Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#101 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by plain vanilla »

Ima li iko dokaz da je on kriminalac? Imamo tekst iz SB i pricu-uvijek sa imao osjecaj da je on takav...

Nije Batko Majka Tereza, ali sigurno je sudjelovao u spasavanju vise zivota nego mi svi ovdje zajedno.
archi_a

#102 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by archi_a »

Ne gotivim Cehajica.
Cak mi se njegov nacin vodjenja emisije, nacin obracanja publici ne svidja. Cesto sam iziritiran znao prebaciti na drugi kanal zbog njegovih neumjesnih komentara i sala, koje su dolazile odmah nakon kukumakanja i serviranja neke tuzne zivotne price. Ta transformacija iz tuge u humor i prepricavanje nekog masnog vica me je znala izbaciti iz cipela. I likovi kojim je okruzen mi ne odaju utisak povjerljivih i postenih dobrocinitelja,volontera. Kako god, Batko je pronasao model da napravi projekat koji daje rezultate. Cinjenica je da je dosta bolesnih na ime otvorene mreze otislo na uspjesno lijecenje. Sta je to nego pomoc bolesnim?! I ja sam o istim stvarima razmisljao. Pitao sam se, sta se desava se sredstvima koja prelaze potrebnu svotu novca koja je potrebna za lijecenje? Znate sta, ne interesuje me. Koliko kosta studio u pinku? Koliko se placa za radio frekvenciju? Koliko se placaju ostali voditelji i tehnicka ekipa koja svako jutro dolazi na posao da bi se ta emisija realizovala? Koliko kostaju vozila i gorivo, telefonski racuni ? Dakle, troskova ima i to neko mora da plati. Kako god..... Meni licno je svejedno koliko se uzima sa strane ako se stvarno nekome pomogne. Dao Bog da mi nikad ne zatreba da se obratim OM-u. Onaj koji vjeruje zna o uputama u kojima se kaze da svako treba da bude umjeren u svojim postupcima, da ne bude gladan materijalnog, da ne koristi tudju nevolju etc. Naravno, svi cemo mi odgovarati za svoje postupke i djela. Svako za svoje ponaosob. Nisam je taj koji sudi......
It_is_a_Leclerc

#103 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by It_is_a_Leclerc »

dječak sa šibicama wrote:Slobodna Bosna je potpuno druga tema, i tvoj pokusaj da sve upakujes u "Senad Avdic laze kao po obicaju" je promasen.

SB je samo aktualizirala temu o kojoj se govori vec godinama.

Navedena su imena i prezimena, pa ako SB laze, Batko ce naravno tuziti navedene ljude koji su ga prozvali. Medjutim, nesto ne vidim da je tuzio ikoga, vec je snimio film u kojem je on zrtva.

Ovo nije tema o Senadu Avdicu vec o Batku.
Koja imena i prezimena ?! Ime nekog tamo čovjeka koji nešto tvrdi, ali to "iz objektivnih razloga" ne može dokazati !? Prvo slovo imena neke kone koja isto tako nešto misli, ali ne zna to dokazati ?!

"Slobodna Bosna" i njen neurednik Senad Avdić se bave najprimitivnijim novinarskim lešinarenjem, mahalanjem, iskupljanjem olinjalih čaršijskih idiotluka i prodavanjem istih pod "elitno istraživačko novinarstvo".
Nisrin

#104 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by Nisrin »

archi_a, sve to stoji sto si napisao, istog sam misljenja! I ta OM mora od nekih sredstava opstajati, sve kosta, i zakup studija za tv emisiju i prostorije za radio, sva tehnicka podrska, ostala ekipa itd. ali bilo bi fer i korektno da poslije svih optuzbi Batko pristupi radu transparentnije, da se zna gdje ide novac i koliki je priliv novca na racunu, kao sto radi organizacija pomozi.ba...
Nek se zna i da za troskove OMa mjesecno ide po 10 000 KM, Batkovu platu 4000KM (karikiram), ali da to sve bude vidljivo narodu koji i uplacuje taj novac!

S druge strane, bitna je moja namjera da nekome pomognem i uplatim novac, a sta ce se dalje desiti nije moja stvar, iako bih voljela da dodje do te oboljele osobe!

