Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Uvijek sam za ekonomičnu vožnju, ali ugradnja plina u instituciju kakva je Ferrari je jednostavno ''grijeh''. Kod nas je svaki Kajen na plinu, to i mogu razumjeti jer ipak se radi o SUV-u, ali Ferrari i ekonomičnost ne idu u istu rečenicu i tačka. Još fali da počnu u njega ubacivati JTD motore, kao što sad Porše ubacuje 3.0 TDI u Panameru i Kajen, no to je razumljivo jer se ipak radi o velikim i teškim automobilima.
drndalo wrote:Nego nema nam Mirzeta par dana, da nije otisao da "tuce" i onog TFSI-a, da najzad od njega auto napravi ?
cojek ugradio u tsi plin zaboravio podesit da ide odredjeni postotak goriva na dizne da ih hladii i da bi bio dobar trkaccc pojacoo pritisak u boci,.on samo zna kako to ide i eno ga sada negdje u stratosferii pokusava da samnji pritisak u bociii
Ugradio sam prije 18 mjeseci u xsaru 1.6 16v , plin u servisu Lovato kod Njegoša. Imam samo riječi hvale. Nisam imao nikakve intervencije nakon ugradnje izuzev redovnog servisa poslije 15000 km. Preporučujem ga svima !!!!!
zavisi caletov golf 3 bio gotov za 4sata i nesto sitno
moj meco zbog tog sto sam picajzla i podesavanje kompresora trajalo nekih dan,. stim da smo jos sutradana gagulisali,. da jopet ima 163konja i mene ,.,,.inace zna da traje krace i duze sve zavisi kakav je avto,.,ono kada krene,.,.,
vettel wrote:Ugradio plin kod Simanica u Buca potoku. Auto fenomenlno ide, isto trosi, nije ama bas nimalo na vuci izgubilo. Automatski rebacujena sa benzina na plin, bez trzaja. Bukvalno, ne znate na sta vozite jer je isto. Prikljucio mi je da mogu pratit potrosnju preko BCa. Ma extra stvar, topla preporuka svima koji su u dilemi, neka ugrade. za auto kucu Simanic, momci stvarno perfektno rade, imaju licencu, iskalibriraju da isto trosi, ne gubi NISTA ALI NISTA na snazi, cak kod nekih bolje ide na plin, ma momci znaju radit svoj posao, usteda 50% zagarantovana. Ugradnjom plina dobijate ustedu a performanse i snaga ostaju iste. sto je najvaznije motor isto mirno tiho radi, ISTO trosi, ma hej extra stvar.
vettel wrote:Ugradio plin kod Simanica u Buca potoku. Auto fenomenlno ide, isto trosi, nije ama bas nimalo na vuci izgubilo. Automatski rebacujena sa benzina na plin, bez trzaja. Bukvalno, ne znate na sta vozite jer je isto. Prikljucio mi je da mogu pratit potrosnju preko BCa. Ma extra stvar, topla preporuka svima koji su u dilemi, neka ugrade. za auto kucu Simanic, momci stvarno perfektno rade, imaju licencu, iskalibriraju da isto trosi, ne gubi NISTA ALI NISTA na snazi, cak kod nekih bolje ide na plin, ma momci znaju radit svoj posao, usteda 50% zagarantovana. Ugradnjom plina dobijate ustedu a performanse i snaga ostaju iste. sto je najvaznije motor isto mirno tiho radi, ISTO trosi, ma hej extra stvar.
Cijena?
Isao bih na opciju da bombica bude mjesto rezerve.
U pitanju je Golf 4 1.4 16V
Cijena?
Isao bih na opciju da bombica bude mjesto rezerve.
U pitanju je Golf 4 1.4 16V
Koliko treba vremenski da prebaci na plin, kad je hladno, na sekvent sistemima. Okvirno. Jel se ceka neka temperatura odnosno da li ide samo paljenje na benzin ili se prelazi par km na benzin, na prvom paljenju.
Obicno se podesi da se prebacuje na plin kad rashladna tekucina dostigne 30 ili 40°C, tebi na volju da li ces cekati da se auto ugrije ili ces voziti na benzin dok se ne prebaci
Kod mene je nastimano da se na plin prebaci kad se ugrije na 38 stepeni. Mislim da se moze nastimati na minimalno 20 stepeni (nisam siguran). Znaci, zimi radi par minuta na benzin pa prebaci na plin, a ljeti se desi da prebaci vec nakon 5 sekundi. Sve zavisi na koliko stepeni je nastiman da se prebacuje i zavisi od brzine grijanja motora. Ovo govorim za hladan motor. Kod zagrijanog motora prebacuje nakon 3-5 sekundi.
Ugradio plin kod Sretena u Buca P. Sve ukupno izaslo 1100km. Plin ugraden na golf 4 1,6 16v. Prvi utisci, cudan osjecaj
Ugradnja trajala 24h. Tj auto preuzeo sutradan od dana predavanja. Ono sto mi nije jasno je kako znam da je boca prazna? Ima neki blinkajuci indikator u autu i on pokazuje kao neke tackice zute i to bi valjda trebalo da predstavlja potrosnju plina. Kada ostane jedna tackica boca bi trebala biti prazna. Od papira sam dobio neki certifikat, koji nije na nasem jeziku. To valjda treba samo od papira i pokazuje se na tehnickom pregledu. Da li sam trebao jos nesto dobiti? Inace tehnicki ne mislim odmah raditi, nego sam planirao kad budem registrovao auto. Eto to je ukratko to.