Ma prodo bi auto i sve pare na taksi potrošioEdin H. wrote:Meni bi vala mogao i danju nocnu tarifu naplacivatikingofsnake wrote:Edin H. wrote:Jonhy pusti se taksija, zovi Lejnera i Misu, koncert stare AZRE, i to u Sarajevu haveru, poderite miseve![]()
![]()
Ili barem dođi pa taksiraj u Sarajevu
ŠTULIĆ OPET OTIŠAO!
Moderator: _BataZiv_0809
- kingofsnake
#101 Re: ŠTULIĆ OPET OTIŠAO!
- CoCoLoCo
#102 Re: ŠTULIĆ OPET OTIŠAO!
Meni su haos fascinantni ljudi koji njega tolko dizu u zvjezde iako ih stulic na svakom koraku piski sa nekog imaginarnog pijadestala, istresa se frajer na ljudima na koje bi se najmanje trebao istresat, na njegovim fanovima. Nikad ga nisam nesta pretjerano gotivio, prvo radi onog podrhtavanja glasa pretjeranog i usiljenog, drugo zbog preociglednog koketiranja sa cobanlukom balkanskim, a onda nekom snebivanju i snobizmu kao da je on iznad balkana, a harmonika derel dere, i tako te pastirske fore, jos mu je samo jeleche falilo na nastupima. Ne kazem da lik nema svoju vrjednost, sigurno je da ima, al pretjerujete malo sa uzdizanjem tog lika. Niko njemu nije kriv sto su ga prejebali diskografi, za sta je sam u biti kriv donekle, a pogotovo mu nije kriv narod koji gotivi njegov rad. A zesce mi se ogadio i kad sam cuo ono da prijeti tuzbom frajeru iz sarajeva jer je nazvao lik kafic johny, jbte ko da frajer ima patent na ime johny u pm, koja drskost i nalozenost. Umjesto da to prihvati kao kompliment, on bi se nadrkavao nesta sa svojim fanovima, ko mu jebe mater mutavu, ko da gledam da ce taj lik sam sebe roknut na kraju 
-
AntiFeminizirani
#103 Re: ŠTULIĆ OPET OTIŠAO!
Obicna propalica ko mu jebe mater
-
julisiz es grant
#104 Re: ŠTULIĆ OPET OTIŠAO!
Štulić je bio, kada su tekstovi u pitanju, vjerovatno najkreativniji rock muzičar svoje generacije, i činjenica da se svi rockeri i wanabee rockeri u zadnjih 30 godina kunu u njega nije za bacanje. Druga njegova vrijednost je ogromna energija koju je na svom vrhuncu posjedovao, kada je za dvije godine izbacio 9 albuma (ako njegove dvo-i trostruke albume raščlanimo na "obične", a singlove saberemo u jedan album), a energičnost njegovg nastupa najbolje se "osjeti" na živom albumu "Ravno do dna". Dakle, kreativnost, sirova energija i hektičan radni tempo sa početka 80-ih su njegovi najveći kvaliteti, i u tome mu se niko do danas nije ni približio.CoCoLoCo wrote:Meni su haos fascinantni ljudi koji njega tolko dizu u zvjezde iako ih stulic na svakom koraku piski sa nekog imaginarnog pijadestala, istresa se frajer na ljudima na koje bi se najmanje trebao istresat, na njegovim fanovima. Nikad ga nisam nesta pretjerano gotivio, prvo radi onog podrhtavanja glasa pretjeranog i usiljenog, drugo zbog preociglednog koketiranja sa cobanlukom balkanskim, a onda nekom snebivanju i snobizmu kao da je on iznad balkana, a harmonika derel dere, i tako te pastirske fore, jos mu je samo jeleche falilo na nastupima. Ne kazem da lik nema svoju vrjednost, sigurno je da ima, al pretjerujete malo sa uzdizanjem tog lika. Niko njemu nije kriv sto su ga prejebali diskografi, za sta je sam u biti kriv donekle, a pogotovo mu nije kriv narod koji gotivi njegov rad. A zesce mi se ogadio i kad sam cuo ono da prijeti tuzbom frajeru iz sarajeva jer je nazvao lik kafic johny, jbte ko da frajer ima patent na ime johny u pm, koja drskost i nalozenost. Umjesto da to prihvati kao kompliment, on bi se nadrkavao nesta sa svojim fanovima, ko mu jebe mater mutavu, ko da gledam da ce taj lik sam sebe roknut na kraju
Ipak, treba biti svjestan činjenice da je čovjek u zadnjih 25 godina potpuno nenormalan. Da li je riječ o nekom mentalnom poremećaju ili samo kombinaciji lijenosti i "boli-me-briga-za-sve" stava, ne znam, ali već od albuma "Balkanska rapsodija" jasno je da čovjek gubi vezu sa mozgom i takvog ga treba prihvatiti.
