Jel' me to vodis na iftar?Ciprol wrote:Hajmo na početak![]()
Gdje ima u Sa iftarski meni, da je restoran bRez alkohola?![]()
Kakve su cijene u ovom restoranu "Terasa"?
Gdje iftariti u Sarajevu?
- Capajebo
#101 Re: Gdje iftariti u Sarajevu?
- S4mpion
#102 Re: Gdje iftariti u Sarajevu?
Uopšte nisi shvatila poentu onoga što je momak rekao. Nigdje nije napisao da u restoranima treba zabraniti točenje alkohola tokom ramazana, već da treba izabrati jedan od restorana u kojem se ne toči alkohol.DarkSoul wrote:a zasto neki restoran da ne toci alkohol za vrijeme Ramazana??amir79 wrote:najbolje je iftariti u restoranu u kojem se ne toci alkohol za vrijeme ramazana ili mimo istog. po mom misljenju taj iftar, odnosno post bi bio upitan!
Postoji ogroman broj restorana stvoren samo za vas, tako da stvarno izmišljaš problem tamo gdje ga nema. Pristup temi ti je suviše agresivan, poradi na tome.Ima nas koji ne postimo i ne praktikujemo Ramazan u BiH
- Ciprol
#103 Re: Gdje iftariti u Sarajevu?
Capajebo wrote:Jel' me to vodis na iftar?Ciprol wrote:Hajmo na početak![]()
Kak'e su cijene u Terasi?
- jao_situacije
#104 Re: Gdje iftariti u Sarajevu?
edit : ovo je od prošle godineCiprol wrote:Capajebo wrote:Jel' me to vodis na iftar?Ciprol wrote:Hajmo na početak![]()

Last edited by jao_situacije on 16/06/2015 23:00, edited 1 time in total.
- salik79
#105 Re: Gdje iftariti u Sarajevu?
To je jelovnik, a posebno su iftarski meniji. Cini mi se da na facebook stranici ima od prosle godine, ali ocekujem da ce biti azuriran i za ovu. Inace, za ono sto se pojede i popije (sve po flat tarifi
), a malo je reci da je ukusno, izuzetno je povoljno. Uz sve to imas gdje klanjati, na raspolaganju dva mesdzida - veliki i mali 
-
hazbi
#106 Re: Gdje iftariti u Sarajevu?
nisam vjernik...nisam jer ne mogu ispostovati naloge Gospodara....uglavnom zivim skroman zivot ne mjesajuci se puno u odnose izmedju ljudi....kad procitam da neko otvara diskusiju na forumu pitanjem gdje iftariti u SARAJEVU....POSTANEM TUZAN....pobogu covjece....pobogu od cega si i zaasto uzalud trosis poklonjeno vrijeme......
iftari kod kuce....iftari kod rodbine ako te ko pozove,iftari kod prijatelja iftari u 3 pm.....ali ako pitas GDJE IFTARITI da bi skontao koje je mjesto u sarajevu IN u mjesecu ramazanu onda dabogda postio ostatak zivota.....i prije i poslije iftara
iftari kod kuce....iftari kod rodbine ako te ko pozove,iftari kod prijatelja iftari u 3 pm.....ali ako pitas GDJE IFTARITI da bi skontao koje je mjesto u sarajevu IN u mjesecu ramazanu onda dabogda postio ostatak zivota.....i prije i poslije iftara
- jao_situacije
#107 Re: Gdje iftariti u Sarajevu?
do mene jesalik79 wrote:To je jelovnik, a posebno su iftarski meniji. Cini mi se da na facebook stranici ima od prosle godine, ali ocekujem da ce biti azuriran i za ovu. Inace, za ono sto se pojede i popije (sve po flat tarifi), a malo je reci da je ukusno, izuzetno je povoljno. Uz sve to imas gdje klanjati, na raspolaganju dva mesdzida - veliki i mali
- red evil
#108 Re: Gdje iftariti u Sarajevu?
Vala i treba ga tužit, čuj nema janjetine.Muhamed Đakmić wrote:Primjeri ti nemaju veze jedan sa drugim, jer usluga i proizvodi koje nudiš nemaju veze sa tim da li biraš koje ćeš mušterije služiti.
