Hemijski elementi u Kur'anu

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
_mufljuz_

#101 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Post by _mufljuz_ »

fatamorgana wrote:
Dosadno je jer su ovakvi bedasti argumenti već oboreni na ovom pdf-u , nego čiji si ti ono klon? :wink:
kao sto kaze Robert De Niro - "there is always flip-coin of the truth"
na stranu bedasti argumenti o "stvarnosti" islama i postojanju Allaha dz.s., jer ja sam ih vidio licno kroz snove koji su mi gledali u buducnost,kroz vlastito odredjenje, srecu i nesrecu

s druge strane ti si jedan isprazni lik koji na svakoj mogucoj tematici koja se tice islama eksplicitno sere baljezga minira i podmece samo tako - tvoj profil je profil onih koji prde ko nas bre zavadi a morali su biti "kuhari" na bateriji minobacaca jer su "nasilno" mobilisani.... i ono sta bih ti ja rek'o u lice a sta bih ti tek uradio uzivo je mala maca sta ti zasluzujes :zzzz:

nije mi nimalo cudno da takav sljam egzistuje na forumu u vidu "liberalno-prosvijecenih" mrzitelja islama i muslimana koji imaju cetaljske ili pak ustasoidne porive gdje se bilo sta vezano za islam i muslimane uvijeno pljuje - al ko ti je dao taj kredibilitet - zao mi je sto ga nije stig'o plotun Ratka Mladica. :thumbup:
Industrialyzer

#102 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Post by Industrialyzer »

Nemam vremena sve da citam ali sam primjetio da se spominje 1865. god i DNA sto je pogresno. 1866. je godina kad je Mendel objavio svoj rad i to je godina kada je "pocela" genetika.
irac300

#103 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Post by irac300 »

Hehe...Znam koji je ovo lik. :D @cackalica83 Evo mu i ranije teme, isti stil pisanja, pardon copy-paste tehnike. :izet:

http://www.klix.ba/forum/ne-religijski- ... 797s0.html
fatamorgana

#104 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Post by fatamorgana »

_mufljuz_ wrote:
fatamorgana wrote:
Dosadno je jer su ovakvi bedasti argumenti već oboreni na ovom pdf-u , nego čiji si ti ono klon? :wink:
kao sto kaze Robert De Niro - "there is always flip-coin of the truth"
na stranu bedasti argumenti o "stvarnosti" islama i postojanju Allaha dz.s., jer ja sam ih vidio licno kroz snove koji su mi gledali u buducnost,kroz vlastito odredjenje, srecu i nesrecu

s druge strane ti si jedan isprazni lik koji na svakoj mogucoj tematici koja se tice islama eksplicitno sere baljezga minira i podmece samo tako - tvoj profil je profil onih koji prde ko nas bre zavadi a morali su biti "kuhari" na bateriji minobacaca jer su "nasilno" mobilisani.... i ono sta bih ti ja rek'o u lice a sta bih ti tek uradio uzivo je mala maca sta ti zasluzujes :zzzz:

nije mi nimalo cudno da takav sljam egzistuje na forumu u vidu "liberalno-prosvijecenih" mrzitelja islama i muslimana koji imaju cetaljske ili pak ustasoidne porive gdje se bilo sta vezano za islam i muslimane uvijeno pljuje - al ko ti je dao taj kredibilitet - zao mi je sto ga nije stig'o plotun Ratka Mladica. :thumbup:
Još jedan pripadnik Islama, religije mira? :wink:
fatamorgana

#105 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Post by fatamorgana »

irac300 wrote:Hehe...Znam koji je ovo lik. :D @cackalica83 Evo mu i ranije teme, isti stil pisanja, pardon copy-paste tehnike. :izet:

http://www.klix.ba/forum/ne-religijski- ... 797s0.html
Ma ne znam zašto ih tolerišu kad kloniranje protiv pravila foruma ....
Vipera bosniensis

#106 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Post by Vipera bosniensis »

Industrialyzer wrote:Nemam vremena sve da citam ali sam primjetio da se spominje 1865. god i DNA sto je pogresno. 1866. je godina kad je Mendel objavio svoj rad i to je godina kada je "pocela" genetika.
nije tacno evo i dokaz

Image

http://www.wired.com/thisdayintech/2010 ... ads-paper/
_mufljuz_

#107 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Post by _mufljuz_ »

fatamorgana wrote:
islam nije religija mira da mogu drugi muslimanima dolazit i srat na glavu i kucni prag, kao sto rade od masrika do magriba - libija, alzir, egipat, somalija, palestina, iraq, afganistan - i ne naredjuje vazeliniziranje supka da bi mu prosjecan hamelj mogao pristavljat kako mu se digne i kad mu se hoce - nego kaze - naredjuje vam se borba :wink: al sto ja tebi to pricam kad ti esencijalne veze sa islamom nemas.