-
radostan dan
#105 Re: ŠTULIĆ OPET OTIŠAO!
čuj bora, nekad mi pada na pamet da ja uopće nisam sa ovog svijeta...
meni padne na pamet da jebem ciganku, a na ruci joj istetovirao -jna 78.
kak će ti to past' na pamet?
a kako će tebi da nisi sa ovog sveta?
meni padne na pamet da jebem ciganku, a na ruci joj istetovirao -jna 78.
kak će ti to past' na pamet?
a kako će tebi da nisi sa ovog sveta?
-
semi75
#106 Re: ŠTULIĆ OPET OTIŠAO!
Muzicar pravo dobali - a covijek pravo los
-
radostan dan
#107 Re: ŠTULIĆ OPET OTIŠAO!
otkrij nam tajnu prosvjetitelju?a covijek pravo los
-
fora
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#109 Re: ŠTULIĆ OPET OTIŠAO!
kao šHo napisaH daaavnooo na jednoj o tema o Štuliću...prvih par albuma beton betona...kasnije već razvodnavanje i na silu...sad da neštHa izmucira...bolje da NE jer za mene je bio i ostao LEGENDA ovih prostora.
-
radostan dan
#110 Re: ŠTULIĆ OPET OTIŠAO!
pa bogami, što reče drug pici, ne obilježismo obljetnicu...30 godina od posledjeg albuma štulić branimira.
(a ima i više, al hajde, da ne sitničarimo)
-
julisiz es grant
#111 Re: ŠTULIĆ OPET OTIŠAO!
Vjerovatno si u pravu za to "posljednji album"...posljednji KOMPLETAN dobar album jeste "Krivo srastanje". I na kasnijim albumima uvijek se mogla iskopati po neka dobra, čak i izvrsna pjesma, ali je bar pola bilo smeća. Zapravo, kako su se albumi nizali (a zadnji koji sam preslušao je "Sevdah za Paulu Horvat", za sve kasnije nisam imao ni volje ni snage), sve češće je bivalo da zablista tek ponekim stihom unutar pjesme, a da je teško reći za ijednu cijelupjesmu da je dobra.radostan dan wrote:pa bogami, što reče drug pici, ne obilježismo obljetnicu...30 godina od posledjeg albuma štulić branimira.
-
radostan dan
#112 Re: ŠTULIĆ OPET OTIŠAO!
to bi bilo to...jedna lasta, meŠčini proljeće, al proljeća neima pa neima (ovo kad kažeš -može se pronaći po jedna/dvije u narednim albumima nakon -srastanja-a kasnije -po koji stih-...
sad sa ove distance, hladne vugla, kO da sam džonija zadnji put čuo sa -fazanima-a to je 1983. a i taj džoni je malko drugačiji i po ritmu i po produkciji u odnosu na džonija od -prije 83.-
al kažem, to je tu negdje,30 godina.
sad sa ove distance, hladne vugla, kO da sam džonija zadnji put čuo sa -fazanima-a to je 1983. a i taj džoni je malko drugačiji i po ritmu i po produkciji u odnosu na džonija od -prije 83.-
-
julisiz es grant
#113 Re: ŠTULIĆ OPET OTIŠAO!
