Zviz wrote:Vidim da ovdje poneki nemaju pojma ni gdje je taj Balkan pa spominju Ljubljanu i BecMogli ste i Kopenhagen nenko uvalit u istu kategoriju
Sijetl, Vankuver i
San Francisko utočište moje
volim ulice, parkove i skverove tvoje
Zviz wrote:Vidim da ovdje poneki nemaju pojma ni gdje je taj Balkan pa spominju Ljubljanu i BecMogli ste i Kopenhagen nenko uvalit u istu kategoriju
od svega nabrojanog mozda jedino ima vise kulture i novca mada je i to diskutabilnoHajvan wrote:više novca, više kulture, više čistoće, bolja i ugodnija klima, bolji javni prevoz...hoćeš još?respo wrote:a ajde ti meni reci koja je prednost zagreba za zivjeti u odnosu na beograd?Minkica88 wrote:
Ne kontam ni ove sto spominju BG. Nije dovoljno da je neki grad velik i da ima dobar nocni zivot da bi bio dobar grad za zivotDakle BG za zivjeti, nigdje veze, za posjetiti svakako.
živio u oba dovoljno dugu da mogu komparativno ocijeniti...
Kakvom Balkanu pripadaju. Po kulturi razlika ko nebo i zemlja. A geografski isto neHavatar wrote:Zato sto i pripadaju BalkanuZviz wrote:Vidim da ovdje poneki nemaju pojma ni gdje je taj Balkan pa spominju Ljubljanu i BecMogli ste i Kopenhagen nenko uvalit u istu kategoriju

Izgleda nisi nikad cuo za izjavu poznatog Austrijskog drzavnika Meterniha, koji je kazao da Balkan pocinje juzno od ulice RennwegtheTruePath wrote:Bec u BalkanuHavatar wrote:Zato sto i pripadaju BalkanuZviz wrote:Vidim da ovdje poneki nemaju pojma ni gdje je taj Balkan pa spominju Ljubljanu i BecMogli ste i Kopenhagen nenko uvalit u istu kategoriju
sherbett wrote:Mene osobno nije, jer nemam nikakvih kompleksa. Štoviše, dapače!JohnnyS wrote:Ko da je sramota bit na Balkanu, ishodište europske kulture je na Balkanu
Nego daj objasni malo ovo boldirano
Nije uopste diskutabilno da li ima vise kulture, novca i cistoce u Zagrebu nego u Beogradu, to je cinjenica koju ce priznati cak i Beogradjani. Javni prijevoz u Zagrebu se takodjer ne moze porediti sa onim u Beogradu (vozila sam se upravo sad tramvajem od Sveucilisne Aleje do Drziceve, milina, sve cisto, lijepo, uredno i na vrijeme, sto nije slucaj u Beogradu ). U Zagrebu su i place vece nego u Beogradu a i veca je i zaposlenost. A meni se 1000 x vise svidja mentalitet Zagrepcana nego mentalitet Beogradjana. Nisu Zagrepcani neljubazni i nepristupacni nego jednostavno korektni. A garantiram da je nacionalizam puno vise prisutan u BG nego u ZG. Ne treba to biti neki agresivan tip nacionalizma (mislim u Beogradu) nego se jednostavno osjeti da su optereceni time. Decki koji te startuju u BG cesto znaju pitati za porijeklo naprimjer. Ne nuzno na neki agresivan ili neprijateljski nacin, cesto vise kroz salu ("Bosanka jel, jesi li nasa ili njihova"), ali zasto im je to toliko bitno uopste? U Zagrebu to nisam nikad dozivjela.respo wrote: od svega nabrojanog mozda jedino ima vise kulture i novca mada je i to diskutabilno
klima ne znam kako je bolja i ugodnija kad je skoro ista
javni prevoz ne znam nisam uopste obracao paznju na to ni u zg ni u bg tako da necu to uopste komentarisati al eto neka bude na strani zagreba
i da hocu jos