nisam ja nikakav pripadnik islama - islam nije fudbalski klub da budes pripadnik neobrazovance moje - s tim se rodis razvijas odrodis i umres
Last edited by _mufljuz_ on 15/11/2013 12:04, edited 2 times in total.
Industrialyzer

#108 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Post by Industrialyzer »

1866. je zvanicno potvrdjeno da su geni prenosioci nasljednog materijala ;-) Gregor Mendel nije upotrijebio naziv DNA, to je doslo malo kasnije, tj. 1953. kad su Watson i Crick (bila je i jedna zena s njima) otkrili sastav DNA molekule.
fatamorgana

#109 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Post by fatamorgana »

_mufljuz_ wrote:
fatamorgana wrote:
islam nije religija mira da mogu drugi muslimanima dolazit i srat na glavu i kucni prag, kao sto rade od masrika do magriba - libija, alzir, egipat, somalija, palestina, iraq, afganistan - i ne naredjuje vazeliniziranje supka da bi mu prosjecan hamelj mogao pristavljat kako mu se digne i kad mu se hoce - nego kaze - naredjuje vam se borba :wink: al sto ja tebi to pricam kad ti esencijalne veze sa islamom nemas.
Mir s tobom, :kiss:
fatamorgana

#110 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Post by fatamorgana »

Evo najboljeg odgovora za ovakve copy/paste klonove koji je dao hladan preminger:

"Je li stvarno mislis da ovi copy/paste klonovi razumiju ono što zalijepe ovdje, a pogotovo da razumiju kontra argumnete?

Oni osporavaju načune činjenice i opće prihvaćena naučna saznanja kopiranjem moronskih tekstova sa pseudonaučnih stranica."

:)
fatamorgana

#111 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Post by fatamorgana »

_mufljuz_ wrote:
fatamorgana wrote:

nisam ja nikakav pripadnik islama - islam nije fudbalski klub da budes pripadnik neobrazovance moje - s tim se rodis razvijas odrodis i umres
Pa nemojte onda propagirati ideju kako je Islam religija mira .... Tebe izgleda neka k'o safra safatala, :lol:
_mufljuz_

#112 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Post by _mufljuz_ »

koliko su ti pseudodokazi bedasti toliko su tvoji odgovori retardirani.

trolas temu spamas - ja sam kao musliman dosao na temu i derogirao argumente koji su bili pomenuti - nije islam religija mira ali je religija odjebavanja dzibera pa gdje god se pojave - na nekoj temi na saxu da pljuju po islamu ili napadnu zemlju bilo koju od maroka do afganistana - naredjeno je da barem ne vazeliniziramo supak olosu i da mu se naguzimo - nego da po mogucnosti odgovorimo :wink:

ja se sa hameljem ne ljubim hvala ali ne. :wink:
hladan.preminger

#113 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Post by hladan.preminger »

_mufljuz_ wrote:koliko su ti pseudodokazi bedasti toliko su tvoji odgovori retardirani.

trolas temu spamas - ja sam kao musliman dosao na temu i derogirao argumente koji su bili pomenuti - nije islam religija mira ali je religija odjebavanja dzibera pa gdje god se pojave - na nekoj temi na saxu da pljuju po islamu ili napadnu zemlju bilo koju od maroka do afganistana - naredjeno je da barem ne vazeliniziramo supak olosu i da mu se naguzimo - nego da po mogucnosti odgovorimo :wink:

Haj sve to, ali najvise muslimana gine od muslimanske ruke.
_mufljuz_

#114 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Post by _mufljuz_ »

ne osporavam ja ni tu cinjenicu ali divide et impera je izmisljena strategija prije stotina i hiljada godina.
i uglavnom ti ljudi sto izginu od "muslimanske" ruke (upitno je koliko su zapravo ti ljudi muslimani) su stimulisani od strane stranog faktora.
Last edited by _mufljuz_ on 15/11/2013 12:29, edited 1 time in total.
fatamorgana

#115 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Post by fatamorgana »

_mufljuz_ wrote:koliko su ti pseudodokazi bedasti toliko su tvoji odgovori retardirani.

