Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post Reply
svjezi_ustipak

#101 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by svjezi_ustipak »

budza wrote:ko radi i ima.
dzabalebarosenje po forumima nikome nije donelo novaca.

;)
bas?

dzabalebarosenje po forumima nije. po parlamentima, ministarstvima, upravama jeste. za to se i placa najvise.
Warashii

#102 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by Warashii »

almir90 wrote:
Ovi što spominju da smo birali, pa eto de prosvijetli nas za koga ćemo sledeći put glasati, eto mijenjali smo zadnji puta, na koga je sada red da zamijenimo, da nas slijedeći baci u još veću dubiozu?
Nema mi gore recenice od te tipa "birali ste eto vam" .
To taj koji je upucuje nije birao? Il je birao one druge? Pa i oni drugi su bili na vlasti a ako nije birao onda je jos gore uradio nego da je glasao za one na vlasti .
I ja bi fakat volio da me neko prosvjetli i da me izvede na pravi put sljedece izbore, da mi kaze za koga to treba da glasam da se stanje makar malo popravi .
Alfons Kauders

#103 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by Alfons Kauders »

Warashii wrote:
almir90 wrote:
Ovi što spominju da smo birali, pa eto de prosvijetli nas za koga ćemo sledeći put glasati, eto mijenjali smo zadnji puta, na koga je sada red da zamijenimo, da nas slijedeći baci u još veću dubiozu?
To taj koji je upucuje nije birao? Il je birao one druge? Pa i oni drugi su bili na vlasti a ako nije birao onda je jos gore uradio nego da je glasao za one na vlasti .
I ja bi fakat volio da me neko prosvjetli i da me izvede na pravi put sljedece izbore, da mi kaze za koga to treba da glasam da se stanje makar malo popravi .
da

na spisku su bratski zastupljene sve vece stranke koje su harale od rata do danas... nijedna stranka se nikad nije pozabavila ovim pitanjem... nijedna stranka nikad nije smanjila primanja ovih ljudi, kao i ostalih namjestenika i izabranih predstavnika...

a spisak je kratak, samo 100 ljudi sa platama preko 5 i kusur milja... zapitajte se kako bi izgledao spisak od npr 1,000 ljudi? ruku dajem da bi ogromna vecina bila izmedju 5 i 4 milje... do 3 milje sigurno ne bi dosli - mozda kad bi imali spisak 5,000 ljudi
svjezi_ustipak

#104 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by svjezi_ustipak »

Warashii wrote:
almir90 wrote:

jasta. fol mi glupi sto pokusavamo napraviti bolje, on pametan sto ne glasa i jos pije krv time.pa de mi reci za koga da glasam i ko ce se truditi, prosvijetli nas neuke. uzas.

sad gledam na clanku o visini plata 450 komentara, na clanku o novoj godini kao hriscanskom prazniku 888 komentara. dovoljno reci o stanju duha i prioritetima.
Alfons Kauders

#105 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by Alfons Kauders »

svjezi_ustipak wrote:
Warashii wrote:
almir90 wrote:

jasta. fol mi glupi sto pokusavamo napraviti bolje, on pametan sto ne glasa i jos pije krv time.pa de mi reci za koga da glasam i ko ce se truditi, prosvijetli nas neuke. uzas.

sad gledam na clanku o visini plata 450 komentara, na clanku o novoj godini kao hriscanskom prazniku 888 komentara. dovoljno reci o stanju duha i prioritetima.
nebitno je... potpuno nebitno

kad su ove stvari u pitanju, sve stranke su iste... mogu nesto kenjati u predizbornoj, ali niko nikad nije uradio nista konkretno da se stvari dovedu u red
forum@sh

#106 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by forum@sh »

muha_sa wrote:
forum@sh wrote:Gdje i s kim mi živimo, tugo moja..
Ja zemlje i govana!! :roll:

:-) poistovjetit ove hahare sa BiH u namjanju ruku nije fino.

nema je bolje na kugli zemaljskoj, al joj hahari o glavi rade ne kontajuci da je ona--BiH-- i vece hahre prezivjela i nadzivjela.
S punim pravom sam to napisao, i stojim iza toga.
Ljetos na protestima noge odvalio i grlo uništio!!
A kad se pojaviše studenti, ne bi mi teško pa sa njima i do OHR-a odem.

I kad malo sa distance pogledam, kome ba ?!?!?!!

