Great Cornholio wrote:zapamti wrote:
To podrazumijeva da ponavljanja i pakiranja vijesti sa raznim etiketama na neke ljude, i snaga te propagande, ne utječe na donošenje mojih stavova.
Želim biti svoj a ne nečija žrtva ispiranja mozga; što se može zaključiti iz načina na koji mi se obraćaju prenosioci događaja ili vijesti.
Da, treba nešto učiniti da oni koji regrutuju našu djecu u vehabijski pokret, "ispravši" im mozak na predavanjima o "pravoj vjeri", u tome budu spriječeni, jer eto na primjeru ovoh 19-togodišnjeg mladića se vidi koliko je ta vehabijska ideologija pogubna za mentalno zdravlje mladog čovjeka.
v
Je li ti misliš da nisi providan sa svojom retorikom ili načinom pakiranja riječi u postovima? Pogledaj samo kako biraš riječi kojima izražavaš svoje razmišljanje.
Džaba ti ta tehnika izražavanja, ljudi dolaze sve više do ISTINE jer ono što se nikada neće promijeniti je:
Istina će kad tad izaći na vidjelo!
Šta ja mislim ovom slučaju ili o temi; prenose je mediji koji su dokazani veliki lažovi. Prenose vijest sa facebooka a znamo da je javan i da je pun lažnih profila. Konkretan slučaj ovaj mi nije dokaz da bih nekoga optužio ili osudio na osnovu svojih želja ili mržnji prema drugačijem od sebe; ili izgradio simpatiju ako se slaže sa mojim rezonovanjem. Mogućnosti za manipulaciju su velike.
Ako postoji neko ko se bori van BiH a porijeklom je iz BiH, onda ako znamo za osobu da nije 'montirana' ili potplaćena da govori o navodno svom tom činu, onda se tek može ta vijest uzeti za vjerodostojno ili u razmatranje.
Ovako, mačak i rep - poznata priča.