DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lidera

Post Reply
Šveđanin

#101 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Šveđanin »

Prije početka agresije u BIH, ja sam čuo da je dosta preovladavalo mišljenje kao: "neće rata biti, biće isto kao prije, biće mir, neće biti klanja, ubijanja itd itd.."

I znamo šta se na kraju desi.

Sad je narod manje više svjestan šta rat donosi, tako da će u slučaju rata novi val emigracije biti još veći. Bosna je i sada da kažem poprilično oštećena zemlja (što ekonomski, što industrijski, što vako, nako..), a u ratu znamo da vrlo često emigrira stanovništvo koje upravo treba da stvara, da zaduži svoju zemlju nečim, ljudi u ponoj intelektualnoj i fizičkoj snazi (20-40 god).

Da li će biti rata, ne znam i glupo je davati takve izjave. Ali nekako sam se čudno osjećao kad sam čuo od par osoba da već nekoliko godina sa strane ostavljaju novac, da se nađe, jer ako do rata dođe, planiraju ispaliti daleko od BIH. Ne znam šta da kažem.. :(
moranadruga

#102 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by moranadruga »

sarajlija80 wrote:Da se razumijemo rat je neminovnost kad tad,sumska ce kad tad pokusati da se otcjepi bilo sama ,bilo po nalogu velikih momaka u svjetu,pa kom opanci kom obojci ,za sva vremena .Prvo poluvrjeme je zavrseno ,sad je pauza,do drugog poluvremena .
jarane,gdje god krenes na sve cetiri strane ...vlaŠĆad. :zoka: niDJe saveznika :shock:
Šveđanin

#103 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Šveđanin »

escobar__ wrote:

Normalno da je moguć rat s ovim budalama. Uvijek.

Ljudi sačuvajte ovaj video na svojim računarima, jer je česta pojava da onaj ko je video postavio, kad se objavi u medijima taj isti video izbriše.

Šta reći, upalio sam na prvih pola minute i izgasio, ovoliku količinu primitivizma i nečovještva ne mogu pondnijeti.. :cry: :run:
Hafis

#104 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Hafis »

sarajlija80 wrote:Da se razumijemo rat je neminovnost kad tad,sumska ce kad tad pokusati da se otcjepi bilo sama ,bilo po nalogu velikih momaka u svjetu,pa kom opanci kom obojci ,za sva vremena .Prvo poluvrjeme je zavrseno ,sad je pauza,do drugog poluvremena .
Samo šta ako se šumska ne pokuša odcijepiti, nego ovako kroz institucije lagano usložnjavaju najbanalnije stvari, a sve na ustavan način? A volje i inspiracije imaju. Čemu žurba? I za svaku najbanalniju stvar bude potreban koncenzus.
Pa se ta ''pauza'' prije drugog poluvremena otegne desetak-petnaest godina, ne treba ti više. Šta će biti s običnim ljudima?
Gdje su onda obojci i opanci?
moranadruga

#105 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by moranadruga »

Šveđanin wrote:Prije početka agresije u BIH, ja sam čuo da je dosta preovladavalo mišljenje kao: "neće rata biti, biće isto kao prije, biće mir, neće biti klanja, ubijanja itd itd.."

I znamo šta se na kraju desi.

Sad je narod manje više svjestan šta rat donosi, tako da će u slučaju rata novi val emigracije biti još veći. Bosna je i sada da kažem poprilično oštećena zemlja (što ekonomski, što industrijski, što vako, nako..), a u ratu znamo da vrlo često emigrira stanovništvo koje upravo treba da stvara, da zaduži svoju zemlju nečim, ljudi u ponoj intelektualnoj i fizičkoj snazi (20-40 god).

