ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#101 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
et tuRaka nanovo u Kosovo...e sad Će...more turci ne gazte oranja, more marko ne ori drumova...more turci ne gazte oranja, more marko ne ori drumova...more turci ne gazte oranja, more marko ne ori drumova...more turci ne gazte oranja, more marko ne ori drumova...more turci ne gazte oranja, more marko ne ori drumova...more turci ne gazte oranja, more marko ne ori drumova...more turci ne gazte oranja, more marko ne ori drumova...more turci ne gazte oranja, more marko ne ori drumova...more turci ne gazte oranja, more marko ne ori drumova...more turci ne gazte oranja, more marko ne ori drumova...ITD ITD 
- Havatar
#102 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
Kosovo je priznalo 105 drzava to je vise od polovine drzava na svijetulipa123 wrote:pod br,1.ne mozemo tek tako napisati kosovo je nezavisno,kad nije clanica un,vise od pola zemalja svijeta ga nije priznalo medju kojima je i bih,,i uzgred stavljanje nikoliceve izjave u vezi rs i erdoganove u vezi kosava nikako ne mogu biti iste,,nikolic je presednik srbije a u bih zive srbi,i konstutivan su narod,na kosovu ne zive turci,niti kosovo ima veze sa turskim naradom,
- say_cheese
#103 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
lipa123 wrote:pod br,1.ne mozemo tek tako napisati kosovo je nezavisno,kad nije clanica un,vise od pola zemalja svijeta ga nije priznalo medju kojima je i bih
pevaj golube beli
do kada ce to tako biti, ne'am pojma, geopolitcki interesi se konstantno mijenjaju. Sve dok nestve kljuc u bravu Bondsteela, ova shara je vazeca.

-
zlata
#104 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
Bome, izgleda da moRe.lipa123 wrote:U 16. vijeku ti identiteti kao fenomeni mase uopce ne postoje. Sokolovic je samo znao gdje mu je zavicaj. Nekakvu etnicku ili nacionalnu svijest uopce nije mogao imati, jer to nastaje tek u 19. stoljecu.
uzmi mokru ponjavu pokri se manje ces biti piglu,,,postojali su narodi i 16 vijeku,,gdje si ti procito da nisu postojali,,mehmed pasa sokolovic etnicki moze biti samo srbin,jel njegov rodjeni brat makarije sokolovic je bio patrijarh spc .a patrijarh spc mora biti etnicki srbin,ne moze patrijarh spc biti bugar pravoslavne vjere ili rumun,rom,i td,,,,znaci ne postoji ni promil sanse da mehmed pasa sokolovic nije srbin iz hercegovine,,,i svakoj istoriji svijeta on je srpskog porijekla pa i u turskoj,,
pa sam davatoglu u sred sarajeva izjavi ovako
DA NIJE BILO OTOMANSKOG CARSTVA MEHMED PASA SOKOLOVIC BI BIO ObICAN s,r,p,s,k,i, seljak
http://--- NO LINKS ---/forum/politika-i-aktuelnosti/dr-ahmet-davutoglu-turski-ministar-vanjskih-poslova/?wap2
..i.jel..te.sad.sramota,,gluposti..sto .si,.napisao.
Ako se dobrane sjecam, citala sam da je
jedan od bivsih patrijarha pod Osmanskim Carstvom bio ALBANAC.
Da, da. Siptar bio srpski patrijarh na Kosovu!
Kad Merima Njegomir, ALBANKA,
moRe bit umjetnica koja izvodi najizvornije narodne srpske pjesme,
a Fahreta Jahic, BOSNJAKINJA
najpoznatiji srpski brand
Kako sve moze, objasnio je i Erdogan kad je spomenuo Mehmet Akif Ersoja.
Samo je mudro presutio jos bitniji trac
da je vjerojatno i Ataturk djelomicno bio rodom Albanac....
ps. ako pocnes ceprkat malo dublje,
vidit'ces koliku su ulogu Albanci igrali u entogenezi Srba (via Crnogorci) i Sandzaklija.
Evo jos jednog "Albanca"
http://hr.wikipedia.org/wiki/Bo%C5%BEidar_Kalmeta
-
sv12
#105 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
Eh ti znas sta pise u turskoj historiji?lipa123 wrote:zanimljivo da ga svi smatraju srbinom,pa cak i turskoj istoriji pise da je srpskog porijekla,Cybernetic wrote:Sokolovic u 16. stoljecu nije mogao biti ni Srbin ni Bosnjak.
