Zajednički život prije braka

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Breathless

#101 Re: Zajednički život prije braka

Post by Breathless »

shmizlica wrote:
JThomas wrote:ovo nije generalizacija, nego zdrav razum. da bi ženskaroš bio ženskaroš, veći broj različitih žena je morao nešto vidjeti u njemu. u protivnom je masturbator, a ne ženskaroš...
ma stoji to što si rekao....nego sam mislila da ne vide svi u svakome isto. veći broj različitih žena ne znači sve žena.....i obrnuto
Naravno, a ovje se namce nista drugo nego drustvena norma koja mora vaziti za sve zene i sve muskarce. Zene i muskarci koji ne pristaju na tu stoljecima i stoljecima ustaljenu normu, nisu manje vrijedni u odnosu na one koji to cine.
Mutivoda

#102 Re: Zajednički život prije braka

Post by Mutivoda »

JThomas wrote:a da žene ne vide ništa u takvima kao što žučno tvrde na internetu, ovi se ne bi ni mogli "ofucati" sa većim brojem različitim žena.

Pa nije baš da forum treba uzimati kao neki reprezentativni uzorak :roll: :D
Opet trpanje svih u isti koš.
Sigurno da ih ima dosta koje ne misle ovako, nisam to ni porekla, ali valjda se smije imati i drugačije mišljenje, ili ja griješim?! :-)
kritichar

#103 Re: Zajednički život prije braka

Post by kritichar »

purifier wrote: Ova moja meni vrijedi vise nego sve ostale zajedno :oops: :mrgreen:
ma daj, pusti tu romantiku, uživaj u životu :skoljka:
JThomas

#104 Re: Zajednički život prije braka

Post by JThomas »

forum je odličan, sjajan reprezentativni uzorak šupljih koje se tipično serviraju, i od žena i od muškaraca... :D
shmizlica

#105 Re: Zajednički život prije braka

Post by shmizlica »

JThomas wrote:forum je odličan, sjajan reprezentativni uzorak šupljih koje se tipično serviraju, i od žena i od muškaraca... :D
:lol:
ono šta mislimo da je idealno....a u životu je qrc idealno :D
Capajebo

#106 Re: Zajednički život prije braka

Post by Capajebo »

Breathless wrote:
shmizlica wrote:
JThomas wrote:ovo nije generalizacija, nego zdrav razum. da bi ženskaroš bio ženskaroš, veći broj različitih žena je morao nešto vidjeti u njemu. u protivnom je masturbator, a ne ženskaroš...
ma stoji to što si rekao....nego sam mislila da ne vide svi u svakome isto. veći broj različitih žena ne znači sve žena.....i obrnuto
Naravno, a ovje se namce nista drugo nego drustvena norma koja mora vaziti za sve zene i sve muskarce. Zene i muskarci koji ne pristaju na tu stoljecima i stoljecima ustaljenu normu, nisu manje vrijedni u odnosu na one koji to cine.
Jel fkt hoces da kazes da musko ili zensko, nije bitno, koje ima (ili nema nikako) vise partnera vrijedi isto koliko i oni koji to nisu imali? Govorim cisto vezano za to, nista pored toga.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#107 Re: Zajednički život prije braka

Post by Velkoski »

JThomas wrote:forum je odličan, sjajan reprezentativni uzorak šupljih koje se tipično serviraju, i od žena i od muškaraca... :D
upravo tako.
ultima_palabra

#108 Re: Zajednički život prije braka

Post by ultima_palabra »

