Edin H. wrote:Salatic (CD), Dilaver (umjesto Vrsajevica) i Cocalic (rezerva Salaticu i Bicakcicu) moraju biti novi igraci ukoliko hocemo da iole budemo kompetitivni.
Misimoviceve stare zasluge potpuno nebitne. Isao sam ja sa 30 Bosanaca u Valensiju kada niko nije vjerovao u reprezentaciju. Jos smo se borali boriti da nam ne otmu transparent, maltretirala na murija, ali vrijedilo je zbog gola Misimovica Casiljasu. Medjutim niko mi zbog toga nece dati besplatnu ulaznicu, pa barem za jednu utakmicu u Brazilu. Pa tako i Misimovic ne moze ici zbog starih zasluga. Znaci vojnicki, fitness test, moras toliko smrsati, moras toliko kilometara pretrcati ispod odredjenog vremena, pa bujrum, sto se mene tice onda moze Pjanic i na klupu, jer realno smetaju jedan drugome.
ne slazem se da misimovic i pjanic guse jedan drugog nego mi igramo sa 3 playmaker u veznom redu i jednim defanzivcem (u zadnje vrijeme bez ijednog defanzivca)

trebaju nam makar dva defanzivca u veznom redu..
u prijateljskoj protiv njemacke smo cak vodili na poluvremenu a postava je izgledala ovako.
-----------------Hasagic---------------
--Mravac--Nadarevic--Spahic--Jahic--
--------Rahimic----Salihovic----------
------Misimovic----Pjanic-----------
---------Dzeko-----Ibisevic---------
povredi se mravac minutu prije poluvremena, ode jaha na desnu stranu, salihovic na lijevi bek i neko je usao na zadnji vezni (ibricic?) pa su nas u drugom uzeli 3-1. zamislite samo begovica, mujdzu, bicakcica i lulica umjesto mravca,hasage,nadara i jahe..