Za koga cete glasati na izborima 2014?

Post Reply

Za koga ce te glasati na izborima?

Poll ended at 07/09/2014 14:33

SDP
33
11%
Demkratska Fronta (Zeljko Komsic)
120
38%
SDA
48
15%
Neka druga bosnjacka stranka
17
5%
HDZ
6
2%
Neka druga hrvatska stranka
2
1%
SNSD
8
3%
Neka druga srpska stranka
1
0%
Necu glasati
48
15%
Neku drugu stranku
30
10%

Total votes: 313

udrch

#101 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?

Post by udrch »

glasat ću za listu Koalicije 1. mart..
asurbanipal

#102 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?

Post by asurbanipal »

Ni za koga... :oops:
zippoo87

#103 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?

Post by zippoo87 »

Styling wrote:
zippoo87 wrote:
sv12 wrote: Apstinencijom ne mijenjas nista, a svojim glasom mjenjas. Znaci ako si totalno razocaran u stranke koje su do sad bile na vlasti, u sve njih, glasaj za onu koja nije imala prilike za vlast, ko zna, mozda ispadne nesto od toga. Nemas sta izgubiti.

Meni je glavni politicki cilj vidjeti SDA i SDP u opoziciji i to jedno deset godina minimalno. Sad su obadvije imale sansu, ono takmicili su se u Laktasima ko ce vise ponuditi Dodiku, vrijeme je da ih se posalje u politicko smece.

Treba glasati za nekog ko do sad nije imao priliku biti u vlasti. Isto tako treba lose poslati na svim nivoima u opoziciju. Treba glasati jednoznacno, znaci treba dati podrsku malom broju stranaka, sa dosta glasova, tako da mogu sprovesti ono sto predlazu, a ne kao prije, svakom po malo, pa onda svi tezgare i svi izdaju, a "niko" nije kriv.

Zlaja se vec poceo vaditi tipa mi imamo 17% glasova, a da vladamo u BiH trebamo 67%. Jeste to tacno na nivou BiH, ali kad pogledamo SDP bastione Sarajevo i Tuzlu, shvatimo onda koliko su SDP i Zlaja suplji. Nije mu godinama u Sarajevu ili Tuzli bio potreban Dodik, pa su totalno zakazali.

Sta bi sa Behmenovom polovnjacom zicom za Trebevic? Skuplja polovna, zastarjela i vjerovatno i neispravna nego nova. U tome je problem, SDP je jalova stranka neradnika i mafijasa. Nista bolja nije ni SDA, ali oni su profitirali na kritici SDA, a oni isti. Sad dolazi vrijeme za naplatu. Kazniti SDP i to ostro i to po mogucnosti kazniti ih sa strankom i osobama koje nisu sudjelovale u vlasti, sto znaci i Komsic otpada. I on je jahao sa Zlajom i SDP-om i on ne zasluzuje novu sansu, bez obzira sto je formirao stranku otpadnika SDP-a.
slazem se ,ovakvim razmisljanjem vecine ,ovdje bi moglo doci do promjena ali ,kada iscita 4 stranice,ne mogu da vjerujem sta procita
cuj SDP uradio nesto "dobro"..ok,STA,STA,STA ???...formirao vlast sa SDA nakon godinu dana ,to je "dobro" nekima ???
sejdic-finci se evo vuce za vrijeme cijelog njihovog mandata,naravno NERIJESENO ...i ovo "dobro" nekima???
mrsko mi sve nabrajati

drugo,neki kazu da treba mijenjati a onda kazu da ce za SDA glasati...pa gdje je tu "promjena"...neki mentoli zaista vrijedjaju inteligenciju svojim pisanjem...nevjerovatno
onda onaj kaze da je komsic "novi" a samo promijenio dres...tj.zakuhao sa lagumdzijom a navikao da "sefuje" i naravno napravio svoju prĆiju gdje ce moci sefovati

pa ljudi dragi imate li vi oci,usi,jeste li vi toliko ZATUCANI ,o cemu se ovdje radi ...ne mogu da shvatim ?

