Blud

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Lavabo

#101 Re: Blud

Post by Lavabo »

nasa wrote:Inace bez religije krivnja je na muskarcu I zeni podjednako ili nema nikako krivnje, svi su sretni I nista ne pitaju ...aha..diiiivnoooo :roll:
Pa da tako je, nije bas divno, al makar nam žene po gradu ne tuče policija bez ikakvog razloga, kao sto je slucas gdje prevladava religija.
nasa

#102 Re: Blud

Post by nasa »

Jasta muski sovinizam je iskljuciva pojava serijatskih drzava :-)
Lavabo

#103 Re: Blud

Post by Lavabo »

nasa wrote:Jasta muski sovinizam je iskljuciva pojava serijatskih drzava :-)
Obrati se Bilalu Bosnicu, mozda te primi za "jednu" od svojih zena. :D
nasa

#104 Re: Blud

Post by nasa »

:lol: vau bas si duhovit ostala sam bez texta :D
Lavabo

#105 Re: Blud

Post by Lavabo »

nasa wrote::lol: vau bas si duhovit ostala sam bez texta :D
Ahh, jedna od mojih mnogobrojnih karakteristika. :razz:
bierkof

#106 Re: Blud

Post by bierkof »

J'opet ista prica. Blud, sex, robovi strastima, nemoral....

Klasicna projekcija vlastitih misli na druge ljude. Ovi novokomponovani muslimani to stalno rade. Istina je, koliko sam ja vidio, a druzim se 'vjernicima' citav zivot, je da su upravo ONI robovi svojih strasti. Oni su ti koji samo misle na sex, na blud, itd...
Sex je potreba, isto kao sto gladan misli samo na hranu, tako i ovi muslimani misle samo na sex. Toliko da daju sebi za pravo da odredjuju gdje ga kome, kada i kako moze staviti. Njihova opsesija sexom, pogotovo homoseksualnim seksom, nema granica.

Iz vlastitog iskustva znam parove koji vise jednostavno nisu mogli cekati, i morali su uci u brak, 95% radi sexa. To sto se ti brakovi brzo raspadaju samo zbog krivnje koju islam nabija mladima, to nikog ne zanima?
Islamski sovinisti misle da imaju vlasnistvo ne samo nad zeninom buducnoscu nego i nad njenom prosloscu.

Istina je da su sva ta pravila i ovi tekstovi samo proizvod primitivne muske nesigurnosti nekih arapskih nomada od prije 1500 godina i ne treba da predstavljaju nikakav relevantan faktor u zivotu mladih ljudi danas.
JThomas

#107 Re: Blud

Post by JThomas »

dobro, u suštini se isto može reći za sve monoteističke religije. veći liberalizam kršćanskog svijeta u tom pogledu nije produkt promjena u vjerskoj doktrini, već odvajanja crkve od države i guranja religije u privatnu sferu. a teolozi i crkva to baš i nisu htjeli, već su natjerani na to.
sour cherry

#108 Re: Blud

Post by sour cherry »

To sto se ti brakovi brzo raspadaju samo zbog krivnje koju islam nabija mladima, to nikog ne zanima?
Mislim da ipak ima manje razvoda kod onih koji prakticiraju islam nego kod onih koji ne prakticiraju.Suvišno je sad pričati o razvodima.Zašto ima toliko razvoda kod liberalnih?Ma daj.
irac300

#109 Re: Blud

Post by irac300 »

sour cherry wrote:
To sto se ti brakovi brzo raspadaju samo zbog krivnje koju islam nabija mladima, to nikog ne zanima?
Mislim da ipak ima manje razvoda kod onih koji prakticiraju islam nego kod onih koji ne prakticiraju.Suvišno je sad pričati o razvodima.Zašto ima toliko razvoda kod liberalnih?Ma daj.
Iz prostog razloga liberalnu osobu ne sputava okolina, predrasude i zaostalo religijsko shvatanje braka. Ako ne ide u braku, jednostavno se razvedu.
sour cherry

#110 Re: Blud

Post by sour cherry »

U islamu je razvod dozvoljen.Mene lično niko ne bi spriječio da se razvedem ako mi ne odgovara.I vjernici se razvode,ali procenat razvoda je sigurno manji.Žene su vjerne,i muževi su vjerni.Ko obavlja 5 namaza ima podsjetnik.Nema bluda,alkohola,kocke.Sve su to razlozi zbog koji se raspadaju brakovi.Nisu jedini,ali jesu česti.
nasa