Na "Fazanima" i na "Srastanju" je uveo promjene i muzički i tekstualno. Prije svega hard rock aranžmani sa čvrstim rifovima i čestim solima, kao da je htio i sebi i svima ostalima pokazati da je najzad naučio svirati gitaru. Ali je ta promjena išla na uštrb svega ostalog, naročito je nedostajala lepršavost ritam-sekcije, koja je do tada bila važan muzički adut Azre (na "Fazanima" nisu svirali ni Leiner ni Hrnjak, Leiner se vratio na "Srastanju", ali je na najpoznatijoj pjesmi tog albuma, obradi ""Klinček stoji pod oblokom" korištena, sasvim bespotrebno i blasfemično, ritam mašina).radostan dan wrote:to bi bilo to...jedna lasta, meŠčini proljeće, al proljeća neima pa neima (ovo kad kažeš -može se pronaći po jedna/dvije u narednim albumima nakon -srastanja-a kasnije -po koji stih-...
Druga promjena su tekstovi. Iako razumljivost tekstova nikada nije bila prisutna u svakoj Štulićevoj pjesmi, do "Fazana" se bar znalo uvijek o čemu pjeva. Na ova dva albuma u pjesmama prevladavaju mutne metafore, teško razumljive i nategnute, a nije ni pomoglo što je pjesme sve češće recitovao, gotovo šapatom (čini mi se bar pola pjesama na "Krivom srastanju" da je "otpjevao" tako). Ipak, to su većinom bile dobre pjesme, to je još bio onaj Štulić, a ne umobolnik koji pjeva "Kaja volim te, dolje gaće molim te", "život caruje gdje se kurcu oće", "kose su ti jado tužne neoprane" i slične nebuloze, što će ubrzo (zauvijek) postati.
- Batal
#114 Re: ŠTULIĆ OPET OTIŠAO!
Bolje da se nije ni vraća,ovo što je postavljao na you tube nije bilo ni za šta a i ufuran je do granice ludila.
- Anestezija
#115 Re: ŠTULIĆ OPET OTIŠAO!
klosar obicni
- Romanista 101%
#116 Re: ŠTULIĆ OPET OTIŠAO!
vidim na cro records povukli sve albume od Azre, mora da ih je Dzoni odrao na sudu i sad mu vracaju pare 
-
radostan dan
#117 Re: ŠTULIĆ OPET OTIŠAO!
potpis.julisiz es grant wrote: Na "Fazanima" i na "Srastanju" je uveo promjene i muzički i tekstualno. Prije svega hard rock aranžmani sa čvrstim rifovima i čestim solima, kao da je htio i sebi i svima ostalima pokazati da je najzad naučio svirati gitaru. Ali je ta promjena išla na uštrb svega ostalog, naročito je nedostajala lepršavost ritam-sekcije, koja je do tada bila važan muzički adut Azre (na "Fazanima" nisu svirali ni Leiner ni Hrnjak, Leiner se vratio na "Srastanju", ali je na najpoznatijoj pjesmi tog albuma, obradi ""Klinček stoji pod oblokom" korištena, sasvim bespotrebno i blasfemično, ritam mašina).
Druga promjena su tekstovi. Iako razumljivost tekstova nikada nije bila prisutna u svakoj Štulićevoj pjesmi, do "Fazana" se bar znalo uvijek o čemu pjeva. Na ova dva albuma u pjesmama prevladavaju mutne metafore, teško razumljive i nategnute, a nije ni pomoglo što je pjesme sve češće recitovao, gotovo šapatom (čini mi se bar pola pjesama na "Krivom srastanju" da je "otpjevao" tako). Ipak, to su većinom bile dobre pjesme, to je još bio onaj Štulić, a ne umobolnik koji pjeva "Kaja volim te, dolje gaće molim te", "život caruje gdje se kurcu oće", "kose su ti jado tužne neoprane" i slične nebuloze, što će ubrzo (zauvijek) postati.
to mi je drago čuti...Romanista 101% dana 01/11/2014 01:09
vidim na cro records povukli sve albume od Azre, mora da ih je Dzoni odrao na sudu i sad mu vracaju pare
zašto?Anestezija dana 01/11/2014 00:53
klosar obicni
umjetnik kao i svaki drugi, poznat, priznat i poštovan zbog svojih dijela. ni meni se ne sviđa komplet opus i digaao sam davno ruke od njega,svjestan joj početkom 90-tih da -jablanu nema povratka, ali ostaju stvari i albumi koji su i danas parametri za mnogo šta, i jednostavno - ne mogu se zaobići.
