A ne košta par stotina hiljada kerima...
Vas idealan auto?!
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Cossack
#101 Re: Vas idealan auto?!
A ne košta par stotina hiljada kerima...
- drndalo
#104 Re: Vas idealan auto?!
Meni je sluzbeni uvijek bio idealan... 
- sorcerer
#105 Re: Vas idealan auto?!
imam i ja sluzbeni ,al ga ja platio jbga...
- shlauf
-
todd_smith
#108 Re: Vas idealan auto?!
Pa bas zato trebas. Ako se lozi, jeste. Ako ti kaze da si papak sto se lafo k**cis, onda tu ganjajzLatk0 wrote:Pa kad se upoznajes sa njom na pocetku, ne bacas kljuceve na sto da joj odmah zacakle oci, pogotovo ako ne znas po pricama je li ili nije..
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#109 Re: Vas idealan auto?!
Idealno je, kad malo trosi, ima rezervu snage kad treba, odrzavanje povoljno, i "ne hapa se
lahko, ili nije im interesantno".
- Reventor
#110 Re: Vas idealan auto?!
topcam wrote:Idealno je, kad malo trosi, ima rezervu snage kad treba, odrzavanje povoljno, i "ne hapa se
Koliko sam shvatio po naslovu teme, svako bi trebao da kaže koji je IDEALAN auto za NJEGA/NJU obzirom na mogućnost nabavke, održavanja, troškova, stvarnih svakodnevnih potreba, cestovnih uslova u kojima će se eksploatisati, izgleda, performansi itd. Znači, vozilo koje mogu sebi priuštiti, a da zadovoljava većinu stavki koje mi realno trebaju i u kojima eventualno uživam.
Ono što sam vidio ovdje do sada, većina navodi da su to vozila o kojima mašta i kojima se divi. Divno je raspliniti svoju maštu, i ja bih volio jednog od Lamborginija, kad ih vidim topim se. Sve i kad bih ga dobio sad džaba, to ne bi bio idealan auto za mene po gore navedenim karakteristikama.
Za mene idealno auto, npr.:

Naravno, polovan, oko 3 god star bih mogao sebi priuštiti u dogledno vrijeme aBd.
- respo
#111 Re: Vas idealan auto?!
Meni se ovi monovolumeni svidjaju to je neopisivo a pored njih jedino jos kabrioleti sa tvrdim krovom
- fantom slobode
#112 Re: Vas idealan auto?!
Bas tako...auto koje ne pravi probleme, sigurno i bez kvarova me odveze od tacke A do zeljene tacke B, koji mogu odrzavati bez vecih troskova i zadovoljava moje potrebe. Vrlo bitna stvar za Sarajevo - da nije interesantan lopovima.topcam wrote:Idealno je, kad malo trosi, ima rezervu snage kad treba, odrzavanje povoljno, i "ne hapa se
-
citroen xm
#113 Re: Vas idealan auto?!
Da li ja to vidim Dačiju u tvojoj poruci? 
- topcam
#115 Re: Vas idealan auto?!
Reventor wrote:topcam wrote:Idealno je, kad malo trosi, ima rezervu snage kad treba, odrzavanje povoljno, i "ne hapa se
lahko, ili nije im interesantno".![]()
Koliko sam shvatio po naslovu teme, svako bi trebao da kaže koji je IDEALAN auto za NJEGA/NJU obzirom na mogućnost nabavke, održavanja, troškova, stvarnih svakodnevnih potreba, cestovnih uslova u kojima će se eksploatisati, izgleda, performansi itd. Znači, vozilo koje mogu sebi priuštiti, a da zadovoljava većinu stavki koje mi realno trebaju i u kojima eventualno uživam.
Ono što sam vidio ovdje do sada, većina navodi da su to vozila o kojima mašta i kojima se divi. Divno je raspliniti svoju maštu, i ja bih volio jednog od Lamborginija, kad ih vidim topim se. Sve i kad bih ga dobio sad džaba, to ne bi bio idealan auto za mene po gore navedenim karakteristikama.
Za mene idealno auto, npr.:
Naravno, polovan, oko 3 god star bih mogao sebi priuštiti u dogledno vrijeme aBd.
Ti si vjerovatno covjek koji ima familiju. Evo procitao sam
test o modelu i super solidan izbor.
Ja ili cu nastaviti sa Astrom, koja me slusa ko tambura, (kuc, kuc ,kuc u drvo), ovu koju imam vec 13 godina
namjeravam jos voziti. Ili cu se prebaciti na noviju Astru (mozda Insignia) za neke dvije do 4 godine.
Audi 4 isto nije iskljucen Avant (iskljucivo), samo pod drugim kriterijima. Dok bi Astra bila daleko ispod 50.000 km (predenih) kod Audija bih morao racunati na 2-3 godine stariji model
i barem duplo vise predenih kilometara. Osim ako ne bih imao neku ludu srecu, bar u vezi predenih km.
Prerano mi je jos razmisljati o novom automobilu, svakako cu sebi uzeti onoliko vremena
koliko mi je potrebno pri izboru novog (starog).
Ne zurim nigdje, tako da se mogu sasvim dobro u krugu poznanika informisati o prednostima,
pouzdanosti, potrosnji, standardnom odrzavanju modela koji me interesuju.
Prelazim nekih 400 km sedmicno do posla i nazad, tako da mi je potrosnja, odrzavanje i pouzdanost jako
bitan faktor.
I ja bih volio pored auta za svakodnevne potrebe koje ce me pouzdano kocijati od tacke A do B,
imati neko "ljetno".
- topcam
#116 Re: Vas idealan auto?!
Kazu da automobili sa dvoja (troja) vrata manje privlace lopove, barem one kojimafantom slobode wrote:Bas tako...auto koje ne pravi probleme, sigurno i bez kvarova me odveze od tacke A do zeljene tacke B, koji mogu odrzavati bez vecih troskova i zadovoljava moje potrebe. Vrlo bitna stvar za Sarajevo - da nije interesantan lopovima.topcam wrote:Idealno je, kad malo trosi, ima rezervu snage kad treba, odrzavanje povoljno, i "ne hapa se
auto treba samo na kratko (zapale ga nakon upotrebe).
Radni kolega mi vozi A6 Dizel 3.0 Avant S-Line Paket, auto je stvarno dobro barem
10 klasa iznad mog, kupiti ga nije neki problem (kes ko moze cekati ili kredit)
ali odrzavanje je isto tako barem 10x skuplje od mog, kojeg trenutno vozim.
- mobile9
#117 Re: Vas idealan auto?!
RS6_BI_TURBO wrote:
- mobile9
#118 Re: Vas idealan auto?!
transformer ali manualKvaziExpert wrote:Raketni pogonmobile9 wrote:RS6_BI_TURBO wrote:![]()
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
- mbenz
#119 Re: Vas idealan auto?!

ovo je donekle realno

nova S klasa , a moze i ovaj PS: vjerovatno ga nikada necu imati

- Bakir1
#120 Re: Vas idealan auto?!
meni bi ovo bio idealan auto, barem neko vrijeme

- _mufljuz_
#121 Re: Vas idealan auto?!
ne valja bez onih drotovskih lampi stos-demfera naprijed eventualno pozadi da mozes da guras degenerike sa parkinga koji te blokiraju

- omega369
#122 Re: Vas idealan auto?!
eh da, i mene ovo pravo zanima. jos ako je povoljanrespo wrote:Jeli ovom maseratiju tvrdi krov?
salu na stranu. moje idealno auto bi bila neka čvršća limuzina, recimo E klasa mercedes, BMW 5, Mondeo i tako to. ima dovoljno mjesta za porodicu a ne strahujes bas na cesti od svakog auta koje ti ide u susret...potrosnja nije toliko bitna
- hodža
#123 Re: Vas idealan auto?!
dok se ne oženim :

kad se oženim :

kad se oženim :

-
alenthekiller
#124 Re: Vas idealan auto?!
Pregledao cijelu temu i ovog nema, kako je to moguce. Ovo je moj san

- agent_zero
#125 Re: Vas idealan auto?!

Svaki dan ga vidim na potezu dom armije - pozorište, samo bijeli. Prelijep.