Roditelji ne odobravaju moju vezu

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
kkić

#102 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu

Post by kkić »

mirzaalmira wrote:I ja sam Duran, pa šta mi fali..:)..samo predrasude vjeruj mi...tako su i mojoj supruzi govorili gdje ćeš za Durana , ovakvi su..onakvi su...Sada imamo jednog sinčića...tri godine u braku (sutra godišnjica..::)))...ljepota od života...
:-D Mašala :)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#103 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu

Post by Truba »

ne odgovori ti meni za stranke
ili ja nisam vidio
kkić

#104 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu

Post by kkić »

moke33-sa wrote:
JThomas wrote:mlađarija misli da nije bitno od kojih je kuća momak i đe se njegovi kopaju :zoka: 8-)

hahahha..svaka ti cast..vjeruj te da je jako bitno,ja nisam gledao dje se kopaju pa skonta na kraju da svi do jednog nemaju mjesta nigdje jer zavrse na vjesalima i znaci s takvom porodicom nemas sta raditi.
u svakom slucaju poslusaj svog oca.a to,procita negdje da ti majka daje savjet da lazes oca e sada mi je tek jasno sto ti je otac takav pa jer je ona njega lagal citav zivot,nemoj da ga lazes reci mu iskreno jer laz ce izazvati kontra efekat jer sve se sazna..moj savjet reci starom da neces nikada prekinuti i vidjeces njegovu reakciju na to nervirati ce se sat vremena i prestati,nikada te nece istjerati to je samo lupanje u prazno.u svakom slucaju sretno :thumbup:
Možda si u pravu... Ja stvarno ne volim da lažem ikome pa ni njemu, roditelj mi je. Najsretnija bi bila kad bi on to prihvatio a nadam se da nekad hoće...
Ramzess Veliki

#105 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu

Post by Ramzess Veliki »

kkić wrote:Pozdrav svima!
Imam jako veliki problem.. Naime, u vezi sam sa dečkom godinu i po, super nam je, volimo se, pronašli smo se u mnogim stvarima, mnogo toga imamo zajedničkog, kada smo zajedno vrijeme nam brzo prolazi... Sve je maltene idealno, pazimo se, čuvamo i stvari se odvijaju polako, bez ikakvog forsiranja i što je najbitnije razumijemo se totalno. On ima 21 godinu, ja 20. On ne studira, ja studiram. Ali, problem je u mojim roditeljima, odnosno ocu. On ne dozvoljava da se viđam sa njim! Nije u pitanju religija, iste smo vjere, problem je njegovo PREZIME! :shock: Otac mi je rekao da će me udaljiti od svega, prekinuti svaku komunikaciju sa svijetom, i čak da ako izaberem dečka da slobodno mogu da idem od kuće i zaboravim da imam oca. Čak je i prijetio da će učiniti nešto sebi. Ništa mi nije jasno, preveliki je pritisak na meni, ne znam šta da radim, volim ga, ne mogu raskinuti s njim, uradila bih sve samo da sačuvam ovu vezu. Je li iko imao slična iskustva, šta da radim? Stvarno sam očajna. :sad:
Kako da ne ... zatim sam shvatio da je ljubav prdimahovina i samo jednostavna hemijska reakcija koja utiče na naše ponašanje, te da su sve osobe manje-više iste i da je svaka druga ako ne ista, a ono u nijansu približna kao i ta koju volim, što znači da se podjednako mogu zaljubiti i u bilo koju drugu. I tako sada gledam da ima veće sise, jer je to ustvari jedina razlika u izboru između dvije osobe.
A ti bi trebala tražiti drugog sa većim. Po tome se mi razlikujemo. 8-)
kkić

#106 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu

Post by kkić »

Black swan wrote:ne odgovori ti meni za stranke
ili ja nisam vidio
Ma pojma nemam, vjeruj. Moj otac nikad nešto nije oko tih stranaka a ni njegovi tako da...
Možda su Jugonostalgičari :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#107 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu

Post by Truba »

možda ti je stari odradio nekad njegovu mater :D
respo

#108 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu

Post by respo »

mala ajmo mi na kafu da popricamo o ovoj temi
situacija je ozbiljna i delikatna tako da ti samo ja mogu pomoci

ajde ostavi podatke na pp pa da se nadjemo jer situacija ne moze cekati
sickle_and_hammer

#109 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu

Post by sickle_and_hammer »

reci caletu da si ga ostavila, i da sad imas curu ;-)
Ramzess Veliki

#110 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu

Post by Ramzess Veliki »

Black swan wrote:možda ti je stari odradio nekad njegovu mater :D
:lol: :lol: :lol:
A onda će mater reći da se može udati za koga hoće jer joj je otac neko sasvim treći. :lol: :lol: :lol:
CaneBos

#111 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu

Post by CaneBos »

respo wrote:mala ajmo mi na kafu da popricamo o ovoj temi
situacija je ozbiljna i delikatna tako da ti samo ja mogu pomoci

ajde ostavi podatke na pp pa da se nadjemo jer situacija ne moze cekati
hocemol' onih 5km rezervisat za nju onda :D :D
CaneBos

#112 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu

Post by CaneBos »

Ramzess Veliki wrote:
Imam jako veliki problem.. Naime, u vezi sam sa dečkom godinu i po, super nam je, volimo se, pronašli smo se u mnogim stvarima, mnogo toga imamo zajedničkog, kada smo zajedno vrijeme nam brzo prolazi... Sve je maltene idealno, pazimo se, čuvamo i stvari se odvijaju polako, bez ikakvog forsiranja i što je najbitnije razumijemo se totalno. On ima 21 godinu, ja 20. On ne studira, ja studiram. Ali, problem je u mojim roditeljima, odnosno ocu. On ne dozvoljava da se viđam sa njim! Nije u pitanju religija, iste smo vjere, problem je njegovo PREZIME! :shock: Otac mi je rekao da će me udaljiti od svega, prekinuti svaku komunikaciju sa svijetom, i čak da ako izaberem dečka da slobodno mogu da idem od kuće i zaboravim da imam oca. Čak je i prijetio da će učiniti nešto sebi. Ništa mi nije jasno, preveliki je pritisak na meni, ne znam šta da radim, volim ga, ne mogu raskinuti s njim, uradila bih sve samo da sačuvam ovu vezu. Je li iko imao slična iskustva, šta da radim? Stvarno sam očajna. :sad:
Kako da ne ... zatim sam shvatio da je ljubav prdimahovina i samo jednostavna hemijska reakcija koja utiče na naše ponašanje, te da su sve osobe manje-više iste i da je svaka druga ako ne ista, a ono u nijansu približna kao i ta koju volim, što znači da se podjednako mogu zaljubiti i u bilo koju drugu. I tako sada gledam da ima veće sise, jer je to ustvari jedina razlika u izboru između dvije osobe.
A ti bi trebala tražiti drugog sa većim. Po tome se mi razlikujemo. 8-)
hahaha..da sam musko, vjerovatno bi se druzili navelko' :-D :wink:
Ramzess Veliki

#113 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu

Post by Ramzess Veliki »

CaneBos wrote:hahaha..da sam musko, vjerovatno bi se druzili navelko' :-D :wink:
Ma nije problem, glumi muško pa da idemo nekog razbit', a onda kod Ene u garažu, nabavio je frižider pa ne moramo više mlako pivo pit'. :lol: :lol: :lol:
_Sarajka

#114 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu

Post by _Sarajka »

