Da li se sa ovim platama može živjeti u Sarajevu?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
drug_profi

#101 Re: Da li se sa ovim platama može živjeti u Sarajevu?

Post by drug_profi »

Cherry-Cherry wrote:ljudi, zar je beba baš toliko skupa? koliko treba mjesečno za bebu?
Mislim da su samo pelene za mjesec dana oko 100 maraka, ako racunas 5 presvlacenja dnevno. Onda garderoba koja se fakticki smanjuje svaki mjesec pa je treba obnavljati, hapice, kapi, kremice, oprema, jbg. bez 3-4 stoje nista.
Edin H.

#102 Re: Da li se sa ovim platama može živjeti u Sarajevu?

Post by Edin H. »

ladyblue18 wrote:Jel fakat ne kontate da se balon zahebavao. :roll:
Ne, ja sam uvjeren da se radi o egzistencijalnom problemu i surovoj borbi za puko prezivljavanje :oops:
mali_balon

#103 Re: Da li se sa ovim platama može živjeti u Sarajevu?

Post by mali_balon »

Kastanienallee wrote:
Altsa wrote:
O'zone wrote:Žive i preživljavaju ljudi ovdje i sa 500-600 maraka mjesečno sa dvoje djece a što ne bi i sa 2000+ KM.
u pravu si al se pametnjakovici kofrce da ne mogu zivjeti sa 4000KM :-)
Mislim da se mali balon samo ironicno osvrnuo na iznos od 2700 jer mi se cini da sam ga vidjala na temama o nezaposlenim ljudima.
Balon se iroicno osvrno na temu jednog trola, pocinje sa pricom eto ja i mlada dobit cemo posao (ko da je posao jabuka na grani pa se tek tako dobija i ako je stela odan se usuti i ne dolazi se na forum i preserava se) stan, auto, blablablabla. Prava suplja prica.

A ako cemo ozbiljno balon se vodi ono starom pruzi se koliko je jorgan dug, nekom je malo 5000KM a neko devera i sa 500KM.
P308

#104 Re: Da li se sa ovim platama može živjeti u Sarajevu?

Post by P308 »

ladyblue18 wrote:
Danguba wrote:
zasto se bar ne javis... :-)
ljudi se zdrobise racunajuci a ti ni mukajet... :D
Zato sto je troll tema :oops:
Jedna od stotina koje otvori pa onda dodje sa drugim nickovima da diskutuje
ali mora se priznati da sve teme budu popularne :D Pogodi u samu srz onoga o cemu bi ljudi do beskonacnosti mogli raspravljati ..
madner

#106 Re: Da li se sa ovim platama može živjeti u Sarajevu?

Post by madner »

Edin H. wrote:
Ne, ja sam uvjeren da se radi o egzistencijalnom problemu i surovoj borbi za puko prezivljavanje :oops:
Ne kontaju ljudi da sto se mora nije ni skupo. :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#107 Re: Da li se sa ovim platama može živjeti u Sarajevu?

Post by pici »

Edin H. wrote:

ja evo sa ženom raspravu saHat kolko je pilad...reko ev ĆoJk našHo na fHorumu piliĆe dvajst kila za stoju a ti meni od matere "domaĆe koke" tri komaTa za trijest ipet...zagužva se zalupi mi vrata i ode materi :shock: :oops:
Edin H.

#108 Re: Da li se sa ovim platama može živjeti u Sarajevu?

Post by Edin H. »

madner wrote:
Edin H. wrote:
Ne kontaju ljudi da sto se mora nije ni skupo. :D
Sto rece moje drug Neno: "Doslo vrijeme moj Edine, bolje imat', nego nemat'". :izet:
P308

#109 Re: Da li se sa ovim platama može živjeti u Sarajevu?

Post by P308 »

pici wrote:
Edin H. wrote:

ja evo sa ženom raspravu saHat kolko je pilad...reko ev ĆoJk našHo na fHorumu piliĆe dvajst kila za stoju a ti meni od matere "domaĆe koke" tri komaTa za trijest ipet...zagužva se zalupi mi vrata i ode materi :shock: :oops:
:lol:
mali_balon

#110 Re: Da li se sa ovim platama može živjeti u Sarajevu?

Post by mali_balon »

drugi profil wrote:
Cherry-Cherry wrote:ljudi, zar je beba baš toliko skupa? koliko treba mjesečno za bebu?
Mislim da su samo pelene za mjesec dana oko 100 maraka, ako racunas 5 presvlacenja dnevno. Onda garderoba koja se fakticki smanjuje svaki mjesec pa je treba obnavljati, hapice, kapi, kremice, oprema, jbg. bez 3-4 stoje nista.
Pa tu ja to negdje, najbolje bi zena dala odgovor na ovo pitanje jer ona sad donosli lovu :D i kontrolise koliko torsimo.
Ali imas i onu gdje imas neku stariju bebu pa tvoja nasljedi puno stvari, naravno ako se spolovi poklapaju, svak bi volio svom djetetu sve novo ali..., kao sto sam rekao pruzi se koliki ti je jorgan. Pa neces toliko trositi na garderobu, dosta ode na kuhanje, pa ces tako manje na hapice trositi, npr kupis koljenicu (11km/Kg) iz nje izadje 10ak casica mesne vode,kupis ledo povrce (4KM) koje mozes razgoditi na 3 ili 4 rucka i et... Dok je sama hipp kasica 4KM. Tako i sa vocim kasicama. Naravno moja trosi 50KM mjesecno aptamila i oko100KM pelena.
archi_a

#111 Re: Da li se sa ovim platama može živjeti u Sarajevu?

