Zar ti nisi zavrsio?_mufljuz_ wrote: ovako se smije nedavno pretucenim zenama - to je taj suzivot![]()
Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnjaka
- snaga_znanja
#101 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja
-
chill001
#102 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja
Narocito ako si musliman... jesi na to mislio?snaga_znanja wrote:Jebneno je zadnjih godina unjeti oružije u avion.Ripicipi wrote: Ne znam, ti si spominjao da ces samo naoruzan u Srebrenicu.![]()
-
Bodkin
#103 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja
chill001 wrote:Narocito ako si musliman... jesi na to mislio?snaga_znanja wrote:Jebneno je zadnjih godina unjeti oružije u avion.Ripicipi wrote: Ne znam, ti si spominjao da ces samo naoruzan u Srebrenicu.![]()
-
RATM56
#104 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja
_mufljuz_ wrote:ovako se smije nedavno pretucenim zenama u Srebrenici - to je taj suzivot na koji su spremniji Srbi od BosnjakaRATM56 wrote:![]()
ma bravo za semanticko naprdjivanje al to mi spakovat neces jer o tom nisam nigdje ni pisao ni pricao.
-
chill001
#105 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja
Bodkin wrote:chill001 wrote:Narocito ako si musliman... jesi na to mislio?snaga_znanja wrote:Jebneno je zadnjih godina unjeti oružije u avion.![]()
![]()
![]()
- fakat
#106 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja
Pa do kada vise ljudi dragi, malo je bilo logora i bagera, klanja i ponizavanja, sada opet treba da se naguzimo, ovaj put za mir i suzivot...Objektivni navijac wrote:..... Ljubav i toplina,unistavaju mrznju. Srpski nacionalisti imaju hiljadu protivodgovora na bosnjacku mrznju ali nemaju nijedan odgovor na poziv za iskreno pomirenje i suzivot.
- snaga_znanja
#107 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja
Ne treba tebi vise od Avaza. Citanje izmedju redova sjedi jedan... ili ces F po tvom skolskom sistemu!chill001 wrote:Narocito ako si musliman... jesi na to mislio?snaga_znanja wrote:Jebneno je zadnjih godina unjeti oružije u avion.Ripicipi wrote: Ne znam, ti si spominjao da ces samo naoruzan u Srebrenicu.![]()
-
rasuta_riza
#108 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja
teodolit wrote:Ne znam čemu uopće trpanje Hrvatske i Srbije u ovu priču. Ok da, ratovali ste protiv Srba i Hrvata u BiH, ali to je tek jedan manji dio hrvatskog, odnosno srpskog naroda. Da pitaš o pomirenju nekog istrijana a vjerujem i šumadinca, koji rat nit vidili nit čuli, najvjerojatnije bi se na to pitanje nasmijali. A u Bosni, nema onog tko rat nije ni vidio ni čuo.
Rat je bio prije 20 godina, i Srbija i Hrvatska poštuju suverenitet BiH i ne petljaju se u vaše unutarnje gluposti. U tih 20 godina ni od federacije ni od srpske apsolutno ništa, nikakav pomak na bolje...prebacivanje krivnje sa jednih na druge. Niti tko Srbima smeta da od Srpske naprave Švicarsku niti federalnom dijelu itko priječi da bude barem malo civiliziranija no što je to sad.
Kako god okreneš, sudbina vam je da se napokon naučite uvažavati i surađivati. Ili ćete se poklati međusobno. Tko pobjedio da pobjedio, pirova mu pobjeda
Ma hajde, reci to ekipi od nekih par stotina tisuća u Čavoglavama jučer i međusobnom uvažanju, pa da vidim kako ćeš se fino provesti, ili kako tumačiš kada ste već tako brzo zaboravili na rat i oprostili jedni drugima, nesalomljiv otpor da u Vukovaru budu table sa ćirilićnim natpisom?
Zar ti zaista misliš da smo mi ovde u Bosni takvi autisti i debili da ne znamo kako nam komšije žive i misle.
Te ti priče mačku o rep okači, znaš i sam vrlo dobro da bi Hrvatska bila racku od države kao i Bosna što je da vam je ostala republika srpska krajina i da vas drka i koči gdje god i kako god stigne.
Opuhali ste Srbe iz Hrvatske, dobili temelj da napravite normalnu državu i sada ti nama ovdje pričaš kako bi mi ovo, ili ono.
