TDI CR - koliko vrijedi

Post by Qler »

golfiista wrote:Može li taj ford ovo?

http://www.klix.ba/magazin/zanimljivost ... /131029053

Ne znam, ne vozaju ga seljaci i pijacari da tovare zivom stokom i lubenicama...
golfiista

#108 Re: SEAT EXEO 2.0 TDI CR - koliko vrijedi

Post by golfiista »

čak i da govoriš o tom modelu, ford je iz zapremine 2.0 izvlačio max 130 KS, dok pasat iz iste zapremine nudi čak 170 KS, pametnom dosta.
Bakir1

#109 Re: SEAT EXEO 2.0 TDI CR - koliko vrijedi

Post by Bakir1 »

mondeo nije nista losije auto od passata kleo se ti u njega ili ne
Last edited by Bakir1 on 16/01/2014 20:47, edited 1 time in total.
drndalo

#110 Re: SEAT EXEO 2.0 TDI CR - koliko vrijedi

Post by drndalo »

golfiista wrote:Može li taj ford ovo?

http://www.klix.ba/magazin/zanimljivost ... /131029053
Cega se pametan stidi, neki se ponose... :roll:
golfiista

#111 Re: SEAT EXEO 2.0 TDI CR - koliko vrijedi

Post by golfiista »

halo Minka..
zli_hordas

#112 Re: SEAT EXEO 2.0 TDI CR - koliko vrijedi

Post by zli_hordas »

Evo ga za roleta moze ga uzet i jeftinije sigurno.

http://ucleasing.pik.ba/artikal/1061493 ... -1-6-tdci/
ketronsd1

#113 Re: SEAT EXEO 2.0 TDI CR - koliko vrijedi

Post by ketronsd1 »

gobman wrote:Moram priznati da sam nekada maštao o tome da mi je imati određenu svotu novaca na raspolaganju pa da ja biram...Međutim, s vremenom se stvari promjenile, apetiti porasli, postao sam 15-ak godina stariji i puno mučniji.
pa zato još ne znam koje auto da uzmem :-)
Nekad sam maštao i o fordu fiesti dizel, 60 kw, zvijeri od auta, imao je prijatelj, a drugi prijatelj sa faksa je vozio R5 sa električnim podizačima :roll: ). Nekada sam maštao i o meganu coach, 1,6 100 KS, pa uzeo brava 100 td. Poslije njega sam maštao o fiatu stilu 120 ks, pa uzeo leona. SAda mjerkam EXEA, a ko zna šta ću na kraju kupit :D
Ali svako od ovih auta koje sam sebi privatno kupio je bilo u tehnički perfektnom stanju i vozio sam ih bez ikakvih velikih kvarova.
ZAto se sada raspitujem......i raspitujem....i pratim forume....i što više čitam sve manje znam. :-D
Izgleda da će biti pare u ruke i kupiti prvo koje mi se svidi i koje ne bude naizgled prešlo 400000 prije uvoza u bih.
Stari ako si mislio na mondea onda gledaj da biras neki sa motorom od PAS grupacije.
Sto se tice citre sve najbolje o tim autima imam.Bio sam vlasnik xsare picasso pa zatim c4 picasso pa c5 ovaj novi a uporedo sam imao cijelo vrijeme kao "glavno" auto A6 2,0 tfsi.Sve dok nisam kupio c5 koji je bio za posla audi je bio glavni e nakon toga sve se mijenja.audi je postao broj 2.
E prije 2 mjeseca sam postao vlasnik c4 grand picasso 1.6 HDI 115.
ODUSEVLJEN :thumbup: :thumbup: :thumbup:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#114 Re: SEAT EXEO 2.0 TDI CR - koliko vrijedi

Post by mali_milojica »

NediM17 wrote:Moze li samo neko da mi kaze je li ovaj "golfista" ovoliko ogranicen, ili je njemu cilj da lozi raju?

Hvala !
Nijedno ni drugo.
Pokusava biti smijesan na neki seoski nacin i na silu. Nisam primjetio da se iko smije. :roll:
A mozda mi ne razumijemo taj smisao za humor.
golfiista

#115 Re: SEAT EXEO 2.0 TDI CR - koliko vrijedi

Post by golfiista »

mali_milojica wrote:
NediM17 wrote:Moze li samo neko da mi kaze je li ovaj "golfista" ovoliko ogranicen, ili je njemu cilj da lozi raju?