Post by archi_a »

Nije ni bitno da lii je postavljac troll ili se vodio iskrenom dilemom.. Cinjenica je da postoje osobe kojima bi odgovori na ovo pitanje pomogli. S tim u vezi, nije zgoreg odgovoriti. Pozz
drug_profi

#112 Re: Da li se sa ovim platama može živjeti u Sarajevu?

Post by drug_profi »

mali_balon wrote:
drugi profil wrote:
Pa tu ja to negdje, najbolje bi zena dala odgovor na ovo pitanje jer ona sad donosli lovu :D i kontrolise koliko torsimo.
Ali imas i onu gdje imas neku stariju bebu pa tvoja nasljedi puno stvari, naravno ako se spolovi poklapaju, svak bi volio svom djetetu sve novo ali..., kao sto sam rekao pruzi se koliki ti je jorgan. Pa neces toliko trositi na garderobu, dosta ode na kuhanje, pa ces tako manje na hapice trositi, npr kupis koljenicu (11km/Kg) iz nje izadje 10ak casica mesne vode,kupis ledo povrce (4KM) koje mozes razgoditi na 3 ili 4 rucka i et... Dok je sama hipp kasica 4KM. Tako i sa vocim kasicama. Naravno moja trosi 50KM mjesecno aptamila i oko100KM pelena.
A na kraju :D :

Image
madner

#113 Re: Da li se sa ovim platama može živjeti u Sarajevu?

Post by madner »

pici wrote:
Edin H. wrote:

Ima iz rinfuze 5 km kila. To je circa, ako meni das 150 KM 20 kg za tebe. :D
LoveIsGone

#114 Re: Da li se sa ovim platama može živjeti u Sarajevu?

Post by LoveIsGone »

Stavite ti i žena po pola plate na kvotu 2 čim dobijete platu, fino proberete iz ponude, ne možeš fuliti ;-) i tako fino uduplate to pa rahat skontate sa extra money šta ćete i kako ćete...
drug_profi

#115 Re: Da li se sa ovim platama može živjeti u Sarajevu?

Post by drug_profi »

Ma ja dva para po 1,45, kvota 2 ukupno, odalamis 5 joja. Sigurica, Lazio i Lyon. :mrgreen: :lol:
LoveIsGone

#116 Re: Da li se sa ovim platama može živjeti u Sarajevu?

Post by LoveIsGone »

To je to. Zavališ se pet stoja, al bar znaš da nema fulee.
suntek

#117 Re: Da li se sa ovim platama može živjeti u Sarajevu?

Post by suntek »

Archi je najrealnije bacio racunicu, znaci realno u Sarajevu sa tim platam si ti na nekoj donjoj srednjoj klasi, imaces za zivota ali zaboravi lagodan zivot. Moj buraz i njegova zena imaju slicna primanja i krede, dvoje djece, i jedva se sastave nekako na kraju mjeseca, pa i da ostane nesto sa strane. Ja sam imao oko 1500 KM i zivio sam sam, realno, puno je jeftinije kad si sam ali ipak se ni tada nije moglo nesto mangupisati previse, sastavi se kraj sa krajem, ali nije to onaj zivot o kojem covjek sanja kao klinac ebga :lol: Prosle godine sam imao srece pa sam se ispalio vani, nedavno sam dobio posao i opet sa platom dosta vecom nego u Sarajevu, opet jedva nekako sastavim. Valjda nekako plata prati standard.
Stan, iskreno bolje ti je traziti neku rentu nego uzeti stan na kredu jer su sada kamate za krede u BiH kriminalne, stalno variraju i na kraju skoro da platis duplu cijenu stana. Ovako, nadjes stan na iznajmljivanje (ima ih bruka) placas manje, nemas krede, ako te gazda ispali (a rijetko ce koji) onda fino nadjes drugi.

Uglavnom, sretno :D
Last edited by suntek on 07/10/2013 16:23, edited 1 time in total.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#118 Re: Da li se sa ovim platama može živjeti u Sarajevu?

Post by pici »

madner wrote:

Ima iz rinfuze 5 km kila. To je circa, ako meni das 150 KM 20 kg za tebe. :D

eeee neĆe ona meni fišHe domaĆe KoKe od matere dobavljat...vidim ja te nova frizura te nokti nadogradjeni u matere od sedam i po banki nove štiklice a ti pici jedi krompir salatu...pitam ja dje su ona pilad, kaje eno ih u zamrzivaČu to Ćemo pred novu godinu ispeČ :shock: :? :roll:
zippoo87

#119 Re: Da li se sa ovim platama može živjeti u Sarajevu?