-
rasuta_riza
#109 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja
Srbi su načelno spremni na suživot, ali samo sa Srbima, ko misli drugačije neka ode i živi s njima u RS-u, u najboljem slučaju imaćete rezervirano ophođenje. Svaka prodavnica koja se otvori, dolazi pop sa kandilom. Vjerska država, ma gdje bi to oni. Radio sam i živio u RS-u, sa pojedincima Srbima o.k., e jel se tri Srbina ta ista pojedinca koji su o.k. odmah počinju srbovat, samo gusle fale. Majice sa likom Ratka Mladića i R.Karadžiću su sasvim normalna pojava.
Hrvati?
Pa otiđite u Općinu Tomislavgrad i vidjećete u državnoj instituciji, u sali općine raspelo, mislim da u tome šiju i Argentinu. Toliko o želji za suživotom. Inače, i oni su spremni na suživot, ali sa Hrvatima. U Busovači, navečer izađi i svaki treći nosi majicu sa likom Darija Kordića. Inače poznatog borca za suživot.
To što ovi zanesenjaci koji nalaze na pripadnike Srba i Hrvata koji žive suživot u gradovima pod nazovimo ih većinski bošnjačkim neka nemaju zabludu da im sunarodnjaci dijele isti stav tamo gdje su dominantni.
Hrvati?
Pa otiđite u Općinu Tomislavgrad i vidjećete u državnoj instituciji, u sali općine raspelo, mislim da u tome šiju i Argentinu. Toliko o želji za suživotom. Inače, i oni su spremni na suživot, ali sa Hrvatima. U Busovači, navečer izađi i svaki treći nosi majicu sa likom Darija Kordića. Inače poznatog borca za suživot.
To što ovi zanesenjaci koji nalaze na pripadnike Srba i Hrvata koji žive suživot u gradovima pod nazovimo ih većinski bošnjačkim neka nemaju zabludu da im sunarodnjaci dijele isti stav tamo gdje su dominantni.
-
RATM56
#110 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja
I šta je tvoj predlog Bošnjacima, da se ponašaju poput Srba i Hrvata ili da nastave sa multikulturalizmom?rasuta_riza wrote:Srbi su načelno spremni na suživot, ali samo sa Srbima, ko misli drugačije neka ode i živi s njima u RS-u, u najboljem slučaju imaćete rezervirano ophođenje. Svaka prodavnica koja se otvori, dolazi pop sa kandilom. Vjerska država, ma gdje bi to oni.
Hrvati?
Pa otiđite u Općinu Tomislavgrad i vidjećete u državnoj instituciji, u sali općine raspelo, mislim da u tome šiju i Argentinu. Toliko o želji za suživotom. Inače, i oni su spremni na suživot, ali sa Hrvatima.
- snaga_znanja
#111 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja
Njah njah svi su Srbi cetnici, Hrvati ustase, a analogno tome Bosnjaci radikalni Islamski fanatici...rasuta_riza wrote:Srbi su načelno spremni na suživot, ali samo sa Srbima, ko misli drugačije neka ode i živi s njima u RS-u, u najboljem slučaju imaćete rezervirano ophođenje. Svaka prodavnica koja se otvori, dolazi pop sa kandilom. Vjerska država, ma gdje bi to oni. Radio sam i živio u RS-u, sa pojedincima Srbima o.k., e jel se tri Srbina ta ista pojedinca koji su o.k. odmah počinju srbovat, samo gusle fale. Majice sa likom Ratka Mladića i R.Karadžiću su sasvim normalna pojava.
Hrvati?
Ja svoje prijatelje gledam kroz njihova djela. Jebe se meni sta njihov sunarodnjak iza 10 brda misli o bilo kome. A to sto si ti ogranicen pa sve u isti kos trpas to je tvoj problem.
Smetaju ti slave i krizevi u drzavnim institucijama? Bujrum na Ustavni sud i trazi zabranu.
-
Bodkin
#112 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja
I sto je najgore ne spominje bitnu cinjenicu u ovoj analizi. Otidji ti u cazin ili teocak pa da vidis toleranciju i zelju za suzivotom 
-
rasuta_riza
#113 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja
Da nastave sa multilkultaralizmomRATM56 wrote:I šta je tvoj predlog Bošnjacima, da se ponašaju poput Srba i Hrvata ili da nastave sa multikulturalizmom?rasuta_riza wrote:Srbi su načelno spremni na suživot, ali samo sa Srbima, ko misli drugačije neka ode i živi s njima u RS-u, u najboljem slučaju imaćete rezervirano ophođenje. Svaka prodavnica koja se otvori, dolazi pop sa kandilom. Vjerska država, ma gdje bi to oni.
