Ukraden sinoc 13.7 Megane 2-Grbavica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
gnjev

#101 Re: Ukraden sinoc 13.7 Megane 2-Grbavica

Post by gnjev »

Pa nismo Dubai al realno ljudi voze iznadprosjecna auta za nas standard

Sent from my ST21i using Tapatalk 4 Beta
Šveđanin

#102 Re: Ukraden sinoc 13.7 Megane 2-Grbavica

Post by Šveđanin »

Ni ne kažem da je Sarajevo Dubai..

Uži centar grada.. ima svašta luksuzno da se vidi, van toga, manje više prosjek, dominiraju auta srednje, ili niže srednje klase.. :)
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#103 Re: Ukraden sinoc 13.7 Megane 2-Grbavica

Post by Slo Burner »

Mr.Fundamental wrote:
Better Man wrote:Obzirom da broj tvog telefona je imao samo prodavač auta i na druge podatke koje si ovdje iznio 100% je sigurno da je ili sam prodavač lopov ili sarađuje s lopovima i omogučio im je da ti ukradu auto! Sama činjenica da nisi dobio drugu karticu navodi na to da je upravo ta druga kartica poslužila da otvore auto, upale i odvuku ga! Policija u saradnji sa telekomom ako hoće može locirati i pronaći vlasnika mobilnog broja s kojeg su te zvali! Ja bih na tvom mjestu, obzirom na stvari i činjenice koje si iznio, optužio prodavača auta i javno izašao u sve printane, elektronske i tv medije i obznanio broj s kojeg si pozvan! Vrijeme je da se automafiji i raznoraznim lažnim prodavačima auta stane u kraj! Najgore od svega što je ista ta policija u talu sa kradljvcima auta i da ih na jedan način štite i pomažu im! Želim ti puno sreće u pronalasku auta i lopova!
To je plemenit prijedlog, ali od njega nema hajra. Proizvest će samo kotraefekat, navući će bagru na sebe koja će mu krenuti da prijeti i da ga maltretira, a u ovoj državi nema te ko zaštiti. Za korijenite promijene treba da se sijeku glave od vrha, Žuti i slična mu bagra su beznačajne ličnosti, oni su posljedica a ne uzrok ovakvog stanja. Taj kriminalni klan iz Bile je poznat već 20 godina, pa i danas neometano "posluju" što znači da ih neko iznad njih štiti. Ja sam mislio da za njih znaju i ptice na grani, ali eto izgleda ima još neinformisanih nesretnika koji odu gore kod njih.

Mojem su prijatelju u Visokom prošle godine ukrali auto. Nazvao ga lik i kaže mu da će javit za lokaciju gdje da pare ostavi, ali da ništa policiji ne javlja. Ovaj moj jaran poslije toga odluči da ipak prijavi policiji, kad nije prošlo par minuta, zove ga taj isti lik i pita ga ko ti je rekao da javiš policiji? :-) Nisu svi takvi, ima dobrih policajaca i bilo je dobrih policijskih akcija, ali kad policija nešto i uradi pa pohapsi bagru, onda na scenu stupa usrani zakon i sistem ove države koji pogoduju kriminalcima. I onda tako dobiješ magični krug iz kojeg nema izlaza.
Pa kako se zovu saloni bolan, link sa pika, daj nešto, ovako ljudi hladno mogu naletiti na njih
vanjki

#104 Re: Ukraden sinoc 13.7 Megane 2-Grbavica

Post by vanjki »

kada bude vrijeme reci cu o kojoj je auto kuci rijec..samo vam kazem ne kupujte auta na relaciji vitez-nova bila-travnik..
auto sam halalio i znam da ga vise nikada necu vidjeti..otkupninu sam juce hladno odbio i vidjeti cu da li ce jos uvijek zvati..ponavljam moj broj telefona je samo mogao imati vlasnik auto kuce i nitko drugi...razbojnik je juce tokom razgovora rekao lokaciju gdje je kupljeno auto...mislim da je auto negdje na podrucju sarajeva i da se nisu zaputili prema srednjoj bosni bez papira....mislim da nemam sanse da vratim auto i male su sanse da ga policija pronadje!!!
TheHound

