5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post Reply
Afi Konan

#101 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by Afi Konan »

limeni wrote:pa eto afi konane postavio sam ti nekoliko pitanja, nisi bio u stanju odgovoriti ni na jedno od njih vec mlatis bezveze.
sjedi, 1.
Malo šale nije zgoreg, hajde probaj da odgovoriš na postavljena pitanja i meni i ostalim forumašima, pa ćeš možda dobiti odgovore. Mogao bih danima da pokušavam da pričam sa takvima, čak i da vam predočim određene fakte i dokumente, vi svoje mišljenje ne biste mijenjali. Prema tome, ne želim da gubim vrijeme, sa ovcama može jedino da se bleji.
Afi Konan

#102 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by Afi Konan »

cindrlimindrli wrote:
Afi Konan wrote:Eto vidiš! Srbi su genocidni kao i Hrvati, crnci su robovi, amerikanci mrze muslimane, amerikanci su automatski četnici ili ustaše, određeni crnci su ujedno i amerikanci, crnci su četnici i ustaše i mrze muslimane, ako mrze muslimane onda mrze i bošnjake. Cijeli svijet mrzi Bosnu i hoće da nas uništi!
Kao sto sam vec ranije napisao, u nedostatku da bilo sta pametno napises nastavljas valjati nevidjene gluposti.
Cherry-Cherry wrote:Pa nekima se desilo dosta toga pozitivnog. Recimo, nakrali se u ratu, pa dobili stanove, pozavršavali fakultete preko noći... a da ne govorim kako je pozitivno za one, koji su Švedsku, Njemačku, Ameriku, pa i Sarajevo vidjeli samo na tv-u, a sada tamo žive. Pa ostvario se ljudima životni san. Ne bi se drugačije riješili livade.
Ovo ti prozivas ex-liberala,
exliberal-ex wrote:2. Ispalio se iz demokratije na truli pokvareni zapad.
:D
Svakom normalnom ove "gluposti" imaju određenog smisla kad pravimo satirično-sarkastičnu analizu ciljane grupe.
limeni

#103 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by limeni »

Afi Konan wrote:
limeni wrote:pa eto afi konane postavio sam ti nekoliko pitanja, nisi bio u stanju odgovoriti ni na jedno od njih vec mlatis bezveze.
sjedi, 1.
Malo šale nije zgoreg, hajde probaj da odgovoriš na postavljena pitanja i meni i ostalim forumašima, pa ćeš možda dobiti odgovore. Mogao bih danima da pokušavam da pričam sa takvima, čak i da vam predočim određene fakte i dokumente, vi svoje mišljenje ne biste mijenjali. Prema tome, ne želim da gubim vrijeme, sa ovcama može jedino da se bleji.
pa ti nisi ni u stanju reci sta mislis nego samo pametujes o nekim glupostima..umjesto da kazes to i to ne valja trebamo pokusavati ovako ono nista od tebe..svi su ti krivi za tvoje stanje ali jok ti si pametniji od ostalog svijeta i ti sve znas..a pojma nemas koliko si u zabludi.
cindrlimindrli

#104 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by cindrlimindrli »

Afi Konan wrote:Svakom normalnom ove "gluposti" imaju određenog smisla kad pravimo satirično-sarkastičnu analizu ciljane grupe.
Nista ti ne pravis sem budalu od sebe. Kakve te analize spopale?
Bodkin

#105 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by Bodkin »

uzmes nacionalnost i namazes na hljeb, jer je frizider prazan. i onda odes na intervju za posao i kazes ponosno sta si po nacionalnosti i dobijes posao. sve ostalo nebitno. doduse ovo vec ima smisla. ima ih masu koji su ovako dobili posao
palermo

#106 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by palermo »

Bodkin wrote:uzmes nacionalnost i namazes na hljeb, jer je frizider prazan. i onda odes na intervju za posao i kazes ponosno sta si po nacionalnosti i dobijes posao. sve ostalo nebitno. doduse ovo vec ima smisla. ima ih masu koji su ovako dobili posao
Pošteno govoreći, malo ti je šuplja ova. Mislim da i sam to znaš.
Dozer

#107 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by Dozer »

KatarinaKosaca wrote:
Država wrote:1.) Referendumom izglasana neovisnost države,
2.) Država BiH primljena u UN,
3.) Dejtonskim sporazumom BiH ostala u svojim granicama,
4.) Usvojeni zakoni o jedinstvenim ispravama u BiH, uključujući i reg. oznake na automobilima i jedinstvenu valutu,
5.) Oformljene Oružane Snage BiH,
Meni su ovo jako važne stvari.

