Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tomahawk11 wrote:
Kakva je to crna statistika? Zna se sta se gleda kao osnovna statistika svakog igraca, to su golovi i asistencije, ostalo je u drugom planu. Znaci, golovi spadaju u atletiku
Neka je, treba biti posten, pa reci da je Messi zasluzio.
Kad vidim da pojedinci pokusavaju omalovazavati odlican start Ronalda u ovoj sezoni, mozes se jedino smijati. Pa pricao sam s par fanova Barce, kazu:''jes mrzak, igra za Real, al ove sezone najbolji''. Treba biti posten.....
Ja pogresno napisao post, a ti pogresno shvatio. Jbg desi se.
Neki dan sam vidio neku statitsiku koja kaze da C. Ronaldo ima statisticki cirka 1.5 uspjesan dribling po utakmici, a Messi 3.5.
C.R. jeste napravio strasan start ove sezone ali valjda se ova Zlatna lopta dodjeljuje za cijelu godinu. Zasto nije ovako blistao u dresu Portugala pa direktno izborio plasman a ne treci uzastopni baraz za reprezentaciju.
Je li se dodjeljuje za godinu ili sezonu?
Meni je jasno da je Ronaldo taj koji vuce Portugal. Ostalo su prosjecni igraci ili igraci koji su u debelom padu. Ne bi oni vidjeli ni baraza bez njega.
Tomahawk11 wrote:
Je li se dodjeljuje za godinu ili sezonu?
Meni je jasno da je Ronaldo taj koji vuce Portugal. Ostalo su prosjecni igraci ili igraci koji su u debelom padu. Ne bi oni vidjeli ni baraza bez njega.
Ja mislim da se dodjeljuje za ovu godinu, dakle 2013 jer je Messi u januaru dobio za 2012.
To sto je Ronaldo drzi i ne vraca govori da je vrijedna? Pa i da je dobije ove godine, nista u mojim ocima nije osvojio.
Onaj ko dobije Zlatnu loptu je najbolji igrac na isti nacin na koji je pjesma koja osvoji Euroviziju najbolja pjesma Europe.
fixer wrote:To sto je Ronaldo drzi i ne vraca govori da je vrijedna? Pa i da je dobije ove godine, nista u mojim ocima nije osvojio.
Onaj ko dobije Zlatnu loptu je najbolji igrac na isti nacin na koji je pjesma koja osvoji Euroviziju najbolja pjesma Europe.
fixer wrote:To sto je Ronaldo drzi i ne vraca govori da je vrijedna? Pa i da je dobije ove godine, nista u mojim ocima nije osvojio.
Ovu ideju su razmatrali za sljedecu godinu u FIFA-i. Ocekuju oko preko 50 milion SMSova iz cijelog svijeta.
Crvena Tifoza wrote:Pa ako ne dobije Zlatnu loptu ove godine nece nista ni osvojiti.
Ako je sada ne osvoji, neće je nikad ni osvojiti U narednim godinama (kako bude starijo), teško da će ponoviti trenutnu sezonu, odnosno nivo igre, opada će njegov nivo igre, i mogućnost da osvoji najvrjedniju loptu na svjetu
hoćeli_ko_rasol wrote:Da li je iko isvojio ovu nagradu poslije svoje tridesete godine?
Messi ce.
Teško da će iko, ako nije do sada niko...pa tako ni Messi, jedino ako ostane na ovom nivou, onda i u tome može biti upisan u historiju, ako već do sada nije niko...
hoćeli_ko_rasol wrote:Da li je iko isvojio ovu nagradu poslije svoje tridesete godine?
kad vec pominjes godine, samo je jedan fudbaler u ovom vjeku osvojio zlatnu loptu (u svojoj 28. godini, koliko sada ima i ronaldo), bez osvojenog trofeja te godine. porijeklom je iz lisabona, a u trenutku dobijanja nagrade, igrao je za madrid.
kad vec pominjes godine, samo je jedan fudbaler u ovom vjeku osvojio zlatnu loptu (u svojoj 28. godini, koliko sada ima i ronaldo), bez osvojenog trofeja te godine. porijeklom je iz lisabona, a u trenutku dobijanja nagrade, igrao je za madrid.
fixer wrote:Ova nagrada nema nikakvu vrijednost. To sto ima 4 ne znaci nista.
koja nagrada ima vrijednost, po tebi?
Ako pitas za fudbal, onda mi je egzaktnija zlatna kopacka. Mada mi je i ona fula.
U kosarci ima jedna koja je po meni odlicna. Hall of fame. Dadnu ti za citavu karijeru i vrh. Niko ti ne kaze te godine si bio najbolji. Cak je i njihova nagrada MVP diskutabilna. Cuj Kobe ima dvije? Nije da mi je vokri, jer mi nije drag, ali halo- on spada u sami vrh igraca koji su loptu ikad dohvatili.