isto ti je i sa čorbom, dugmetom, itd, itd.
nema tu prave linije, kontinuiteta, jedne te iste ideje....mjenjaju se intereovanja,, mišljenja, doživljaji stvaraoca. isto je i u literaturi, na filmu, uopšte - u umjetnosti.
mi kao konzumenti -prepoznajemo to, identifikujemo se sa tim, trošimo...vremenom, ili nama dosadi -to-, ili proizvođač odstupi od onog na što smo navikli ili želimo, pa opet slijedi -razlaz-.
Last edited by radostan dan on 01/11/2014 12:48, edited 2 times in total.
- Havatar
#118 Re: ŠTULIĆ OPET OTIŠAO!
Nešto ga štulić a ne znam šta, možda kamenčić u cipeli 
-
landlord
#119 Re: ŠTULIĆ OPET OTIŠAO!
Ko nikad nije volio ne zna sta je Azra, ko nikad nije bio ostavljen ne zna sta je Corba 
- Altsa
#120 Re: ŠTULIĆ OPET OTIŠAO!
vala otprilike bas tako uz opasku da je sa azrom snimio najbolji live album u istoriji yu rock-a.danas je najobicniji izlapljeli starac koji se uforao da je Homer ali ne Simpson.It_is_a_Leclerc wrote:Pseudointelektualac i osrednji muzičar koji kao takav ima odličnu "prođu" kod dijela omladine koji misli da u njegovim pjesama, osim hašišarskih mantri, ima išta ozbiljno i vrijedno pomena.
I još izigrava nekog Dalaj Lamu koji se, zbog specifičnosti situacije, ne može pojaviti među svojim sljedbenicima...
Cirkus, pa to ti je.
-
radostan dan
#121 Re: ŠTULIĆ OPET OTIŠAO!
ohoho...nije ti loša ova, samo bih ja komplet tvrdnju pripisao đorđeviću, a kada razmišljam o štuliću, u pravu si, ima tu suptilnih emocija, ali nekako prva asocijacija na njega mi je -kritika postojećeg stanja (tadašnjeg...a prije svega mislim na prvu polovinu osamdesetih).landlord wrote:Ko nikad nije volio ne zna sta je Azra, ko nikad nije bio ostavljen ne zna sta je Corba
nakon toga, i on se -rasplinuo, i više nije znao zači iz tog začaranog kruga, sem što ga je širio, širio, širio...ali da izađe - nije uspio.
-
breuer
#122 Re: ŠTULIĆ OPET OTIŠAO!
Sa Štulićem se ne upoređuje niTko, dakle niTko...i to kaže osoba koja je mnogo veći fan Idola (Odbrana i p. dani), EKV-a, Pušenja nego Azre
Štulić nije samo Azra, Štulić je umjetnik sopstvenom pojavom i osoba koja je jedina shvatila i osjetila šta je značio gubitak njegove države...
...da bi ga sad kojekakvi moralni lešinari prevrtali dok on voza taksi po nekakvoj holandskoj varošici
Štulić nije samo Azra, Štulić je umjetnik sopstvenom pojavom i osoba koja je jedina shvatila i osjetila šta je značio gubitak njegove države...
...da bi ga sad kojekakvi moralni lešinari prevrtali dok on voza taksi po nekakvoj holandskoj varošici
- Sodom1
#123 Re: ŠTULIĆ OPET OTIŠAO!
Ima li kakav Paparazzo , da ga uslika da ga snimi, da vidimo na sta lici , ako ce sta progovoriti nek progovori ako nece ne mora ha ja
- Boateng
-
fantabox
#125 Re: ŠTULIĆ OPET OTIŠAO!
Sodom1 wrote:Ima li kakav Paparazzo , da ga uslika da ga snimi, da vidimo na sta lici , ako ce sta progovoriti nek progovori ako nece ne mora ha ja