Ovi sa crne liste su refleksija ove i ovakve BiH, sviđalo se to nekome ili ne. Ja volim svoju domovinu, ali da je u govnima, vala neću lagat ni umotavat!
svjezi_ustipak

#107 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by svjezi_ustipak »

Alfons Kauders wrote:
svjezi_ustipak wrote:

kad su ove stvari u pitanju, sve stranke su iste... mogu nesto kenjati u predizbornoj, ali niko nikad nije uradio nista konkretno da se stvari dovedu u red
pa valjda bi trebalo insistirati da se malo potrude i dovedu stvari u red, da sud i tuzilastvo za promjenu pocnu raditi svoj posao za koji su placeni (vidi plate medzide kreso i jurcevica...i oni su na spisku). jedino sta je gore od ovoga je apstinencija od glasanja i talasanja jer se time pristaje na ostanak ovih na vlasti. meni nije jasno kako je moguce da niko ne reaguje da direktor bolnice u livnu ima 6 milja platu a bolnica haman pred zatvaranjem. jasno mi je za sarajevo osiguranje ali za polikliniku doboj jug, dom zdravlja cazin, dom zdravlja citluk?! da mi je ovo ko ispricao ne bih vjerovao.
Alfons Kauders

#108 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by Alfons Kauders »

forum@sh wrote:
muha_sa wrote:

nema je bolje na kugli zemaljskoj, al joj hahari o glavi rade ne kontajuci da je ona--BiH-- i vece hahre prezivjela i nadzivjela.

Ovi sa crne liste su refleksija ove i ovakve BiH, sviđalo se to nekome ili ne. Ja volim svoju domovinu, ali da je u govnima, vala neću lagat ni umotavat!
posteno

ja sam davno digao ruke od tih "desavanja naroda" koje najcesce organizuju nehljebi koji aktivizam vide kao profesiju i put do budzetske sise

koji kurac da ja izlazim na ulicu? zasto gubiti vrijeme kad je ocito svejedno ljudima koji zaradjuju manje od mene, koji su nezaposleni, zive od mizernih penzija ili studiraju bez ikakve sanse da zaposlenje

ovaj spisak fakat jeste refleksija bih
Alfons Kauders

#109 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by Alfons Kauders »

svjezi_ustipak wrote:
Alfons Kauders wrote:
svjezi_ustipak wrote:

pa valjda bi trebalo insistirati da se malo potrude i dovedu stvari u red, da sud i tuzilastvo za promjenu pocnu raditi svoj posao za koji su placeni (vidi plate medzide kreso i jurcevica...i oni su na spisku). jedino sta je gore od ovoga je apstinencija od glasanja i talasanja jer se time pristaje na ostanak ovih na vlasti. meni nije jasno kako je moguce da niko ne reaguje da direktor bolnice u livnu ima 6 milja platu a bolnica haman pred zatvaranjem. jasno mi je za sarajevo osiguranje ali za polikliniku doboj jug, dom zdravlja cazin, dom zdravlja citluk?! da mi je ovo ko ispricao ne bih vjerovao.
pazi stari... ako se specijalista u toj bolnici... sestra u tom domu zdravlja... policajac na ulici... ne bune zato sto imaju sedam - osam stoja a direktor deset puta vise, zasto da se ja bunim?

ako je njima to ok, neka fino sebi skresu plate na 4 stoje i daju sefovima 15 milja, mene fakat zaboli kurac...

ali onda nek ne kukaju kako nema para i kako jedva prezivljavaju
webby-x

#110 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by webby-x »

Znači, četiri člana Uprave Sarajevo osiguranja,
sa plaćama, dnevnicama i ostalim troškovima
mjesečno koštaju tvrtku oko 250.000 KM?

Lijep primjer upravljanja državnim novcima.

:thumbup:
webby-x

#111 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by webby-x »

palermo wrote:Ima ovdje nelogičnih i nevjerovatnih stvari.......npr, teško je povjerovati da je ovom Glibiću ta plata.....možda je naplatio neka ranija potraživanja, možda je dobio nešto na sudu...ko zna, ali da svaki mjesec dobija 30 hiljada KM....teško za povjerovati...
Nema šanse. Moguće da je na sudu dobio.
staradis

#112 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by staradis »

Sve im treba uzeti, njih na robije poslati i familije im na ulicu poslati.
Jebem ti zemlju i narod. FUj :(
muha_sa

#113 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by muha_sa »

forum@sh wrote:
muha_sa wrote:

jasno i sve ja to svakodnevno vidim.

pogrešno sam skonto tvoju recenicu :-) izvinjavam se :)
webby-x

#114 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by webby-x »

the_stick wrote:Sarajevo Osiguranje je lider na trzistu osiguranja u BiH. Nemam pojma ko su ljudi u upravi, ali s obzirom da na tako konkurentnom trzistu uspjevaju zadrzati lidersku poziciju, itekako zasluzuju visoka primanja.
Kao prvo, nisu lider.
Grupa "Agram", dakle Euroherz i BSO imaju više.
Sada pogledaj plaće kod lidera (Agram) i kod ovih bivših monopolista
čiji udio svake godine pada, tako da su sa 25% pali na 16% u zadnjih
10 godina. I još više će padati kada vidiš kako grabe ove "glavešine".
muha_sa