:bih:
I meni :thumbup:
Ali ne brini sad će doći netko da počne osporavati :D
Da, bitne jesu, pogotovo u drzavi (nakaradnoj) kakva je BiH. Ali - sta je od nabrojanoga zaista BITNO za gradjane? Da li zivimo od bilo cega nabrojanoga?
PRolaznik
Ja danas potpisujem da sam od sutra crnac, da mi je Tuđman predsjednik, da se moram izjašnjavati kao Srbin i pisati ćirilicom a da mi je:

1. Plata 3.000 Eura
2. Da imam vrhunsko zdravstvo
3. Da mi djeca idu u odlične škole
4. Da je privreda jaka i da mogu promjeniti posao kada ja hoću
5. Da ne brinem o egzistenciji
6. Da ne brinem ko će me ubosti nožem, ukrasti auto...
7. Da o kriminalu čitam u rubrikama iz daleke Amerike...
:thumbup: To je to. I upravo ovako postavljene stvari jasno pokazuju svu imbecilnost etno-nacionalizma i svih mogucih teza "Bitno je Biti...B,H,S,qrac, palac".
cindrlimindrli
Pa ako se iko trudi da bude upregnut k'o konj i landara suplju onda si to ti. Cuj moglo je drugacije, znam, moglo je
da su ti prve komsije Danci i Norvezani...al' kurko jarane.
NIje upuceno meni, ali si ovdje izvalio povecu glupost, i uz to jasno pokazao koliko razumijes desavanja iz bliske nam proslosti :).
Moglo je drugacije, i te kako jeste, samo da je bilo vise mozga u narodu '90 i '91 pa da su odmah u startu SDA, HDZ-u i SDS-u rekli - Ma, mrs se u 3 PM!! Ali, narod to nije uradio, nego se kao i svaka kvalitetna ovca poveo za cobanima koji su obecali glanc nove livade za ispasu, a pri tome su "samo" zaboravili pojasniti i gdje su te livade.

Elem, vidim da mase nisu razumjele pitanje teme :D
Trazi se BAR 5 pozitivnosti koje su uradili etno-nacionalisti za protekle 23 godine od dolaska na vlast, ali - KOJE SU POZITIVNO UTICALE NA SVE GRADJANE BiH.
Ako ce biti lakse da se razmislja, ja mogu od oka nabrojati 20-ak negativnih koje i te kako jesu uticale na SVE gradjane BiH. :D
palermo

#108 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by palermo »

Dozer wrote: Trazi se BAR 5 pozitivnosti koje su uradili etno-nacionalisti za protekle 23 godine od dolaska na vlast, ali - KOJE SU POZITIVNO UTICALE NA SVE GRADJANE BiH.
Ako ce biti lakse da se razmislja, ja mogu od oka nabrojati 20-ak negativnih koje i te kako jesu uticale na SVE gradjane BiH. :D
Pa nisam ja kriv što neki u ovoj zemlji nisu sretni što postoji uopšte ova zemlja ( a ja sam sretan). Niti što nisu sretni što sam ja uopšte živ ( a ja i zbog toga sretan :) )

Da nisi stari forumaš, rekao bih da trolaš.
Dozer

#109 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by Dozer »

Pa i ja sam sretan sto postoji ova zemlja jer druge nemam, a jos sretniji sto prezivjeh svo ono sranje koje nam, usput receno, utrpase upravo etno-nacionalisti :-?
uglavnomja

#110 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by uglavnomja »

palermo wrote:
Pa nisam ja kriv što neki u ovoj zemlji nisu sretni što postoji uopšte ova zemlja ( a ja sam sretan). .

:?

nije dovoljno sto postoji na papiru i sto 2% ljudi zivi kao bubrezi u loju, a ostali prezivljavaju, vegetiraju ... zadnja rupa u europi u svakom pogledu (osim u nasim ocima :-) najbolji smo, najpametniji, imamo najobrazovaniju djecu, najbolje doktore, najbolju hranu, najgostoljubivjiji blabla ....nidje veze sa stvarnoscu )

da ne trazim danasnja vijest:

Svjetska banka: Bh. ekonomija najsporije raste, a kosovska najbrže

http://www.klix.ba/biznis/svjetska-bank ... /131209097

trebas li jos?

da li je samo postojanje drzave dovoljan razlog za srecu?
jesu li kmetovi i robovi bili sretni sto postoje razna carstva i feudalne drzave gradovi??/
tesanj

#111 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by tesanj »

Dozer wrote:Pa i ja sam sretan sto postoji ova zemlja jer druge nemam, a jos sretniji sto prezivjeh svo ono sranje koje nam, usput receno, utrpase upravo etno-nacionalisti :-?
mislim da su ti utrpali etno- nacionalisti iz beograda, al kad svoj trpa ne boli.
cindrlimindrli

#112 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by cindrlimindrli »