#111 Re: Blud

Post by nasa »

irac300 wrote:
sour cherry wrote:
Iz prostog razloga liberalnu osobu ne sputava okolina, predrasude i zaostalo religijsko shvatanje braka. Ako ne ide u braku, jednostavno se razvedu.
Nista tu nije jednastovano pogotovo ako imaju djecu ali naravno mozete nastaviti komentarisati kao da zivite na Marsu....
GAU8

#112 Re: Blud

Post by GAU8 »

bierkof wrote:J'opet ista prica. Blud, sex, robovi strastima, nemoral....

Klasicna projekcija vlastitih misli na druge ljude. Ovi novokomponovani muslimani to stalno rade. Istina je, koliko sam ja vidio, a druzim se 'vjernicima' citav zivot, je da su upravo ONI robovi svojih strasti. Oni su ti koji samo misle na sex, na blud, itd...
Sex je potreba, isto kao sto gladan misli samo na hranu, tako i ovi muslimani misle samo na sex. Toliko da daju sebi za pravo da odredjuju gdje ga kome, kada i kako moze staviti. Njihova opsesija sexom, pogotovo homoseksualnim seksom, nema granica.

Iz vlastitog iskustva znam parove koji vise jednostavno nisu mogli cekati, i morali su uci u brak, 95% radi sexa. To sto se ti brakovi brzo raspadaju samo zbog krivnje koju islam nabija mladima, to nikog ne zanima?
Islamski sovinisti misle da imaju vlasnistvo ne samo nad zeninom buducnoscu nego i nad njenom prosloscu.

Istina je da su sva ta pravila i ovi tekstovi samo proizvod primitivne muske nesigurnosti nekih arapskih nomada od prije 1500 godina i ne treba da predstavljaju nikakav relevantan faktor u zivotu mladih ljudi danas.
Samo u islamu?????
Razmisli još malo jesi li upravu. Naime krscanstvo, katolicizam prvenstveno je bar na papiru mnogo stroziji i vise zadire i intimnu sferu. Islam je poslije samo prepisao pojedine dijelove i ponešto dodao i oduzeo. No suština je kod svih monoteističkih religija skoro ista.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
GAU8

#113 Re: Blud

Post by GAU8 »

nasa wrote:
irac300 wrote:
sour cherry wrote: Mislim da ipak ima manje razvoda kod onih koji prakticiraju islam nego kod onih koji ne prakticiraju.Suvišno je sad pričati o razvodima.Zašto ima toliko razvoda kod liberalnih?Ma daj.
Nista tu nije jednastovano pogotovo ako imaju djecu ali naravno mozete nastaviti komentarisati kao da zivite na Marsu....
Djeca nista neće bolje proći u "braku na silu" jer su ih roditelji željeli poštedjeti razvoda, gdje gledaju starce kako se preziru gdje uče pogrešne obrasce ponasanja

sour cherry

#114 Re: Blud

Post by sour cherry »

Koliko znam,u kršćanstvu je brak sakrament.U islamu nije,ali mu se daje veliki značaj.
sour cherry

#115 Re: Blud

Post by sour cherry »

Djeca nista neće bolje proći u "braku na silu" jer su ih roditelji željeli poštedjeti razvoda, gdje gledaju starce kako se preziru gdje uče pogrešne obrasce ponasanja
S ovim se slažem.Zdravlje djece je najbitnije.
irac300

#116 Re: Blud

Post by irac300 »

nasa wrote: Nista tu nije jednastovano pogotovo ako imaju djecu ali naravno mozete nastaviti komentarisati kao da zivite na Marsu....
Naso, haj' udahni duboko, nešto si mLogo nervozna. :D Naravno da nijedan razvod nije jednostavan, pogotovu kada su tu djeca. Moj komentar se više odnosio na ono ''Liberalni se češće razvode''.
sour cherry

#117 Re: Blud

Post by sour cherry »

Ti si pokrenuo priču o razvodu.Kao islam ih nabija krivnjom pa se kasnije razvode.Mislim,nigdje veze.
Oprosti,bierkof to bijaše.Nisi ti.
:roll:
Last edited by sour cherry on 05/12/2013 23:36, edited 2 times in total.
Kroksica