Sto se tice optuzbi iz SB-a, to je lako provjeriti i traziti faksimile svega navedenog...
Genije007

#105 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by Genije007 »

julisiz es grant
Pada mi napamet i hampa sa Vedadom Ražanicom, kojeg su roditelji pristali da rode iako im je rečeno o čemu se radi. Dijete je živjelo par godina vjerovatno nikakvog života (ko zna koliko operacija i terapija) i umrlo od teške urođene mane.
Sto tebe zulja Vedadova porodica haman nema posta da ih ne spomenes.Sto se tebe tice kakvu su odluku roditelji donijeli i kako je dijete zivjelo.Niti si ga ti ljuljao niti sa takvim misljenjem finansirao.Najpoznatiji ljekari ne daju prognoze o duzini necijeg zivota a ti se nasao Boga izigravati.Roditelji skupljaju novac i pokrecu akcije ako hoces mozes dati 2 marke ako neces...onda zacepis gubicu.:skoljka:
Kakvi su nam doktori mogli bi tragikomediju napisati.Na primjer na pedijatriji nemate ni pisljivog paracetamola a ne ljekara kako treba.Da nije ljekara koji dolaze na dobrovoljnoj bazi iz Austrije,Svedske,Australije itd masa djece bi vec odavno na Barama lezala.Liste za operativne zahvate djece nasi ljekari sastavljaju prema imovinskom stanju roditelja a ne hitnosti slucaja.Jedino za sto ste sposobni je na otpusnom pismu napisati preporuku za lijecenje vani.:run:
Vezano za Batka,treba provjeriti cisto da se ukloni ljaga sa njegovog imena i organizacije jer steta je vec nanesena a najvise ce ispastati narod.Na desetine gradjana je naslo spas u OM i ne treba im okretati ledja zbog jednog clanka u novinama. :-)
Corto Maltese

#106 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by Corto Maltese »

It_is_a_Leclerc wrote:
dječak sa šibicama wrote:Slobodna Bosna je potpuno druga tema, i tvoj pokusaj da sve upakujes u "Senad Avdic laze kao po obicaju" je promasen.

SB je samo aktualizirala temu o kojoj se govori vec godinama.

Navedena su imena i prezimena, pa ako SB laze, Batko ce naravno tuziti navedene ljude koji su ga prozvali. Medjutim, nesto ne vidim da je tuzio ikoga, vec je snimio film u kojem je on zrtva.

Ovo nije tema o Senadu Avdicu vec o Batku.
Koja imena i prezimena ?! Ime nekog tamo čovjeka koji nešto tvrdi, ali to "iz objektivnih razloga" ne može dokazati !? Prvo slovo imena neke kone koja isto tako nešto misli, ali ne zna to dokazati ?!

"Slobodna Bosna" i njen neurednik Senad Avdić se bave najprimitivnijim novinarskim lešinarenjem, mahalanjem, iskupljanjem olinjalih čaršijskih idiotluka i prodavanjem istih pod "elitno istraživačko novinarstvo".
U članku je puno ime i prezime Đure Lukića, koji je još 2004 pokrenuo tužbu za 144.000KM, koje mu je Batko na prevaru uzeo, a koji u međuvremenu umro. Predmet još nije ušao u raspravu, 9 godina se tužba kiseli u ladicama zgrade u Šenoinoj!?
I da ponovim, članak je samo vrh ledenog brijega. Sve informacije koje se iznose su došlo iz samo dvije Ilidžanske ulice.
dječak sa šibicama

#107 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by dječak sa šibicama »

Corto Maltese wrote: U članku je puno ime i prezime Đure Lukića, koji je još 2004 pokrenuo tužbu za 144.000KM, koje mu je Batko na prevaru uzeo, a koji u međuvremenu umro, predmet još nije ušao u raspravu. 9 godina se tužba kiseli u ladicama zgrade u Šenoinoj!?
I da ponovim, članak je samo vrh ledenog brijega. Sve informacije koje se iznose su došlo iz samo dvije Ilidžanske ulice.
Sad ce on tebi reci da otkud ti znas da se kiseli i daj dokaz da se kiseli.

Covjek voli mudrovati na svim temama gdje se pojavi, ne prihvata tudje misljenje i to je to.

Kisele se kod nas brojne optuznice, sto nebi i one na Batkovo ime.