Car si, i ja sam protiv upotrebe vazelina u kozmetiĆke svrhe, :thumbup: :sax:
hladan.preminger

#116 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

_mufljuz_ wrote:ne osporavam ja ni tu cinjenicu ali divide et impera je izmisljena strategija prije stotina i hiljada godina.
i uglavnom ti ljudi sto izginu od "muslimanske" ruke (upitno je koliko su zapravo ti ljudi muslimani) su stimulisani od strane stranog faktora.
Ma samo se interesi pikaju, ostalo je sve suplja. Evo mi se tokom rata u Krajini pobišmo medju sobom. Kad je interes u pitanju lako je naci razlike.

Mogu izvana dolaziti poaticaji ali ipak je odluka na pojednicu da li ce ubiti svog "brata po vjeri", da tako kazem.
Vipera bosniensis

#117 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

_mufljuz_ wrote:slucajno znam arapski a znao sam nekad i pola Kur'ana napamet (zaboravio)...

i samo da kazem da sam naisao ovdje na brdo proizvoljnih tvrdnji i puno grubih gresaka spomenucu par pa da puno ne nabrajam:

Image

redoslijed harfova ovdje je RK a ne KR tako da je ovo suplja

Image

ovdje nema nikakvog O da je bilo waw pa hajde i nekako al ovdje je dugi elif koji naglasava A (u arapskom jeziku slova O nema uopste)

Image

ovdje pise WE MA LEKUM ILLA TENTEFIQU FI SEBILI = 7 rijeci...

dalje necu ici - ali kada neko radi i obavlja islamsko misionarstvo ne bi trebalo da se sluzi glupostima i proizvoljnim i poluprovjerenim informacijama

sto se mene licno tice i mojih emocija - dok sam citao Kur'anske ajete - nesto me strecnulo u dusi od perfekcije odabranih rijeci sto mi Kur'an uvijek napravi kad ga citam.

sjajna kur'anska stranica je http://quran.com

toliko
sve greska za gresko, pa krenimo redom

greska 1
prvo da si citao prvi post razumio bi zasto je uzeto Rk kao Kr nebi tako napisao, uzeto je zato sto kod trazenja oznaka vazno je da su dva slova jedno do drugog, ako Nema Kr kad citamo sa desna na lijevo, onda ima RK u ostalom de mi pokazi neki element koji ima oznaku Rk??? nema ga, zato mora Rk biti Kr jer su slova jedno do drugog.

greska 2
Kisik (O) slovo O , koji je najslicniiji slovu u arapskoj abecedi ?
Naravano A (elif koji se koristi za A, I, U, E i u ovom slucaju za O)

greska 3
ovdje pise WE MA LEKUM ILLA TENTEFIQU FI SEBILI = 7 rijeci...
otkad arapi rastavljaju WEMA na WE MA, We znaci "i" i oni kad citaju uvijek uz rijec koja dolazi poslije, znaci We nije rijec, nego ga citaju zajedno sa drugom rijeci. a evo ti i dokaz

Wama lakum alla tunfiqoo fee sabeeli Allahi

izvor , stranica koja prebrojava rijeci u ajetima
http://readquranonline.org/rqo/index.ph ... /s/57/a/10

zasto rastavljas jednu rijec na dva dijela a arapi nikad ne rastavljaju tako???
dalje necu ici - ali kada neko radi i obavlja islamsko misionarstvo ne bi trebalo da se sluzi glupostima i proizvoljnim i poluprovjerenim informacijama
nemoj jarane vec si 3 greske napravio :D dosta je za danas
Last edited by Vipera bosniensis on 15/11/2013 13:19, edited 1 time in total.
Vipera bosniensis

#118 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

fatamorgana wrote: Dosadno je jer su ovakvi bedasti argumenti već oboreni na ovom pdf-u , nego čiji si ti ono klon? :wink:
pokazi kako su oboreni, ja nisam nista vidio do sad.
nego čiji si ti ono klon?
sam svoj :D cuj klon
Vipera bosniensis

#119 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Industrialyzer wrote:1866. je zvanicno potvrdjeno da su geni prenosioci nasljednog materijala ;-) Gregor Mendel nije upotrijebio naziv DNA, to je doslo malo kasnije, tj. 1953. kad su Watson i Crick (bila je i jedna zena s njima) otkrili sastav DNA molekule.
rad je prezentiran 1865 godine, evo ti historija dna

http://www.prophase-genetics.com/histor ... rnity.html

THE HISTORY OF DNA

The following is a brief history of DNA discovery, analysis, and testing. Highlighted are the significant advances over the last 140 years that evolved into the DNA testing industry and the paternity testing information available today.

1865
The theories of heredity attributed to Gregor Mendel, based on his genetic profiles of pea plants, are well known to any biology student. However, his genetic profiles were so unprecedented at the time, it took 34 years for the rest of the scientific community to catch up. The short monograph, Experiments with Plant Hybrids , in which Mendel described how traits were inherited, has become one of the most enduring and influential publications in the history of science.

