Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
JThomas

#101 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima

Post by JThomas »

kod kastela sat pola marke. a u sarajevu u takvoj zoni dvije i po i tri.
johntra

#102 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima

Post by johntra »

mg wrote:Cijenu registracije podici za 150% - 200%, kazne za 300%. Onda bi se guzice digle i trazile funkcionalan GRAS. I jos stosta.

Al u zemlji na brdovitom balkanu, naseljenoj plemenima primitivaca je normalno da neko misli da ima PRAVO i da je pmv MORANJE i da se s njim ide svugdje i uvjek.

Pa onda stanes na semafor i vidis sve po jedna osoba u autu, sa 30 kila viska, vrti glavom ko radarom, jer je u autu. A ti si pjesak. A on u AUTU. Heeeej!

I onda misli da moze doci i parkirati auto na trotuar jer drugog parkinga nema. A ONO bas tu mora. Pa upali sva cetri i ode.

Mene nije briga sto nema parkinga, trotuara ima i apsolutno treba kaznjavat svakog ko parkira na trotuar pa taman da nikad pjesak na isti nije nogom stao. Jer ja ako nisam na istom, odma mi sviraju i masu i nesto histerisu, ovi homo sapiensi iz polovnjaka, sto im rezerva svjetli ko radioaktivna opasnost.

I da ideja sa 50 pauk vozila je odlicna.
šta ima trotUar, nisam te odmah prepoznao...to ako je neko vozač, ne može realno razmišljati i shvatiti kad nekome smeta iz kurčenja i kad nekome mora smetati? to što ako je neko vozač bilo kakvog auta, pa i polovnog smeća, kako ti kažeš, nikada nije bio pješak ili neće biti? nemoj biti smiješan...
hvatate se bijednih primjera gdje ljudi zaista nemaju gdje parkirati i onda ih pljujete...KCUS je smiješan oduvijek bio, tu godinama nema parkinga, a ljudi dolaze iz raznih dijelova države, ne samo iz SA, ne zna svako gdje ima drugi parking, on samo zna doći do bolnice...a godinama je u KCUS stajao parking prazan, ne znam kako je sad, što znači da opet nije do vozača ili posjetilaca bolnice...
vaš najveći domet u rješenju problema parkiranja je što mora tu parkirati, što ne parkira 300 metara dalje? ili šta će mu auto, ne mora ga imati...nisam ni ja za to da nekažnjeno prolaze bahati debili, ali rješenja su vam, malo je reći, smiješna...a pritom, svi su fini i niko nikada nije parkirao na trotoaru ili tamo gdje se ne smije...how yes no...
Shon Phon

#103 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima

Post by Shon Phon »

