Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Locked
Havatar

#101 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by Havatar »

chill001 wrote:
Adriatic wrote:Bosanci tor?
Pa vidiš da im se negira i postojanje kao pojedinaca.
I kako da te čovjek ozbiljno shvati?
Kome se negira? Ti mozes da se izjasnis kako hoces, ali ako si protiv torova onda se nemoj izjasnjavati po etnickoj pripadnosti. Nemojte biti licemjeri.
:thumbup:
Adriatic

#102 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by Adriatic »

chill001 wrote:
Kome se negira? Ti mozes da se izjasnis kako hoces, ali ako si protiv torova onda se nemoj izjasnjavati po etnickoj pripadnosti. Nemojte biti licemjeri.
A zašto vi imate potrebu da nekome govorite kako će se izjasniti?
Shahab

#103 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by Shahab »

hopi wrote:obavljeno jutros, poslušao njem. parlamentarce
:thumbup: :bih:
Havatar

#104 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by Havatar »

The 51st State wrote:
Bodkin wrote:
Havatar wrote: Srbi i Hrvati imaju svoje nacionalne drzave a imaju ih i svi narodi u Evropi i normalno je da i Bosnjaci nece da imaju gori status od ostalih naroda u Evropi a dobro je sto vi otkrivate koji je jedini cilj izjasnjavanja kao Bosanci i da vam najvise smetaju Bosnjaci.
eis, bosna nije drzava i srba i hrvata? :D
cim je svojom ne osjecaju, nije.
Naslovnica

#105 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by Naslovnica »

Shahab wrote:
Ništa bez Švabe!
Danguba

#106 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by Danguba »

Banksy wrote:Sramota je da se takva namjera umotava u ''budi Bošnjak'' kampanje, ali dobro je da je na koncu ipak i izrečena.
Ovakve izjave, naravno, samo dodatno homogeniziraju već skoro sasvim homogenizirane Srbe i Hrvate.
Pesimistično, ali predviđam 0,5 % Ostalih ...
...a trebalo bi ih biti vise. :-)
Havatar

#107 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by Havatar »

anonimus0007 wrote:Bošnjak bio i ostao, uprkos velikosrpskoj propagandi. :izet:
chill001

#108 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by chill001 »

Adriatic wrote:
chill001 wrote:
Ja ti ne govorim kako da se izjasnis vec samo ukazujem na tvoje licemjerje.

Nemoj mi solit pamet da si ti protiv torova a ovamo se izjasnjavas kao Bosanac i stvaras cetvrti tor.
VjecitiStudent

#109 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by VjecitiStudent »

Havatar wrote:
Šta si bio na popisu 1991.?
Havatar

#110 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by Havatar »

VjecitiStudent wrote:
Havatar wrote:
Šta si bio na popisu 1991.?
Bosnjak
elma89_

#111 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by elma89_ »

Ovo je do sad jedini spot koji vrijedi .Pogledajte!

kakonako

#112 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by kakonako »

Ja sam se l99l.godine izjasnio kao Bosnjak mada je to ,u to vrijeme,zbog naglasene SDA propagande,bilo rizicno i smatralo se,pa skoro,cinom nacionalne izdaje.Posto sam zivio u vecinskoj bosnjackoj sredini,u manjem gradu,jednog istaknutog clana lokalnog SDA i republickog parlamentarca,a predsjednika Popisne komisije,mnogo je interesovalo ko je taj jedan jedini Bosnjak u "nasemu malome mistu".
Danas ti i takvi vrse pritisak da se izjasnimo kako oni kazu,pa je u tom cilju angazovan i reformista Sejfo Tokic,kome su jedine "bosnjacke reference" da ga je (treci put) licno vjencao bivsi Reis.Inace,nije ni cudo sto se vrsi ovolika kampanja jer bosnjacki narod je ocito zbunjen i sludjen.
chill001

#113 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by chill001 »

kakonako wrote:Ja sam se l99l.godine izjasnio kao Bosnjak mada je to ,u to vrijeme,zbog naglasene SDA propagande,bilo rizicno i smatralo se,pa skoro,cinom nacionalne izdaje.Posto sam zivio u vecinskoj bosnjackoj sredini,u manjem gradu,jednog istaknutog clana lokalnog SDA i republickog parlamentarca,a predsjednika Popisne komisije,mnogo je interesovalo ko je taj jedan jedini Bosnjak u "nasemu malome mistu".
Danas ti i takvi vrse pritisak da se izjasnimo kako oni kazu,pa je u tom cilju angazovan i reformista Sejfo Tokic,kome su jedine "bosnjacke reference" da ga je (treci put) licno vjencao bivsi Reis.Inace,nije ni cudo sto se vrsi ovolika kampanja jer bosnjacki narod je ocito zbunjen i sludjen.
Ovo nije tacno.