#105 Re: Ukraden sinoc 13.7 Megane 2-Grbavica

Post by TheHound »

...
Last edited by TheHound on 25/07/2021 19:31, edited 1 time in total.
WildRedRose

#106 Re: Ukraden sinoc 13.7 Megane 2-Grbavica

Post by WildRedRose »

haj' sad budi pametan u ovakvoj situaciji... :( sretno, iskreno.
Comrad

#107 Re: Ukraden sinoc 13.7 Megane 2-Grbavica

Post by Comrad »

U citavom svijetu se kradu auta, ali mislim da nigdje nema ovako pogodno tlo za takve poslove kao kod nas, narocito Sarajevo.

Dobrih automobila, kao u samoposlugu dodjes i odvuces ga u drugi kanton. Ili ako hoces jos da zakomplikujes, odvuces ga u drugi entitet za 1-2 minute (ako te ne ufati crveno na semaforu). E onda ti zovi policiju svog kantona, dok ona kontaktira drugi kanton, ove vjerovatno u SBK boli qrac, plate im male, bolje radit s kriminalcima i zaradit koju paru. Ili zovi RS njihovu policiju, pa s njima preglabaj...i njih zaboli neka stvar sto je nekome ukrano auto.

I onda postanes samo statistika, broj. Zabiljeze te drotovi da Neficu mogu dat da cita statistiku...
mO k3

#108 Re: Ukraden sinoc 13.7 Megane 2-Grbavica

Post by mO k3 »

Jesu ti momci Z.A. zvani zuti i drugi J.B. cija je autokuca
mahalas505

#109 Re: Ukraden sinoc 13.7 Megane 2-Grbavica

Post by mahalas505 »

mirzet87sa wrote:Auto sam pronasao par dana kasnije u bijeljini, tacnije u nekoj zabiti pokraj bijeljine. Samo sto sam ja blagovremeno ugradio gps tracker pa sam znao gdje se nalazi. Te sitne zastite se ne isplate radit ili kasko ili tracker, pa nek ga vozi gdje god hoce, samo nece dokle hoce :mrgreen:
edit, auto sam odma i prodao, od tad vise i ne uzimam auta ovdje. sto je sigurno sigurno je.
Sigurno neki amateri bili, uredaj za ometanje GPS/GSM signala na netu se moze naci vrlo jeftino. Onda ga u kakvu garazu da se ispita imali kakav tracker na autu i to je to. Najbolja zastita kasko + trenutno je zeder(kombinacija sa alarmom da ti ne naprave previse stete ako razbiju prozor).
fixer

#110 Re: Ukraden sinoc 13.7 Megane 2-Grbavica

Post by fixer »

Svasta je u ovoj Bosni moguce. :evil: Zar najbolja zastita nije da se ispremjestaju one zice na onom sranju za prikljucivanje na komp?
ing-ecc

#112 Re: Ukraden sinoc 13.7 Megane 2-Grbavica

Post by ing-ecc »

angelo wrote: otkada je golf četvorka loš auto :? :o
...otkad su na sceni petica, šestica i sedmica. :)
de facto.
Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.

#113 Re: Ukraden sinoc 13.7 Megane 2-Grbavica

Post by de facto. »

rz4w3z wrote:nijaz karkelja ti je glavni u sarajevu za krađu auta platiš njemu i dobiješ auto nazad

Image
Jao,pa ja mislim da sam sjedila sa ovim čovjekom nekad davno.. :shock:
Jel ovo Nisko,vlasnik nekadašnje Princeze?Ne znam drži li još taj lokal..
shiljak

#114 Re: Ukraden sinoc 13.7 Megane 2-Grbavica

Post by shiljak »

bila je sipa akcija kad su te lopove uhvatili, ne znam da li je iko bio iz vitez sad..