Mudra mu je rabota, mislim Batkova, pomaze ljudima (svaka cast na tome, opet kazem, samo blesav covjek mu moze to negirati) ali se i skriva iza svoje humanitarne misije. Ni prvi ni posljednji, bilo je takvih ljudi uvijek, i bice.
NeenaSa

#108 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by NeenaSa »

dječak sa šibicama wrote:
Qler wrote:Ne vidim u cemu je problem ako se ugradi, a pri tome spasi zivot. Da je, ne daj boze, moje dijete bolesno, i da mi neko kaze jarane mogu ga poslati na lijecenje, ali ako se skupi sta para preko potrebne svote, moje je, jos bi ga i izljubio...
Tom logikom i za korumpirane ljekare mozemo reci da su humanisti, jer "sta ima veze ako se on ugradi, ako mi spasi zivot nakon sto mu dam kovertu sa par hiljada eura, ja cu ga izljubiti".

Zato im na KCUS-u i jeste omiljena poslovica "para se uzima kad je suza u oku".

To je odvratno, humanist ne radi za proviziju.

Onda su i ratni sverceri humanisti.
:thumbup:

Posto se radi o postratnom periodu (jos uvijek :-) zasto ne, transparentnost?
uglavnomja

#109 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by uglavnomja »

Genije007 wrote:
julisiz es grant
Pada mi napamet i hampa sa Vedadom Ražanicom, kojeg su roditelji pristali da rode iako im je rečeno o čemu se radi. Dijete je živjelo par godina vjerovatno nikakvog života (ko zna koliko operacija i terapija) i umrlo od teške urođene mane.
Sto tebe zulja Vedadova porodica haman nema posta da ih ne spomenes.Sto se tebe tice kakvu su odluku roditelji donijeli i kako je dijete zivjelo.Niti si ga ti ljuljao niti sa takvim misljenjem finansirao.Najpoznatiji ljekari ne daju prognoze o duzini necijeg zivota a ti se nasao Boga izigravati.Roditelji skupljaju novac i pokrecu akcije ako hoces mozes dati 2 marke ako neces...onda zacepis gubicu.:skoljka:
Kakvi su nam doktori mogli bi tragikomediju napisati.Na primjer na pedijatriji nemate ni pisljivog paracetamola a ne ljekara kako treba.Da nije ljekara koji dolaze na dobrovoljnoj bazi iz Austrije,Svedske,Australije itd masa djece bi vec odavno na Barama lezala.Liste za operativne zahvate djece nasi ljekari sastavljaju prema imovinskom stanju roditelja a ne hitnosti slucaja.Jedino za sto ste sposobni je na otpusnom pismu napisati preporuku za lijecenje vani.:run:
Vezano za Batka,treba provjeriti cisto da se ukloni ljaga sa njegovog imena i organizacije jer steta je vec nanesena a najvise ce ispastati narod.Na desetine gradjana je naslo spas u OM i ne treba im okretati ledja zbog jednog clanka u novinama. :-)
svaki doktor na osnovu anamneze moze dati tu informaciju, napr. koji stadij raka - toliko mjeseci zivota ...

ako nema paracetamola ne znaci da su doktori talasika.

ako su ovi novi pozavrsavali preko stele, jos postoji ljudi iz onog sistema , kad je zavrsiti medicinu znacilo krv propisati, ali i nauciti nesto.

ako doktor da preporuku da se ide vani, bar prema rijecima sanke, ministra, ministarstvo placa ako ima svrhe. ako se traze milioni, a sanse ne postoje, onda ministrastvo ne daje lovu.

dolaze neki dr-ovi iz inostranstva da spasavaju nasu djecu :roll: kao da smo u tunguziji, vrac je i dijagnosticar i hirurg.
archi_a

#110 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by archi_a »

Nisrin wrote:archi_a, sve to stoji sto si napisao, istog sam misljenja! I ta OM mora od nekih sredstava opstajati, sve kosta, i zakup studija za tv emisiju i prostorije za radio, sva tehnicka podrska, ostala ekipa itd. ali bilo bi fer i korektno da poslije svih optuzbi Batko pristupi radu transparentnije, da se zna gdje ide novac i koliki je priliv novca na racunu, kao sto radi organizacija pomozi.ba...
Nek se zna i da za troskove OMa mjesecno ide po 10 000 KM, Batkovu platu 4000KM (karikiram), ali da to sve bude vidljivo narodu koji i uplacuje taj novac!

S druge strane, bitna je moja namjera da nekome pomognem i uplatim novac, a sta ce se dalje desiti nije moja stvar, iako bih voljela da dodje do te oboljele osobe!

