Naravno, a ovje se namce nista drugo nego drustvena norma koja mora vaziti za sve zene i sve muskarce. Zene i muskarci koji ne pristaju na tu stoljecima i stoljecima ustaljenu normu, nisu manje vrijedni u odnosu na one koji to cine.shmizlica wrote:ma stoji to što si rekao....nego sam mislila da ne vide svi u svakome isto. veći broj različitih žena ne znači sve žena.....i obrnutoJThomas wrote:ovo nije generalizacija, nego zdrav razum. da bi ženskaroš bio ženskaroš, veći broj različitih žena je morao nešto vidjeti u njemu. u protivnom je masturbator, a ne ženskaroš...
Zajednički život prije braka
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Breathless
#101 Re: Zajednički život prije braka
-
Mutivoda
#102 Re: Zajednički život prije braka
JThomas wrote:a da žene ne vide ništa u takvima kao što žučno tvrde na internetu, ovi se ne bi ni mogli "ofucati" sa većim brojem različitim žena.
Pa nije baš da forum treba uzimati kao neki reprezentativni uzorak
Opet trpanje svih u isti koš.
Sigurno da ih ima dosta koje ne misle ovako, nisam to ni porekla, ali valjda se smije imati i drugačije mišljenje, ili ja griješim?!
- kritichar
#103 Re: Zajednički život prije braka
ma daj, pusti tu romantiku, uživaj u životupurifier wrote: Ova moja meni vrijedi vise nego sve ostale zajedno![]()
- JThomas
#104 Re: Zajednički život prije braka
forum je odličan, sjajan reprezentativni uzorak šupljih koje se tipično serviraju, i od žena i od muškaraca... 
- shmizlica
#105 Re: Zajednički život prije braka
JThomas wrote:forum je odličan, sjajan reprezentativni uzorak šupljih koje se tipično serviraju, i od žena i od muškaraca...
ono šta mislimo da je idealno....a u životu je qrc idealno
- Capajebo
#106 Re: Zajednički život prije braka
Jel fkt hoces da kazes da musko ili zensko, nije bitno, koje ima (ili nema nikako) vise partnera vrijedi isto koliko i oni koji to nisu imali? Govorim cisto vezano za to, nista pored toga.Breathless wrote:Naravno, a ovje se namce nista drugo nego drustvena norma koja mora vaziti za sve zene i sve muskarce. Zene i muskarci koji ne pristaju na tu stoljecima i stoljecima ustaljenu normu, nisu manje vrijedni u odnosu na one koji to cine.shmizlica wrote:ma stoji to što si rekao....nego sam mislila da ne vide svi u svakome isto. veći broj različitih žena ne znači sve žena.....i obrnutoJThomas wrote:ovo nije generalizacija, nego zdrav razum. da bi ženskaroš bio ženskaroš, veći broj različitih žena je morao nešto vidjeti u njemu. u protivnom je masturbator, a ne ženskaroš...
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#107 Re: Zajednički život prije braka
upravo tako.JThomas wrote:forum je odličan, sjajan reprezentativni uzorak šupljih koje se tipično serviraju, i od žena i od muškaraca...
- ultima_palabra
#108 Re: Zajednički život prije braka
Otprilike tako, prekucao si temuBreathless wrote:Godina 2013, a mi se jos uvijek nismo odmakli od najnazadnije patrijahalne svijesti, prema kojoj je zena koja upraznjava nesto tako normalno i biolosko kao sto je seks, kurva, a mudonja koji isto radi frajer. Sto je najgore, takve stereotipe poticu i same zene jednako kao i muskarci. Nema nista normalnije nego zivjeti s nekim s kime si u vezi, ali hajde ti to dokazi prosjecnom Balkancu koji ni po cemu nije "moralniji" i suzdrzaniji, kao ni balkanske zene, po pitanju seksa od ljudi iz drugih krajeva (dovoljno je pogledati sve te narodne umotvorine koje tematiziraju seks i promiskuitet), ali jeste tu da svoje patrijahalne komplekse i laznu moralnost projektuje na zene, da se tako dokazuje pred drugima i drzi mahalu za vrhovnog mudraca. Svi se hebu, i van braka i kad su u braku, opet van braka i nista nikome ne garantuje, a ponajmanje puritanske kalkulacije i lazna moralisanja, da ih sutra ili junferica ili neki junfer nece praviti budalama i rogonjama. To sto se zena danas priblizava muskarcu po pitanju slobode u seksualnim odnosima, ne cini je manje vrijednom u odnosu na onu koja svoje medjunozje cuva (bar od javnosti) za princa kojem ce sutra kuhati, prati gace i strpljivo i bespogovorno podnositi sve druge za zenu ponizavajuce uloge kako bi bila dobra supruga i majka.