#115 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by muha_sa »

ko ono rece i šta bi na kraju :? "Sve po zakonu"
svjezi_ustipak

#116 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by svjezi_ustipak »

Alfons Kauders wrote:
pazi stari... ako se specijalista u toj bolnici... sestra u tom domu zdravlja... policajac na ulici... ne bune zato sto imaju sedam - osam stoja a direktor deset puta vise, zasto da se ja bunim?

ako je njima to ok, neka fino sebi skresu plate na 4 stoje i daju sefovima 15 milja, mene fakat zaboli kurac...

u nekim od tih ustanova su strajkovali i trazili da se poboljsaju uslovi. i sipak, navodno nema para. nema malo sutra, ima ali za pojedine.
sa tobom se slazem za proteste. mislim da su sranje koje organizuju brkani i drugi nehljebovici da bi dosli do budzeta-najbolji primjer demir i dostasi. ipak, nisam siguran da shvatas da zelim reci da poboljsanje stanja u ovoj drzavi nije jedan korak ili ovisi samo od jedne osobe neog ovisi od velikog broja ljudi i vise koraka. tu na prvom mjestu mislim na sud i tuzilastvo, jer da su oni radili kako treba jedan broj ovih primatelja plata bi bio odavno u zatvoru. posto sankcija nema niti ce ih biti, ne vidim nikakve prepreke da neko uzima lopatom i zloupotebljava svoj polozaj maksimalno.
Alfons Kauders

#117 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by Alfons Kauders »

webby-x wrote:
the_stick wrote:Sarajevo Osiguranje je lider na trzistu osiguranja u BiH. Nemam pojma ko su ljudi u upravi, ali s obzirom da na tako konkurentnom trzistu uspjevaju zadrzati lidersku poziciju, itekako zasluzuju visoka primanja.
Kao prvo, nisu lider.
Grupa "Agram", dakle Euroherz i BSO imaju više.
Sada pogledaj plaće kod lidera (Agram) i kod ovih bivših monopolista
čiji udio svake godine pada, tako da su sa 25% pali na 16% u zadnjih
10 godina. I još više će padati kada vidiš kako grabe ove "glavešine".
a u hercu i bso-u su osjetno nize plate, provjereno

cak su imali problema da "nafataju" dovoljno ljudi kada su selili direkciju iz ljubuskog u sarajevo

ali opet imaju bolje ljude i bolje rezultate
Alfons Kauders

#118 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by Alfons Kauders »

svjezi_ustipak wrote:
Alfons Kauders wrote:

u nekim od tih ustanova su strajkovali i trazili da se poboljsaju uslovi. i sipak, navodno nema para. nema malo sutra, ima ali za pojedine.
sa tobom se slazem za proteste. mislim da su sranje koje organizuju brkani i drugi nehljebovici da bi dosli do budzeta-najbolji primjer demir i dostasi. ipak, nisam siguran da shvatas da zelim reci da poboljsanje stanja u ovoj drzavi nije jedan korak ili ovisi samo od jedne osobe neog ovisi od velikog broja ljudi i vise koraka. tu na prvom mjestu mislim na sud i tuzilastvo, jer da su oni radili kako treba jedan broj ovih primatelja plata bi bio odavno u zatvoru. posto sankcija nema niti ce ih biti, ne vidim nikakve prepreke da neko uzima lopatom i zloupotebljava svoj polozaj maksimalno.
neka strajkuju... cim dovedu u red stanje kod sebe

ovako strajkuju radi rezova od 2, 3 ili 5%, a pojedinci u kolektivima im imaju preko pet milja mjesecno... kurca graha druze

a za te pare bi mogao dovesti jos kvalitetnijeg ljekara ili profesora iz srbije ili hrvatske, bez ikakvih problema
webby-x

#119 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by webby-x »

Alfons Kauders wrote:ali opet imaju bolje ljude i bolje rezultate
Naravno, kada su privatnici i paze više na novac, a
ne balahaju kao ovi iz državnih.

Dakle, četiri člana Uprave potroše oko 3 milijuna KM godišnje.
Promet Sarajevo osiguranja je 40 milijuna.
Četiri člana Uprave pojedu skoro 10% prometa!