Sto se tice optuzbi iz SB-a, to je lako provjeriti i traziti faksimile svega navedenog...
Apsolutno se slazemo. Opet, ova vrsta poslovanja je duboko ukorijenjena u sve pore ovog drustva. Ono ispod zita, bez polaganja racuna. Nisam istrazivao i ne znam na koji nacin je registrovana ova mreza i kakvim zakonima podlijeze. Da li sve mora da bude transparentno i izneseno u javnost, pitanje je kojim ce sa sigurno u dogledno vrijeme pozabaviti nadlezne institucije. Sto se tice javnosti, neka se svako prema ovome postavi po vlastitom osjecaju i sudu. Kad vec nije sve transparentno....... pozz
Corto Maltese

#111 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by Corto Maltese »

Transparentnost je skrenula u čudne vode:

http://otvorenamreza.ba
Rekonstrukcija
NVO OTVORENA MREZA website je u fazi rekonstrukcije.

Pokušajte uskoro.
Izvinjavamo se zbog smetnji.
Genije007

#112 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by Genije007 »

uglavnomja wrote:
Genije007 wrote:
julisiz es grant
svaki doktor na osnovu anamneze moze dati tu informaciju, napr. koji stadij raka - toliko mjeseci zivota ...

ako nema paracetamola ne znaci da su doktori talasika.

ako su ovi novi pozavrsavali preko stele, jos postoji ljudi iz onog sistema , kad je zavrsiti medicinu znacilo krv propisati, ali i nauciti nesto.

ako doktor da preporuku da se ide vani, bar prema rijecima sanke, ministra, ministarstvo placa ako ima svrhe. ako se traze milioni, a sanse ne postoje, onda ministrastvo ne daje lovu.

dolaze neki dr-ovi iz inostranstva da spasavaju nasu djecu :roll: kao da smo u tunguziji, vrac je i dijagnosticar i hirurg.
Ali nece reci roditeljima da odustanu.
Talasika je blaga rijec.
Vecina tih je vec odavno u penziji(nazalost).
Ministarstvo placa samo onima sa jakim vezama....ako ti je sanko haver sve se sredi jednim telefonskim pozivom. :lol:
Ti ocito pedijatrije ocima nisi vidio. :-) Doktor Volonek kojeg je doveo Batko je obavio na hiljade operacija na srcu(nasi "sposobni" nisu ni jedne).Doktor Velebit je spasio na desetine djece dok nije otjeran zbog ukazivanja na korupciju na KCK.Tim iz Lunda nije bosanski nego svedski.Ja ovdje ne vidim nista nase.Primjera ima mali milion.
pirmin

#113 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by pirmin »

Nisrin

#114 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by Nisrin »

Image
papedzaja

#115 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by papedzaja »

Neka neko upita porodicu Sanje Latić - Ramić šta misli o Batku i Otvorenoj mreži i sve će mu biti jasno
talić

#116 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by talić »

Kaže se: " Ne laje kuja zbog sela nego zbog svoje guzice".
julisiz es grant

#117 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by julisiz es grant »

papedzaja wrote:Neka neko upita porodicu Sanje Latić - Ramić šta misli o Batku i Otvorenoj mreži i sve će mu biti jasno
Reci nam nešto više ti. Znam da je ta žena, koja je bila pred krajem studija medicine, išla u Njemačku i da je umrla. Kolege su skupljale pare za nju. Ne znam kakav je bio Batkov udio u svemu tome.
papedzaja

#118 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by papedzaja »

julisiz es grant wrote:
papedzaja wrote:Neka neko upita porodicu Sanje Latić - Ramić šta misli o Batku i Otvorenoj mreži i sve će mu biti jasno
Reci nam nešto više ti. Znam da je ta žena, koja je bila pred krajem studija medicine, išla u Njemačku i da je umrla. Kolege su skupljale pare za nju. Ne znam kakav je bio Batkov udio u svemu tome.
nije moje da pričam kažem samo nađite nekog ko jj je blizak pa neka vam ispriča priču o Batku humanitarcu, prebacivanjima skupljenih para mimo OM odlazak u kliniku koju Batko preporučuje pritisci sa klinike sa kojom humanista veliki ima ugovor da se što prije prebaci gore itd, itd....
Corto Maltese

#119 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by Corto Maltese »

wannabe_ultra wrote:Kakvi supljatori na ovom forumu bez ikakvih argumenata i dokaza.
I sta ako batko tuzi SB i dobije na sudu, hocete li pojesti sve sto ste nasrali o njemu ?