Tvojom analogijom ja bih imao osnovu da tužim uslovno rečeno pileći restoran iz razloga što u ponudi nema janjetine.
- Ciprol
#109 Re: Gdje iftariti u Sarajevu?
hazbi wrote:nisam vjernik...nisam jer ne mogu ispostovati naloge Gospodara....uglavnom zivim skroman zivot ne mjesajuci se puno u odnose izmedju ljudi....kad procitam da neko otvara diskusiju na forumu pitanjem gdje iftariti u SARAJEVU....POSTANEM TUZAN....pobogu covjece....pobogu od cega si i zaasto uzalud trosis poklonjeno vrijeme......
Ne bih se baš složio da je ovo pitanje postavljeno zbog toga da se vidi gdje je IN iftariti, nego gdje ima u ponudi iftar kao obrok. A ne bi bilo loše da se napiše gdje je IN iftariti, da zaobiđem ta mjesta.
- jao_situacije
#110 Re: Gdje iftariti u Sarajevu?
niko i ne govori o tome nego o objektima gdje se nikada ne toči alkohol, govori se o uslovno rečeno halal lokalima u kojima se usluga i poslovanje ne kosi sa šerijatskim propisima..Edin H. wrote:Ne, ali bi imao razloga tuziti ugostiteljski objekat koji je registrovan da sluzi alkoholna pica i u ponudi uobicajeno ima alkohol, i odbije da te usluzi zato sto je Ramazan.Muhamed Đakmić wrote:Primjeri ti nemaju veze jedan sa drugim, jer usluga i proizvodi koje nudiš nemaju veze sa tim da li biraš koje ćeš mušterije služiti.
Tvojom analogijom ja bih imao osnovu da tužim uslovno rečeno pileći restoran iz razloga što u ponudi nema janjetine.
- haris0032
#111 Re: Gdje iftariti u Sarajevu?
Evo sta mi je izbacilo na fb i ucinilo mi se zanimljivom ponudom, posebno sto je limunada i kisela neogranicena.
https://www.facebook.com/restoranbentbasa
I koliko vidim ovo nema veze sa Bazenima, vec je novi restoran pored i dobro je uradjen bas.
I koliko vidim ovo nema veze sa Bazenima, vec je novi restoran pored i dobro je uradjen bas.
- Capajebo
#112 Re: Gdje iftariti u Sarajevu?
Ako je cijena problem, ja castimCiprol wrote:Capajebo wrote:Jel' me to vodis na iftar?Ciprol wrote:Hajmo na početak![]()
- Opetja033
#113 Re: Gdje iftariti u Sarajevu?
Saidov restoran, nema veze sa Bazenima. Fudo jos uvijek drzi propale Bazene. Otisao mahsuz neki dan da probam hranu, poslije toga isao jos jednom - beton hrana oba puta. Mogu toplo preporuciti i mimo Ramazana.haris0032 wrote:Evo sta mi je izbacilo na fb i ucinilo mi se zanimljivom ponudom, posebno sto je limunada i kisela neogranicena.
- salik79
#114 Re: Gdje iftariti u Sarajevu?
Evo i od ove:jao_situacije wrote:
edit : ovo je od prošle godine

- brad90
- Location: DVASPORTA.BA DALEKO NAJOZBILJNIJI FORUM NA NEBU INTERNETA
#115 Re: Gdje iftariti u Sarajevu?
gdje iftarit ako nisi postijo smijelise iftarit tj uplatit iftar da se iftari objeduje ijako nisi postijo
-
sani1985
#116 Re: Gdje iftariti u Sarajevu?
I PODRAVKA NAS VARA
-Na Minestrone supama kompanije Podravka naljepnicama sakriveno da sadrže svinjsku mast i mesnatu slaninu
https://www.facebook.com/bosnjaci.eu/ph ... 08/?type=1
-Na Minestrone supama kompanije Podravka naljepnicama sakriveno da sadrže svinjsku mast i mesnatu slaninu