Ne postoji nikakav "unutarbosnjacki" sukob vec se radi o par procenata bivsih Jugoslovena i iskompleksiranih Bosnjaka koji se stide svog naroda.
Naslovnica

#114 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by Naslovnica »

elma89_ wrote:Ovo je do sad jedini spot koji vrijedi .Pogledajte!

Eee, jadi moji...
hahahaha
Kakvi paćenici
Shahab

#115 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by Shahab »

kakonako wrote:Ja sam se l99l.godine izjasnio kao Bosnjak mada je to ,u to vrijeme,zbog naglasene SDA propagande,bilo rizicno i smatralo se,pa skoro,cinom nacionalne izdaje.Posto sam zivio u vecinskoj bosnjackoj sredini,u manjem gradu,jednog istaknutog clana lokalnog SDA i republickog parlamentarca,a predsjednika Popisne komisije,mnogo je interesovalo ko je taj jedan jedini Bosnjak u "nasemu malome mistu".
Uvjeti koji su vladali prilikom popisa 1991 godine više nisu aktuelni. Danas imamo domovinu Bosnu i Hercegovinu i sasvim je normalno identitet definirati kao Bosanac i Hercegovac. U BiH žive Bosanci raznih vjeroispovjesti ili eventualno ateisti, gnostici..itd. To je platforma za viziju moderne proevropske BiH, uređene prema principima modernih građanskih i sekularnih država. Političko bosanstvo je trn u oku svih nacionalista i klerofašista, koji koriste nepovjerenje i frustracije, kako bi nametnuli segregaciju i podjele. Taj trend nacionalizma razara BiH zadnjih dvadeset godina, od dana kada je notorni Kasim Trnka odobrio političko organiziranje na nacionalnim i etničkim osnovama. To je uzrok i socijalne i ekonomske propasti. Ova klerofašistička antibosanska histerija koju šire "turbobošnjaci" najviše odgovara velikosrpskoj okupaciji teritorija BiH, a koji su ti isti promotori "turbobošnjaštva" izdajnički verifikovali u Daytonu. Republika Srpska se ukida bosanstvom i to je put i opcija za svakog inteligentnog BH patriotu. To je platforma borbe iz 1992, koju su turbobošnjaci tokom rata redukovali na Bošnjak-musliman-jezik bosanski, tako da danas BiH egzistira samo u sarajevsko-zeničkoj kotlini.
Sezam

#116 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by Sezam »

Probacu jos jednom.

Za sve one koji ce se izjasniti kao Bosanci i Hercegovci iz POLITICKIH razloga: IZBORI su mjesto na kojem trebate traziti sansu da "stvarate koheziju", a ne POPIS stanovnistva, potpuno ste ispolitikovali jednu sasvim standardnu praksu, koja se u civilizovanom svijetu obavlja svakih 10 godina. To je potpuno ista putanja kojom ide Dodik, kad poziva da se tamo ispitani izjasne kao drzavljani PC. I jedni i drugi koristite popis za skupljanje nekavih politickih poena.

Naravno, sad krece prica kako bosnjacki politicari rade istu stvar, ali tu se zaboravlja nekoliko jako bitnih cinjenica, kao prvo - rat i pogrom kroz koji je prosao bosnjacki narod. Kako god da su nam se ocevi, djedovi, majke, nane, dajdze i tetke morali izjasnjavati u Jugoslavijama (Srbi, Hrvati, pa kasnije neopredjeljeni, muslimani, Muslimani, Jugosloveni, Eskimi, Pingvini), u periodu od 1992 -1995 vecini nas je postalo apsolutno jasno da smo mi jedan narod, na nasu nesrecu, naucismo to od nasih komsija i susjeda. Dzaba Muharemu iz Prijedora sto se cijeli zivot izjasnjavao Jugoslovenom ili sto se Admir izjasnjavao kao Eskim, obojica zavrsise u logoru.

Ovo je PRVI PUT u nasoj istoriji da se konacno mozemo izjasniti kao Bosnjaci, i to nije nikakvo politicko pitanje, vec jednostavno pitanje od historijske i nacionalne vaznosti za nas.

Izjasnite se kako hocete, u tome je sva poenta, ja sam svoje rekao.
Naslovnica

#117 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by Naslovnica »

Sezam wrote:Probacu jos jednom.