1900
The science of genetics was finally born when Mendel's work was rediscovered by three scientists - Hugo DeVries, Erich Von Tschermak, and Carl Correns - each one independently researching scientific literature for precedents to their own "original" work.

1935
Andrei Nikolaevitch Belozersky isolated DNA in the pure state for the first time.

1953
James Watson and Francis Crick proposed the double-stranded, helical, complementary, anti-parallel model for DNA. Nature magazine published James Watson's and Francis Crick's manuscript describing the double helical structure of DNA.

1958
Coenberg discovered and isolated DNA polymerase, which became the first enzyme used to make DNA in a test tube.

1966
The genetic code was "cracked". Marshall Nirenberg, Heinrich Mathaei, and Severo Ochoa demonstrated that a sequence of three nucleotide bases (a codon) determines each of 20 amino acids.

1972
The first successful DNA cloning experiments were performed in California.

1973
For the first time, scientists successfully transferred deoxyribonucleic acid (DNA) from one life form into another. Stanley Cohen and Annie Chang of Stanford University and Herbert Boyer of UCSF "spliced" sections of viral DNA and bacterial DNA with the same restriction enzyme, creating a plasmid with dual antibiotic resistance. They then spliced this recombinant DNA molecule into the DNA of a bacteria, thereby producing the first recombinant DNA organism.

1976
The NIH released the first guidelines for recombinant DNA experimentation. The guidelines restricted many categories of experiments.

1978
Studies by David Botstein and others found that when a restrictive enzyme is applied to DNA from different individuals, the resulting sets of fragments sometimes differ markedly from one person to the next. Such variations in DNA are called restriction fragment length polymorphisms (RFLPs), and they are extremely useful in genetic studies.

1980
Kary Mullis and others at Cetus Corporation in Berkeley, California, invented a technique for multiplying DNA sequences in vitro by, the polymerase chain reaction (PCR). PCR has been called the most revolutionary new technique in molecular biology in the 1980s. Cetus patented the process, and in the summer of 1991 sold the patent to Hoffman-La Roche, Inc. for $300 million.

1984
Alec Jeffreys introduces technique for DNA fingerprinting to identify individuals.

1985
Genetic fingerprinting enters the court room.

1989
Creation of the National Center for Human Genome Research, headed by James Watson, which will oversee the $3 billion U.S. effort to map and sequence all human DNA by 2005.

1990
The Human Genome Project, the international effort to map all of the genes in the human body, was launched. Estimated cost: $13 billion.

1992
The U.S. Army begins collecting blood and tissue samples from all new recruits as part of a "genetic dog tag" program aimed at better identification of soldiers killed in combat.

1993
An international research team, led by Daniel Cohen, of the Center for the Study of Human Polymorphisms in Paris, produces a rough map of all 23 pairs of human chromosomes.

1995
Former football player O.J. Simpson is found not guilty in a high-profile double-murder trial in which PCR and DNA fingerprinting play prominent roles.

1997
Researchers at Scotland's Roslin Institute report that they have cloned a sheep--named Dolly--from the cell of an adult ewe. Polly, the first sheep cloned by nuclear transfer technology bearing a human gene, appears later. Also, leading geneticists expressed shock and dismay as word spread of the US Patent and Trademark Office announcement that it would allow patents on expressed sequence tags (ESTs), short sequences of human DNA that have proven useful in genome mapping.

1998
A rough draft of the human genome map is produced, showing the locations of more than 30,000 genes.

2000
Scientists announce that they have essentially cracked the human genetic code - a decade-long effort by over 1,000 researchers that could revolutionize the diagnosis and treatment of diseases once considered incurable. Decoding the 3 billion chemical "letters" in human DNA is seen as one of history's great scientific milestones - the biological equivalent of the moon landing.

i druge stranice isto pocinju od godine 1865

http://www.npr.org/news/specials/dnaanniversary/

A Brief History of DNA's Discovery

1865 Gregor Mendel, in experiments with peas, theorizes about how traits are passed on from one generation to the next.

1869 Swiss Scientist Friedrich Miescher isolates a material in cells that will eventually become known as "deoxyribonucleic acid" or DNA. He calls it "nuclein."