Nerado se ukljucujem u ovu raspravu, buduci da nisam bas fan rasprava po forumima, lakse mi je samo citati druga misljenja. Spadam u red ljudi koji se apsolutno bore protiv parking papaka i vjerovali ili ne, nije mi nikad palo napamet da auto ostavim negdje gdje bih mogao dobiti tiket od policije (pa cak i vikendima kad je na nekom mjestu naredano 20-30 auta, a ima i neko "slobodno mjesto"). Vrlo rado zovnem policiju ili ako mi je usput svratim i kazem lokaciju i broj tablica nepropisno parkiranog vozila. Jedini je problem sto me uglavnom blijedo gledaju.
Kad ste se vec dotakli KCUS-a, da li se iko zapitao ima li druga strana takve odluke? Da li mozda znate koliko stanovnika Breke i okolnih zgrada je redovno KCUS koristio kao svoj parking? Sve u svemu, problem parkinga tamo jeste problem, pogotovo sto dolaze stari ljudi, nepokretni, bolesni, zene sa djecom.... Ali nije u redu da se auti parkiraju po trotoaru, ili sa obje strane ulice iznad groblja Lav. Kad si vec tu, kosevski parking je jako blizu...
Inace, zivim u centru, u ulici gdje sam zivio parkirao sam i auto, sve dok nam to nije zabranjeno, jer se doselio izvjesni ambasador. Iskreno, niko me nije pitao i niko mi nije ponudio alternativu, osim da se sam snalazim za parking. I tako je i bilo, a svi znamo koliko ima problema u centru grada sa parkingom. Pa ni ja vise nisam mogao gledati svoj auto sa prozora, ali ko me pita. Odredjeni period sam zivio nesto dalje, pa sam u grad dolazio autom na posao, ali sam dolazio 45 minuta ranije i parkirao se na Ciglane i fino setnja do posla. Ne moze sve na gotovo, koliko god mi to htjeli. I sada imam problem sa okruzenjem u kojem zivim, glede parkinga, ali ja sam birao da tu zivim, i ako nema mjesta pred zgradom, parkiram gdje nadjem slobodno mjesto.
Vjerujem da u svakom dijelu grada postoje slicni problemi, ali recimo nikad nisam imao problema sa parkingom na Grbavici, Malti, Cengic Vili, Otoci, Socijalnom, Hrasnom, Dobrinji, mozda zato sto mi nije bitno jesam li parkiran bas pred zgradom u koju sam dosao ili je to 2 parkinga dalje. Naravno, nije isto dolaziti jednom u 7 dana i svaki dan traziti parking pred svojom zgradom.
U svakom slucaju, trotoar nije namijenjen za parkiranje vozila i podrzavam svaku akciju koja ukljucuje tiketiranje nepropisno parkiranih vozila. Jedino je porazavajuca cinjenica da pauk dnevno digne jako mali broj vozila, tako da ni nemaju potrebu za vecim brojem pauk-vozila.
quarterback

#104 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima

Post by quarterback »

:thumbup:
Don Zivconi

#105 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima

Post by Don Zivconi »

potpi na ovo :thumbup:
eXit.LP

#106 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima

Post by eXit.LP »

Nama su u drzavi najveći problemi pogrešno parkirana vozila i ko ima pravo da se parkira i voza po centru grada. Aferim!
exliberal-ex

#107 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima

Post by exliberal-ex »

Samo pucat kazne...i ako neplati nemoze registrovat auto.
Sarajevo hoce da bude ko zapad pa evo kako fercera gdje sam ja
Problema sa parkingom svugdje ali to je generalni problem svih vecih gradova...ogranicen parking je dozvoljen na glavnim ulicama kad nije rush hour i cijena se krece od 50 C po satu do 3 $ po satu ,ako ti je isteklo vrijeme parking tiket je $30 a ako ostavis auto gdje je zabrana ( ili kad je rush hour) dobijes $120 za tiket i jos $120 za slepanje auta i povrh toga jos lezarinu sto je $40 po danu...pa ti parkiraj gdje netreba....eh da ako blokiras fire hidrant...da nepricam. Skoro svaka veca zgrada ima pored parkinga za stanare i javni parking i cijene idu od $10 za radni dan(obicno 8-5) do preko $25, nocna tarifa je jeftinija ali samo poslije 5 PM
Pored toga ovdje gdje sam ja nemozes da parkiras na lokalnim ulicama poslije 12 ako nemas kupljnu vinjetu/dozvolu sto je 80 $ za cijelu godinu...zamisli to uvedu u Sarajevo i zaposle mali milion tiketdjija da samo spartaju gradom i pucaju tikete...pa izbio bi rat za sedam dana
I jos jedna stvar ovdje niko neparkira na trotoar...ja znam par nasih koji su parkirali na trotoar i dobili su $300 kazne..zasto toliko velika.. jer su pjesaci onda natjerani na cestu, majke sa kolicima ili oni koji nemogu da hodaju pa koriste elektricne skutere...to je opasno za zivot radije ostavi na cesti pa plati $30 ali na torotoar ni jedan tocak nesmije .
BlueBlood

#108 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima

Post by BlueBlood »

Dobijem za parking, u ulici gdje sam parkirao bilo je sigurno 15ak auta parkirano, iskreno nisam vidio znak zabrane parkiranja, bilo jedno mjesto slobodno i ja parkiram, kad sam kasnije dosao vidio sam samo na mom autu kaznu za parking! Uzmem tu kaznu i prebacm samo na drugo auto (ako upali upali) i lik valjda nije ni citao kaznu nego je samo otisao upllatiti, uglavnom, kad sam registrovao auto nije mi bilo te kazne :mrgreen:
respo