pa kako nakon sve ove bijede i jada od drzave,vi opet i razmisljate da glasate za SDP i SDA (ovo mislim na ljude koji nisu stranacki kadar,i stranacki profiteri,nego obicni ljudi)

iskreno od ovih na vlasti jedino je SBB nesto radio ,ma koliko neki pisali gluposti o proslosti fahre, covjek RADI ,pokusava ozivjeti ekonomiju,ljudi iz stranke mu stalno imaju inicijative i trude se

a ja nisam SBBovac i necu glasati za njih,a da bastinim tu orjentaciju,vjerovatno bi i glasao

p.s.anketa je glupa,nema pola stranaka ,ja da sam pravio anketu,SDP bi izbacio sa liste a ubacio nekog drugog

ja necu jos napisati za koga cu glasati ali cu reci da ce to biti social-liberalna orjentacija

zakljucak:
sa ovakvim "Mozgovima" koji seovdje izjasnise opet o SDP i SDA,nikada nece biti napretka...nevjerovatno je koliko su to zatucani ljudi (jebes vise i tu logiku da je LOPOV pametan covjek,ono SNASAO se jel ...jadno je to ,ko tako razmislja )
necu da vrijedjam,ali imao bi sta lanuti na ovoj temi a razumijem da ne razmislja svako isto ali da veliki broj razmislja ovako JADNO,e to je zabrinjavajuce
Ovakve stvari mogu napisati samo oni koji su ili slučajno ili namjerno slijepi kod očiju. Posprdnim imenom nazivati ljude koji pdržavaju SDA ili SDP mogu samo netolerantni i isključivi likovi kao što ste vas dvojica. Svako ima pravo da podržava koga hoće i na koji god način hoće. Ako nećete da vam se na temu javljaju simpatizeri SDA i SDP-a onda to u naslovu teme i naznačite.
cim si ovo napisao,diskreditovao si se

cuj ja "slijep pored ociju" sto vidim kriminal SDA I SDPa a ti nisi slijep jer to ne vidis ????
pitanje je samo ,da li stvarno ne vidis ili se pravis da ne vidis ???

tesko ce ti kod mene proci spinovanje,vrlo vjerovatno da si partijski forumski "funkcioner" :P

neka se javlja ko hoce na temu i neka glasa kako hoce,samo otkud onda nekima pravo da govori da vlast ne valja a glasaju bas za te sto ne valjaju ?
otkud nekome pravo oduzimati nekome priliku na normalan zivot,nerodjenu djecu zaduzivati za hiljade maraka,progledaj malo dalje od nosa ,zivot je cudo,od vdha do dna je kratak put,razmislite malo o postupcima
Styling

#104 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?

Post by Styling »

zippoo87 wrote:
Styling wrote:
Ovakve stvari mogu napisati samo oni koji su ili slučajno ili namjerno slijepi kod očiju. Posprdnim imenom nazivati ljude koji pdržavaju SDA ili SDP mogu samo netolerantni i isključivi likovi kao što ste vas dvojica. Svako ima pravo da podržava koga hoće i na koji god način hoće. Ako nećete da vam se na temu javljaju simpatizeri SDA i SDP-a onda to u naslovu teme i naznačite.

cuj ja "slijep pored ociju" sto vidim kriminal SDA I SDPa a ti nisi slijep jer to ne vidis ????

tesko ce ti kod mene proci spinovanje,vrlo vjerovatno da si partijski forumski "funkcioner" :Pneka se javlja ko hoce na temu i neka glasa kako hoce,samo otkud onda nekima pravo da govori da vlast ne valja a glasaju bas za te sto ne valjaju ?
otkud nekome pravo oduzimati nekome priliku na normalan zivot,nerodjenu djecu zaduzivati za hiljade maraka,progledaj malo dalje od nosa ,zivot je cudo,od vdha do dna je kratak put,razmislite malo o postupcima
Uh, provalio si me. Priznajem, da, jesam stranački funkcioner. I to visoko pozicioniran i posao mi je da po cijeli dan provociram ovakve poput tebe koji imaju kratak fitilj.
ZmaJ-BiH

#105 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?