Hajde ne petljaj i ne lazi. Cuj ti njega samo jeste kreativan i "u turskoj historiji pise da je Skolovic Srbin"?
- Država
#106 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
U Turskoj historiji se boj na Kosovu ni ne pominje. Et' koliko je srpski otpor snažan bio... Jedino pominju da je Bajazit ubio oca (a ne nekakav seljačić Obilić)...sv12 wrote:Eh ti znas sta pise u turskoj historiji?lipa123 wrote:zanimljivo da ga svi smatraju srbinom,pa cak i turskoj istoriji pise da je srpskog porijekla,Cybernetic wrote:Sokolovic u 16. stoljecu nije mogao biti ni Srbin ni Bosnjak.
Hajde ne petljaj i ne lazi. Cuj ti njega samo jeste kreativan i "u turskoj historiji pise da je Skolovic Srbin"?
-
zlata
#107 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
I jos nesto vrlo zanimljivo:zlata wrote:Bome, izgleda da moRe.lipa123 wrote:U 16. vijeku ti identiteti kao fenomeni mase uopce ne postoje. Sokolovic je samo znao gdje mu je zavicaj. Nekakvu etnicku ili nacionalnu svijest uopce nije mogao imati, jer to nastaje tek u 19. stoljecu.
uzmi mokru ponjavu pokri se manje ces biti piglu,,,postojali su narodi i 16 vijeku,,gdje si ti procito da nisu postojali,,mehmed pasa sokolovic etnicki moze biti samo srbin,jel njegov rodjeni brat makarije sokolovic je bio patrijarh spc .a patrijarh spc mora biti etnicki srbin,ne moze patrijarh spc biti bugar pravoslavne vjere ili rumun,rom,i td,,,,znaci ne postoji ni promil sanse da mehmed pasa sokolovic nije srbin iz hercegovine,,,i svakoj istoriji svijeta on je srpskog porijekla pa i u turskoj,,
pa sam davatoglu u sred sarajeva izjavi ovako
DA NIJE BILO OTOMANSKOG CARSTVA MEHMED PASA SOKOLOVIC BI BIO ObICAN s,r,p,s,k,i, seljak
http://--- NO LINKS ---/forum/politika-i-aktuelnosti/dr-ahmet-davutoglu-turski-ministar-vanjskih-poslova/?wap2
..i.jel..te.sad.sramota,,gluposti..sto .si,.napisao.
Ako se dobrane sjecam, citala sam da je
jedan od bivsih patrijarha pod Osmanskim Carstvom bio ALBANAC.
Da, da. Siptar bio srpski patrijarh na Kosovu!![]()
Kad je Merima Njegomir, ALBANKA,
postala "Srpska Marija Kalas"
http://www.youtube.com/watch?v=z4MNALxXlsc
poznata kao umjetnica koja izvodi
najizvornije narodne srpske pjesme,
a Fahreta Jahic, BOSNJAKINJA
najpoznatiji srpski brand![]()
Kako "sve moze", objasnio je i Erdogan kad je spomenuo Mehmet Akif Ersoja.
Samo je mudro presutio jos bitniji trac
da je vjerojatno i Ataturk djelomicno bio rodom Albanac....![]()
ps. ako pocnes ceprkat malo dublje,
vidit'ces koliku su ulogu Albanci igrali u entogenezi Srba (via Crnogorci) i Sandzaklija.
Evo jos jednog "Albanca"
http://hr.wikipedia.org/wiki/Bo%C5%BEidar_Kalmeta
Djevojacko prezime pjevacice Merime Njegomir,
je Kurtis.
(poznata po ovoj narodnoj srpskoj pjesmi http://www.youtube.com/watch?v=z4MNALxXlsc
prozvana je "srpska Maria Kallas")
Jedan od najboljih, i najpoznatijih izvodjaca islamske duhovne glazbe
se isto preziva Kurtis.
Isto Albanac, k'o Merima.
http://www.youtube.com/watch?v=yy5I8SMV1jo
http://www.youtube.com/watch?v=bkCN591LyzY
Pravo ime Mesut Kurtis.
MoRe bit da je rodjak srpske zvezde Merime.
Oboje pjevaju na nekoliko svjetskih jezika.
