Panini sličice

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Kon

#101 Re: Panini sličice

Post by Kon »

Mustang1 wrote:Ja sam razmisljao dugo sta cu i kako cu i odlucio sam da cu samo nase popunit i osvajaca (nadam se da cu samo nase popunit :oops: ) I ono naprijed sto bude stadioni,logo prvenstva i to .. Nadam se da ce biti svi nasi igraci koji putuju bez greski u imenima :D
Teško da ne bude grešaka, vazda ih bude i za veće reprezentacije, a ne manje kao što smo mi. Npr. oni naprave album i izbace ga u prodaju, a neki igrači se povrijede i dođu drugi i odmah je to "greška". Bilo kako bilo skupljao sam sva do sada evropska i svjetska a ovo ide s posebnim merakom :-D

P.S. Imal neko sliba od starijih prvenstava (2000, 2002, 2004) nek se javi pošto mi nije sve puno na žalost...
Unitedforever

#102 Re: Panini sličice

Post by Unitedforever »

Za prošlo evropsko prvenstvo jedan paketić sa 5 sličica je bio 1 KM, što je po meni strašan bezobrazluk, vidim evo i sad po trafikama sličice za albume lige prvaka i još neke su takođe, paketić sa 5 sličica 1 KM. Međutim za prošlo svjetsko prvenstvo paketić sa 5 sličica je bio u DP-u 0,60 KM, a na trafikama 0,70 KM. Mene je interesovalo zašto je to tako pa sam dobio informaciju da je za prošlo evropsko prvenstvo distributer za BIH iz širokog brijega valjda otkazao saradnju pa su sličice bile znatno skuplje. Nadam se da će za ovo, za nas historijsko skupljanje sličica, jer igra naša repka, sličice biti bar malo jeftinije. Marka po paketiću je deranje guzova.

Ovdje očekujem maksimalnu organizaciju, saradnju i neke zajedničke termine za razmjene kao što ima u Beogradu. Panini armija čeka April kao Sahara kišu.
channel10

#103 Re: Panini sličice

Post by channel10 »

Kako god okrenes trebat ce minimalno 300KM da popunis album.
treci

#104 Re: Panini sličice

Post by treci »

ajmoooo višeee da se skuplja
Ekvatorijal

#105 Re: Panini sličice

Post by Ekvatorijal »

Image
Mustang1

#106 Re: Panini sličice

Post by Mustang1 »

doktor78

#107 Re: Panini sličice

Post by doktor78 »

Unitedforever wrote:Za prošlo evropsko prvenstvo jedan paketić sa 5 sličica je bio 1 KM, što je po meni strašan bezobrazluk, vidim evo i sad po trafikama sličice za albume lige prvaka i još neke su takođe, paketić sa 5 sličica 1 KM. Međutim za prošlo svjetsko prvenstvo paketić sa 5 sličica je bio u DP-u 0,60 KM, a na trafikama 0,70 KM. Mene je interesovalo zašto je to tako pa sam dobio informaciju da je za prošlo evropsko prvenstvo distributer za BIH iz širokog brijega valjda otkazao saradnju pa su sličice bile znatno skuplje. Nadam se da će za ovo, za nas historijsko skupljanje sličica, jer igra naša repka, sličice biti bar malo jeftinije. Marka po paketiću je deranje guzova.
Volio bih da si u pravu, ali cisto sumnjam. I u zemljama okruzenja je istovremeno doslo do poskupljenja, pa je npr. za proslo Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj paketic slicica bio 5 kuna, a kod njih se nije mijenjao distributer...
Kon

#108 Re: Panini sličice

Post by Kon »

doktor78 wrote:
Unitedforever wrote:Za prošlo evropsko prvenstvo jedan paketić sa 5 sličica je bio 1 KM, što je po meni strašan bezobrazluk, vidim evo i sad po trafikama sličice za albume lige prvaka i još neke su takođe, paketić sa 5 sličica 1 KM. Međutim za prošlo svjetsko prvenstvo paketić sa 5 sličica je bio u DP-u 0,60 KM, a na trafikama 0,70 KM. Mene je interesovalo zašto je to tako pa sam dobio informaciju da je za prošlo evropsko prvenstvo distributer za BIH iz širokog brijega valjda otkazao saradnju pa su sličice bile znatno skuplje. Nadam se da će za ovo, za nas historijsko skupljanje sličica, jer igra naša repka, sličice biti bar malo jeftinije. Marka po paketiću je deranje guzova.
Volio bih da si u pravu, ali cisto sumnjam. I u zemljama okruzenja je istovremeno doslo do poskupljenja, pa je npr. za proslo Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj paketic slicica bio 5 kuna, a kod njih se nije mijenjao distributer...
A i nema logike da ovi otkažu saradnju ako posao cvjeta kao što je 2010. god.
Mustang1