Post by zippoo87 »

procitah i glupih a i finih komentara
vecinom ljudi pisu kao da ne zive u BiH,jbte realnost je 500-600 KM,sa diplomama u privatnika 800-900 KM,znaci ove skoro 3 milje su i previse a pokretac teme isto pita za previse
auto peugeot 307 2005. godiste mozes kupiti za 6 milja,sta ti vise treba,cuj novo auto na kredit,ko to jos kupuje nova auta a zaradjuje milju,pa na novo auto godisnje gubis oko 20-25 % vrijednosti,novo auto je porez na budale :D

svidja mi se razmisljanje one jedne zene (ne znam nick),koja kaze da djeci ne treba davati previse nego dovoljno a kada mognu zaradjivati,neka sebi od svoje zarade kupuju sta hoce
glupo mi je to ucenje djece da ako im drugovi imaju nesto,da automatski i oni moraju imati to ili bolje od toga,to mi je bas debilno,usto me zaboli i sta ce komsija reci i kako zivim

a isto ne kontam raju iz sarajeva glede podmirivanja,poznato je da je sarajevo dosta skuplje od manjih sredina,zasto se onda ne ode podmiriti,kupiti cipele,jaknu recimo u ilijas,zenicu,hadzice (ima i tamo sve sto ima i u sarajevu,za 30% manje para)...jesmo li zaista toliki snobovi da je i dalje bitno da kazes platio sam to i to 500 KM,a kriza ubi...mentalitet nam je sranje,znam ljude koji dizu kredite da docekuju neke na sijela i da se kurce,jadno

isto tako,ko ima oko kuce malo zemlje,zasto tu ne posaditi povrce,bastice malo em se ima frisko i zdravo,em se nece placati
ako se bas sve kupuje,logicno da ne moze biti ni 4 milje,ali ako se pare fino rasporede,malo se i sa strane nesto privrijedi,onda se sve moze
Mlad i Nevin

#120 Re: Da li se sa ovim platama može živjeti u Sarajevu?

Post by Mlad i Nevin »

Ovdje neki planiraju kupnju stana kao da će tobože biti vječno u braku....šta ako otplatite stan, pa se razvedeš sa ženom ? Ona te šutne i pritom ti uzme i dio stana a tebi spremi kofer pred vrata. Žene uzimaju sve, pogotovo ako ima i dijete. Kirija je sigurnije rješenje...ja ne bih nikad kupovao stan zajedno sa ženom, danas brakovi pucaju k'o dobar dan.
otherside

#121 Re: Da li se sa ovim platama može živjeti u Sarajevu?

Post by otherside »

Mlad i Nevin wrote:Ovdje neki planiraju kupnju stana kao da će tobože biti vječno u braku....šta ako otplatite stan, pa se razvedeš sa ženom ? Ona te šutne i pritom ti uzme i dio stana a tebi spremi kofer pred vrata. Žene uzimaju sve, pogotovo ako ima i dijete. Kirija je sigurnije rješenje...ja ne bih nikad kupovao stan zajedno sa ženom, danas brakovi pucaju k'o dobar dan.
nick ti je savrsen :D
fatality

#122 Re: AW: Da li se sa ovim platama može živjeti u Sarajevu?

Post by fatality »

A sto se mora jest svaki dan ? Imaju one dijete gdje jedan dan jedes jedan postis. Kod mene lik na poslu to radi (ima ga pa hoce da smrsa)
Elem taj rezim zavest porodici, hem se zdravije zivi hem jeftinije. Onda sve troskove za hranu umjesto x30 racunas x15

Gesendet von meinem GT-I9300 mit Tapatalk 2
registrovana onako

#123 Re: Da li se sa ovim platama može živjeti u Sarajevu?

Post by registrovana onako »

...
Last edited by registrovana onako on 25/06/2014 22:18, edited 1 time in total.
mahmoud a d

#124 Re: Da li se sa ovim platama može živjeti u Sarajevu?

Post by mahmoud a d »

registrovana onako wrote:
otherside wrote:
Mlad i Nevin wrote:Ovdje neki planiraju kupnju stana kao da će tobože biti vječno u braku....šta ako otplatite stan, pa se razvedeš sa ženom ? Ona te šutne i pritom ti uzme i dio stana a tebi spremi kofer pred vrata. Žene uzimaju sve, pogotovo ako ima i dijete. Kirija je sigurnije rješenje...ja ne bih nikad kupovao stan zajedno sa ženom, danas brakovi pucaju k'o dobar dan.
nick ti je savrsen :D
:D

mlad, nevin i uplasen
lik je realan! vise od 50 % mladih brakova pukne u roku od 3 godine.znam kako je ja uzeo krediti za sebe i zenu i onda sam nju istjero i ja moro otplacivati kredit :)
registrovana onako

#125 Re: Da li se sa ovim platama može živjeti u Sarajevu?

Post by registrovana onako »

..
Last edited by registrovana onako on 25/06/2014 22:16, edited 3 times in total.
Post Reply