Da li će biti rata, ne znam i glupo je davati takve izjave. Ali nekako sam se čudno osjećao kad sam čuo od par osoba da već nekoliko godina sa strane ostavljaju novac, da se nađe, jer ako do rata dođe, planiraju ispaliti daleko od BIH. Ne znam šta da kažem.. :(
ostavi adresu....mi bi da navratimo na kahvu, za svaki slucaj. :D
Ideologija

#106 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Ideologija »

palermo wrote:
Ideologija wrote: Pazi, Bosna stagnira i propada ekonomski bez ikakve nade ili mogućnosti da se to zaustavi. Hrvatska i Srbija idu nekim usporenim koracima ka naprijed što njihovim državljanima (Srbi i Hrvati u BiH) će u perspektivi omogućiti bolji život i prednost u odnosu na Bošnjake. Na duge staze će se ta prednost pokazati kao ključna.
Hoćeš reći da će Bošnjaci se utopiti u Srbe ili Hrvate. Jedino to ima smisla u ovoj tvojoj analizi.
Ili možda misliš kako će onako gladni,siromašni gledati kroz prozor kako se Srbi i Hrvati goste i čekati da im se baci koja mrvica.

De, majku mu, malo više truda uloži prilikom analiza.
Neće se Bošnjaci utopit u Srbe i Hrvate, ako misliš na promijeniti naciju ili vjeru, a karikirano taj drugi dio je tačan. Srbi i Hrvati će živjeti u prosjeku Hrvatske-Srbije, dok že Bošnjaci živjeti u prosjeku BiH koji će biti ispod tog nivoa. Što kad se doda na ovaj dio da im je teritorija nehomogena i da svi se sele ka Sarajevu ako mogu ili na zapad ako mogu, jer njihove gradove i selma niko neće ekonomski dotaći a ne pogurati, za raziliku od srpskih i hrvatskih teritorija, će da dovede do toga da će Bošnjaci spast na Sarajevo.
Hafis

#107 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Hafis »

Što kažu u Hercegovini: domovnicu, putovnicu i uz Žovnicu :)
zambaklija

#108 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by zambaklija »

a jesili se ti zapitao ko bi to ratovao i sa čime bi se ratovalo?je li ti znaš da su vize ukinute :wink:
sarajlija80

#109 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by sarajlija80 »

Hafis wrote:
Samo šta ako se šumska ne pokuša odcijepiti, nego ovako kroz institucije lagano usložnjavaju najbanalnije stvari, a sve na ustavan način? A volje i inspiracije imaju. Čemu žurba? I za svaku najbanalniju stvar bude potreban koncenzus.
Pa se ta ''pauza'' prije drugog poluvremena otegne desetak-petnaest godina, ne treba ti više. Šta će biti s običnim ljudima?
Ma nece ni to moci dovjeka docice situacije kada ce puknuti na necemu ,jer vec do sada su lagano zagrijali bure baruta ,bice ljudi i poslje nas koji ce htjeti braniti i osloboditi zemlju od sumljaka.Bosnja masala ima ,a i ostalih koji bi branili ovu zemlju ,narod je se opametio od rata kako tako ,sada svako garant ima nedje nesto od oruzja ,a u ratu smo bili goloruki ,to je drastcna razlika,i u jos mnogo stvari ,mnoge su stvari sada na nasoj strani.
palermo

#110 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by palermo »

Ideologija wrote: Neće se Bošnjaci utopit u Srbe i Hrvate, ako misliš na promijeniti naciju ili vjeru, a karikirano taj drugi dio je tačan. Srbi i Hrvati će živjeti u prosjeku Hrvatske-Srbije, dok že Bošnjaci živjeti u prosjeku BiH koji će biti ispod tog nivoa. Što kad se doda na ovaj dio da im je teritorija nehomogena i da svi se sele ka Sarajevu ako mogu ili na zapad ako mogu, jer njihove gradove i selma niko neće ekonomski dotaći a ne pogurati, za raziliku od srpskih i hrvatskih teritorija, će da dovede do toga da će Bošnjaci spast na Sarajevo.
A dobro, ne bih te ubjeđivao da neće biti tako.