Hrvati?
Pa otiđite u Općinu Tomislavgrad i vidjećete u državnoj instituciji, u sali općine raspelo, mislim da u tome šiju i Argentinu. Toliko o želji za suživotom. Inače, i oni su spremni na suživot, ali sa Hrvatima.
Last edited by rasuta_riza on 06/08/2013 22:36, edited 1 time in total.
-
rasuta_riza
#114 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja
Držimo se teme, ovdje je riječ o Srbima i Hrvatima, ne kažem da ni bošnjačkog šovinizma nema, ali još nije ni blizu dostigao ova dva.Bodkin wrote:I sto je najgore ne spominje bitnu cinjenicu u ovoj analizi. Otidji ti u cazin ili teocak pa da vidis toleranciju i zelju za suzivotom
-
chill001
#115 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja
Kakav je stav tih tvojih prijatelja prema Mladicu, Karadzicu, ratu, zlocinima, logorima, Srebrenici itd... ?snaga_znanja wrote:Ja svoje prijatelje gledam kroz njihova djela. Jebe se meni sta njihov sunarodnjak iza 10 brda misli o bilo kome.
Posto ste "prijatelji" pretpostavljam da ste se dotakli i ovih tema.
-
rasuta_riza
#116 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja
Smetaju! A jednako bih bio protiv i da u državnim institucijama budu i levhe i polumjesec i zvijezda, ali nisam drkson u toj mjeri da se ja sada zajebavam podnošenjem nekih apelacija kod sudova, kada se jednoj Fati Orlović ne da izmjestiti crkvu sa svoje zemlje, eto mene radi će to uraditi. Neustavan je naziv županija, pa se svejedno koristi.snaga_znanja wrote:Njah njah svi su Srbi cetnici, Hrvati ustase, a analogno tome Bosnjaci radikalni Islamski fanatici...rasuta_riza wrote:Srbi su načelno spremni na suživot, ali samo sa Srbima, ko misli drugačije neka ode i živi s njima u RS-u, u najboljem slučaju imaćete rezervirano ophođenje. Svaka prodavnica koja se otvori, dolazi pop sa kandilom. Vjerska država, ma gdje bi to oni. Radio sam i živio u RS-u, sa pojedincima Srbima o.k., e jel se tri Srbina ta ista pojedinca koji su o.k. odmah počinju srbovat, samo gusle fale. Majice sa likom Ratka Mladića i R.Karadžiću su sasvim normalna pojava.
Hrvati?
To što ovi zanesenjaci koji nalaze na pripadnike Srba i Hrvata koji žive suživot u gradovima pod nazovimo ih većinski bošnjačkim neka nemaju zabludu da im sunarodnjaci dijele isti stav tamo gdje su dominantni.![]()
Ja svoje prijatelje gledam kroz njihova djela. Jebe se meni sta njihov sunarodnjak iza 10 brda misli o bilo kome. A to sto si ti ogranicen pa sve u isti kos trpas to je tvoj problem.
Smetaju ti slave i krizevi u drzavnim institucijama? Bujrum na Ustavni sud i trazi zabranu.
I šta tu njištiš kao ždrijebac, nisu te potkovali, istimarili kako treba a?
Srbi su dobrim dijelom četnici, ne svi naravno ali popriličan broj jeste, Hrvati su u odnosu na Srbe nešto manje ustaše ali i njih ima popriličan broj, Bošnjaka također ima radikalnih fanatika, manji broj u odnosu na ova dva, ali i njih ima više nego što bi trebalo ako bi uopće trebalo.
Last edited by rasuta_riza on 06/08/2013 23:18, edited 1 time in total.
-
rasuta_riza
#117 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja
Pa zar ne vidiš da ga se jebe što njegov sunarodnjak misli o tome. Jerbo oni su raja. Tako na pr. oni "naši" olimpijci iz RS-a se lani ponosno slikali sa majicama Mladića.chill001 wrote:Kakav je stav tih tvojih prijatelja prema Mladicu, Karadzicu, ratu, zlocinima, logorima, Srebrenici itd... ?snaga_znanja wrote:Ja svoje prijatelje gledam kroz njihova djela. Jebe se meni sta njihov sunarodnjak iza 10 brda misli o bilo kome.
Posto ste "prijatelji" pretpostavljam da ste se dotakli i ovih tema.