#109 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima

Post by respo »

BlueBlood wrote:Dobijem za parking, u ulici gdje sam parkirao bilo je sigurno 15ak auta parkirano, iskreno nisam vidio znak zabrane parkiranja, bilo jedno mjesto slobodno i ja parkiram, kad sam kasnije dosao vidio sam samo na mom autu kaznu za parking! Uzmem tu kaznu i prebacm samo na drugo auto (ako upali upali) i lik valjda nije ni citao kaznu nego je samo otisao upllatiti, uglavnom, kad sam registrovao auto nije mi bilo te kazne :mrgreen:
nemoguce
tu suplju pricaj djeci

kad ispuni uplatnicu napise svoje ime a kazna je na tvoje ime tako da je nemoguce to sto si napisao
iduci put napisi nesto sto je logicno
shandrprcSA

#110 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima

Post by shandrprcSA »

respo wrote:
BlueBlood wrote:Dobijem za parking, u ulici gdje sam parkirao bilo je sigurno 15ak auta parkirano, iskreno nisam vidio znak zabrane parkiranja, bilo jedno mjesto slobodno i ja parkiram, kad sam kasnije dosao vidio sam samo na mom autu kaznu za parking! Uzmem tu kaznu i prebacm samo na drugo auto (ako upali upali) i lik valjda nije ni citao kaznu nego je samo otisao upllatiti, uglavnom, kad sam registrovao auto nije mi bilo te kazne :mrgreen:
nemoguce
tu suplju pricaj djeci

kad ispuni uplatnicu napise svoje ime a kazna je na tvoje ime tako da je nemoguce to sto si napisao
pa nema imena na kazni :D
respo

#111 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima

Post by respo »

shandrprcSA wrote:
respo wrote:
nemoguce
tu suplju pricaj djeci

pa nema imena na kazni :D
kako nema?
ima broj tablice a to je tvoje "ime" u ovom slucaju
shandrprcSA

#112 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima

Post by shandrprcSA »

pa nema ako je zakacena za brisac :D a sta ako sam od nekoga posudio auto :D sta onda :D
muha_sa

#113 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima

Post by muha_sa »

shandrprcSA wrote:pa nema ako je zakacena za brisac :D a sta ako sam od nekoga posudio auto :D sta onda :D
onda ce taj neko rec--nisam ja nepropisno parkiro vec je to uradio shandrprcSA i ti ceš platit kaznu. na svakoj "koverti" koja je zakacena na brisac stoji registarska oznaka auta za koje je i napisana ta kazna.
respo

#114 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima

Post by respo »

kao sto muha rece na onom zutom i crvenom papiru fino pise auto tih i tih reg tablica je pogresno parkiralo tu i tu po clanu tom i tom duzan je platiti 40 KM

a to isto ima i policajac kad predaje smjenu u mupu
i onda se ti podaci unose u bazu podataka i nikakvi drugi

taj broj tablica= taj broj uplatnice
a posto se zna ko je vlasnik tog auta ide znaci mujo mujic = taj broj tablica
i ne moze nikako biti suljo suljic = taj broj tablica kad suljo ima onaj broj tablica
shandrprcSA

#115 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima

Post by shandrprcSA »

respo wrote:kao sto muha rece na onom zutom i crvenom papiru fino pise auto tih i tih reg tablica je pogresno parkiralo tu i tu po clanu tom i tom duzan je platiti 40 KM
tacno :D
respo wrote:a to isto ima i policajac kad predaje smjenu u mupu
unose se tablice ali ne i ko je vlasnik vozila :D (ako ne vjerujes ti provjeri)
respo wrote:taj broj tablica= taj broj uplatnice
taj broj kazne= taj broj uplatnice (ako ne vjerujes ti provjeri)
respo wrote:a posto se zna ko je vlasnik tog auta ide znaci mujo mujic = taj broj tablica
i ne moze nikako biti suljo suljic = taj broj tablica kad suljo ima onaj broj tablica
imas mogucnost gdje uvijek mozes dostaviti podatke o vozacu (npr. ko kod radara) a ako nit' muha nit' ja ne priznajemo da smo parkirali uvijek vlasnik imas mogucnost sudskog odlucivanja (samo tad je malo skuplje :D ) i kazna ze veze za JMB vlasnika vozila a ne za tablice :D (ako ne vjerujes ti provjeri)
muha_sa

