ubiti se zbog ljubavi
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- shmizlica
#101 Re: ubiti se zbog ljubavi
gdje će se roknuti neko ko otvori temu ''jeste li ikada ležali na travi'' 
- Ramzess Veliki
#102 Re: ubiti se zbog ljubavi
Ja bih prije povjerovao da su mu se prve dvije ubile da ga ne trpe.spreca wrote:Litrenjacomsha_ba wrote:mozda se lik fakat rokno.............ma ovakvi se ne ubijaju.........ikad bi ga htjeli ubiti on bi pobjego
- spreca
#103 Re: ubiti se zbog ljubavi
Ja kad sam bio mali htio sam skociti sa prozorashmizlica wrote:gdje će se roknuti neko ko otvori temu ''jeste li ikada ležali na travi''
ali bilo malo dusheka
- djeco rucak je gotov
#104 Re: ubiti se zbog ljubavi
ima smisla ,lezati na travi,pod travom....shmizlica wrote:gdje će se roknuti neko ko otvori temu ''jeste li ikada ležali na travi''
-
sha_ba
#105 Re: ubiti se zbog ljubavi
dje to?shmizlica wrote:gdje će se roknuti neko ko otvori temu ''jeste li ikada ležali na travi''
prenosi ga opasno
- spreca
#106 Re: ubiti se zbog ljubavi
Ramzess Veliki wrote:Ja bih prije povjerovao da su mu se prve dvije ubile da ga ne trpe.spreca wrote:Litrenjacomsha_ba wrote:mozda se lik fakat rokno.............ma ovakvi se ne ubijaju.........ikad bi ga htjeli ubiti on bi pobjego
![]()
![]()
-
Ideologija
#107 Re: ubiti se zbog ljubavi
Ne može se to poredit sa situacijom kad recimo voliš nekog, skupa si sa njim 10 godina, i on pogine, umre ili tako šta.dječak sa šibicama wrote:Tako je to kad volis, a ljubav nije uzvracena.
Ko da te svaki dan strijeljaju, iznova i ponovo.
Najgora posljedica toga je sto covjek cesto postane ogorcen, pa u tom svemu ide se svetiti suprotnom spolu, plaseci se svojih emocija, igrajuci se sa tudjim osjecanjima u nadi da ce u tome pronaci nekakvu zadovoljstinu.
A po pravilu, pronadjes samo jos poneki streljacki vod.
To je situacija u kojoj je teško živjeti.
A to neko te nikad nije volio i nikad neće, ništa skupa niste izgradili, 0 vremena skupa proveli... Nije uopšte tragična situacija već fantazirana glupost.
- shmizlica
#108 Re: ubiti se zbog ljubavi
na prirodi i ekologiisha_ba wrote:dje to?shmizlica wrote:gdje će se roknuti neko ko otvori temu ''jeste li ikada ležali na travi''
prenosi ga opasno
- Big Ang
#109 Re: ubiti se zbog ljubavi
možda če se na livaditi ubiti? 
-
detroit-mercy
#110 Re: ubiti se zbog ljubavi
Mozda ce se ubiti travomBig Ang wrote:možda če se na livaditi ubiti?
- Big Ang
#111 Re: ubiti se zbog ljubavi
detroit-mercy wrote:Mozda ce se ubiti travomBig Ang wrote:možda če se na livaditi ubiti?![]()
.
- dječak sa šibicama
#112 Re: ubiti se zbog ljubavi
Pa ne poredim, ni sa cim... govorim o situacijama kada nekoga volis, a da bi nekoga volio valjda trebas i biti sa njim. A on tebe ne. Ili ona. Vec je sa tobom eto, `nako.Ideologija wrote:Ne može se to poredit sa situacijom kad recimo voliš nekog, skupa si sa njim 10 godina, i on pogine, umre ili tako šta.dječak sa šibicama wrote:Tako je to kad volis, a ljubav nije uzvracena.
Ko da te svaki dan strijeljaju, iznova i ponovo.
Najgora posljedica toga je sto covjek cesto postane ogorcen, pa u tom svemu ide se svetiti suprotnom spolu, plaseci se svojih emocija, igrajuci se sa tudjim osjecanjima u nadi da ce u tome pronaci nekakvu zadovoljstinu.
A po pravilu, pronadjes samo jos poneki streljacki vod.
To je situacija u kojoj je teško živjeti.
A to neko te nikad nije volio i nikad neće, ništa skupa niste izgradili, 0 vremena skupa proveli... Nije uopšte tragična situacija već fantazirana glupost.
Kuzis sad?
- Ridjobrki
#113 Re: ubiti se zbog ljubavi
spreca wrote:.........mozda ce uskoro pjevati...........imao sam deset zena ,sve ih snadje smrt
Kako god okreneš... Bolje insanu ostat' deset puta udovac neg' da mu žena jednom ostane udovica.
- dječak sa šibicama
#114 Re: ubiti se zbog ljubavi
Bolje zivjeti nego umrijeti.
Da bi zivio, ne smijes umrijeti.
Bolje zivjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.
Da bi zivio, ne smijes umrijeti.
Bolje zivjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.
- spreca
#115 Re: ubiti se zbog ljubavi
Ridjobrki wrote:spreca wrote:.........mozda ce uskoro pjevati...........imao sam deset zena ,sve ih snadje smrt
Kako god okreneš... Bolje insanu ostat' deset puta udovac neg' da mu žena jednom ostane udovica.