Post by ZmaJ-BiH »

1. SDA
...
2. SDP
3. DF
4. SBiH, SBB

Koalicija: SDA, DF, SBB
El_comadante

#106 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?

Post by El_comadante »

i ovdje je kao i u svijetu gdje nedaju vlast dok neumru. evo Zlaja je na čelu stranke haman 20 godina. Tihić je mnogo bolestan ali neodustaje od funkcije. svaka njemu čast ali jarane idi ormaraj pusti nekog koje zdraviji da vodi stranku i tako dalje.
brucos7

#107 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?

Post by brucos7 »

Havatar wrote:Ako se Haris vrati za Stranku za Bih
+1
zippoo87

#108 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?

Post by zippoo87 »

Styling wrote:
zippoo87 wrote:
Styling wrote:

tesko ce ti kod mene proci spinovanje,vrlo vjerovatno da si partijski forumski "funkcioner" :Pneka se javlja ko hoce na temu i neka glasa kako hoce,samo otkud onda nekima pravo da govori da vlast ne valja a glasaju bas za te sto ne valjaju ?
Uh, provalio si me. Priznajem, da, jesam stranački funkcioner. I to visoko pozicioniran i posao mi je da po cijeli dan provociram ovakve poput tebe koji imaju kratak fitilj.
ti si meni zadnja rupa na sviralu i mislio sam da ces napisati nesto konkretno da argumentujes svoj odgovor ali vidim da od toga nema nista,SDA i SDPu odgovaraju mutavi sljedbenici (glasaci za svake 2 godine,njima i ne treba neko pametan)
samo se zapitaj,ovakvim svojim stavom,sta ostavljas svom djetetu u buducnosti ili njegovom djetetu (hipoteticki govorim,ne obracam se direktno tebi )

cuj neki reinkarniraju i harisa silajdzica hahah...ovo sve gore od goreg
Banksy

#109 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?

Post by Banksy »

MuaDib wrote: SDA će samo dobro proći ako bude puno apstinenata, kao što je bilo i za lokalne izbore.
Ne samo SDA, već i SDP.

Animiranje apstinenata biće posao za DF.
Styling

#110 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?

Post by Styling »

zippoo87 wrote:ti si meni zadnja rupa na sviralu i mislio sam da ces napisati nesto konkretno da argumentujes svoj odgovor ali vidim da od toga nema nista,SDA i SDPu odgovaraju mutavi sljedbenici (glasaci za svake 2 godine,njima i ne treba neko pametan)
samo se zapitaj,ovakvim svojim stavom,sta ostavljas svom djetetu u buducnosti ili njegovom djetetu (hipoteticki govorim,ne obracam se direktno tebi )

A ti si jedan isfrustirani anonimus koji koristi ovaj forum da istrese svu svoju nagomilanu frustraciju, jad i čemer koji su se u njemu godinama skupljali jer je luzer i nije bio u stanju od svog života napraviti ništa kvalitetno.
Iskreno mi te je žao. Ne daj Bože nikome.
zippoo87

#111 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?

Post by zippoo87 »

Styling wrote:
zippoo87 wrote:ti si meni zadnja rupa na sviralu i mislio sam da ces napisati nesto konkretno da argumentujes svoj odgovor ali vidim da od toga nema nista,SDA i SDPu odgovaraju mutavi sljedbenici (glasaci za svake 2 godine,njima i ne treba neko pametan)