Ako je djevojka dovoljno zgodna ni jednog ne zanima jel njihova ili nasaMinkica88 wrote:Nije uopste diskutabilno da li ima vise kulture, novca i cistoce u Zagrebu nego u Beogradu, to je cinjenica koju ce priznati cak i Beogradjani. Javni prijevoz u Zagrebu se takodjer ne moze porediti sa onim u Beogradu (vozila sam se upravo sad tramvajem od Sveucilisne Aleje do Drziceve, milina, sve cisto, lijepo, uredno i na vrijeme, sto nije slucaj u Beogradu ). U Zagrebu su i place vece nego u Beogradu a i veca je i zaposlenost. A meni se 1000 x vise svidja mentalitet Zagrepcana nego mentalitet Beogradjana. Nisu Zagrepcani neljubazni i nepristupacni nego jednostavno korektni. A garantiram da je nacionalizam puno vise prisutan u BG nego u ZG. Ne treba to biti neki agresivan tip nacionalizma (mislim u Beogradu) nego se jednostavno osjeti da su optereceni time. Decki koji te startuju u BG cesto znaju pitati za porijeklo naprimjer. Ne nuzno na neki agresivan ili neprijateljski nacin, cesto vise kroz salu ("Bosanka jel, jesi li nasa ili njihova"), ali zasto im je to toliko bitno uopste? U Zagrebu to nisam nikad dozivjela.respo wrote: od svega nabrojanog mozda jedino ima vise kulture i novca mada je i to diskutabilno
klima ne znam kako je bolja i ugodnija kad je skoro ista
javni prevoz ne znam nisam uopste obracao paznju na to ni u zg ni u bg tako da necu to uopste komentarisati al eto neka bude na strani zagreba
i da hocu jos
respo wrote:pa i tebi se zg vise svidja iz subjektivnih razloga
kao i kod svih koji su odgovorili na ovu temu
Koji vicevi o Slovencima? Ma daj bolan pa cijeli Balkan pravi viceve o Bosancima.JThomas wrote:čini mi se da većina ovih koji omalovažavaju ljubljanu i sloveniju saznanja o istima crpe isključivo iz viceva o slovencima. otiđite, možda se i iznenadite.
Danas, čekajući u saobraćajnim štekovima Sarajeva, provedoh preko jednog sata.respo wrote:pa to nije bas relevantno jer nemamo svi iste afinitete i potrebe tako da je ta lista samo statistika
a kako kazu statistika puno otkrije a malo kaze ili tako nesto
Ni Bosnjaci nemaju problema samo kazes merhaba ili nazoves selam i sve je u redusherbett wrote:nedavnoMinkica88 wrote:Ljubljana je prelijepa, ali i premala
Sherbett, kad si zadnji put bila u Pristini? Jel se tamo moze pricati bosanski (ili hrvatski, kako god) onako otvoreno ili?![]()
ja špričam najnormalnije. Ali Srbi i Bošnjaci odozdo sa kojima sam znala razgovarati su bili prilično "stisnuti"...znali bi me čak i ušutkivati, al ja nisam shvaćala zašto, jer Albanci vole Hrvate. Međutim, ne prave razliku između Hrvatskog i Srpskog..pa ako misliš naglašavati kako pričaš hrvatskim jezikom, nemaš problema![]()
e sad, Bosna nije priznala Kosovo, pa nisam sigurna kako tu dišu![]()
al, ne moraš se bojati toga, samo eventualnih budala!
Zaboravio si 'akobogda' i 'Alaha mi'.Havatar wrote:Ni Bosnjaci nemaju problema samo kazes merhaba ili nazoves selam i sve je u redusherbett wrote:nedavnoMinkica88 wrote:Ljubljana je prelijepa, ali i premala
Sherbett, kad si zadnji put bila u Pristini? Jel se tamo moze pricati bosanski (ili hrvatski, kako god) onako otvoreno ili?![]()
ja špričam najnormalnije. Ali Srbi i Bošnjaci odozdo sa kojima sam znala razgovarati su bili prilično "stisnuti"...znali bi me čak i ušutkivati, al ja nisam shvaćala zašto, jer Albanci vole Hrvate. Međutim, ne prave razliku između Hrvatskog i Srpskog..pa ako misliš naglašavati kako pričaš hrvatskim jezikom, nemaš problema![]()
e sad, Bosna nije priznala Kosovo, pa nisam sigurna kako tu dišu![]()
al, ne moraš se bojati toga, samo eventualnih budala!