-
lipa123
#108 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
kosovo nije priznalo 105 drzava,,niti je priznala polovina,cak nije priznato ni od mnogo velika zemalja najvece najmnogoljudnih,rusije,kine,indije,brazila,,a sa tim pasosom ne mogu ici ni u bihHavatar wrote:Kosovo je priznalo 105 drzava to je vise od polovine drzava na svijetulipa123 wrote:pod br,1.ne mozemo tek tako napisati kosovo je nezavisno,kad nije clanica un,vise od pola zemalja svijeta ga nije priznalo medju kojima je i bih,,i uzgred stavljanje nikoliceve izjave u vezi rs i erdoganove u vezi kosava nikako ne mogu biti iste,,nikolic je presednik srbije a u bih zive srbi,i konstutivan su narod,na kosovu ne zive turci,niti kosovo ima veze sa turskim naradom,
- pici
#109 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
Država wrote:
U Turskoj historiji se boj na Kosovu ni ne pominje. Et' koliko je srpski otpor snažan bio... Jedino pominju da je Bajazit ubio oca (a ne nekakav seljačić Obilić)...
ev sad neke MudRe glave tvrde da nije postojao niKaKi obiliĆ kao knez il vojvoda il Eroj neg neki KobiliĆ...valjda iz milja ga prekrstišHe u obiliĆa...marko biJo vazal turskije, sin lazarov i milice poCepašHe zajedno s turCima HrišČansku vojsku kod boja Nikopolja itd itd

reko ja ode ova tema na guslanje o...more turci ne gazte oranja, more marko ne ori drumova...more turci ne gazte oranja, more marko ne ori drumova...more turci ne gazte oranja, more marko ne ori drumova...more turci ne gazte oranja, more marko ne ori drumova...more turci ne gazte oranja, more marko ne ori drumova...more turci ne gazte oranja, more marko ne ori drumova...more turci ne gazte oranja, more marko ne ori drumova...more turci ne gazte oranja, more marko ne ori drumova...more turci ne gazte oranja, more marko ne ori drumova...more turci ne gazte oranja, more marko ne ori drumova...ITD ITD
-
lipa123
#110 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
e pojma nemas,,, mogli su turci postaviti na kosovO bili kog patrijarha,,ali patrijarh spc mora biti iz srpskog naroda,to pise u ustavu spc,,,trece nebitno je dal u turskoj istoriji pise nesto o kosovskom boju,,cak je i normalno sto ne pise,nece nikad ni u srpskoj istoriji pisati o dovljackom rusenju sarajeva,ali u turskoj istoriji pise ko je mehmed pasa,,,,,,,,pa bolan sam turski premijer u sred sarajeva je izjavio ovako
SA NIJE BILO OTOMANSKOG CARSTVA MEHMED PASA SOKOLOVIC BI BIO OBICAN SRPSKI SELJAK...S,RP,SKI,, Davutoglu je još “izrigao” niz skandaloznih izjava u kojima zagovara obnavljanje Otomanskog Carstva veličajući njegovo naslijeđe kao najpozitivnije razdoblje, pa sarkastično primjećuje da bi, na primjer, Mehmed paša Sokolović bio obični srpski seljak da ga Osmanlije nisu odveli od njegove obitelji.
http://www.slobodnadalmacija.hr/BiH/tab ... fault.aspx
SA NIJE BILO OTOMANSKOG CARSTVA MEHMED PASA SOKOLOVIC BI BIO OBICAN SRPSKI SELJAK...S,RP,SKI,, Davutoglu je još “izrigao” niz skandaloznih izjava u kojima zagovara obnavljanje Otomanskog Carstva veličajući njegovo naslijeđe kao najpozitivnije razdoblje, pa sarkastično primjećuje da bi, na primjer, Mehmed paša Sokolović bio obični srpski seljak da ga Osmanlije nisu odveli od njegove obitelji.
http://www.slobodnadalmacija.hr/BiH/tab ... fault.aspx
-
lipa123
#111 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
kako je zlata lijepo upakovala,,,o patrijarhima spc,,neku pricu o hrvatskim politicarima albanskog roda,pa mi cak ostavlja link da dokaze ,,i plus mi zacrnila slova,gdje sam napisao da patrijarh spc mora biti etnicki srbin..pa zlato draga je sam slusao to od od popova neka osnovna nacela na kojima pociva spc,to je nesto kao ustav koji se mora postovati,,evo tebi zlato spisak svih patrijarha spc
http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0% ... 0%B2%D0%B5
Last edited by lipa123 on 24/10/2013 17:06, edited 1 time in total.