Ono teško da može, ali ti imaš pravo da vjeruješ.
palermo

#111 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by palermo »

Hafis wrote:
pa ništa jarane, jes ti čuo za rahat patnju.....vidim i vama se sviđa, onda se takmičimo u rahat patnji pa ko duže izdrži..ha,

A običan narod će se već snaći, čuj ti brige za običnim čovjekom
Hafis

#112 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Hafis »

sarajlija80 wrote: Ma nece ni to moci dovjeka docice situacije kada ce puknuti na necemu ,jer vec do sada su lagano zagrijali bure baruta ,bice ljudi i poslje nas koji ce htjeti braniti i osloboditi zemlju od sumljaka.Bosnja masala ima ,a i ostalih koji bi branili ovu zemlju ,narod je se opametio od rata kako tako ,sada svako garant ima nedje nesto od oruzja ,a u ratu smo bili goloruki ,to je drastcna razlika,i u jos mnogo stvari ,mnoge su stvari sada na nasoj strani.
Pade mi na um ona stara Titina: ''živimo kao da će 100 godina biti mir a spremajmo se kao da će sutra biti rat''.
Neće to baš tako ići. Nije niko ovdje slupao i oprao milijarde dolara da dopusti ponovo istu igranku.
Ni u RS-u nisu baš tako naivni i bez kalkulacija. Zasada imaju strategiju koja daje rezultate. Dodikova filozofija je: u relativno kratkom vremenu (5-10 godina) učiniti ovu državu što nesposobnijom i neodrživijom u očima MZ. I zasad mu odlično ide, a ovi naši u federaciji očigledno nemaju odgovora i pogledavaju na MZ ne bi li ''svirao'' prekršaj i opstrukciju igre. A MZ dopustio malo oštriju igru bez žutih kartona i ne zviždi više prekršaje kao ranije. Čak ni usmene opomene.
Ideologija

#113 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Ideologija »

palermo wrote:
Ideologija wrote: Neće se Bošnjaci utopit u Srbe i Hrvate, ako misliš na promijeniti naciju ili vjeru, a karikirano taj drugi dio je tačan. Srbi i Hrvati će živjeti u prosjeku Hrvatske-Srbije, dok že Bošnjaci živjeti u prosjeku BiH koji će biti ispod tog nivoa. Što kad se doda na ovaj dio da im je teritorija nehomogena i da svi se sele ka Sarajevu ako mogu ili na zapad ako mogu, jer njihove gradove i selma niko neće ekonomski dotaći a ne pogurati, za raziliku od srpskih i hrvatskih teritorija, će da dovede do toga da će Bošnjaci spast na Sarajevo.
A dobro, ne bih te ubjeđivao da neće biti tako.

Ono teško da može, ali ti imaš pravo da vjeruješ.
Pa ok eto, Srbi i Hrvati iz BiH će dijeliti sudbinu Bošnjaka. Solidarisati se sa njima i neće koristiti opcije koje imaju u životu a koje im otvara kako državljanstvo okolnih zemalja, tako i prijateljska ili rodbinska povezanost. Meni se čini da smo mi nova Palestina. Neće Srbi i Hrvati nikada biti jaki ekonomski i politički kao Jevreji, ali naš položaj je mizeran.
Korisničkoime

#114 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Korisničkoime »

Ako se RS pokuša da odcijepi onda je rat neminovan to nije pitanje izbora ili barem ne bi trebalo iole svjesnom Bošnjaku da bude pitanje izbora.
Hoće li ga biti ja sam ubijeđen da hoće jer Bošnjaci jednostavno nemaju drugog izbora.
Ponovio sam to više puta u raznim prilikama u nas Bošnjaka je pamćenje kao u zlatne ribice. O tome kako je rat nemoguć u BiH govorilo se cijelu 91 i dio 92 godine kako je sve završilo neki su očigledno zaboravili.
Ovo bi se trebalo što više isticati na svakom koraku ljudi narod koji priželjkuje raspad BiH mora da zna da i sam pokušaj toga nosi veliku cijenu.
Da li bi Bošnjaci imali koristi od toga svakako znam da ne bi imali koristi kada bi raspad BiH gledali skrštenih ruku.
veljaca

#115 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by veljaca »

Hafis wrote: Pade mi na um ona stara Titina: ''živimo kao da će 100 godina biti mir a spremajmo se kao da će sutra biti rat''.
Korisničkoime wrote:Ako se RS pokuša da odcijepi onda je rat neminovan to nije pitanje izbora ili barem ne bi trebalo iole svjesnom Bošnjaku da bude pitanje izbora.