Za sve one koji ce se izjasniti kao Bosanci i Hercegovci iz POLITICKIH razloga: IZBORI su mjesto na kojem trebate traziti sansu da "stvarate koheziju", a ne POPIS stanovnistva, potpuno ste ispolitikovali jednu sasvim standardnu praksu, koja se u civilizovanom svijetu obavlja svakih 10 godina. To je potpuno ista putanja kojom ide Dodik, kad poziva da se tamo ispitani izjasne kao drzavljani PC. I jedni i drugi koristite popis za skupljanje nekavih politickih poena.

Naravno, sad krece prica kako bosnjacki politicari rade istu stvar, ali tu se zaboravlja nekoliko jako bitnih cinjenica, kao prvo - rat i pogrom kroz koji je prosao bosnjacki narod. Kako god da su nam se ocevi, djedovi, majke, nane, dajdze i tetke morali izjasnjavati u Jugoslavijama (Srbi, Hrvati, pa kasnije neopredjeljeni, muslimani, Muslimani, Jugosloveni, Eskimi, Pingvini), u periodu od 1992 -1995 vecini nas je postalo apsolutno jasno da smo mi jedan narod, na nasu nesrecu, naucismo to od nasih komsija i susjeda. Dzaba Muharemu iz Prijedora sto se cijeli zivot izjasnjavao Jugoslovenom ili sto se Admir izjasnjavao kao Eskim, obojica zavrsise u logoru.

Ovo je PRVI PUT u nasoj istoriji da se konacno mozemo izjasniti kao Bosnjaci, i to nije nikakvo politicko pitanje, vec jednostavno pitanje od historijske i nacionalne vaznosti za nas.

Kako ba nije političko pitanje?!
Sutra kada bude "na parove razbroj se" po NACIONALNOM KLjUČU, neće više važiti pravila popisa iz 1991 nego ovog novog.
Neće više biti "treba nam toliko Srba, Bošnjaka, Hrvata - po popisu iz 1991", nego će vrijediti popis iz 2013.
OK
Adriatic

#118 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by Adriatic »

chill001 wrote:
Adriatic wrote:
Ja ti ne govorim kako da se izjasnis vec samo ukazujem na tvoje licemjerje.

Nemoj mi solit pamet da si ti protiv torova a ovamo se izjasnjavas kao Bosanac i stvaras cetvrti tor.[/quote]

Pa ne mogu da vjerujem cccc
Kad se govori o toru ne misli se na nacionalnu pripadnost samu po sebi.
Tor čine oni koji ne razmišljaju svojom glavom, kojima treba jedan vođa, religija .... e da bi oni mislili za njih i govorili im kako da se ponašaju.
Valjda je sad jasnije.
Danguba

#119 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by Danguba »

Naslovnica wrote:
Sezam wrote:Probacu jos jednom.

Kako ba nije političko pitanje?!
Sutra kada bude "na parove razbroj se" po NACIONALNOM KLjUČU, neće više važiti pravila popisa iz 1991 nego ovog novog.
Neće više biti "treba nam toliko Srba, Bošnjaka, Hrvata - po popisu iz 1991", nego će vrijediti popis iz 2013.
OK
...a gdje su tu Bosanci? Trazit ce ih iz Ostalih.
kakonako

#120 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by kakonako »

Sabo,ja se u potpunosti slazem s tvojim stavovima,ama sam htio malo unijeti svjetla zasto se ovo desava.Bosnjacki narod(a imam dobrog prijatelja Bosnjaka katolika) je sistemski zbunjen svih ovih godina jer mu se stalno namece "muslimanstvo" kao prva odrednica koja ga,sad,odredjuje kao Bosnjaka,nigdje u toj IVZ kampanji koja traje vise od dvadeset godina nema Bosne i Hercegovine,nema pravog imena za jezik,nema kulturne i socijalne identifikacije.
Slazem se ja da je ovaj popis bio jedinstvena prilika da se afirmise politicki bosanstvo,ali isto tako,malo je vremena.
I jedno pitanje:Ako se,a moguce je zasto ne ,dvadesetak procenata populacije u BiH opredjeli za bosanstvo - sta to znaci ,jer ce nas sa ostalim "Ostalim" biti vise,recimo,nego Hrvata.
Bodkin

#121 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by Bodkin »

Naslovnica wrote:

Eee, jadi moji...
hahahaha
Kakvi paćenici
sto je najgore ovo je dobro uradjeno, vidi se da su profesionalci :D stare mi ovi misionari su se popali na kur** vise. sto je najgore kad ih pitas onda kazu kako oni nikoga ne ubjedjuju nego iznose cinjenice kako su bosanci u stvari bosnjaci sa kompleksom ili krizom identiteta i da ih treba nazad u tor :D
ruud

#122 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by ruud »

Naslovnica wrote:
Shahab wrote:
Ništa bez Švabe!
Glup gluplji, niko svojom glavom da sta produma,
ko je jebeni švabo da govori kako se mi trebamo izjasniti,
svi smo mi BOŠNJACI (bošnjani), htjeli pojedini priznati ili ne, to je naša nacionalna odrednica,
geografski smo Bosanci i Hercegovci.

Prisjetimo se riječi Ilije Garašanina,
" U Bosni žive Bošnjaci katoličke vere, pravoslavne vere i muhamedanske vere "

i zato;

BOŠNJAK
Vjeroispovjest
BOSANSKI
Last edited by ruud on 01/10/2013 14:25, edited 1 time in total.
O'zone
Globalni moderator

#123 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by O'zone »

kakonako wrote:Sabo,ja se u potpunosti slazem s tvojim stavovima,ama sam htio malo unijeti svjetla zasto se ovo desava.Bosnjacki narod(a imam dobrog prijatelja Bosnjaka katolika) je sistemski zbunjen svih ovih godina jer mu se stalno namece "muslimanstvo" kao prva odrednica koja ga,sad,odredjuje kao Bosnjaka,nigdje u toj IVZ kampanji koja traje vise od dvadeset godina nema Bosne i Hercegovine,nema pravog imena za jezik,nema kulturne i socijalne identifikacije.
Slazem se ja da je ovaj popis bio jedinstvena prilika da se afirmise politicki bosanstvo,ali isto tako,malo je vremena.
I jedno pitanje:Ako se,a moguce je zasto ne ,dvadesetak procenata populacije u BiH opredjeli za bosanstvo - sta to znaci ,jer ce nas sa ostalim "Ostalim" biti vise,recimo,nego Hrvata.
Ne znači ništa pretjerano jer za mjenjanje ustava trebaš imati blagoslov tri konstitutivna naroda a to nećeš nikad dobiti.
Naslovnica

#124 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by Naslovnica »

ruud wrote:
Naslovnica wrote:
Shahab wrote: :thumbup: :bih:
Ništa bez Švabe!
Glup gluplji, niko svojom glavom da sta produma,
ko je jebeni švabo da govori kako se mi trebamo izjasniti,
svi smo mi BOŠNJACI (bošnjani), htjeli pojedini priznati ili ne, to je naša nacionalna odrednica,
geografski smo Bosanci i Hercegovci.

Prisjetimo se riječi Ilije Garašanina,
" U Bosni žive Bošnjaci katoličke vere, pravoslavne vere i muhamedanske vere "

i zato;

BOŠNJAK
Vjeroispovjest
BOSANSKI
Čuj "Svi smo mi Bošnjaci (bošnjani)"?!
E ja baš nisam, niti ću ikada biti, pogotovu poslije Bošnjačkog sabora 1993 u Holideju.
Možda sam i mogao biti da Alija&Co nisu prisvojili pojam Bošnjak isključivo za stanovnike BiH islamske vjeroispovijesti, ali pošto jesu, ne dolazi u obzir.
Bosanac i Hercegovac jesam, Bošnjak nikad.
btw, prisjetimo se paleolitskog doba, i riječi jednog od stanovnika tadašnje "Butmirske kulture" - Bosna Bosancima!
8-)
Havatar

#125 Re: Njemački parlamentarci pozivaju izjasnite se kao Bosanci

Post by Havatar »

Bodkin wrote:
Naslovnica wrote:

Eee, jadi moji...
hahahaha
Kakvi paćenici
sto je najgore ovo je dobro uradjeno, vidi se da su profesionalci :D stare mi ovi misionari su se popali na kur** vise. sto je najgore kad ih pitas onda kazu kako oni nikoga ne ubjedjuju nego iznose cinjenice kako su bosanci u stvari bosnjaci sa kompleksom ili krizom identiteta i da ih treba nazad u tor :D
Dobro da ti se nisu na kur*** popeli njemacki parlamentarci koji se mijesaju u unutrasnje stvari Bosne nego su ti se popeli Bosnjaci koji pozivaju Bosnjake da se izjasne kao Bosnjaci :oops: Toliko o tome da se borite za Bosnu nego stulja toliki broj Bosnjaka.
Locked