#109 Re: Panini sličice

Post by Mustang1 »

Bogami kod nas i ne cvjeta bas .. Vecina onih koji sada kupuju panini slicice su stariji koji su to radili u djetinjstvu :D Ovi koji su sada djeca u dobi za slicice sjede za kompom po citav dan :D
Kon

#110 Re: Panini sličice

Post by Kon »

Mustang1 wrote:Bogami kod nas i ne cvjeta bas .. Vecina onih koji sada kupuju panini slicice su stariji koji su to radili u djetinjstvu :D Ovi koji su sada djeca u dobi za slicice sjede za kompom po citav dan :D
Govorio sam za period svjetskog 2010. da je posao cvjetao i ako je cvjetao što bi otkazivali saradnju. A to da su sve stariji likovi stoji.
ExNihilo

#111 Re: Panini sličice

Post by ExNihilo »

Ali, fakat nema boljeg osjećaja od toga da pocepaš paketić i izvadiš iz njega sličice, dok specifični miris istih puni nosnice. :D
Logovan

#112 Re: Panini sličice

Post by Logovan »

ExNihilo wrote:Ali, fakat nema boljeg osjećaja od toga da pocepaš paketić i izvadiš iz njega sličice, dok specifični miris istih puni nosnice. :D
I onaj osjećaj kad otvoriš album pa počneš lijepiti sličice. :izet:
Kon

#113 Re: Panini sličice

Post by Kon »

Evo kako je to izgledalo od 1970 pa do 2014

http://www.telegraf.rs/sport/928251-tel ... azila-foto
AmiĐa_Idriz

#114 Re: Panini sličice

Post by AmiĐa_Idriz »

http://www.youtube.com/watch?v=MdLb6TDqJsc

Ja ću to ovako kupovati :oops:
Al' kako ih profesionalno otvara :-)
Rob_Atl

#115 Re: Panini sličice

Post by Rob_Atl »

AmiĐa_Idriz wrote:http://www.youtube.com/watch?v=MdLb6TDqJsc

Ja ću to ovako kupovati :oops:
Al' kako ih profesionalno otvara :-)

Bas htio postavit ovaj video i upitati jel to to, ili je ovo neki album prije albuma :D , otvori frajer 50 paketica samo argentinci , englezi i spanci vecinom :D
Mustang1

#116 Re: Panini sličice

Post by Mustang1 »

Joj ja jedva cekam da onjusim prvi paketic i album :D
alphonse kauders

#117 Re: Panini sličice

Post by alphonse kauders »

Kao što je već neko gore naveo, važno je da se svi dobro organizujemo i da se aranžira svakodnevno redovno okupljanje "razmjenjivača" u isto vrijeme na istom mjestu (npr. Park kod Ekonomije mi se čini onako kao idealno mjesto, termin recimo u 17h), kladim se da će na vrhuncu dešavanja tu biti min. 50 ljudi u prosjeku:)

Iz iskustva skupljanja znam kako je nekim malo više zauzetim ljudima poteško pronaći grupe za razmjenu, dogovaranje preko foruma je kilavo jer se moraš onda posebno nalaziti sa članovima (pa dok se uganjate ti na kraju i nađeš sličice koje ti fale), pa je solucija "isto mjesto - isto doba" najbolje (kako se to pokazalo u Beogradu).

Sad ne znam hoće li se primjenjivati ona dječija pravila (3-5 sličica za masnu (grb, pehar, maskota)), ali znam da kada god sam se mijenjao niko nije to primjenjivao već je svima bilo stalo da svako popuni album pa se mijenjalo jedan-za-jedan, a često su ljudi bili solidarni i nisu ni gledali taj srazmjer pa su davali ljudima sve sličice koje bi im falile (naravno, osim ako se ne pojaviš da ti fali 450 sliba, pa mu uzmeš čitav bunt :D ).