Da li bi Bošnjaci imali koristi od toga svakako znam da ne bi imali koristi kada bi raspad BiH gledali skrštenih ruku.
alanx

#116 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by alanx »

Od oruzja za eventualni rat treba da se priprema:.

1. Automatske i poluautomatske puske i municija - toga se moze prozivesti na vise lokacija - Gorazde kao primjer uspjesne proizvodnje - masinski fakultet i odsjek za odbrambene tehnologije moze proizvesti kadar za balistiku koju moze prozivoditi takvo naoruzanje.
2. Ose, zolje, WBR-ovi, bojne strijele za razaranje tenkova i oklopnih vozila.
3. Haubice, patovi, sijaci smrti za grantiranje gradova.
4. Ovi dronovi u zadnje vrijeme postaju sve popularniji - tako da je bitno isugirati telekomunikacijsku infrastrukturu za upravljanje takvim letjelicama za izvidjanje. Elektrotehnicki fakutlet i odsjek za automatiku i elektroniku, PMF - odsjek za Teorijsku kompjuersku nauku (konkretno predmet Vjestacke Inteligencije)
5. Mine, Impr. eks. naprave - IED-ovi, autobombe za miniranje puteva, zasjede, prepade i slicno.

Plan ciscenja u 11 tacaka:
1. Pale - ocistiti teritoriju do Gorazda preko Hrenovice, Prace, Ustiprace, itd.
2. Istocno Sarajevo,
3. Trnovo,
4. Iz slijedecih pravca: Zavidovica-Zenice-Travnika-Bugojna-gradova_u_Krajini mobilzirati snage koje bi sistematski cistila podrucja sjeverno dok se ne stigne pred Banja Luku. Sve Srbe odatle potjerat prema istoku. Ne mogu bjezati sjeverno, a moraju kroz Gradacac, Tuzlu, Gracanicu i citavu tu gornju stranu koja je puna naroda iz Srebrenice i Istocne Bosne nad kojima su cinjeni stravicni zlocini - koji ce sve te koji budu tuda prolazili docekati kako su i njih ovi docekali u njihovim stanistima po Istocnoj Bosni.
5. Foca
6. Bileca
7. Visegrad
8. Vlasenica
9. Srebrenica-Zepa-Hanpijesak
10. Zvornik
11. Bijlejina

Izvori novca:
1-Privredni sektori(Elektroprivreda, Telecom, Pretis)
2-Fondovi po dijaspori
3-Islamske zemlje

Rok pripreme: 10 godina

Visualize to materialize.
Hafis

#117 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Hafis »

Korisničkoime wrote:Ako se RS pokuša da odcijepi onda je rat neminovan to nije pitanje izbora ili barem ne bi trebalo iole svjesnom Bošnjaku da bude pitanje izbora.
Poenta i jeste u tome ''ako''.
A šta ''ako'' se ne pokušaju odscijepiti? Ima li onda rata?
Hafis

#118 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Hafis »

alanx wrote:Od oruzja za eventualni rat treba da se priprema:.

1. Automatske i poluautomatske puske i municija - toga se moze prozivesti na vise lokacija - Gorazde kao primjer uspjesne proizvodnje - masinski fakultet i odsjek za odbrambene tehnologije moze proizvesti kadar za balistiku koju moze prozivoditi takvo naoruzanje.
2. Ose, zolje, WBR-ovi, bojne strijele za razaranje tenkova i oklopnih vozila.
3. Haubice, patovi, sijaci smrti za grantiranje gradova.
4. Ovi dronovi u zadnje vrijeme postaju sve popularniji - tako da je bitno isugirati telekomunikacijsku infrastrukturu za upravljanje takvim letjelicama za izvidjanje. Elektrotehnicki fakutlet i odsjek za automatiku i elektroniku, PMF - odsjek za Teorijsku kompjuersku nauku (konkretno predmet Vjestacke Inteligencije)
5. Mine, Impr. eks. naprave - IED-ovi, autobombe za miniranje puteva, zasjede, prepade i slicno.