A ti si jedan isfrustirani anonimus koji koristi ovaj forum da istrese svu svoju nagomilanu frustraciju, jad i čemer koji su se u njemu godinama skupljali jer je luzer i nije bio u stanju od svog života napraviti ništa kvalitetno.
hah de opet procitaj sta si napisao i smiji se i sam sebi,jer ti se smije pola foruma zbog ovakvog posta :-) :-)
p.s. tebe niko nije uvrijedio,ti si nasao uvrijedjen optuzbama na racun SDP-a i SDA a nemas nikakav kontra argument da kazes u svoju korist

a vidim i po registraciji da si samo jos jedan klon,vjerovatno ce te administracija "pomesti" sa foruma...uzivaj jos malo :D

edit na post ispod ovog,da ne zacatavam :D
@styling
sa tobom se ne moze argumentovati,zato i necu ulaziti u praznu raspravu a ovo sto si ti boldirao nije uvreda,nego zelja celnika odredjenih stranaka da ima sto nepismenije glasace,da ih sto lakse moze kontroslisati
eto ti si zivi dokaz za to ... :run:
Last edited by zippoo87 on 23/10/2013 16:13, edited 1 time in total.
Styling

#112 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?

Post by Styling »

zippoo87 wrote:
Styling wrote:

hah de opet procitaj sta si napisao i smiji se i sam sebi,jer ti se smije pola foruma zbog ovakvog posta :-) :-)
p.s. tebe niko nije uvrijedio,ti si nasao uvrijedjen optuzbama na racun SDP-a i SDA a nemas nikakav kontra argument da kazes u svoju korist

a vidim i po registraciji da si samo jos jedan klon,vjerovatno ce te administracija "pomesti" sa foruma...uzivaj jos malo :D
Možda u tvom svijetu ovo nije uvreda i smatra se normalnim vidom komunikacije. Svako ko drži do sebe će ovo smatrati uvredom.
Sequoia

#113 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?

Post by Sequoia »

Styling wrote:

S obzirom da ti je maternji jezik srpskohrvatski i ne cudi ovakav post . Jos da ti je vlast dati 5 minuta 8) 8-) :(
Styling

#114 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?

Post by Styling »

Sequoia wrote:
Styling wrote:

S obzirom da ti je maternji jezik srpskohrvatski i ne cudi ovakav post . Jos da ti je vlast dati 5 minuta 8) 8-) :(
Ponosim se svojim porijeklom i maternjim jezikom. A vlast....uskoro!
KENJAC

#115 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?

Post by KENJAC »

Ko i obicno ! Svi ce glasat za Reformiste.... dok ne dodje dan izbora !
Control panel

#116 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?

Post by Control panel »

Havatar wrote: Pristali da izbace SDS iz vlasti a zauzvrat dobili to da Mile na Drini gradi elektranu
evo potvrdilo se da ce Lagumdzija glasati za smjenu Sarovica :-)
Muhamed Đakmić

#117 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?

Post by Muhamed Đakmić »

Smiješno, apsolutno ništa nećemo promijeniti. Izbori su ubleha.
SmokingMan

#118 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?

Post by SmokingMan »

Neću glasati dok sam živ!!! 8-)
Muhamed Đakmić

#119 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?

Post by Muhamed Đakmić »

Ja bih volio samo konkretan prijedlog stranke za koju glasati. Ne volim ove ublehe tipa da treba glasati za one koji vlast nisu okusili, kad svi jesu, direktno ili indirektno.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#120 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?

Post by Velkoski »

Muhamed Đakmić wrote:Ja bih volio samo konkretan prijedlog stranke za koju glasati. Ne volim ove ublehe tipa da treba glasati za one koji vlast nisu okusili, kad svi jesu, direktno ili indirektno.
SNSD
sv12

#121 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?

Post by sv12 »

Control panel wrote:
Havatar wrote: Pristali da izbace SDS iz vlasti a zauzvrat dobili to da Mile na Drini gradi elektranu
Za inicijativu su glasali predsjedavajući Vijeća ministara Vjekoslav Bevanda, Nikola Špirić, Sredoje Nović, Bariša Čolak i Damir Ljubić.

Protiv su bili ministri Damir Hadžić, Zlatko Lagumdžija, Fahrudin Radončić i Mirko Šarović, koji su bili i protiv uvrštavanja ove inicijative u dnevni red današnje sjednice Vijeća ministara.