-
Breathless
#109 Re: Zajednički život prije braka
Vrijednosti na ovogodisnjem vasaru u Puracicu bile su gotovo izjednacene, s tim da blago vecu cijenu imaju oni artikli koji su po godistu mladji, a na cijeni su i nesto robusniji zenski artikli. Sto se tice stanja na auto-pijacama, tu je vec pored godista, bitna i predjena kilometraza.purifier wrote: Jel fkt hoces da kazes da musko ili zensko, nije bitno, koje ima (ili nema nikako) vise partnera vrijedi isto koliko i oni koji to nisu imali? Govorim cisto vezano za to, nista pored toga.
- _mufljuz_
#110 Re: Zajednički život prije braka
ima grafit u Radakovu u Zenici i pise - Deco drkajte....
- MedenoSrce
#111 Re: Zajednički život prije braka
Breathless wrote: Vrijednosti na ovogodisnjem vasaru u Puracicu bile su gotovo izjednacene, s tim da blago vecu cijenu imaju oni artikli koji su po godistu mladji, a na cijeni su i nesto robusniji zenski artikli. Sto se tice stanja na auto-pijacama, tu je vec pored godista, bitna i predjena kilometraza.
al' ja necu da prihvatim kako je zena zeni vuk
-
Breathless
#112 Re: Zajednički život prije braka
Jest da i to ne nosi rizik przenja u dzehenemskoj vatri_mufljuz_ wrote:ima grafit u Radakovu u Zenici i pise - Deco drkajte....
- _mufljuz_
#113 Re: Zajednički život prije braka
hodza reko da je manji grijeh tako da je temperatura valjda malo manja...Breathless wrote:Jest da i to ne nosi rizik przenja u dzehenemskoj vatri_mufljuz_ wrote:ima grafit u Radakovu u Zenici i pise - Deco drkajte....Budi frajer, pa stisni
-
Breathless
#114 Re: Zajednički život prije braka
Cudno je s kolikim zarom vecina njih brani taj inferiorni polozaj i prihvata uloge koje im je drustvo dodijelilo, a one zene koje se usude krenuti drugim putem i dovesti u pitanje norme koje su nametnute zeni, sikaniraju se najgorim sredstvima upravo najvise od strane zena. Koliko vec pratim ovaj forum, nekoliko najzenomrzackijih stavova koje sam procitao, bili su izreceni od strane zena i ni jedan muski se ne moze porediti s njima.ultima_palabra wrote:Ovo boldirano... mislim da žene i više potiču takve stereotipe nego muškarci. Ne može niko ženi biti dušman kao druga žena... niti ko može biti veći protivnik feminizma i ravnopravnosti
- Loulou
#115 Re: Zajednički život prije braka
"Posljedica teške financijske situacije mladih je novi val konzervatizma koji se javlja u velikoj mjeri. Zatvoreni su prema svemu novome, okreću se vrijednostima koje smatraju tradicionalnima i odrazom nekog ‘boljeg’ vremena, iako u njemu nisu rasli...Breathless wrote:Godina 2013, a mi se jos uvijek nismo odmakli od najnazadnije patrijahalne svijesti...