Mislim to nam je u krvi, da mahalamo i kenjamo samo.
Ne znam za šta bi ih mogao tužiti? Za obavještavanje javnosti o tužbama koje protiv njega postoje na Sarajevskom sudu? Te tužbe, kao i osobe koje su ih pokrenule postoje, zavedene su na protokolu... jedino što ne postoji je rad suda na njihovom rješavanju.
Alfons Kauders

#120 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by Alfons Kauders »

Corto Maltese wrote:
wannabe_ultra wrote:Kakvi supljatori na ovom forumu bez ikakvih argumenata i dokaza.
I sta ako batko tuzi SB i dobije na sudu, hocete li pojesti sve sto ste nasrali o njemu ?

Ne znam za šta bi ih mogao tužiti? Za obavještavanje javnosti o tužbama koje protiv njega postoje na Sarajevskom sudu? Te tužbe, kao i osobe koje su ih pokrenule postoje, zavedene su na protokolu... jedino što ne postoji je rad suda na njihovom rješavanju.
Moze li se ikako saznati ko je zasluzan za taj nerad? Mislim ako su zavedene i sve, trebalo bi biti javno, da vidimo koja ce imena iskociti... Ili ime?
Keiko

#121 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by Keiko »

Corto Maltese wrote:

Ti jos uvijek ne kontas da su te tuzbe protiv Batka kao fizickog lica a ne Otvorene Mreze ili Batka kao direktora ili sta li je vec Otvorene Mreze. To je bitna razlika!

Ne branim Batka jer ne znam covjeka I od cega I kako zivi, ali dajte molim vas prestanite, neki bolesnik ce ostat' bez potrebne pomoci zbog ovakvih nagadjanja.

I ne treba nam sudstvo pored ovoliko Internet sudija I porotnika. :-)
Alfons Kauders

#122 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by Alfons Kauders »

Keiko wrote:
Corto Maltese wrote:

Ti jos uvijek ne kontas da su te tuzbe protiv Batka kao fizickog lica a ne Otvorene Mreze ili Batka kao direktora ili sta li je vec Otvorene Mreze. To je bitna razlika!

Ne branim Batka jer ne znam covjeka I od cega I kako zivi, ali dajte molim vas prestanite, neki bolesnik ce ostat' bez potrebne pomoci zbog ovakvih nagadjanja.

Pa cega bi on mogao biti "direktor" da je fasovao krivicnu prijavu i da je osudjen za prevaru u onoj navodnoj pizdariji oko prodaje kuce? A tu ima osnova... Ovo za zirante i sl. ok, desi se :D

A cak i da zanemarimo sve te tuzbe kao nesto iz proslosti, kao posljedicu nesrece koja ga je zadesila, sta cemo onda s pitanjima oko same OM? Transparentnost, finansijski izvjestaji, ovo ono... Prozovu ih u novinama i ljudi skinu web stranicu, ne samo da ne odgovore na optuznice, vec nestanu. Ko Del Boy kad naleti murija na pijacu...
dječak sa šibicama

#123 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by dječak sa šibicama »

Keiko wrote: Ti jos uvijek ne kontas da su te tuzbe protiv Batka kao fizickog lica a ne Otvorene Mreze
a sta stoji u naslovu teme, Batko ili OM?
meth

#124 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by meth »

Keiko wrote:
Corto Maltese wrote:

On je rođen u Sarajevu. Zna on vrlo dobro šta je dokona čaršija u stanju izmahalati. Da je prodao sve što ima, novac donirao a onda iznajmio 30 kvadrata garsonjere da ima gdje spavati...opet im ne bi odgovarao, našli bi mu bezbroj mana kao što nalaze i danas. Ne reče Hamdija džabe znam ja nas, jebo ti nas...

Ali ne misli Kvazimodo Avdić ništa o prestanku donacija i spašavanju života, njemu je bitno da on proda još jedan broj dabogda mu trebala akcija da sakupljamo za njega!
Alfons Kauders

#125 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by Alfons Kauders »

wannabe_ultra wrote:I jos jedno pitanje, zar vas ima jos koji ono govno od avdica smatrate covjekom a kamoli novinarom
O Avdicu je davno sve receno - kao uostalom i vecini nasih novinara koji bi mater prodali za par piva i rucak.

Ali on nije tema, vec Batko.

Ako je Avdic sve izmislio, pogotovo onaj dio za tuzbe, onda neka ga vodi na sud i odere ko budalu. Ja cu prvi navijati za Batka...

Ali do danas je jedini odgovor OM na ove optuzbe bio... Da ugase web stranicu :-)
Post Reply