Neće on da se smara tim temama, to je njemu nešto iza 10 brda, mada bi ga takvi spizdili sa prvog brda na pr. Trebevića prvom prilikom da mogu.
-
teodolit
#118 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja
Ljudi u Čavoglavama proslavili praznik, okrenuli koje janje, štagod popili...ne vidim u čemu je problem. Srbe zbog ćirilice zezamo jer nam se može. A opet i Hrvatima i Srbima u Vukovaru ćirilica je sporedno pitanje i najmanji problem.rasuta_riza wrote: Ma hajde, reci to ekipi od nekih par stotina tisuća u Čavoglavama jučer i međusobnom uvažanju, pa da vidim kako ćeš se fino provesti, ili kako tumačiš kada ste već tako brzo zaboravili na rat i oprostili jedni drugima, nesalomljiv otpor da u Vukovaru budu table sa ćirilićnim natpisom?
Apsolutno. Ako misliš da su pitanja iz devedestih iole više ikom bitna, onda si slijep pored zdravih očiju. Ono što ne vidiš je koliko kvalitetnije žive komšije.Zar ti zaista misliš da smo mi ovde u Bosni takvi autisti i debili da ne znamo kako nam komšije žive i misle.
Opet opravdanja? Koliko je to teritorija i suverenosti potrebno da bi se uredilo okolinu u kojoj živiš? Halo...JMBG? Banalna stvarTe ti priče mačku o rep okači, znaš i sam vrlo dobro da bi Hrvatska bila racku od države kao i Bosna što je da vam je ostala republika srpska krajina i da vas drka i koči gdje god i kako god stigne.
Opuhali ste Srbe iz Hrvatske, dobili temelj da napravite normalnu državu i sada ti nama ovdje pričaš kako bi mi ovo, ili ono.
Btw...Hrvatska je i u vrijeme kad je Krajina postojala, funkcionirala kao država neusporedivo bolje od BiH danas.
-
rasuta_riza
#119 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja
U čemu je problem? Za mene nikakav, niti što se slavio praznik niti što vam se može da ih drkate zbog ćirilice. A ne bi ih drkali da vam je ostala RSK, a i sveli ste ih na ne postotke nego promile. Srbima u Hrvatskoj to i nije zezanje, uskraćujete im jedno od temeljnih ljudskih prava,a to je da se koriste svojim jezikom i pismom. Vidiš, provozaj se malo po tzv. bošnjačkom dijelu Federacije BiH i svugdje ćeš naći natpise na 2 pisma, i latiničnom i ćiriličnom, možda je i to indikator nečega, šta misliš o tome? I da vam je ostala RSK, isto bi vam se JMBG dešavao kao i nama ovdje. Niti biste ušli u NATO i EU.To je ono što su za vas 90 otišle u povijest, a ovdje još žive. E pošto ja rekoh da to nije problem za mene jer je to u drugoj državi, da ja tebe pitam, u čemu je problem za tebe iz Hrvatske ( sada si i državljanin EU), kada vam je već tako bajno, to što se mi ovdje gložimo?teodolit wrote:rasuta_riza wrote: Ma hajde, reci to ekipi od nekih par stotina tisuća u Čavoglavama jučer i međusobnom uvažanju, pa da vidim kako ćeš se fino provesti, ili kako tumačiš kada ste već tako brzo zaboravili na rat i oprostili jedni drugima, nesalomljiv otpor da u Vukovaru budu table sa ćirilićnim natpisom?Ljudi u Čavoglavama proslavili praznik, okrenuli koje janje, štagod popili...ne vidim u čemu je problem. Srbe zbog ćirilice zezamo jer nam se može. A opet i Hrvatima i Srbima u Vukovaru ćirilica je sporedno pitanje i najmanji problem.Apsolutno. Ako misliš da su pitanja iz devedestih iole više ikom bitna, onda si slijep pored zdravih očiju. Ono što ne vidiš je koliko kvalitetnije žive komšije.Zar ti zaista misliš da smo mi ovde u Bosni takvi autisti i debili da ne znamo kako nam komšije žive i misle.
Opet opravdanja? Koliko je to teritorija i suverenosti potrebno da bi se uredilo okolinu u kojoj živiš? Halo...JMBG? Banalna stvarTe ti priče mačku o rep okači, znaš i sam vrlo dobro da bi Hrvatska bila racku od države kao i Bosna što je da vam je ostala republika srpska krajina i da vas drka i koči gdje god i kako god stigne.
Btw...Hrvatska je i u vrijeme kad je Krajina postojala, funkcionirala kao država neusporedivo bolje od BiH danas.