Dozer wrote:NIje upuceno meni, ali si ovdje izvalio povecu glupost, i uz to jasno pokazao koliko razumijes desavanja iz bliske nam proslosti .Moglo je drugacije, i te kako jeste, samo da je bilo vise mozga u narodu '90 i '91 pa da su odmah u startu SDA, HDZ-u i SDS-u rekli - Ma, mrs se u 3 PM!! Ali, narod to nije uradio, nego se kao i svaka kvalitetna ovca poveo za cobanima koji su obecali glanc nove livade za ispasu, a pri tome su "samo" zaboravili pojasniti i gdje su te livade.
Gluposti izvaljivas ti, kakav narod i pm? Imas jasno razradjen plan o podjeli zemlje izmedju dvije susjedne kurve, dva
od tri domicilna naroda vecinski podrzala tu ideju i dobio si sta si dobio. Tvoja teorija bi imala smisla da su dijelovi
zemlje u kojima nisu pobijedile nacionalne stranke ostali postedjeni, ili mislis da granate nisu padale po Tuzli?

Pokusalo se na sve moguce nacine izbjeci rat, ljudi su izasli na ulice, odrzavali koncerte za mir...ali djaba.
Dozer

#113 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by Dozer »

Mogu ti nabrojati puno, cak previse cinjenica koje nedvosmisleno potvrdjuju da je postojao i te kakav unutrasnji dogovor o podjeli BiH, a nekima sam i licno svjedocio. Samo par najdrasticnijih stvari:
- Zasto ni jedna jedinica nije poslana u ispomoc Srebrenici, a uz to je par dana pred napad otamo izvucen sav komandni kadar?
- Zasto je iznutra opstruiran svaki pokusaj deblokade Sarajeva?
- Zasto smo u martu '93, u najvecoj nestasici svakog MTS-a i municije, odjednom dobili velike kolicine svega, a sva municija bila ispod cekica i made by PPU?
Mogu nabrajati jos na desetine redova, ali evo...daj mi odgovore na samo ove tri stvari.
tesanj
mislim da su ti utrpali etno- nacionalisti iz beograda, al kad svoj trpa ne boli.
Be nice i ne njajke na stau, matere ti.
Last edited by Dozer on 09/12/2013 22:00, edited 1 time in total.
akcid

#114 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by akcid »

Opetja033 wrote:1) Izlazak iz jugoslovenskih (velikosrpskih) ralja. Povratak samostalnosti nakon 5 stoljeca.
2) Poraz jednopartijskog sistema i bezumlja te uvodjenje demokratije, slobode govora i garantovanje osnovnih ljudskih prava. Nijedna od ovih tacaka nije vazila prije 1990. godine.
3) Odbrana od agresije. BiH je samostalna drzava u medjunarodno priznatim granicama, istim onim granicama sa kojima je usla u odbranu. To je najveci poraz velikosrpske i velikohrvatske politike. Sve ostalo je stvar unutrasnjeg uredjenja drzave, bas kao i u svim ostalim drzavama svijeta.
4) Povratak naseg nacionalnog imena - Bosnjaci.
5) Povratak i priznavanje bosanskog jezika.

Rezultat ovih pet pozitivnih rezultata dvodecenijske vlasti je blagostanje građana BiH, ekonomski prosperitet, razvijena privreda i niska nezaposlenost, izostanak korupcije i nepotizma, nestanak siromaštva, itd., itd. :D
cindrlimindrli

#115 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by cindrlimindrli »

Dozer wrote:Mogu ti nabrojati puno, cak previse cinjenica koje nedvosmisleno potvrdjuju da je postojao i te kakav unutrasnji dogovor o podjeli BiH, a nekima sam i licno svjedocio. Samo par najdrasticnijih stvari:- Zasto ni jedna jedinica nije poslana u ispomoc Srebrenici, a uz to je par dana pred napad otamo izvucen sav komandni kadar?
Nije tacno da ni jedna jedinica nije poslana na ispomoc Srebrenici.

Dozer wrote:- Zasto je iznutra opstruiran svaki pokusaj deblokade Sarajeva?
Pojma nemam, prvi put cujem da je opstruiran, jedino logicno objasnjenje je da niste imali snage za deblokadu
iznutra, a nazalost, kasnije ce se uspostaviti, ni izvana.
Dozer wrote:- Zasto smo u martu '93, u najvecoj nestasici svakog MTS-a i municije, odjednom dobili velike kolicine svega, a sva municija bila ispod cekica i made by PPU?
Zato sto si imao sposobnu logistiku.
Basvod

#116 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by Basvod »

Bodkin wrote:uzmes nacionalnost i namazes na hljeb, jer je frizider prazan. i onda odes na intervju za posao i kazes ponosno sta si po nacionalnosti i dobijes posao. sve ostalo nebitno. doduse ovo vec ima smisla. ima ih masu koji su ovako dobili posao
Mislis, odbacis nacionalnost i jedes sta hoces, biras posao?
Nije to bas tako i nije toliko jednostavno.
Dozer