Breathless wrote:Godina 2013, a mi se jos uvijek nismo odmakli od najnazadnije patrijahalne svijesti, prema kojoj je zena koja upraznjava nesto tako normalno i biolosko kao sto je seks, kurva, a mudonja koji isto radi frajer. Sto je najgore, takve stereotipe poticu i same zene jednako kao i muskarci. Nema nista normalnije nego zivjeti s nekim s kime si u vezi, ali hajde ti to dokazi prosjecnom Balkancu koji ni po cemu nije "moralniji" i suzdrzaniji, kao ni balkanske zene, po pitanju seksa od ljudi iz drugih krajeva (dovoljno je pogledati sve te narodne umotvorine koje tematiziraju seks i promiskuitet), ali jeste tu da svoje patrijahalne komplekse i laznu moralnost projektuje na zene, da se tako dokazuje pred drugima i drzi mahalu za vrhovnog mudraca. Svi se hebu, i van braka i kad su u braku, opet van braka i nista nikome ne garantuje, a ponajmanje puritanske kalkulacije i lazna moralisanja, da ih sutra ili junferica ili neki junfer nece praviti budalama i rogonjama. To sto se zena danas priblizava muskarcu po pitanju slobode u seksualnim odnosima, ne cini je manje vrijednom u odnosu na onu koja svoje medjunozje cuva (bar od javnosti) za princa kojem ce sutra kuhati, prati gace i strpljivo i bespogovorno podnositi sve druge za zenu ponizavajuce uloge kako bi bila dobra supruga i majka.
Otprilike tako, prekucao si temu :thumbup: :D Ovo boldirano... mislim da žene i više potiču takve stereotipe nego muškarci. Ne može niko ženi biti dušman kao druga žena... niti ko može biti veći protivnik feminizma i ravnopravnosti :mrgreen:
Breathless

#109 Re: Zajednički život prije braka

Post by Breathless »

purifier wrote: Jel fkt hoces da kazes da musko ili zensko, nije bitno, koje ima (ili nema nikako) vise partnera vrijedi isto koliko i oni koji to nisu imali? Govorim cisto vezano za to, nista pored toga.
Vrijednosti na ovogodisnjem vasaru u Puracicu bile su gotovo izjednacene, s tim da blago vecu cijenu imaju oni artikli koji su po godistu mladji, a na cijeni su i nesto robusniji zenski artikli. Sto se tice stanja na auto-pijacama, tu je vec pored godista, bitna i predjena kilometraza.
_mufljuz_

#110 Re: Zajednički život prije braka

Post by _mufljuz_ »

ima grafit u Radakovu u Zenici i pise - Deco drkajte....
MedenoSrce

#111 Re: Zajednički život prije braka

Post by MedenoSrce »

Breathless wrote: Vrijednosti na ovogodisnjem vasaru u Puracicu bile su gotovo izjednacene, s tim da blago vecu cijenu imaju oni artikli koji su po godistu mladji, a na cijeni su i nesto robusniji zenski artikli. Sto se tice stanja na auto-pijacama, tu je vec pored godista, bitna i predjena kilometraza.
:lol:

al' ja necu da prihvatim kako je zena zeni vuk
Breathless

#112 Re: Zajednički život prije braka

Post by Breathless »

_mufljuz_ wrote:ima grafit u Radakovu u Zenici i pise - Deco drkajte....
Jest da i to ne nosi rizik przenja u dzehenemskoj vatri :D Budi frajer, pa stisni :D
_mufljuz_

#113 Re: Zajednički život prije braka

Post by _mufljuz_ »

Breathless wrote:
_mufljuz_ wrote:ima grafit u Radakovu u Zenici i pise - Deco drkajte....
Jest da i to ne nosi rizik przenja u dzehenemskoj vatri :D Budi frajer, pa stisni :D
hodza reko da je manji grijeh tako da je temperatura valjda malo manja...
Breathless

#114 Re: Zajednički život prije braka

Post by Breathless »

ultima_palabra wrote:Ovo boldirano... mislim da žene i više potiču takve stereotipe nego muškarci. Ne može niko ženi biti dušman kao druga žena... niti ko može biti veći protivnik feminizma i ravnopravnosti :mrgreen:
Cudno je s kolikim zarom vecina njih brani taj inferiorni polozaj i prihvata uloge koje im je drustvo dodijelilo, a one zene koje se usude krenuti drugim putem i dovesti u pitanje norme koje su nametnute zeni, sikaniraju se najgorim sredstvima upravo najvise od strane zena. Koliko vec pratim ovaj forum, nekoliko najzenomrzackijih stavova koje sam procitao, bili su izreceni od strane zena i ni jedan muski se ne moze porediti s njima.
Loulou

#115 Re: Zajednički život prije braka

Post by Loulou »

Breathless wrote:Godina 2013, a mi se jos uvijek nismo odmakli od najnazadnije patrijahalne svijesti...
"Posljedica teške financijske situacije mladih je novi val konzervatizma koji se javlja u velikoj mjeri. Zatvoreni su prema svemu novome, okreću se vrijednostima koje smatraju tradicionalnima i odrazom nekog ‘boljeg’ vremena, iako u njemu nisu rasli...
Vrijednosni obrazac koji je veliki dio njih usvojio je obrazac stečen na vjeronauku."