Plan ciscenja u 11 tacaka:
1. Pale - ocistiti teritoriju do Gorazda preko Hrenovice, Prace, Ustiprace, itd.
2. Istocno Sarajevo,
3. Trnovo,
4. Iz slijedecih pravca: Zavidovica-Zenice-Travnika-Bugojna-gradova_u_Krajini mobilzirati snage koje bi sistematski cistila podrucja sjeverno dok se ne stigne pred Banja Luku. Sve Srbe odatle potjerat prema istoku. Ne mogu bjezati sjeverno, a moraju kroz Gradacac, Tuzlu, Gracanicu i citavu tu gornju stranu koja je puna naroda iz Srebrenice i Istocne Bosne nad kojima su cinjeni stravicni zlocini - koji ce sve te koji budu tuda prolazili docekati kako su i njih ovi docekali u njihovim stanistima po Istocnoj Bosni.
5. Foca
6. Bileca
7. Visegrad
8. Vlasenica
9. Srebrenica-Zepa-Hanpijesak
10. Zvornik
11. Bijlejina

Izvori novca:
1-Privredni sektori(Elektroprivreda, Telecom, Pretis)
2-Fondovi po dijaspori
3-Islamske zemlje

Rok pripreme: 10 godina

Visualize to materialize.
Ovaj se pravo primio :-)
K'o saučešće :lol:
eluna

#119 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by eluna »

HareCar wrote:Dödik juce izjåvio kåkö je samostålnost RS neminovnost, å to ce se uråditi politickim sredstvima, ne öruzjem.

Kömsic odgovårå:

Komšić: Pokušaj otcjepljenja RS doveo bi do rata
http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Ko ... 05445.html

stå mislite da li je novi rat u BIH neminövnost. sta bi novi rat doniö i da li bi tu BÖSNJÅCI mogli izvuci korist, da li je u övom vaktu to moguce? da li bi evropa dozvolila novi rat?
ljudima još nije jasno da je završeno samo prvo poluvrijeme ....... većinska muslimanska zemlja u evropi (iako mnogo više muslimana ima u drugim zrmljama evrope nego u BiH, ali te se zemlje deklarišu kao katoličke, a bosna kao muslimanska) jednostavno ne može opstati
Korisničkoime

#120 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Korisničkoime »

Ideologija wrote:
palermo wrote:
Ideologija wrote: Pazi, Bosna stagnira i propada ekonomski bez ikakve nade ili mogućnosti da se to zaustavi. Hrvatska i Srbija idu nekim usporenim koracima ka naprijed što njihovim državljanima (Srbi i Hrvati u BiH) će u perspektivi omogućiti bolji život i prednost u odnosu na Bošnjake. Na duge staze će se ta prednost pokazati kao ključna.
Hoćeš reći da će Bošnjaci se utopiti u Srbe ili Hrvate. Jedino to ima smisla u ovoj tvojoj analizi.
Ili možda misliš kako će onako gladni,siromašni gledati kroz prozor kako se Srbi i Hrvati goste i čekati da im se baci koja mrvica.

De, majku mu, malo više truda uloži prilikom analiza.
Neće se Bošnjaci utopit u Srbe i Hrvate, ako misliš na promijeniti naciju ili vjeru, a karikirano taj drugi dio je tačan. Srbi i Hrvati će živjeti u prosjeku Hrvatske-Srbije, dok že Bošnjaci živjeti u prosjeku BiH koji će biti ispod tog nivoa. Što kad se doda na ovaj dio da im je teritorija nehomogena i da svi se sele ka Sarajevu ako mogu ili na zapad ako mogu, jer njihove gradove i selma niko neće ekonomski dotaći a ne pogurati, za raziliku od srpskih i hrvatskih teritorija, će da dovede do toga da će Bošnjaci spast na Sarajevo.
Ne znam kada se i kako počela provlačiti teorija kako trenutno u Hrvati i Srbi bolje žive od Bošnjaka kako su im krajevi više razvijeni i imaju više novca posla i slično. Ne znam da li živiš u BiH i ako živiš da li si zalazio u krajeve BiH sa većinskim Hrvatskim i Srpskim stanovništvom. Ja živim blizu i RS-a i blizu nekih opština sa hr većinom i mogu ti reći situacija je ista ako ne i gora. Općine sa hr većinom nekako drži dijaspora ali počinje se dešavati smjena generacije dijaspore s tim što novu generaciju zaboli neka stvar za rodbinom u BiH za "rodnim" selom za Hr i BiH niti dolaze niti nešto šalju novce tako da i ta "ekonomska" grana u Bh Hrvata se polako gubi. Da sada pripojiš te dijelove Srbiji i Hrvatskoj odvukli bi ih 10 godina unazad ekonomski bi to bilo pogubno.
Da dodam valjda sam dobro razumio tvoj post ako nisam jbg nemoj zamjerit
Rob_Atl