#117 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by Dozer »

@cindrlimindrli
- Koja je to jedinica izvana dosla u ispomoc Srebrenici u julu '95?
- Ne znam odakle si, ali iz Sarajeva ocito nisi, pa nisam iznenadjen sto to prvi put cujes.
- Ma hajde... Kao, Srbi nisu znali da nemamo nista, ali su bili merhametli pa nisu napali tad, nego su sacekali da dobijemo sve od njih, i onda su opet krenuli? Zajebavas se?
detroit-mercy

#118 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by detroit-mercy »

akcid wrote:
Opetja033 wrote:1) Izlazak iz jugoslovenskih (velikosrpskih) ralja. Povratak samostalnosti nakon 5 stoljeca.
2) Poraz jednopartijskog sistema i bezumlja te uvodjenje demokratije, slobode govora i garantovanje osnovnih ljudskih prava. Nijedna od ovih tacaka nije vazila prije 1990. godine.
3) Odbrana od agresije. BiH je samostalna drzava u medjunarodno priznatim granicama, istim onim granicama sa kojima je usla u odbranu. To je najveci poraz velikosrpske i velikohrvatske politike. Sve ostalo je stvar unutrasnjeg uredjenja drzave, bas kao i u svim ostalim drzavama svijeta.

Rezultat ovih pet pozitivnih rezultata dvodecenijske vlasti je blagostanje građana BiH, ekonomski prosperitet, razvijena privreda i niska nezaposlenost, izostanak korupcije i nepotizma, nestanak siromaštva, itd., itd. :D
Sta je bila alternativa u tom vremenu kada smo imali Srbiju sa Milosevicem na celu i u Hrvatsku sa Tudjmanom :mrgreen: .
Moze li u kratkim crtama :mrgreen: .
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#119 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by KatarinaKosaca »

Sa ovolikim yugonostalgičarima i pametnima na daljinski čudo da imamo i 5 stvari. :-?
uglavnomja

#120 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by uglavnomja »

detroit-mercy wrote:
akcid wrote:

Sta je bila alternativa u tom vremenu kada smo imali Srbiju sa Milosevicem na celu i u Hrvatsku sa Tudjmanom :mrgreen: .
Moze li u kratkim crtama :mrgreen: .
zaboravio si dodati da je bosna imala osudjenog islamskog fundamentalistu na celu :|
cindrlimindrli

#121 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by cindrlimindrli »

Dozer wrote:- Koja je to jedinica izvana dosla u ispomoc Srebrenici u julu '95?
Ne znam koja ali znam da je poslana. Svjesno zanemarujes cinjenicu da se glavnina elitnih jedinica vec mjesec dana
bezuspjesno krvi oko Sarajeva.
Dozer wrote:- Ne znam odakle si, ali iz Sarajeva ocito nisi, pa nisam iznenadjen sto to prvi put cujes.
Ma suplja, eto bosanski vojni i politicki vrh odlucio da je najpametnije imati Sarajevo opkoljeno i time vezati za njega
80 000 vojnika. Jelda da je ovo budalastina?
Dozer wrote:- Ma hajde... Kao, Srbi nisu znali da nemamo nista, ali su bili merhametli pa nisu napali tad, nego su sacekali da dobijemo sve od njih, i onda su opet krenuli? Zajebavas se?
Nisi ti nista dobio od njih, to je sve neko platio, ko zna kakvim kanalima je to doslo.
Bodkin

#122 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by Bodkin »

palermo wrote:
pa i nije. mislim ako je to najvece dostignuce onda je red i zivjeti od toga jel.ili bar da je to dalo neke plodove. ja ih nesto i ne vidim
Havatar

#123 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by Havatar »

Bodkin wrote:
palermo wrote:
pa i nije. mislim ako je to najvece dostignuce onda je red i zivjeti od toga jel.ili bar da je to dalo neke plodove. ja ih nesto i ne vidim
Bosnjaci vide
Bodkin

#124 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by Bodkin »

Havatar wrote:
Bodkin wrote:
Bosnjaci vide
onih recimo 300 000 nezaposlenih? ili ovi bosnjaci na temi ovdje? ili onih 70 posto mladih sto hoce da ode iz drzave. o kojima pricas?
Havatar

#125 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?

Post by Havatar »

Bodkin wrote:
Havatar wrote:
Bodkin wrote:
Bosnjaci vide
onih recimo 300 000 nezaposlenih? ili ovi bosnjaci na temi ovdje? ili onih 70 posto mladih sto hoce da ode iz drzave. o kojima pricas?
Svih 300 000 nezaposlenih su Bosnjaci :?: U tih 70% mladih sto hoce da odu iz zemlje su svi Bosnjaci :?:
Post Reply