Funkcinorala je ona mudo marjanovo, presjekli su vam je kod zadra pa ste uradili operaciju maslenica, a i osijeku je bilo fino baš jer su vam srbi puhali za vratom pa zapadna slavonija itd. što se niste onda tako bratski integrisali, ne tupi klincu svega ti.
- _Sarajevka_
#120 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja
Ovo sam i ja primijetila. Pojedinci mogu biti ok ali kad se skupe u vecem broju ondarasuta_riza wrote:Srbi su načelno spremni na suživot, ali samo sa Srbima, ko misli drugačije neka ode i živi s njima u RS-u, u najboljem slučaju imaćete rezervirano ophođenje. Svaka prodavnica koja se otvori, dolazi pop sa kandilom. Vjerska država, ma gdje bi to oni. Radio sam i živio u RS-u, sa pojedincima Srbima o.k., e jel se tri Srbina ta ista pojedinca koji su o.k. odmah počinju srbovat, samo gusle fale. Majice sa likom Ratka Mladića i R.Karadžiću su sasvim normalna pojava.
Hrvati?
- animals
#121 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja
Mislim da smo mi ljudi svi pomalo fasisti, ili malo vise..pocev od Srba, Hrvata pa do Bosnjaka..to je na ovim prostorima..malo dalje, mrze se drugi fasisti..bijelci mrze crne, mrze cigane..pa onda eropski krscani mrze Jude, Crnce, u posljednje vrijeme mrze cigane iz Bugarske i Rumunije..pa tek onda se mrze medjusobno..mrze se svi, a najcesce su ratovali susjedi, jer su najblizi i najlakse sa njima ratovati..ako nema u blizibi neprijateljski naroda onda se mrzimo medjusobno, pa onda mrzimo i neke iz nase familije..ma svi se mrzimo jer imamo gene koje su samo spremne da mrze i unistavaju..urodjene , ne mozemo to promjeniti..
-
rasuta_riza
#122 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja
I još nešto konto ove teme; neko je spomenuo srpske slave i ostale praznike.
To su njihovi praznici i nemam ništa protiv istih, sve dok ne prelaze normalne granice, pa iste slave svim nesrbima poturaju i nameću kao državne.
Prije rata sam bio na par tih slava, porodični običaj, načelno sasvim na mjestu.
U ovim danima, znam ponekada sa kolegama Hrvatima i Srbima otići na piće za kakav praznik, Božić, Uskrs ili Bajram.
Po kućama ne idem, niti me se zove kao što ni ja njih u kuću ne zovem niti mi dolaze. Nemam želje da se grlim i ljubim, pravim kućna sijela i prela i sl.
Vani se počastiti pićem ili kakvim kolačem mi je sasvim dovoljno i dalje od te granice ne mislim ići, a vidim da je i obratno.
To su njihovi praznici i nemam ništa protiv istih, sve dok ne prelaze normalne granice, pa iste slave svim nesrbima poturaju i nameću kao državne.
Prije rata sam bio na par tih slava, porodični običaj, načelno sasvim na mjestu.
U ovim danima, znam ponekada sa kolegama Hrvatima i Srbima otići na piće za kakav praznik, Božić, Uskrs ili Bajram.
Po kućama ne idem, niti me se zove kao što ni ja njih u kuću ne zovem niti mi dolaze. Nemam želje da se grlim i ljubim, pravim kućna sijela i prela i sl.
Vani se počastiti pićem ili kakvim kolačem mi je sasvim dovoljno i dalje od te granice ne mislim ići, a vidim da je i obratno.
- animals
#123 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja
rasuta_riza wrote:I još nešto konto ove teme; neko je spomenuo srpske slave i ostale praznike.
Pa tako se ponasamo oko 600 godina..zar nisi primjetio, nije to od jucer..
-
rasuta_riza
#124 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja
Moja stara ide na Božiće i Uskrse kao što i njene kolegice/prijateljice Hrvatice dođu njoj na Bajram. Ali to je više neki ženski, starinski adet koji oni čuvaju od malih dana, i meni je to fino.
-
rasuta_riza
#125 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja
Ma nije, prije rata se feštalo, cugalo, grlilo. kumilo, vjenčavalo, ma bilo je svega, ponegdje i kod nekoga.animals wrote:rasuta_riza wrote:I još nešto konto ove teme; neko je spomenuo srpske slave i ostale praznike.
Pa tako se ponasamo oko 600 godina..zar nisi primjetio, nije to od jucer..