#118 Re: Blud

Post by Kroksica »

nasa wrote: Nista tu nije jednastovano pogotovo ako imaju djecu ali naravno mozete nastaviti komentarisati kao da zivite na Marsu....
:lol: :lol: :thumbup:
NIN

#119 Re: Blud

Post by NIN »

Prvenstveno, blud je blud bez obzira da li se na njega gledalo s religijskog aspekta ili ne. Pa i lavovi ubijaju mladuncad lavice koju zaposjednu!
irac300

#120 Re: Blud

Post by irac300 »

sour cherry wrote:Ti si pokrenuo priču o razvodu.Kao islam ih nabija krivnjom pa se kasnije razvode.Mislim,nigdje veze.
Oprosti,bierkof to bijaše.Nisi ti.
Haj' na vrijeme si se ispravila, ne volim lažne optužbe. :D
GAU8

#121 Re: Blud

Post by GAU8 »

NIN wrote:Prvenstveno, blud je blud bez obzira da li se na njega gledalo s religijskog aspekta ili ne. Pa i lavovi ubijaju mladuncad lavice koju zaposjednu!
Ali u današnje vrijeme uz blagodeti kontracepcije i vaginoplastike, zaista nema potrebe previše dramatizirati oko toga ☺

Kroksica

#122 Re: Blud

Post by Kroksica »

Mescini, ovdje nije problem cestitost nego himen. Ako ga nemas, halali Huso materi.
bierkof

#123 Re: Blud

Post by bierkof »

Joj vi imate attention span od 2 sekunde.
Ja nisam pricao o razvodu nego o losim brakovima koji su proizvod islamske indoktrinacije potpomognute sexualnom frustracijom. To ne znaci da su 100%, bez izuzetaka, svi brakovi medju muslimanima losi, niti da su svi ne muslimanski brakovi dobri, ali ja sam upoznao jako mnogo losih, dok po vasoj prici to se skoro nikad ne desava.
Religijska "logika" me svaki put zabezekne.

Takodjer smeta mi ta lazna "prezentabilnost" muslimana kao blage osobe, koje samo vole svoje partnere, klanjaju, i brinu se za vlastitu porodicu, ne puse, ne varaju, ne kockaju...
Samo u medjuvremenu zamotavaju zene, ne daju im da voze auta, hodaju 2 metra iza njih, dovode druge zene, imaju seksulane robove, imaju vlasnistvo nad svojim suprugama, ne daju im ni pravo na obrazovanje, glasanje, rad.
A uz to, pored maltretiranja zenskih clanova svoje porodice nadju vremena da sude i onima koji nisu dio njihovog kulta, da ih prozivaju kockarima, kurvarima, alkoholicarima, drogerasima, sidasima, i da vedre i oblace nad zivotima homoseksualaca i religijskih manjina itd itd.
Dok nasi domaci rade sve to isto iz sigurnosti sekularnog sistema :-)

PS
Prvenstveno, blud je blud bez obzira da li se na njega gledalo s religijskog aspekta ili ne.
Pogresno! Blud je religijski proizvod. Sekularni moral nije isti kao religijski.
U drustvima koja nemaju isto misljenje o vanbracnom seksu kao ti, pojam bluda ne postoji. Npr, vanbracni sex nikad nije bio problem u starom ili modernom Japanu. To sto ti smatras bludom tamo ne postoji.
velikibrnjo

#124 Re: Blud

Post by velikibrnjo »

Kroksica wrote:Mescini, ovdje nije problem cestitost nego himen. Ako ga nemas, halali Huso materi.
:thumbup:

to je to
i kao on ce znti odmah prvu noc je li ona casna ili nije
E moje naivcine
zato sam i naveo ono oko 4 svjedoka
cak i zena bez tog cudesnog komadica koze i bez japanske zastave na kraju cina moze biti nevina
E moji nesretnici cim se opterecujete u zivotu i jos to proklamujete kao nesto islamsko :roll:
Nije dzabe objava pocela sa uci citaj... samo jos da shvate
fatamorgana

#125 Re: Blud

Post by fatamorgana »

Kroksica wrote:Mescini, ovdje nije problem cestitost nego himen. Ako ga nemas, halali Huso materi.
I drevno pitanje jel' se otvoreno il' zatvoreno k'o što reĆe onaj @ameba, k'o konzerva da prostiš, :lol:
Post Reply