Vrijednosni obrazac koji je veliki dio njih usvojio je obrazac stečen na vjeronauku."
http://www.jutarnji.hr/30-tisuca-mladih ... e/1147488/
- amra67
#116 Re: Zajednički život prije braka
19 godina a zeli u brak
man get a life .. Sa 19 god. u brak je isto kad odes na fakultet nikad ga ne zavrsis i odmah se penzionises 
- ultima_palabra
#117 Re: Zajednički život prije braka
Ma to je tako i u ostalim sferama života... najviše se prezira individua iz vlastitog stada koja je "zastranila".Breathless wrote:Cudno je s kolikim zarom vecina njih brani taj inferiorni polozaj i prihvata uloge koje im je drustvo dodijelilo, a one zene koje se usude krenuti drugim putem i dovesti u pitanje norme koje su nametnute zeni, sikaniraju se najgorim sredstvima upravo najvise od strane zena. Koliko vec pratim ovaj forum, nekoliko najzenomrzackijih stavova koje sam procitao, bili su izreceni od strane zena i ni jedan muski se ne moze porediti s njima.ultima_palabra wrote:Ovo boldirano... mislim da žene i više potiču takve stereotipe nego muškarci. Ne može niko ženi biti dušman kao druga žena... niti ko može biti veći protivnik feminizma i ravnopravnosti
@medeno, prihvatila ne prihvatila, you know it makes sense
- alucarda
#118 Re: Zajednički život prije braka
Njemu 19, njoj 19? I nista od seksa.
Najvjerovarnije sto ce se desiti je da ce krenuti na fakultet i da ce ili jedno ili drugo naci novu djevojku/momka kojem je seks normalna stvar.
Ljudi podcijenjuju seksualni nagon, a to je na istom kao i hrana i san.
Sve mi se cini da ce najvjerovatnije nas autor da nadje djevojku koja mu mnogo bolje odgovara nego ova sadasnja u narednim godinama. Ova ga vec previse nervira.
Najvjerovarnije sto ce se desiti je da ce krenuti na fakultet i da ce ili jedno ili drugo naci novu djevojku/momka kojem je seks normalna stvar.
Ljudi podcijenjuju seksualni nagon, a to je na istom kao i hrana i san.
Sve mi se cini da ce najvjerovatnije nas autor da nadje djevojku koja mu mnogo bolje odgovara nego ova sadasnja u narednim godinama. Ova ga vec previse nervira.
- madner
#119 Re: Zajednički život prije braka
Nisu stereotipi ako se ljudi ponasaju po istima.
Ovo mi dodje ko onaj zemski mit da lova nije bitna
Ovo mi dodje ko onaj zemski mit da lova nije bitna
- MedenoSrce
- amra67
#121 Re: Zajednički život prije braka
trueMedenoSrce wrote:
- HardCore
#122 Re: Zajednički život prije braka
a jesu vala seljanke sto se tice seksa, ah kad se sjetim nekad lomis se da ti da ckepi, a sad ona leti k meni hh, jes da sam i ja morao cekati godinu al sad uzivam dok se drugi pate 
-
Minkica88
#123 Re: Zajednički život prije braka
I meni je ovo i nevjerovatno i tuzno i ogavno.Breathless wrote: Cudno je s kolikim zarom vecina njih brani taj inferiorni polozaj i prihvata uloge koje im je drustvo dodijelilo, a one zene koje se usude krenuti drugim putem i dovesti u pitanje norme koje su nametnute zeni, sikaniraju se najgorim sredstvima upravo najvise od strane zena. Koliko vec pratim ovaj forum, nekoliko najzenomrzackijih stavova koje sam procitao, bili su izreceni od strane zena i ni jedan muski se ne moze porediti s njima.
- Afanasi_94
#124 Re: Zajednički život prije braka
Minkica88 wrote:I meni je ovo i nevjerovatno i tuzno i ogavno.Breathless wrote: Cudno je s kolikim zarom vecina njih brani taj inferiorni polozaj i prihvata uloge koje im je drustvo dodijelilo, a one zene koje se usude krenuti drugim putem i dovesti u pitanje norme koje su nametnute zeni, sikaniraju se najgorim sredstvima upravo najvise od strane zena. Koliko vec pratim ovaj forum, nekoliko najzenomrzackijih stavova koje sam procitao, bili su izreceni od strane zena i ni jedan muski se ne moze porediti s njima.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI