Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
covjekvjeverica

#101 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?

Post by covjekvjeverica »

piupiu wrote:
covjekvjeverica wrote:
tacno. ali ja ne zagovaram ovakvo ponasanje, cak mi ponasanje nije glavni razlog za postavljanje teme, vec objasnjavam jednu temeljnu tjeskobu između ega, ljubavi, kajanja i nesigurnosti koja mozda nije svojstvena samo meni ali je svojstvena nezrelim ljudima.
OK. Razumijem. Nije svojstvena samo tebi, naravno. Svojestvena je nezrelim ljudima, tacno. Svojstvena je i narcisoidnim ljudima, ali ti ne osjecaju kajanje. Svojestvena je, valjda, i bipolarnim ljudima, ali oni u tim fazama obicno nisu uracunljivi. Postoje i klisei koji se uce iz okoline. I tako dalje.

Valjda je ta tjeskoba, to 'otimanje' zelji, znatizelji, samodokazivanju, i cemu sve ne, dio procesa sazrijevanja. Niko se ne rodi mudar. Niko se ne rodi ni zao, bar ja tako mislim. Nego naucimo svasta nesto, pa pravimo izbore, sazrijevamo, itd.

Sve dok se razumijemo da uciniti nesto sto ce boljeti drugo zivo bice ne moze ojacati vasu 'vezu', to sto ti neko oprosti zulum je njegova snaga, ne snaga vase 'veze'.

pa da sam neki psihopata i bezosjećajni monstrum (kao ova iznad što nepoznate ljude etiketira kao emocionalno zakržljale) onda bi mi bilo svejedno i ne bih osjećao kajanje ni potrebu da o tome pričam. a znam masu ljudi koji varaju žene bez trunke savjesti, kao što je popiti čašu vode, i još su cijenjeni kao dobra raja u svom okruženju. prevara je možda najgora stvar koju sam ja napravio ali zamisli smeća u dušama ovih licemjernih moralista.
Ramzess Veliki

#102 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?

Post by Ramzess Veliki »

No sikiriki Vjeverice ... lažni moralisti su svud oko nas. 8-)
Baby Jane

#103 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?

Post by Baby Jane »

covjekvjeverica wrote:
piupiu wrote:
covjekvjeverica wrote:
tacno. ali ja ne zagovaram ovakvo ponasanje, cak mi ponasanje nije glavni razlog za postavljanje teme, vec objasnjavam jednu temeljnu tjeskobu između ega, ljubavi, kajanja i nesigurnosti koja mozda nije svojstvena samo meni ali je svojstvena nezrelim ljudima.
OK. Razumijem. Nije svojstvena samo tebi, naravno. Svojestvena je nezrelim ljudima, tacno. Svojstvena je i narcisoidnim ljudima, ali ti ne osjecaju kajanje. Svojestvena je, valjda, i bipolarnim ljudima, ali oni u tim fazama obicno nisu uracunljivi. Postoje i klisei koji se uce iz okoline. I tako dalje.

Valjda je ta tjeskoba, to 'otimanje' zelji, znatizelji, samodokazivanju, i cemu sve ne, dio procesa sazrijevanja. Niko se ne rodi mudar. Niko se ne rodi ni zao, bar ja tako mislim. Nego naucimo svasta nesto, pa pravimo izbore, sazrijevamo, itd.

Sve dok se razumijemo da uciniti nesto sto ce boljeti drugo zivo bice ne moze ojacati vasu 'vezu', to sto ti neko oprosti zulum je njegova snaga, ne snaga vase 'veze'.

pa da sam neki psihopata i bezosjećajni monstrum (kao ova iznad što nepoznate ljude etiketira kao emocionalno zakržljale) onda bi mi bilo svejedno i ne bih osjećao kajanje ni potrebu da o tome pričam. a znam masu ljudi koji varaju žene bez trunke savjesti, kao što je popiti čašu vode, i još su cijenjeni kao dobra raja u svom okruženju. prevara je možda najgora stvar koju sam ja napravio ali zamisli smeća u dušama ovih licemjernih moralista.
Cuj stari, to sto si se ti pronasao u mom tekstu apsolutno nije moj problem. A to sto mene nazivas psihopatom i bezosjecajnim monstrumom samo govori o tvom karakteru.

Ja i dalje stojim pri izjavi da ne znas sta je ljubav. Ljubav nije trcati za drugom suknjom kad pomislis da si zasicen ili kad nisi siguran sta osjecas. Voljena osoba se ne ponizava varanjem. Ako vec nesto nije stimalo, trebao si imati dovoljno svog dostojanstva i postovanja prema njoj, da sjednes s njom i kao sa covjekom razgovaras o problemu. Ali ne, ti si odlucio umociti drugoj, pa kad si skontao da ona i nije bas toliko zgodna i dobra u krevetu, potrcao si zeni.

Sta bi se desilo da si skontao da je zgodnija od zene i puno bolja u krevetu?

Nemas ti pojma sta je ljubav. 8-)

Peace out, stari :evil:
fantom slobode

#104 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?

Post by fantom slobode »

Kastanienallee wrote:
Baby Jane wrote:Sta bi se desilo da si skontao da je zgodnija od zene i puno bolja u krevetu?
I ja se pitam kakvi bi dokazi isplivali na povrsinu u toj varijanti :run:
u toj varijanti opet ljubav...ali sa drugom osobom. Vrlo jednostavno. Neka me ispravi, ako grijesim. Sve je to alternativna medicina. Ljubav je konstanta, samo se osobe mijenjaju.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#105 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?

Post by Velkoski »

fantom slobode wrote:
Kastanienallee wrote:
Baby Jane wrote:Sta bi se desilo da si skontao da je zgodnija od zene i puno bolja u krevetu?
I ja se pitam kakvi bi dokazi isplivali na povrsinu u toj varijanti :run:
u toj varijanti opet ljubav...ali sa drugom osobom. Vrlo jednostavno. Neka me ispravi, ako grijesim. Sve je to alternativna medicina. Ljubav je konstanta, samo se osobe mijenjaju.
Ko ne voli da širi ljubav. :mrgreen:

Pogotovo mi koji se zaljubimo 7 puta dnevno. :mrgreen:
piupiu

#106 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?

Post by piupiu »

covjekvjeverica wrote: pa da sam neki psihopata i bezosjećajni monstrum (kao ova iznad što nepoznate ljude etiketira kao emocionalno zakržljale) onda bi mi bilo svejedno i ne bih osjećao kajanje ni potrebu da o tome pričam. a znam masu ljudi koji varaju žene bez trunke savjesti, kao što je popiti čašu vode, i još su cijenjeni kao dobra raja u svom okruženju. prevara je možda najgora stvar koju sam ja napravio ali zamisli smeća u dušama ovih licemjernih moralista.
Svako reaguje iz perspektive svog iskustva i osjecanja - i ti, i oni koji citaju sta ovdje pise. Emocionalno zakrzljao covjek je covjek koji se zaustavio na nekom stepenu razvoja, i takvih ima puno. Nije svaki od njih psihopata, niti je svaki od njih namjenski 'bezosjecajni monstrum'. Stavise, moze biti i 'superosjecajni monstrum', ali osjecati samo svoju tegobu, no ne i tudju. To je uvijek tesko rasclaniti nekome ko sudi na osnovu sest recenica napisanih na nekom forumu.

Hrabro je, na kraju balade, i doci na forum, pa tu istresati dusu. Nije ovo psiholoska ordinacija. :wink: Ljudi reaguju ljudski.

Ti nisi ovdje dosao otvoriti ovu temu zato si ocekivao da ce te na ovakvoj temi maziti i paziti i zvati te 'malecki'? :)
Ramzess Veliki

#107 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?

Post by Ramzess Veliki »

Vrlo licemjerno je osuđivati druge ljude sudeći prema svom zamišljenom imageu. Sve sama samoreklama ... :dosadno:
piupiu

#108 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?

Post by piupiu »

Ramzess Veliki wrote:Vrlo licemjerno je osuđivati druge ljude sudeći prema svom zamišljenom imageu. Sve sama samoreklama ... :dosadno:
Tacno. No, na ovakvim temama puno ljudi reaguje 'ostro i na prvu'. Takva tema. :wink:
Ramzess Veliki

#109 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?

Post by Ramzess Veliki »

piupiu wrote:
Ramzess Veliki wrote:Vrlo licemjerno je osuđivati druge ljude sudeći prema svom zamišljenom imageu. Sve sama samoreklama ... :dosadno:
Tacno. No, na ovakvim temama puno ljudi reaguje 'ostro i na prvu'. Takva tema. :wink:
Pogodi ih ... svak' bi da se švalera ali da druga strana ne sazna. Grozno, bolesno, neiskreno ... ali činjenica. Osuđivali ili ne. Skoro pa svi to rade. Evo ja garantujem za sve svoje prijatelje i prijateljice da su se kurvali. I šta sad? Reći da smo svi izopačeni jer nećemo da prihvatimo tu činjenicu. Znaju li žene mojih poznanika da ih muževi varaju? Znaju ... samo što muževi misle da one ne znaju. Varaju li one njih? Varaju. Samo se one ne hvale okolo kao oni.
I tako to štima. Svak' to radi kad misli da može proći nekažnjeno. Mi smo takvi - neiskreni. Najviše lažemo sami sebe.
Ali pomisao da nas partner prevari ... eeee, tad se nakostriješimo, poludimo ... :D
Ramzess Veliki

#110 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?

Post by Ramzess Veliki »

Da ne pričam o nekim svojim prijateljicama koje mi počnu plakat' kad ih dečko ostavi, pa one su oličenje poštenja, niko tak'o ... gdje će nju da izgubi, zamisli pošizio jer je izašla sa prijateljem sa kojim nema ništa ... ja slušam i kroz glavu mi se redaju slike tipova sa kojima su sve bile, laži, intrige ... I svaki put će lagati same sebe i kleti se da se ništa od toga nije desilo do idućeg puta. :roll:
piupiu

#111 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?

Post by piupiu »

Ramzess Veliki wrote:Da ne pričam o nekim svojim prijateljicama koje mi počnu plakat' kad ih dečko ostavi, pa one su oličenje poštenja, niko tak'o ... gdje će nju da izgubi, zamisli pošizio jer je izašla sa prijateljem sa kojim nema ništa ... ja slušam i kroz glavu mi se redaju slike tipova sa kojima su sve bile, laži, intrige ... I svaki put će lagati same sebe i kleti se da se ništa od toga nije desilo do idućeg puta. :roll:
I ti generaliziras, kao i one koje optuzujes za licemjerje. :wink:
moke33-sa

#112 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?

Post by moke33-sa »

CVIKERASH wrote:
samo_ti wrote:Ja mislim da ce ti vezu ojacati situacija kada ti neko drugi bude trpao djevojku :D :thumbup:
:thumbup:
:thumbup:

slazem se u potpunosti s tobom ;) naglasavam moje misljenje je da svako ko pomisli da ce prevara ojacati vezu ili brak za mene je osoba koja nema ni trunke mozga.
kako moze nesto da ti ojaca brak sto kod normalnih ljudi dovodi do prekida istog.kaze nece se saznati ili to je ako se ne sazna,nema nista na ovom svjetu sto se moze sakriti ,moze jedan period ali izadje sve na povrsinu kad tad,i kozanostra je imala obicaj da napravi betonsku cipelu i baci ljude u vodu ali poslje odredjenog vremena opet to tjelo izadje na povrsinu e tako i laz.prema tome ako ces da ojacas brak,vezu ili bilo sta samo iskreno i otvoreno pa gdje puklo da puklo,vjeruj mi da je lakse tako bar znas na cemu si. :run:
petunija

#113 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?

Post by petunija »

dustaban wrote:Sve zavisi o kakvoj je aferi rijec.

Evo, recimo, slucaj Brankovica. Afera sa Sanelom mu je vjerovatno nacela brak, ali sve druge afere (Energopetrol, Energoinvest...) su ga ocito ojacale!
:lol: :lol: :lol:
dust in the wind

#114 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?

Post by dust in the wind »

meni je afera popravila vezu...
kritichar

#115 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?

Post by kritichar »

dust in the wind wrote:meni je afera popravila vezu...
"veza" sagrađena od laži
lua

#116 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?

Post by lua »

Ojačalo bi mene, obzirom da bih ga kastrirala.
dust in the wind

#117 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?

kritichar wrote:
"veza" sagrađena od laži
heheh...dobro..ti sve najbolje znas... blago tvojim poznanicima. vjerujem da uzivaju :D
Ramzess Veliki

#118 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?

Post by Ramzess Veliki »

piupiu wrote:
Ramzess Veliki wrote:Da ne pričam o nekim svojim prijateljicama koje mi počnu plakat' kad ih dečko ostavi, pa one su oličenje poštenja, niko tak'o ... gdje će nju da izgubi, zamisli pošizio jer je izašla sa prijateljem sa kojim nema ništa ... ja slušam i kroz glavu mi se redaju slike tipova sa kojima su sve bile, laži, intrige ... I svaki put će lagati same sebe i kleti se da se ništa od toga nije desilo do idućeg puta. :roll:
I ti generaliziras, kao i one koje optuzujes za licemjerje. :wink:
Ne generaliziram jer imam široko iskustvo. :lol: :lol: :lol:
Samo navodim vrlo čest primjer. Ima i cura koje drže do vjernosti ... takve mi je najdraže odvuć u zijan. :D
kritichar

#119 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?

Post by kritichar »

dust in the wind wrote:
kritichar wrote:
"veza" sagrađena od laži
heheh...dobro..ti sve najbolje znas... blago tvojim poznanicima. vjerujem da uzivaju :D
pa ispričaj mu onda zašto vam je veza tako uspješna, nemoj izostaviti detalje
dust in the wind

#120 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?

nema potrebe da u detalje pricam...
tako je.... znam da mnogi ne vjeruju u to...ali mene to ne tangira... jednostavno je kod mene upalilo. ne znaci da ce drugima. :)
una_bo

#121 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?

Post by una_bo »

nadam se da te ona prevarila a ti si shvatio kako veliko srce imaš i oprostio joj, što je ojačalo vašu vezu :D
dust in the wind

#122 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?

una_bo wrote:
nadam se da te ona prevarila a ti si shvatio kako veliko srce imaš i oprostio joj, što je ojačalo vašu vezu :D
zensko sam... :D i nebitno ko je koga...bitno je da mi je sada savrseno :D
una_bo

#123 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?

Post by una_bo »

dust in the wind wrote:
una_bo wrote:
zensko sam... :D i nebitno ko je koga...bitno je da mi je sada savrseno :D
ako je tako, onda mi je drago, nek vam potraje. a da li će, i koliko će, obavijesti nas :D
dust in the wind

#124 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?

dugo to vec traje.... i hvala :sax:
kritichar

#125 Re: Da li afere mogu da ojačaju vezu/brak?

Post by kritichar »

jednog dana on će saznati da mu je cijeli život bio laž, i mrzit će te zbog toga, dok ti misliš da je to pravi potez za oboje
Post Reply