Prilikom glasanja o samoj inicijativi, Lagumdžija nije prisustvovao sjednici, ali ga je Hadžić kontaktirao telefonom i prenio da je on protiv inicijative.
Ne kontam, vijece ministara sa predsjedateljem, ima 10 clanova, neko nedostaje, jer je ukupno 9 glasova, a 10 ministara i predsjedatelj.

Ah da, ZEKERIJAH OSMIC ministar odbrane iz SDP-a nedostaje, tacnije nije glasao. Ko mu je naredio da ne prisustvuje sjednici, ili sta je on to provjeravao borbenu spremnost OSBIH pa nije mogao prisustvovati sjednici?

Zlaja i Damir naredili Zeki da ne dodje na sjednicu kako bi SH-HS blok mogao smijeniti Sarovica. Providna SDP sarada. Jos jedna. Ovo sto rade Lagumdzija i Hadzic, ovo je protiv drzave BiH.
Last edited by sv12 on 23/10/2013 20:01, edited 1 time in total.
Hajvan

#122 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?

Post by Hajvan »

z1xter wrote:Neću glasati dok sam živ!!! 8-)

a ako se konvertiraš u zombija?!? :)
Control panel

#123 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?

Post by Control panel »

sv12 wrote:
Control panel wrote:
Za inicijativu su glasali predsjedavajući Vijeća ministara Vjekoslav Bevanda, Nikola Špirić, Sredoje Nović, Bariša Čolak i Damir Ljubić.

Protiv su bili ministri Damir Hadžić, Zlatko Lagumdžija, Fahrudin Radončić i Mirko Šarović, koji su bili i protiv uvrštavanja ove inicijative u dnevni red današnje sjednice Vijeća ministara.

Prilikom glasanja o samoj inicijativi, Lagumdžija nije prisustvovao sjednici, ali ga je Hadžić kontaktirao telefonom i prenio da je on protiv inicijative.
Ne kontam, vijece ministara sa predsjedateljem, ima 10 clanova, neko nedostaje, jer je ukupno 9 glasova, a 10 ministara i predsjedatelj.

Ah da, ZEKERIJAH OSMIC ministar odbrane iz SDP-a nedostaje, tacnije nije glasao.

Zlaja i Damir naredili Zeki da ne dodje na sjednicu kako bi SH-HS blok mogao smijeniti Sarovica. Providna SDP sarada. Jos jedna. Ovo sto rade Lagumdzija i Hadzic, ovo je protiv drzave BiH.
smoriste vise sa teorijama zavjere. samo izmisljate da ocrnite SDP.
El_comadante

#124 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?

Post by El_comadante »

weredsf wrote:
El_comadante wrote:problem je za koga glasati. mislim da če SDA najbolje proći iz par razloga: oni jedini imaju bazu birača koji izlaze na izbore i glasaju, bit če mnogo apstinenata što im odgovara, SDP če imati "odliv" glasova. za koga glasati? teško pitanje. DF ili neka druga manja stranka (SDU, BOSS, Sefer itd). onda je najbolje glasati za PartijaPravogPuta
Ima li neko informaciju hoce li na izbore izaci "Stranke za evropsko Sarajevo"????
postoji jedan fazon odnosno zakon da sve stranke ko koje nisu parlamentarne moraju placati nesto slicno kao da se ponovo registruju tako sam negdje cuo. dakle ako predsjednik SESa odrijesi kesu za izbore mozda i hoce
Control panel

#125 Re: Za koga ce te glasati na izborima 2014?

Post by Control panel »

sv12 wrote:
Ah da, ZEKERIJAH OSMIC ministar odbrane iz SDP-a nedostaje, tacnije nije glasao. Ko mu je naredio da ne prisustvuje sjednici, ili sta je on to provjeravao borbenu spremnost OSBIH pa nije mogao prisustvovati sjednici?

jesi li imao veca slova, ovo mi sitno ne mogu procitati.
Post Reply