1909 German geneticist Wilhelm Johannsen coins the term "gene" to describe units of heredity.
statixx

#120 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Post by statixx »

http://answers.ask.com/science/chemistr ... d_astatine

Who Discovered Astatine?
Answer
In 1940, Astatine was discovered by a group of scientists. These scientists were Emilio Gino Segre, Dale R. Corson, and KR MacKenzie. The name comes from the Greek word meaning unstable.

a zasto nam ne objasnis kako to da bas ima 85 slova izmedju drugog i treceg bas kao sto je brojelementa 85?
Je li ti mene stvarno zelis ubjediti da je logicno (posto si sve okarakterisao logicnim) brojati slova izmedju drugog i treceg spominjanja skracenice Astatina, zato sto je otkriven od strane tri naucnika.

Zasto nije "logicno" brojati slova od pocetka ajeta do treceg pojavljivanja, ili od provog do treceg, ili od treceg do kraja ajeta, da ne spominjem brojanje rijeci?

Mozes li priznati sebi da bi ti svaka od ovih opcija, u slucaju da se pojavila umjesto gore nevedene, bila zapanjujuca.
Vipera bosniensis

#121 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

statixx wrote:
http://answers.ask.com/science/chemistr ... d_astatine

Who Discovered Astatine?
Answer
In 1940, Astatine was discovered by a group of scientists. These scientists were Emilio Gino Segre, Dale R. Corson, and KR MacKenzie. The name comes from the Greek word meaning unstable.

a zasto nam ne objasnis kako to da bas ima 85 slova izmedju drugog i treceg bas kao sto je brojelementa 85?
Je li ti mene stvarno zelis ubjediti da je logicno (posto si sve okarakterisao logicnim) brojati slova izmedju drugog i treceg spominjanja skracenice Astatina, zato sto je otkriven od strane tri naucnika.

Zasto nije "logicno" brojati slova od pocetka ajeta do treceg pojavljivanja, ili od provog do treceg, ili od treceg do kraja ajeta, da ne spominjem brojanje rijeci?

Mozes li priznati sebi da bi ti svaka od ovih opcija, u slucaju da se pojavila umjesto gore nevedene, bila zapanjujuca.
pitaj onoga koji je programirao tekst ;-)
fatamorgana

#122 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Post by fatamorgana »

Vipera bosniensis wrote:
fatamorgana wrote: Dosadno je jer su ovakvi bedasti argumenti već oboreni na ovom pdf-u , nego čiji si ti ono klon? :wink:
pokazi kako su oboreni, ja nisam nista vidio do sad.
nego čiji si ti ono klon?
sam svoj :D cuj klon
Ma ti jedan te isti vjerski borg koji svako malo postavlja ove bedaste copy/paste teme i da nije tužno kako provaljuješ Islam bilo bi smiješno ....
statixx

#123 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Post by statixx »

Kao prvo tekst nije programiran, a ukoliko jeste, onda je ovo obicna blamaza za sveznajuceg.
_mufljuz_

#124 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Post by _mufljuz_ »

Vipera bosniensis wrote:
nemoj jarane vec si 3 greske napravio :D dosta je za danas
nemoj jarane da se provaljujes sa ovim izvorima - u redu je iznositi cinjenice o islamu allahu i slicno - al proizvoljno baljezgat tek tako - ako si imalo upucen u islam vodi u fitnu - a fitna u nevjerstvo - dobro se pazi koliko zapravo ti dobra cinis za islam muslimane i ljude sa ociglednim floskulama.

tamo je striktno slovo A a nikakvo O a WE znaci - veznik " I "..... WE MA znaci "I NECE" "I NEKA NE BUDE" "I NE" "I NIJE" cime se upotpunjuje odricna izjava tj negacija u arapskom jeziku itd itd...
WEMA nikako nije jedna rijec u arapskom jeziku docim ne poznajes arapski jezik ili poznajes ali pokusavas da uvalis ljudima kao sto rekoh floskule. WEMA moze biti jedna rijec samo kod beduinskog poznavanja arapskog i raznih dijalekata arapskih lehdzi - u tvoje znanje i poznavanje necu da diram ali kao sto sam rekao - vrlo je opasno prosipati floskule u islamu prvo po sebe po druge a samim tim cinis stetu i islamu....i muslimanima...
hladan.preminger

#125 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

statixx wrote:
Kao prvo tekst nije programiran, a ukoliko jeste, onda je ovo obicna blamaza za sveznajuceg.

Ne moze on skontati da ova pretvranja:
"2+3+41 ako je 8-7+42 ispred o pa dodamo e pa jos 3 naučnika otkrila + jedan imo dvije tetke pa + dva stričevića što iznosi 83 na kvadrat i to je jednako nečemu..."
ne pišu u Kuranu već ih on/neko drugi izvodi proizvoljnim kriterijima i ona su djela covjeka a ne boga.
Locked