Eto, nadam se da će biti nešto od ove ideje.
archi_a

#118 Re: Panini sličice

Post by archi_a »

alphonse kauders wrote:Kao što je već neko gore naveo, važno je da se svi dobro organizujemo i da se aranžira svakodnevno redovno okupljanje "razmjenjivača" u isto vrijeme na istom mjestu (npr. Park kod Ekonomije mi se čini onako kao idealno mjesto, termin recimo u 17h), kladim se da će na vrhuncu dešavanja tu biti min. 50 ljudi u prosjeku:)

Iz iskustva skupljanja znam kako je nekim malo više zauzetim ljudima poteško pronaći grupe za razmjenu, dogovaranje preko foruma je kilavo jer se moraš onda posebno nalaziti sa članovima (pa dok se uganjate ti na kraju i nađeš sličice koje ti fale), pa je solucija "isto mjesto - isto doba" najbolje (kako se to pokazalo u Beogradu).

Sad ne znam hoće li se primjenjivati ona dječija pravila (3-5 sličica za masnu (grb, pehar, maskota)), ali znam da kada god sam se mijenjao niko nije to primjenjivao već je svima bilo stalo da svako popuni album pa se mijenjalo jedan-za-jedan, a često su ljudi bili solidarni i nisu ni gledali taj srazmjer pa su davali ljudima sve sličice koje bi im falile (naravno, osim ako se ne pojaviš da ti fali 450 sliba, pa mu uzmeš čitav bunt :D ).

aBd, ucestvujem . :thumbup:
groove

#119 Re: Panini sličice

Post by groove »

Image

izasle su i panini karte.
ima vrsajevic a nema spahica :D
evo lista:
http://2014fifaworldcupbrazil.paniniadr ... st_int.pdf
Privatna poruka
Location: Papci, sjetite se tu je nekad bila Olimpijada prije tebe i tvog stada!

#120 Re: Panini sličice

Post by Privatna poruka »

Tu sam, podrzavam. Nesto raje ce skupljati to ali ce ipak ta okupljanja i biti nuzna za zavrsiti album. Mozda je svaki dan previse ali isto vrijeme - isto mjesto je ok ideja.

Sent from my RM-821_eu_czech_432 using Tapatalk
Zatamnjena stakla

#121 Re: Panini sličice

Post by Zatamnjena stakla »

Joj Vršajević :mrgreen:
Rob_Atl

#122 Re: Panini sličice

Post by Rob_Atl »

Gledajuci ovu kartu bice nam legeini dresovi na slicicama, mislim ko da i imaju druge jer nasi nece znati do pred utakmicu sa argentinom u kojim cemo igrati :D , ili ce uraditi u fazonu kao sa englezima samo siva majica.
mahalaš

#123 Re: Panini sličice

Post by mahalaš »

alphonse kauders wrote:Kao što je već neko gore naveo, važno je da se svi dobro organizujemo i da se aranžira svakodnevno redovno okupljanje "razmjenjivača" u isto vrijeme na istom mjestu (npr. Park kod Ekonomije mi se čini onako kao idealno mjesto, termin recimo u 17h), kladim se da će na vrhuncu dešavanja tu biti min. 50 ljudi u prosjeku:)

Nije losa ideja, prosli put smo se skupljali u BBI, na 4 spratu :bih:

A mijenjali smo kako smo stigli... Pogotovo kad dodjes pred kraj, znali smo davati i po 10 za jednu, nako :lol: Fazon je da svi popune, ja kad sam popunio prosli, sve duple sam dao
Zatamnjena stakla

#124 Re: Panini sličice

Post by Zatamnjena stakla »

Pa normalno da ću dat' al' da je skupit. Ako prođem ispod stoje biću na konju :mrgreen:
Kon

#125 Re: Panini sličice

Post by Kon »

mahalaš wrote:

Nije losa ideja, prosli put smo se skupljali u BBI, na 4 spratu :bih:

A mijenjali smo kako smo stigli... Pogotovo kad dodjes pred kraj, znali smo davati i po 10 za jednu, nako :lol: Fazon je da svi popune, ja kad sam popunio prosli, sve duple sam dao
Upravo tako BBI ili bašta u parku Hipy klupa mada je ta 2010. bila i fb grupa. Na toj sam grupi našao posljednju slibu za album. Grk Kostas, dao mi je neki momak nisam ga više nikad vidio u životu. 8-) Za 2012. sam imao problem s grbovima i na kraju sam ih naručio iz Hrvatske, nadam se da će ovdje potražnja biti velika i da će se lakše puniti nego te 2012. I jedva čekam više... :-)
Post Reply