#116 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima

Post by muha_sa »

shandrprcSA wrote:
respo wrote:kao sto muha rece na onom zutom i crvenom papiru fino pise auto tih i tih reg tablica je pogresno parkiralo tu i tu po clanu tom i tom duzan je platiti 40 KM
tacno :D
respo wrote:a to isto ima i policajac kad predaje smjenu u mupu
unose se tablice ali ne i ko je vlasnik vozila :D (ako ne vjerujes ti provjeri)
respo wrote:taj broj tablica= taj broj uplatnice
taj broj kazne= taj broj uplatnice (ako ne vjerujes ti provjeri)
respo wrote:a posto se zna ko je vlasnik tog auta ide znaci mujo mujic = taj broj tablica
imas mogucnost gdje uvijek mozes dostaviti podatke o vozacu (npr. ko kod radara) a ako nit' muha nit' ja ne priznajemo da smo parkirali uvijek vlasnik imas mogucnost sudskog odlucivanja (samo tad je malo skuplje :D ) i kazna ze veze za JMB vlasnika vozila a ne za tablice :D (ako ne vjerujes ti provjeri)
zar ovo nije jedno te isto :? --valjda tablice "kažu" ko je vlasnik vozila.
muha_sa

#118 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima

Post by muha_sa »

imaš vala pravo :) dodaj i meni tih kokica :lol:
shandrprcSA

#119 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima

Post by shandrprcSA »

muha_sa wrote: zar ovo nije jedno te isto :? --valjda tablice "kažu" ko je vlasnik vozila.
sta ako je auto na firmi? sta ako je na lizingu? pa kad hoces da kupis auto kojem je npr istekla registracija, ti prije nego das lovu odes u PU i pitas da li taj i taj (vlasnik) ima kazni a neces reci to i to vozilo da li ima kazni
muha_sa

#120 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima

Post by muha_sa »

shandrprcSA wrote:
muha_sa wrote: zar ovo nije jedno te isto :? --valjda tablice "kažu" ko je vlasnik vozila.
sta ako je auto na firmi? sta ako je na lizingu? pa kad hoces da kupis auto kojem je npr istekla registracija, ti prije nego das lovu odes u PU i pitas da li taj i taj (vlasnik) ima kazni a neces reci to i to vozilo da li ima kazni
:-)

našo mene stara cojka zajebavat :lol:
shandrprcSA

#121 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima

Post by shandrprcSA »

gdje ce mi dusa :D :D
muha_sa

#122 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima

Post by muha_sa »

shandrprcSA wrote:gdje ce mi dusa :D :D
u pakao zna se :lol: :lol:
kakavdanakneiskustvu

#123 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima

Post by kakavdanakneiskustvu »

policajac koji je zakačio p. nalog za tvoj brisač je druga dva primjerka p. naloga morao ostaviti u pol .stanici da se ta kazna može unijeti u registar kazni,možda još nije unešena kazna u reg. kazni
shandrprcSA

#124 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima

Post by shandrprcSA »

muha_sa wrote:
shandrprcSA wrote:gdje ce mi dusa :D :D
u pakao zna se :lol: :lol:
kamo srece :lol: :lol:
kakavdanakneiskustvu

#125 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima

Post by kakavdanakneiskustvu »

shandrprcSA wrote:pa nema ako je zakacena za brisac :D a sta ako sam od nekoga posudio auto :D sta onda :D

vlasnik vozila dobije obavijest na kućnu adresu,ako nije on parkirao,treba dostaviti podatke o licu koje je parkiralo vozilo
Post Reply