- CaneBos
#116 Re: ubiti se zbog ljubavi
Nisi mu mogao dati bolji uvid u puteve zivota..Država wrote:Imao sam puno goru situaciju. Volio sam ludo svoju prvu ženu. Četnici su je ubili granatom u Sarajevu. Mislio sam da je sve gotovo. Kraj svijeta. Danas, 18 godina nakon toga, imam dvoje zlatne djece i volim ih više nego išta na svijetu. Proći će te, vjeruj mi...Gad Tedeschi wrote:zasto se ne ubiti? ostavila me je zena koju volim, a ja na nju ne prestajem misliti i nijedna ne moze da je zamjeni.
- BarbaDue
#117 Re: ubiti se zbog ljubavi
šta bi sa samoubicom, jel se rokno 
btw, ne razumijem ljude koje vole nekoga ko ih je tek tako ostavio, zar se neko takav može voljeti?
btw, ne razumijem ljude koje vole nekoga ko ih je tek tako ostavio, zar se neko takav može voljeti?
-
Ideologija
#118 Re: ubiti se zbog ljubavi
Kužim ja jako dobro i kako rekoh, pretjeruješ u situaciji koja je bezvezna. Dao sam ti primjer situacije koja je ozbiljna čisto da bih ukazao gdje to ima smisla.dječak sa šibicama wrote:
Pa ne poredim, ni sa cim... govorim o situacijama kada nekoga volis, a da bi nekoga volio valjda trebas i biti sa njim. A on tebe ne. Ili ona. Vec je sa tobom eto, `nako.
Kuzis sad?
Evo ovaj čovjek što priča kako mu je ženu ubila granata. To je ta tragedija maksimalna i smislena.
A to što neko bali za nekim ko ga ne voli je dječija priča. Ljubav nema nikakvu vrijednost dok je jednostrana ili dok se nije razvila kroz vrijeme skupa.
-
Ideologija
#119 Re: ubiti se zbog ljubavi
Najbolji su oni što vole one koji nikad i nisu bili sa njimaBarbaDue wrote:šta bi sa samoubicom, jel se rokno
Za mene je to furanje i ništa drugo.
- CaneBos
#120 Re: ubiti se zbog ljubavi
Dedera, odvadi malo, star coek a laze ..Ramzess Veliki wrote:Ma ne ... krivo si shvatio. One jesu osjećajne, previše ... i glupe u svojoj osjećajnosti, varljive, nestabilne i lažljive čak i prema sebi. Samo žena može napraviti takvu glupost kao što sam bio svjedok za vikend - upoznati balavca preko net-a, platiti put i hotel sebi i frendici da je pokriva, ostaviti muža i djecu, umisliti da je zaljubljena u balavca sa kojim se samo dopisivala. Uz to je muž odmah provalio jer je logično da ju poznaje dovoljno dobro, dobila poziv u trenutku kad je bila sa deset godina mlađim od sebe u krevetu, i zatim plač, alkohol i putovanje nazad u neizvjesnost.Jokericious wrote:Ja sto sam stariji sve vise shvatam da je ona "zene su osjecajnija bica" glupost nevidjena. Glupost na kvadrat.
Sto si gori prema njima vise si im zanimljiv. Ovo mi nije jasno nikako, al ispostavilo se da je tako.
Šta reć' ...
Muskarci, pogotovo oni u svom macho klimaksu su hodajuci primjer k***a umjesto mozga, pa ispoljavaju sve gore navedeno, plus napraviti glupost da umisle da su zaljubljeni u balavicu (koja ih btw) drpa po dzepu i onda ostaviti zenu i djecu i zivjeti malo u fantaziji ''druge mladosti'' dok ih surova realnost ne srusi na dupe.
A hajmo iskreno, koliko muskaraca? nije imalo nikakav dodir sa internet flertom/vezom, nebitno sad u kojem obliku i do koje mjere je to zaslo u njegov stvarni zivot.
Ja za sada ne znam nijednog da ga nije makar nasuho umocio virtuelno!
P.S. slazem se i sa konstatacijom o zenama, s tim da ne treba generalisati..
- CaneBos
#121 Re: ubiti se zbog ljubavi
BarbaDue wrote:šta bi sa samoubicom, jel se rokno
Moze, jer zaljubljenost je iracionalna, a ljubav zamagljuje racionalnost..
- dječak sa šibicama
#122 Re: ubiti se zbog ljubavi
Prijatelju, ne kuzis, ti ocito ne vidis koliko je nesretnih ljubavi u okolini... kod ozbiljnih ljudi, u braku, i slicno.Ideologija wrote:Kužim ja jako dobro i kako rekoh, pretjeruješ u situaciji koja je bezvezna. Dao sam ti primjer situacije koja je ozbiljna čisto da bih ukazao gdje to ima smisla.dječak sa šibicama wrote:
Pa ne poredim, ni sa cim... govorim o situacijama kada nekoga volis, a da bi nekoga volio valjda trebas i biti sa njim. A on tebe ne. Ili ona. Vec je sa tobom eto, `nako.
Kuzis sad?
Evo ovaj čovjek što priča kako mu je ženu ubila granata. To je ta tragedija maksimalna i smislena.
A to što neko bali za nekim ko ga ne voli je dječija priča. Ljubav nema nikakvu vrijednost dok je jednostrana ili dok se nije razvila kroz vrijeme skupa.
To nije djecija prica.
-
sha_ba
#123 Re: ubiti se zbog ljubavi
za svako rjesenje postoji problem 
- spreca
#124 Re: ubiti se zbog ljubavi
jest vala............i sex je precijenjenCaneBos wrote:BarbaDue wrote:šta bi sa samoubicom, jel se rokno
- manekenka u penziji
#125 Re: ubiti se zbog ljubavi
CaneBos wrote:BarbaDue wrote:šta bi sa samoubicom, jel se rokno
prema zadnjim informacijama lezi u travi http://www.klix.ba/forum/lezanje-u-trav ... l#p9404641
u crnoj hronici jos nije nista objavljeno