http://www.jutarnji.hr/30-tisuca-mladih ... e/1147488/
amra67

#116 Re: Zajednički život prije braka

Post by amra67 »

19 godina a zeli u brak :run: man get a life .. Sa 19 god. u brak je isto kad odes na fakultet nikad ga ne zavrsis i odmah se penzionises :D
ultima_palabra

#117 Re: Zajednički život prije braka

Post by ultima_palabra »

Breathless wrote:
ultima_palabra wrote:Ovo boldirano... mislim da žene i više potiču takve stereotipe nego muškarci. Ne može niko ženi biti dušman kao druga žena... niti ko može biti veći protivnik feminizma i ravnopravnosti :mrgreen:
Cudno je s kolikim zarom vecina njih brani taj inferiorni polozaj i prihvata uloge koje im je drustvo dodijelilo, a one zene koje se usude krenuti drugim putem i dovesti u pitanje norme koje su nametnute zeni, sikaniraju se najgorim sredstvima upravo najvise od strane zena. Koliko vec pratim ovaj forum, nekoliko najzenomrzackijih stavova koje sam procitao, bili su izreceni od strane zena i ni jedan muski se ne moze porediti s njima.
Ma to je tako i u ostalim sferama života... najviše se prezira individua iz vlastitog stada koja je "zastranila".

@medeno, prihvatila ne prihvatila, you know it makes sense :mrgreen:
alucarda

#118 Re: Zajednički život prije braka

Post by alucarda »

Njemu 19, njoj 19? I nista od seksa.
Najvjerovarnije sto ce se desiti je da ce krenuti na fakultet i da ce ili jedno ili drugo naci novu djevojku/momka kojem je seks normalna stvar.
Ljudi podcijenjuju seksualni nagon, a to je na istom kao i hrana i san.

Sve mi se cini da ce najvjerovatnije nas autor da nadje djevojku koja mu mnogo bolje odgovara nego ova sadasnja u narednim godinama. Ova ga vec previse nervira.
madner

#119 Re: Zajednički život prije braka

Post by madner »

Nisu stereotipi ako se ljudi ponasaju po istima.

Ovo mi dodje ko onaj zemski mit da lova nije bitna :D
MedenoSrce

#120 Re: Zajednički život prije braka

Post by MedenoSrce »

Image
amra67

#121 Re: Zajednički život prije braka

Post by amra67 »

MedenoSrce wrote:Image
true :lol:
HardCore

#122 Re: Zajednički život prije braka

Post by HardCore »

a jesu vala seljanke sto se tice seksa, ah kad se sjetim nekad lomis se da ti da ckepi, a sad ona leti k meni hh, jes da sam i ja morao cekati godinu al sad uzivam dok se drugi pate :D
Minkica88

#123 Re: Zajednički život prije braka

Post by Minkica88 »

Breathless wrote: Cudno je s kolikim zarom vecina njih brani taj inferiorni polozaj i prihvata uloge koje im je drustvo dodijelilo, a one zene koje se usude krenuti drugim putem i dovesti u pitanje norme koje su nametnute zeni, sikaniraju se najgorim sredstvima upravo najvise od strane zena. Koliko vec pratim ovaj forum, nekoliko najzenomrzackijih stavova koje sam procitao, bili su izreceni od strane zena i ni jedan muski se ne moze porediti s njima.
I meni je ovo i nevjerovatno i tuzno i ogavno.
Afanasi_94

#124 Re: Zajednički život prije braka

Post by Afanasi_94 »

Minkica88 wrote:
Breathless wrote: Cudno je s kolikim zarom vecina njih brani taj inferiorni polozaj i prihvata uloge koje im je drustvo dodijelilo, a one zene koje se usude krenuti drugim putem i dovesti u pitanje norme koje su nametnute zeni, sikaniraju se najgorim sredstvima upravo najvise od strane zena. Koliko vec pratim ovaj forum, nekoliko najzenomrzackijih stavova koje sam procitao, bili su izreceni od strane zena i ni jedan muski se ne moze porediti s njima.
I meni je ovo i nevjerovatno i tuzno i ogavno.
:thumbup:
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#125 Re: Zajednički život prije braka

Post by Entropio »

.
Post Reply