Hvala !
Nijedno ni drugo.
Pokusava biti smijesan na neki seoski nacin i na silu. Nisam primjetio da se iko smije. :roll:
Jesi to opet grah razbacio?
NediM17

#116 Re: SEAT EXEO 2.0 TDI CR - koliko vrijedi

Post by NediM17 »

golfiista wrote:
mali_milojica wrote:

Hvala !
Nijedno ni drugo.
Jesi to opet grah razbacio?
Nema sta, Milojica 100% upravu, golfista upravo potvrdio njegovu tvrdnju. :)
gobman

#117 Re: SEAT EXEO 2.0 TDI CR - koliko vrijedi

Post by gobman »

golfiista wrote:da, to je taj domet.

daj, valjate čovjeku nekakve citroene, opele i ostalo smeće, što je najgore, to radite mirne duše, pa da ne povjeruješ.
Btw. mislim da se zajebava i da od kupovine nema ništa, provjereno!
Ne zahebavam se prijatelju. Ti se nisi jos izjasnio oko cijene. :)
Samo malo odmjeravam stanje na trzistu, jer jos mi se ne zuri.
A volim cuti iskustva iz prve ruke

Sto se tice forda bio sam sumnjicav, ali mi kum ima jednog iz 2011 i nikakvih primjedbi za istog. Sa prethodnim fordom focusom je prevalio 360000.
(Covjek minimalno jedanput mjesecno ide u Italiju )
Ne vjerujem, uz duzno postovanje,da bi dacia to mogla...
Last edited by gobman on 16/01/2014 22:30, edited 1 time in total.
gobman

#118 Re: SEAT EXEO 2.0 TDI CR - koliko vrijedi

Post by gobman »

ketronsd1 wrote:Stari ako si mislio na mondea onda gledaj da biras neki sa motorom od PAS grupacije.
Sto se tice citre sve najbolje o tim autima imam.Bio sam vlasnik xsare picasso pa zatim c4 picasso pa c5 ovaj novi a uporedo sam imao cijelo vrijeme kao "glavno" auto A6 2,0 tfsi.Sve dok nisam kupio c5 koji je bio za posla audi je bio glavni e nakon toga sve se mijenja.audi je postao broj 2.
ZANIMLJIVO! :thumbup:
gobman

#119 Re: SEAT EXEO 2.0 TDI CR - koliko vrijedi

Post by gobman »

Golf 6 je sigurno dobro auto, ali 100% sigurno nije ono što tražim. :skoljka:
drndalo

#120 Re: SEAT EXEO 2.0 TDI CR - koliko vrijedi

Post by drndalo »

gobman wrote:
golfiista wrote:da, to je taj domet.

daj, valjate čovjeku nekakve citroene, opele i ostalo smeće, što je najgore, to radite mirne duše, pa da ne povjeruješ.
Btw. mislim da se zajebava i da od kupovine nema ništa, provjereno!
Ne zahebavam se prijatelju. Ti se nisi jos izjasnio oko cijene. :)
Samo malo odmjeravam stanje na trzistu, jer jos mi se ne zuri.
A volim cuti iskustva iz prve ruke

Sto se tice forda bio sam sumnjicav, ali mi kum ima jednog iz 2011 i nikakvih primjedbi za istog. Sa prethodnim fordom focusom je prevalio 360000.
(Covjek minimalno jedanput mjesecno ide u Italiju )
Ne vjerujem, uz duzno postovanje,da bi dacia to mogla...
Ja se izvinjaJem, a zasto ne bi mogla...? Da li bi bilo udobno vozati se u njoj 360.000 km u par godina ? Ne bi, ali to nema veze s time da li ona moze preci 360.000 km...
Mlad i Nevin

#121 Re: SEAT EXEO 2.0 TDI CR - koliko vrijedi

Post by Mlad i Nevin »

Pa dobro, može dacia preći pola miliona, no voziti ju nije nikakav gušt a neko ko tolike kilometre prelazi i ko ima više love sigurno hoće vozilo koje će mu pružiti užitak tokom dugih putovanja, a Daciu realno voze oni koji moraju, tj. oni koji nemaju za bolje vozilo.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#122 Re: SEAT EXEO 2.0 TDI CR - koliko vrijedi

Post by mali_milojica »

gobman wrote:
Golfista,otrese te coek ko slinu.
Poslije ovoga ne vidim razlog da te vise vidjamo na ovoj temi. :D
530i

#123 Re: SEAT EXEO 2.0 TDI CR - koliko vrijedi

Post by 530i »

