I sta bi? Jesu li vas popisali?
- ruud
#101 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
sta je ovo svima popisivacice bile, samo meni popisivac 
- vee-jay
#102 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Napravi anketuAlfons Kauders wrote:![]()
Hajd jedna normalna tema o popisu, bez pizdarija o izjasnjavanju, cisto tehnicko pitanje... Da vidimo koliko ce raje "fulati" popisivaci mada su u BiH...
Ja vec ispunio gradjansku duznost, ima li jos neko da je vec zavrsio?
Bas me zanima hoce li za 15 dana biti hiljade ljudi koji ce skontati da ih je fulalo.
- vee-jay
#103 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
pa nisu rekli koji danO'zone wrote:Bili juče u ulazu,stara im rekla da dođu dok se supruga i ja vratimo sa posla,oni rekli doći oko sedam sati, nisu došli.
- Alfons Kauders
#104 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
10 komadavee-jay wrote:Napravi anketuAlfons Kauders wrote:![]()
Hajd jedna normalna tema o popisu, bez pizdarija o izjasnjavanju, cisto tehnicko pitanje... Da vidimo koliko ce raje "fulati" popisivaci mada su u BiH...
Ja vec ispunio gradjansku duznost, ima li jos neko da je vec zavrsio?
Bas me zanima hoce li za 15 dana biti hiljade ljudi koji ce skontati da ih je fulalo.
konto sam, al bi bilo besmisleno - jer bi danas neko stavio ne... a sutra ga popisu...
- O'zone
- Globalni moderator
#105 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Nećeš vjerovati sad zvonili na zvono ispred ulaza ja dok sam sišao da otvorim oni razguliše niz ulicuvee-jay wrote:pa nisu rekli koji danO'zone wrote:Bili juče u ulazu,stara im rekla da dođu dok se supruga i ja vratimo sa posla,oni rekli doći oko sedam sati, nisu došli.
- Havatar
#106 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Za****aju te komsijska djecaO'zone wrote:Nećeš vjerovati sad zvonili na zvono ispred ulaza ja dok sam sišao da otvorim oni razguliše niz ulicuvee-jay wrote:pa nisu rekli koji danO'zone wrote:Bili juče u ulazu,stara im rekla da dođu dok se supruga i ja vratimo sa posla,oni rekli doći oko sedam sati, nisu došli.jebo me svak ako je prošlo 30 sekundi
kod njih ono baš vrijeme je novac.
-
uzgajivac
#107 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
pa gledaj sta kriza nece valjda kriti od tebe, uostalom mora ti pokazati popisnicu na zahtjev kad je popuni.Alfons Kauders wrote:cyprus wrote:Mislim da im nisu rekli tako, nego jednostavno da su ova tri pitanja osjetljivija, pa da zato moraju obratit veću pažnju...Alfons Kauders wrote:...zato jer im je ocito receno da samo obrate paznju na ona "bitna" pitanja
i ja imam takav dojam - ne zamjeram nista momku koji je profesionalno odradio svoj posao, ali ocito je da su im rekli da su ta pitanja malo vaznija...
Inače, ne znam da li znate, ali postoji dobro šansa da ako se se vjerski izjasnili kao musliman, popisivač vam neće križat onaj X pored islamske, nego će u kockice napisat musliman... Po meni, jedan od većih nonsensa![]()
- ruud
#108 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
cyprus wrote:Mislim da im nisu rekli tako, nego jednostavno da su ova tri pitanja osjetljivija, pa da zato moraju obratit veću pažnju...Alfons Kauders wrote:...zato jer im je ocito receno da samo obrate paznju na ona "bitna" pitanja
i ja imam takav dojam - ne zamjeram nista momku koji je profesionalno odradio svoj posao, ali ocito je da su im rekli da su ta pitanja malo vaznija...
Inače, ne znam da li znate, ali postoji dobro šansa da ako se se vjerski izjasnili kao musliman, popisivač vam neće križat onaj X pored islamske, nego će u kockice napisat musliman... Po meni, jedan od većih nonsensa![]()
na ta tri pitanja mi nista nije nudio, samo je okrenuo popisnicu i rekao da sam vidim i kazem, a onda je to fino iksiro,uzgajivac wrote: pa gledaj sta kriza nece valjda kriti od tebe, uostalom mora ti pokazati popisnicu na zahtjev kad je popuni.
a na kraju je svako pitanje potvrdio i ponudio popisnicu na uvid.
- O'zone
- Globalni moderator
#109 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Fadil Fatić: Postoji mnogo žalbi, može doći u pitanje validnost popisa
Fadil Fatić, zamjenik direktora Agencije za statistiku Bosne i Hercegovine, komentirajući brojne ozbiljne pritužbe na način provođenja procesa popisa stanovništva u BiH, izjavio je za agenciju Anadolija da je situacija ozbiljna i da sve skupa može utjecati na validnost popisa stanovništva u BiH koji se odvija od 1. do 15. oktobra ove godine.
Kazao je da ima dosta žalbi na proces popisa, te da su za većinu njih nadležne općinske komisije i entitetske agencije. Pita se šta su općinske komisije i entitetske agencije za statistiku učinile da isprave brojne nepravilnosti. Najavio je ozbiljnu analizu provedbe procesa.
"Moramo imati analizu je li situacija ozbiljna ili ne i šta treba uraditi da se to ispravi. Treba pratiti svaki dan šta se dešava i koliko to može da utječe na validnost ovog projekta. Treba razmotriti i dati ozbiljnu procjenu da li je, dakle, to ugroženo ili ne. No, naravno da ovo može utjecati na validnost popisa", kazao je Fatić, koji je mnogo prije početka popisa stanovništva u BiH ukazivao na ''sve probleme i ozbiljne propuste koji stvarno postoje''.
Uz ostalo, on je upozorio kako ne postoje potpisani protokoli o zaštiti podataka i njihovoj tačnosti između entitetskih zavoda i Agencije za statistiku BiH, te da su neriješena i pitanja u pogledu dostavljanja materijala i slično.
"Produkt toga je da imate niz problema na terenu. To je sada realnost, vjerujte. Nije to samo evidentno za nas u Agenciji već to svaki građanin vidi, kao i nevladine organizacije. Neophodan je jedan ozbiljan i profesionalnih pristup. Moramo biti objektivni i iskreni. Ne smiju problemi da se skrivaju, oni se odmah moraju evidentirati i rješavati, a ne sve stavljati pod tepih i onda se to nagomila, pa je pitanje kako da se sve to kontrolira", istakao je.
Zamjera i način na koji je provođena kampanja uoči popisa, jer, kako je rekao, građani nemaju, a morali bi imati, u svakom trenutku tačne informacije kako će biti popisani i što se smije, a što ne, raditi u procesu popisa.
Nije želio komentirati određene zahtjeve nevladinog sektora da se proces popisa obnovi. Za to je, veli, potrebna najavljena ozbiljna analiza i dokazi sa terena.
"Moramo na dnevnom nivou pratit šta se dešava i u toku popisa ispravljati sve što se može ispraviti. Treba proceduralne stvari ispravljati, treba da imamo bolji monitoring na terenu", istakao je Fatić, dodavši da je u cijeloj situaciju najodgovornija Agencija za statistiku BiH i da ne može prebaciti svoju odgovornost na nekog drugog.
-
Toda
#110 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Kod mene još nisu bili.
Iako je ovo «samo» popis sa nacionalnim, religioznim pa i jezičkim izjašnjavanjem moglo se postaviti i pitanje
U kakvom društvenom uređenju želite živjeti?
(Ovakav) kapitalizam
(Nekakav) socijalizam
Sad će komentar "Imaš naredne izbore pa glasaj" pa da uštedim pisanje sa http://www.youtube.com/watch?v=xIraCchPDhk
U vezi popisa, narodu se prijeti kaznama a istovremeno na površinu isplivavaju razni propusti, od ugovora sa popisivačima do centralnog skladišta. Na kraju, pošto ne postoje informatičari u BiH, svi podaci dolaze u ruke strane firme koja je valjda dala bar časnu riječ da će biti transparentna
i da će štititi podatke.
http://www.google.ba/url?sa=t&rct=j&q=& ... 1865,d.Yms
Iako je ovo «samo» popis sa nacionalnim, religioznim pa i jezičkim izjašnjavanjem moglo se postaviti i pitanje
U kakvom društvenom uređenju želite živjeti?
(Ovakav) kapitalizam
(Nekakav) socijalizam
Sad će komentar "Imaš naredne izbore pa glasaj" pa da uštedim pisanje sa http://www.youtube.com/watch?v=xIraCchPDhk
U vezi popisa, narodu se prijeti kaznama a istovremeno na površinu isplivavaju razni propusti, od ugovora sa popisivačima do centralnog skladišta. Na kraju, pošto ne postoje informatičari u BiH, svi podaci dolaze u ruke strane firme koja je valjda dala bar časnu riječ da će biti transparentna
http://www.google.ba/url?sa=t&rct=j&q=& ... 1865,d.Yms
- cyprus
#111 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Pa ja.drugi profil wrote:Ako odgovris sa DA na pitanje 32 ides drito na 37.cyprus wrote:Mislim da griješiš... To je prvo pitanje u grupi ekonomskih pitanja... Moguće da ti je popisivač to pitanje skratio i pito te samo: jesil zaposlen?Alfons Kauders wrote:naravno da nije jer na to pitanje kao i sljedecih par pitanja odgovara samo ako si nezaposlen...
- It_is_a_Leclerc
#112 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Mene su oduševila pitanja - od čega mi je krov i kolika mi je kvadratura kuhinje. Slomio sam se dok sam našao metar da premjerim. 
- black
#113 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
popisali jasta, izjasnio se
not guilty 
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#114 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Koliko ima pitanja i koliko treba za 5 ?
- vješalica
#115 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
mene je pitao kolika je kvadratura kuhinjeTreebeard wrote:I kod mene bijahu juce, nas 4 + list za domacinstvo, sat vremena, i ne bi mi ta kvadratura hale sto spominjete, sem ako pod halom ne podrazumjevate prostor gdje spremate hranu, perete/vam peru sudje poslije obroka i sl.
za kvadraturu hale me nije pitao vec samo jel zajedno sve wc ili je odvojeno od kupatila....
- House
#116 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Prije 2 sata , bila lijepa pokrivena hanuma
Za pola sata sve zavrsio btw
Za pola sata sve zavrsio btw
-
SSemir
#117 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
ajd ovako: da se pravilo razgranicenje legalnog i rada na crno, mislim da je svima jasno da bi bilo laganja, iz raznoraznih razloga. tako da se apsolutno nista ne bi postiglo sa tim, odnosno, postigao bi se kontraefekat, jer bi imalo totalno suprotne podatke od realnosti.
dalje, podatak o broju zaposlenih u bih (po nasem, prijavljenih radnika) posjeduje porezna uprava, PIO, zavod za zaposljavanje, ovaj zadnji i posjeduje tacno podatke o strucnoj spremi i struci kojom se bave svo radno sposobno stanovnistvo u bih...pa za ovaj podatak i nije postojala potreba da se radi popis
na popisnici se nalaze informacija a radnoj aktivnosti, dakle ljudi koji su radili bilo sta da bi zaradili. od tih oduzmi ove koji su legalno zaposleni i na taj nacin se moze dobiti jasno razgranicenje izmedju ove dvije vrste rada i samim tim ces dobit broj ljudi koji rade na crno, sto kod privatnika sto na ulici, sto sami za sebe..uglavnom, sve je to rad na crno..
dalje, podatak o broju zaposlenih u bih (po nasem, prijavljenih radnika) posjeduje porezna uprava, PIO, zavod za zaposljavanje, ovaj zadnji i posjeduje tacno podatke o strucnoj spremi i struci kojom se bave svo radno sposobno stanovnistvo u bih...pa za ovaj podatak i nije postojala potreba da se radi popis
na popisnici se nalaze informacija a radnoj aktivnosti, dakle ljudi koji su radili bilo sta da bi zaradili. od tih oduzmi ove koji su legalno zaposleni i na taj nacin se moze dobiti jasno razgranicenje izmedju ove dvije vrste rada i samim tim ces dobit broj ljudi koji rade na crno, sto kod privatnika sto na ulici, sto sami za sebe..uglavnom, sve je to rad na crno..
- O'zone
- Globalni moderator
#118 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Eto ga gotovooooo
- O'zone
- Globalni moderator
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#120 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
ovo sve skupa je toliko neregularno i s mnoštvom falinki da ništa od ovog nema
vjerujem da će se opet mrtvi popisivati
-
hajjatt
#121 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Dolazili mom dajdzi nema sta ga nisu ispitivali ko policijski inspektori.Neka od pitanja su jel ga sta boli,moze li da hoda,kad je pravio kucu,od kakvog materijala,koliko je velika,jel sije,drze li hajvane,vidi li dobro,cuje li,od cega zivi..!!!!!
- O'zone
- Globalni moderator
#122 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
hajjatt wrote:Dolazili mom dajdzi nema sta ga nisu ispitivali ko policijski inspektori.Neka od pitanja su jel ga sta boli,moze li da hoda,kad je pravio kucu,od kakvog materijala,koliko je velika,jel sije,drze li hajvane,vidi li dobro,cuje li,od cega zivi..!!!!!
-
hajjatt
#123 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Isto ovdje kucnu malo i odose brzinom vjetra.O'zone wrote:Nećeš vjerovati sad zvonili na zvono ispred ulaza ja dok sam sišao da otvorim oni razguliše niz ulicuvee-jay wrote:pa nisu rekli koji danO'zone wrote:Bili juče u ulazu,stara im rekla da dođu dok se supruga i ja vratimo sa posla,oni rekli doći oko sedam sati, nisu došli.jebo me svak ako je prošlo 30 sekundi
kod njih ono baš vrijeme je novac.
- Havatar
#124 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Nema od toga nista i u hrvatskoj skinhed nije zelio da popisuje Srbe i Rome pa je ipak taj popis bio regularanBlack swan wrote:ovo sve skupa je toliko neregularno i s mnoštvom falinki da ništa od ovog nema
-
muzicar_iz_parka
#125 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?
Podsjeti me na stari vic iz HR.Black swan wrote:ovo sve skupa je toliko neregularno i s mnoštvom falinki da ništa od ovog nema
Zašto HDZ nije dobio glasove na izborima u Varaždinu? – Groblje ima nadzorne kamere.