semirizsvemira wrote:
Jasta bibi,lo Bosne bez Alije rahmetli . Da ne dodje u Skupstinu onog dana i da nije pomeo Durakovica i sdpovce ostali bi mi u krnjoj srboslaviji zauvijek robovi . I budali je jasno da su one demosntracije na bajram bile namjestaljka jugonostalgicara da vojska preuzme vlast i da ostanemo kao sto rekoh u srboslaviji
Ocito si mlad pa o hronologiji tih desavanja znas preko rekla kazala ili hutbi gdje je predavac gost iz Pakistana.
Ja sam skoro 5 banki i pamtim osamdesete gdje je kraj YU bio ocit, gdje je ideja nezavisne BiH bila jako popularna,.. a pogotovo svjedok reakcija u narodu na Milosevica, srpski nacionalizam,... I to sve prije nego je iko cuo za Aliju. A ako nisi znao - upravo su tvoji komunisticki demoni bili za nezavisnost BiH mnogo prije sto se ustolicila SDA. Isti rahmetli Durakovic je bio i ostao borac za nezavisnu BiH i jedan od najvecih protivnika podjele zemlje.
Ideja nezavisnosti BiH je bila volja naroda i opce javno mijenje, nije to Alija izmislio niti sta spasio. Nezavisnost bi se desila sa bilo kim na vlasti, pa i Durakovicem, Bogicevicem, Antom Markovicem,... jer je tako narod htio. A to su pokazali i rezultati referenduma gdje statisticki gledano ili su jugonostalgicari i komunjare isto glasali za isto - ili ih nije bilo za jedan autobus.
I tebi kao i velikosrbima isto mogu poruciti da razgulite sa ove teme - alijine islamske dzamahirce ili nijazove komunjare trazite na drugoj temi.