- Paranoid
#112 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
Šta ima nak'o...grkgrk..lipa123 wrote:kako je zlata lijepo upakovala,,,o patrijarhima spc,,neku pricu o hrvatskim politicarima akbanskog roda,pa mi cak ostavlja link da dokaze ,,i plus mi zacrnila slova,gdje sam napisao da patrijarh spc mora biti etnicki srbin..pa zlato draga je sam slusao to od od popova neka osnovna nacela na kojima pociva spc,to je nesto kao ustav koji se mora postovati,,evo tebi zlato spisak svih patrijarha spc
-
lipa123
#113 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
onako turcinturcin nema nista,Paranoid wrote:Šta ima nak'o...grkgrk..lipa123 wrote:kako je zlata lijepo upakovala,,,o patrijarhima spc,,neku pricu o hrvatskim politicarima akbanskog roda,pa mi cak ostavlja link da dokaze ,,i plus mi zacrnila slova,gdje sam napisao da patrijarh spc mora biti etnicki srbin..pa zlato draga je sam slusao to od od popova neka osnovna nacela na kojima pociva spc,to je nesto kao ustav koji se mora postovati,,evo tebi zlato spisak svih patrijarha spc
- pici
#114 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
Ma digni ruku, digni obadve
digni ruke od svega
nemas kartu ni do Pristine
-
zlata
#115 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
Kakve veze ima "spisak svih patrijarha".lipa123 wrote:kako je zlata lijepo upakovala,,,o patrijarhima spc,,neku pricu o hrvatskim politicarima albanskog roda,pa mi cak ostavlja link da dokaze ,,i plus mi zacrnila slova,gdje sam napisao da patrijarh spc mora biti etnicki srbin..pa zlato draga je sam slusao to od od popova neka osnovna nacela na kojima pociva spc,to je nesto kao ustav koji se mora postovati,,evo tebi zlato spisak svih patrijarha spc
Ja ti samo govorim "da se moze postat Srbin".
Eno gledaj danas Kusturice!
Kako je kren'o, jos malo ce postat i patrijarh!
Tako je nekad i Albanac mog'o postat srpski patrijarh.
Tad se gledalo na vjeru,
a ne samo rod.
Imas puno pravoslavnih Albanaca koji su se posrbili.
Sjecam se da sam nekad davno jednog upoznala u srpskoj crkvi na Manhattanu.
ps. a za Albance znamo da su vrlo "promucurni".
Kad su dogurali do egipatskog prijestolja,
nebi me zacudilo da se je vise nego jedan Albanac posrbio i postao patrijarh.
Citala sam samo za jednog.
Nisu ni svi bizantijski patrijarsi bili etnicki Grci,
tako da me ne cudi da ni srpski nisu svi bili Srbi.
Last edited by zlata on 24/10/2013 18:32, edited 1 time in total.
-
12wer
#116 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
Ja ti samo govorim "da se moze postat Srbin

-
hizo ramidovic
#117 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
a tek koliko ima pravoslavnih bosanaca...koji su se posrbili...zlata wrote:
Kakve veze ima "spisak svih patrijarha".
Eno gledaj danas Kusturice!![]()
Kako je kren'o, jos malo ce postat i patrijarh!![]()
Tad se gledalo na vjeru,
a ne samo rod.
-
lipa123
#118 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
bosanac je regionalna pripadnist,,vise je sigurno srba koji su se odrodili promijenivsi vjeru,,..a zlato nemoj da se pravis glupa,,ja ne znam za grcku,bugarsku,ukrajinsku crkvu,,ja znam da je pravilo spc da patrijarh mora biti srbin,i u 16 vijeku je to pravilo postojalo,,od kako postoji spc osnovno nacelo je da patrijarh mora biti pravoslavac iz srpskog roda,
-
zlata
#119 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
Zbilja o tom ne znam puno o tom.hizo ramidovic wrote:a tek koliko ima pravoslavnih bosanaca...koji su se posrbili...zlata wrote:
Kakve veze ima "spisak svih patrijarha".
Eno gledaj danas Kusturice!![]()
Kako je kren'o, jos malo ce postat i patrijarh!![]()
Tad se gledalo na vjeru,
a ne samo rod.
Samo znam da su mnogi Srbi naselili u BH u osmanskom periodu.
Eno ga, muz moje prijateljice, inace sa Pala,
Bosanac k'o i svi drugi,
kaze da je rodom iz Crne Gore.
Zna i ime svog crnogorskog "roda".
Valjda su naseljeni tamo poslije nekakve kuge....
Prijateljica mi, isto Srpkinja sa zapadnih strana (Glina),
kaze da su i njezni rodom iz Crne Gore.