#121 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Rob_Atl »

Najjace mi je rok pripreme :lol: , al evo jedno pitanje bez da se umijesaju hrvatska i srbija, znaci samo federacija vs rs ko ima vise naoruzanja i tehnike trenutno? Mislim gdje su ti svi tenkovi i nauruzanje smjesteni?
Paranoid

#122 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Paranoid »

Ova tema je počela smrdit po drnču, a čuju se i zatvarači...a sve se nema oružja..
Hafis

#123 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Hafis »

Korisničkoime wrote: Ne znam kada se i kako počela provlačiti teorija kako trenutno u Hrvati i Srbi bolje žive od Bošnjaka kako su im krajevi više razvijeni i imaju više novca posla i slično. Ne znam da li živiš u BiH i ako živiš da li si zalazio u krajeve BiH sa većinskim Hrvatskim i Srpskim stanovništvom. Ja živim blizu i RS-a i blizu nekih opština sa hr većinom i mogu ti reći situacija je ista ako ne i gora. Općine sa hr većinom nekako drži dijaspora ali počinje se dešavati smjena generacije dijaspore s tim što novu generaciju zaboli neka stvar za rodbinom u BiH za "rodnim" selom za Hr i BiH niti dolaze niti nešto šalju novce tako da i ta "ekonomska" grana u Bh Hrvata se polako gubi. Da sada pripojiš te dijelove Srbiji i Hrvatskoj odvukli bi ih 10 godina unazad ekonomski bi to bilo pogubno.
Da dodam valjda sam dobro razumio tvoj post ako nisam jbg nemoj zamjerit
Ne znam. Nisi ti to baš najbolje upratio.
Evo usporedi recimo Konjic i Čitluk, Donji Vakuf i Široki Brijeg, Vitez i Kalesiju i dr. Razlika je ogromna.
palermo

#124 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by palermo »

Ideologija wrote:

Pa ok eto, Srbi i Hrvati iz BiH će dijeliti sudbinu Bošnjaka. Solidarisati se sa njima i neće koristiti opcije koje imaju u životu a koje im otvara kako državljanstvo okolnih zemalja, tako i prijateljska ili rodbinska povezanost. Meni se čini da smo mi nova Palestina. Neće Srbi i Hrvati nikada biti jaki ekonomski i politički kao Jevreji, ali naš položaj je mizeran.
pa neće dijeliti, uglavnom ćebježati tamo gdje misle da im je bolje. Oni imaju gdje, mi nemamo. A to štoće hrvatska ulagati u neku pripizdinu u zapadnoj hercegovini umjesto u Sarajevo ili Tuzlu sa mnogo jačim tržištem, to okači mačku o rep.

Nego, Džekson u timu, valja gledati i navijati :thumbup:
Korisničkoime

#125 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Korisničkoime »

Hafis wrote:
Poenta i jeste u tome ''ako''.
A šta ''ako'' se ne pokušaju odscijepiti? Ima li onda rata?
Mislim da nema jer mi sebi ne možemo dozvoliti taj luksuz da nekoga napadamo bez dobrog veoma dobrog razloga koji će biti utemeljen i u domaćem i u međunarodnom pravu. Mi sebi ne smijemo dozvoliti luksuz da budemo zli momci što bi ameri rekli. Rat nije ni dobra ni pozitivna ni poželjna stvar za Bošnjake on će postati nužnost samo se naš opstanak na ovim prostorima ugrozi a sa pokušajem rasturanja BiH taj slučaj će nastupiti,
Post Reply