Probaj stalozeno bez pritiska s ocem popričati u čemu je problem.Po mom mišljenju tata ti previše dramatizira ako su u pitanju " saznanja " od poznanika kod kojih se raspitivao o porodici tvog dječka.
Jednostavno mi to njegovo pojašnjenje nama logike.Pokušaj saznati pravi razlog te obiteljske drame.Postoji još jedna mogućnost, a to je da ti je otac posesivna ličnost te te zamišlja u nekoj pubertetskoj fazi i ima strah zbog poslijedica tvog ponašanja.U svakom slučaju insistiraj na otvorenosti i zauzmi čvrst i odlučan stav.
kkić

#115 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu

Post by kkić »

_Sarajka wrote:
Probaj stalozeno bez pritiska s ocem popričati u čemu je problem.Po mom mišljenju tata ti previše dramatizira ako su u pitanju " saznanja " od poznanika kod kojih se raspitivao o porodici tvog dječka.
Jednostavno mi to njegovo pojašnjenje nama logike.Pokušaj saznati pravi razlog te obiteljske drame.Postoji još jedna mogućnost, a to je da ti je otac posesivna ličnost te te zamišlja u nekoj pibertetskoj fazi i ima strah zbog poslijedica tvog ponašanja.U svakom slučaju insistiraj na otvorenosti i zauzmi čvrst i odlučan stav.
Da, ma sa kim god sam pričala o tom njegovom pristupu mojoj vezi, nikome nije bilo jasno čemu toliko dramatiziranje sa njegove strane. Možda ima i toga što sam jedinica, imam i polubrata ali nisam odrastala sa njim, nikada nije bio tu, uvijek sam bila samo ja. Pokušaću na normalan način porazgovarati sa njim, moram se potruditi iako ga ne mogu pogledati trenutno.
Hvala ti :)
CaneBos

#116 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu

Post by CaneBos »

Ramzess Veliki wrote:
CaneBos wrote:hahaha..da sam musko, vjerovatno bi se druzili navelko' :-D :wink:
Ma nije problem, glumi muško pa da idemo nekog razbit', a onda kod Ene u garažu, nabavio je frižider pa ne moramo više mlako pivo pit'. :lol: :lol: :lol:
eh to je mnogo laksa uloga nego zenska :-D
nemoj ziv bio garaze, dosta mi je mog coeka i garaze, sarafa, branika,karambolki, sprica, boje, nitra i vise cega Bog dragi zna :D
ja sam ti za dobre ledine pored rijeke, kakva hlada malo, dobar rostilj i sesir na oci :zzzz:
MedenoSrce

#117 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu

Post by MedenoSrce »

kkić wrote:
_Sarajka wrote:
Da, ma sa kim god sam pričala o tom njegovom pristupu mojoj vezi, nikome nije bilo jasno čemu toliko dramatiziranje sa njegove strane. Možda ima i toga što sam jedinica, imam i polubrata ali nisam odrastala sa njim, nikada nije bio tu, uvijek sam bila samo ja. Pokušaću na normalan način porazgovarati sa njim, moram se potruditi iako ga ne mogu pogledati trenutno.

kkić

#118 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu

Post by kkić »

MedenoSrce wrote:
kkić wrote:
_Sarajka wrote:

:D :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Afanasi_94

#119 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu

Post by Afanasi_94 »

I šta je bilo na kraju baš me interesuje ? :?
tendzera

#120 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu

Post by tendzera »

Rastavio ih Babuka. :oops:
graue_maus

#121 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu

Post by graue_maus »

:?
Zatamnjena stakla

#122 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu

Post by Zatamnjena stakla »

Za sve je krim Toma Sojer.
Afanasi_94

#123 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu

Post by Afanasi_94 »

Sorel wrote:Za sve je krim Toma Sojer.
Ozbiljne stvari su u pitanju, a ti tako :lol:
kkić

#124 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu

Post by kkić »

Enna_Hasecic wrote:I šta je bilo na kraju baš me interesuje ? :?
Viđamo se i dalje... krišom :P
Afanasi_94

#125 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu

Post by Afanasi_94 »

:shock:
Last edited by Afanasi_94 on 13/09/2013 21:37, edited 1 time in total.
Post Reply