Nekako mi se njihova svjedocenja sukobljavaju sa srpskim nacionalistickim tvrdnjama da je Krajina vekovno srpska,
a i sa bosanskom nacionalistickom tezom da su BH Srbi odrodjeni Bosanci-Hercegovci.
Uostalom, jer nije i Karadzic pravo Crnogorac?
-
hizo ramidovic
#120 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
hahahahhahaha....lipa123 wrote:bosanac je regionalna pripadnist,,vise je sigurno srba koji su se odrodili promijenivsi vjeru,,..a zlato nemoj da se pravis glupa,,ja ne znam za grcku,bugarsku,ukrajinsku crkvu,,ja znam da je pravilo spc da patrijarh mora biti srbin,i u 16 vijeku je to pravilo postojalo,,od kako postoji spc osnovno nacelo je da patrijarh mora biti pravoslavac iz srpskog roda,
-
12wer
#121 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
a tek koliko ima pravoslavnih bosanaca...koji su se posrbili...

-
hizo ramidovic
#122 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
jeste jedan dio srba doselio iz srbije i cg. dobro je poznato i dokumentovano da je srpska vlada zasluznim ratnicima soluncima dodjeljivala zemlju u bosni, kao nagradu.zlata wrote: Zbilja o tom ne znam puno o tom.
Samo znam da su mnogi Srbi naselili u BH u osmanskom periodu.
Eno ga, muz moje prijateljice, inace sa Pala,
Bosanac k'o i svi drugi,
kaze da je rodom iz Crne Gore.
Zna i ime svog crnogorskog "roda".
Valjda su naseljeni tamo poslije nekakve kuge....
Prijateljica mi, isto Srpkinja sa zapadnih strana (Glina),
kaze da su i njezni rodom iz Crne Gore.
Nekako mi se njihova svjedocenja sukobljavaju sa srpskim nacionalistickim tvrdnjama da je Krajina vekovno srpska,
a i sa bosanskom nacionalistickom tezom da su BH Srbi odrodjeni Bosanci-Hercegovci.
Uostalom, jer nije i Karadzic pravo Crnogorac?
a tacno se zna i kad je poceo proce posrbljavanja bosanskog pravoslavnog stanovnistva, ko je i sa kojim ciljem taj proces zapoceo...
sve pise u knjigama, a moze se i progooglati, treba samo citati...
-
lipa123
#123 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
. a pisel u tom knjigama tvojim sta su sad oni srbi koji su za vrijeme turaka presli na islam,,,srbi da su naselili bosnu pisao je vizantijski car porfirogenit prije 1000 god,,
-
hizo ramidovic
#124 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
cuj to, srbi, i to ni manje ni vise nego prije 'iljadu godina?lipa123 wrote:. a pisel u tom knjigama tvojim sta su sad oni srbi koji su za vrijeme turaka presli na islam,,,srbi da su naselili bosnu pisao je vizantijski car porfirogenit prije 1000 god,,
da tebi nije onaj 'istoricar' deretic sta u rodu?
-
zlata
#125 Re: ERDOGAN:Turska je Kosovo, Kosovo je Turska
Postoje pravila, a postoji praksa i realnost.lipa123 wrote:bosanac je regionalna pripadnist,,vise je sigurno srba koji su se odrodili promijenivsi vjeru,,..a zlato nemoj da se pravis glupa,,ja ne znam za grcku,bugarsku,ukrajinsku crkvu,,ja znam da je pravilo spc da patrijarh mora biti srbin,i u 16 vijeku je to pravilo postojalo,,od kako postoji spc osnovno nacelo je da patrijarh mora biti pravoslavac iz srpskog roda,
To ne znaci, da ni onda, kao ni danas, jedan Albanac ili Rom ili Bosnjak ili Hrvat
nije mogao postat Srbin.
Prije 300 godina, nacionalizam, ili bolje reci, identitet kako ga ti dozivljavas, nije bio ondasnja realnost.
Prije 200 godina, Albanci su postajali Srbi i Crnogorci,
Vlasi postajali Grci i Srbi,
Albanci postajali Turci i Grci...
Grci postajali Turci i Talijani
Budi realan covjece.
Pogledaj demograska kretanja naroda Balkana u zadnih 500 godina i razne etnogeneze na podrucju Osmanskog Carstva.
Jedino su najzabitije selendre bile "zasticene" od nekih golemih etnickih izmjena,
a ni to pravilo uvijek ne vazi, jer bi tamo cesto odvodili najnovije dosljake,
da im vode blago na pasnjake, kad bi se domorodci sklanjali u doline.