Neka je 2 milijuna, da budemo optimistični, to je opet 5% prometa.
Ako je ovo točno, to je nevjerojatan primjer parazitiranja.
Treba samo provjeriti jesu li ovo stalna mjesečna primanja ili neke iznimke,
poput bonusa ili tužbi.
Last edited by webby-x on 26/12/2013 12:59, edited 2 times in total.
ultima_palabra

#120 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by ultima_palabra »

Većinom su u vrhu ovi koji su dobili neke vanredne prihode za taj mjesec... ovi iz Sarajevo Osiguranja bonuse, Polić vjerovatno otpremninu, ovaj Glibić sigurno neku tužbu, ne znam šta su ovi profesori hajrovali... hoću reći, podaci su podobro iskrivljeni.
svjezi_ustipak

#121 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by svjezi_ustipak »

Alfons Kauders wrote:
svjezi_ustipak wrote:
Alfons Kauders wrote:

neka strajkuju... cim dovedu u red stanje kod sebe

ovako strajkuju radi rezova od 2, 3 ili 5%, a pojedinci u kolektivima im imaju preko pet milja mjesecno... kurca graha druze

a za te pare bi mogao dovesti jos kvalitetnijeg ljekara ili profesora iz srbije ili hrvatske, bez ikakvih problema
ne mogu dovesti uposlenici sami red kod sebe, bez pomoci izvana. direktore imenuje upravni odbor, koji ne sastavljaju uposlenici nego vlast. i svi ti nivoi uprave bi se trebali kontrolisati od nekoga postenog, trebale bi slijediti sankcije za krsenje zakona. ovako sankcija nema. niti ce se tuzilastvo i sud zanimati za to niti ce neko smjeti dici glas kad zna da je sam protiv cijelog sistema.
strajkovalo se i radi velikih plata u nekim firmama, provjereno. dobili odgovor upravnog odbora da oni stoje iza toga, odgovor od tuzilastva i suda nikad dobili nisu. pametnom dovoljno.
forum@sh

#122 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by forum@sh »

Svako ko ima volje, rodbine i kuveta, nek se pali odavde.

Oni što imaju djecu vani, kartu u jednom smjeru.
Ovi što ih nemaju, istu tu kartu pa nek tamo ih planiraju i odgajaju u zdravoj sredini od malih nogu.
A ovi što već imaju, vodite ih odavde dok još nije kasno.

Uvijek se može doći ovamo i protamburat mjesec-dva, pa će se nadležna stoka (a haman su svi tu negdje, +/- bogda) zapitati odakle i kako namaknuti 'u se, na se i poda se'..

A što se tiče nekih (r)evolucija, nemamo mi štofa za to. Niti ćemo, bar ne u dogledno vrijeme.
madner

#123 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by madner »

Sarajevo Osiguranje ne prima dotacije iz budzeta?

Inace daleko najbolje osiguranje, naspram ovih "superiornih" sto zaradjuju tako sto ne isplacuju.
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#124 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by UnscarD »

Demokratija u ovom obliku nije rijesenje za BiH ... imamo sve tehnicke predispozicije sa novom licnom kartom za uspostavu DIREKTNE DEMOKRATIJE i svega sto ona podrazumijeva....

Sto se tice ovih plata, pod hitno ako vec ne postoji treba uvesti zakon po kojem je maximum za drzavne sluzbenike do 10 prosjecnih plata u BiH ...to je i dalje respektabilna cifra da si ne znam ti kakav menadzer.

Tacno je to da su ovde vjerovatno neki akumulirani iznosi (bonusi itd) samo isplaceni u tom jednom mjesecu i to ne daje pravu sliku ali sa druge strane ovo su samo javne plate ....sta se sve radi ispod stola, to je druga prica.
Ovo ce proci samo kao dnevna vijest i nista i nikada nece biti bolje u okviru ovakvog sistema.
Bosna i Hercegovina ne moze da funkcionise na principima elektorne demokratije uz rotiranje vlasti svake 4 godine i to je cinjenica. Potreban je neki drugi sistem a ja ne vidim drugi osim DIREKTNE DEMOKRATIJE ..i to on line sisitemom ...ko ne zna da se koristi tim sistemom i ne treba da glasa jer nije kompetetntan da da svoje misljenje o vecini stvari.
svjezi_ustipak

#125 Re: Ima se, moRe se...Plate od 40 000 km u BiH

Post by svjezi_ustipak »

forum@sh wrote: A što se tiče nekih (r)evolucija, nemamo mi štofa za to. Niti ćemo, bar ne u dogledno vrijeme.
:thumbup:

tako nekako. jos ce puno vode proteci miljackom dok ovdje raja pocnu misliti svojom glavom i boriti se za svoja prava.
Post Reply