Mlad i Nevin wrote:Pa dobro, može dacia preći pola miliona, no voziti ju nije nikakav gušt a neko ko tolike kilometre prelazi i ko ima više love sigurno hoće vozilo koje će mu pružiti užitak tokom dugih putovanja, a Daciu realno voze oni koji moraju, tj. oni koji nemaju za bolje vozilo.
Da, ali ta proizlazi iz neispravne pretpostavke da je Dacia najlošije vozilo. Za iste pare, između stotinu auta neko bira Daciu, i to ne neko, nego svaki peti Bosanac i Hercegovac u 2013. godini koji je kupio novo vozilo.
gobman

#124 Re: SEAT EXEO 2.0 TDI CR - koliko vrijedi

Post by gobman »

Ispricavam se (izvinjavam) vozacima Dacie. Da, to je solidan i cvrst auto za novac koliko kosta. Znam ljude koji voze daciu (sandera), probao sam i sam voziti je. Novo auto, solidno, cvrsto za nasih cesta. Ubilo se za 15000 km godisnje.
Za duzih putovanja moze ona i do Svicarske i Njemacke - jedan put sjednes i odes, mozes to napraviti i sa cliom.
Isli su ljudi prije u fici do Trsta i nikom nije nista bilo.
Ali ono sto ja hocu je auto sa kojim udobno mozes redovno gutati kilometre. Minimalno 30000 km/god. Tu na scenu stupaju auta srednje klase. REkao sam da mi trebaju i za posao i privatno. Svi pa i ja znaju sve o rizicima koje nose polovna auta. Ali i o prednostima. Auto staro 2-3, max 4 godine je povoljna kupnja - izgubilo ja na vrijednosti i do 40 posto, zavisno od modela, a ako ga je neko kupio cisto radi luksuza i sa njim nije napravio ogromnu kilometrazu to je pun pogodak. Sva od ovih auta imaju i svoje prednosti i svoje mane - pa forumi su puni ovakvih i slicnih tema.
Ja pokusavam da pronadem nekakvo auto sa sto manjim brojem poznatih mana (kvarova koji se ponavljaju) i sa sto manjom kilometrazom po sto povoljnijoj cijeni. Ovaj seat sa pocetka teme bi trebao biti u toj kategoriji-pod uvjetom da bude povoljna kupnja. Ali isto tako sam siguran da nije samo seat takav.
Kako god izgledalo sa strane ja o ovoj temi razmisljam cisto financijski. Nisam sminker, jer da jesam vec bih sjedio u nekom nabrijanijem modelu- za raju.
Kada sam pokrenuo ovu temu nisam imao nikakvih problema sa ruznom njuskom seata koja mi se cak i ne svidja.
Mislim da samo sminkeri gledaju na auto izvana- gdje je krom a gdje lajsnica a gdje ledica...
Dakle nisam odbacio ni JEDNU marku vozila koja imaju auto u srednjoj klasi.
I ne moram uzeti auto bas sutra. Mogu cekati na dobru kupnju.
A mislim da svi trebaju znati da postoje auta iz kojih nakon duzeg puta izades slomljen i druga iz kojih izades k'o nov. 8)
Sa novom sluzbenom skodom roomster sam presao cca 100000 km. Neka mi je niko ne poredi sa recimo exeom. Pri jacoj kisi u novo auto je pored kedera vozackih i suvozackih vrata ulazila voda, uvijek mi je lijevi rukav bio mokar. A na 60000 su otkazali stekeri za pojaseve. Oba prednja. Iako je mehanika ostala odlicna, sve unutrasnje plastike su se rasklapale. To se na starom renaultu 11 kojeg je vozio moj stari prije 15 godina nije nikad desilo. Ni jedno ni drugo. A da o udobnosti ne pricam!
Zato mi dobro dodju iskustva od vozaca koji su imali priliku voziti ili voziti se u nekom od novijih modela srednje klase.
gobman

#125 Re: SEAT EXEO 2.0 TDI CR - koliko vrijedi

Post by gobman »

mali_milojica wrote:
Golfista,otrese te coek ko slinu.....
Nije istina. :-D
Mozda je malo ostrije zvucalo, ali svako ima pravo na svoje misljenje i zelja mi ja da sto vise cujem razlicitih stavova.
Dakle svacije misljenje je dobrodoslo (mada smo svi vec odavno offtopic :-) )

p.s.
Golfista vidim da te mnogi napadaju na drugim forumskim temama zato sto imas cesto drugacije misljenje i stavove nego vecina. Sto se mene tice imas moju podrsku iako se ne slazem bas sa svime sto kazes. :-D
Post Reply