Izgleda da je to ipak bilo za hercegovinu
http://www.rtvusk.ba/content/sipa-uhap% ... automobila

U svakom slučaju prijavi svima, ako ne prijaviš onda ništa..
karanana

#115 Re: Ukraden sinoc 13.7 Megane 2-Grbavica

Post by karanana »

kako se lagano moze napraviti akcija i klopka za ove lopove. i za njih i za one sto na istim mjestima u gradu razbijaju i obijaju auta. ali ima to previse rupa i korupcije u policiji a i sudstvo je 0 tako da ni nema fajde nego sam se covjek mora koliko-toliko probati odbraniti.
Šveđanin

#116 Re: Ukraden sinoc 13.7 Megane 2-Grbavica

Post by Šveđanin »

Jel to ovaj žuti? Jesi kod njega uzeo?

Image
mirzet87sa

#117 Re: Ukraden sinoc 13.7 Megane 2-Grbavica

Post by mirzet87sa »

Šveđanin wrote:
Nije mi 10k KM skupo..

I sam vozim auto koje je cca 15 000 eura, Volvo naravno, drugo ne smijem ni pogledati. :D

Nego da li se ja krećem na pogrešnim mjestima kada sam u Bosni, pošto ne vidim tako mnogo luksuznih auta? Ne kažem da ih nema, već na jednu mečku od 120 000 KM dođe 50 i više običnih, prosječnih automobila sa cijenom od možda 4000-10 000 KM. U stvari i više od 50..
Boga mi, ti si izgleda pomjeso nesta :D obzirom da vozam mecku od 80tak milja iz svoje ti perspektive mogu reci da je sarajevo leglo skupih i nabijenih auta.. imas par sls amgova black edition, koji su ujedno i limited izdanje, a cijena im je vrtoglavih 650k+, pa onda najnovijih masearatija, ferarija, porsheova bezveze da ne nabrajam sad.. prije ce biti da na tih 120.000km dodje 50auta koja vrijede 20.000-30.000km.. sto se dice direkt auta, ovdje je standard nevjerovatno visok, svake godine se uzimaju novija i novija auta..
Ontopic
Amater ili ne, ja vrati auto a njega ko sisa :D znam da imaju ometaci signala, ali realno kad vidis auto bez ikakve zastite sem fabricke ko ce pomislit da ima tracker?
Šveđanin

#118 Re: Ukraden sinoc 13.7 Megane 2-Grbavica

Post by Šveđanin »

Ti govoriš o Sarajevu, a ja o cijeloj BIH.

U svakom slučaju stručniji si, vjerujem ti da u Sarajevu ima luksuznih modela, ali ako gledaš cijelu BIH, kontam da je prosječna cijena auta niža od tih 20-30 000 KM.

PS: Danas mi pored stana proleti Veyron, njemačke tablice, nazad albanska zastavica. :D Auto leeeedi koliko je dobar. :thumbup:
4m3l

#119 Re: Ukraden sinoc 13.7 Megane 2-Grbavica

Post by 4m3l »

Nadji kakvih budala, plati im i pravac tom gazdi pred vrata, pa jebem mu mater lopovsku.. tacno ovako kad nesto citam poludim isto kao da su meni ukrali auto... radis i mucis se da bi ti sve odjednom preko noci nestalo.

Koliko vidim iz prethodnih postova taj Zuti je invalid u kolicima, treba ga napravit jos vecim invalidom i obje mu lopovske ruke osakatiti.. :twisted:
zvrk

#120 Re: Ukraden sinoc 13.7 Megane 2-Grbavica

Post by zvrk »

Nadam da ce policija nsto uraditi i da nisi digao ruke od toga. Mozes pokusati doci i do nadleznog tuzioca i vidjeti sta i kako. To sa drugom karticom je meni crno na bijelo haman dokaz. Ne odustaj od svog krvavo zaradjenog novca osim ako je bila haram para :-)
vanjki

#121 Re: Ukraden sinoc 13.7 Megane 2-Grbavica

Post by vanjki »

danas nije nitko zvao i vjerovatno nece vise nece biti poziva..vjerovatno sada razmisljaju kako da auto prebace iz sa prema srednjoj bosni..
auto je kupljeno ovdje:http://www.pik.ba/profil/akcirko/
Haris033

#122 Re: Ukraden sinoc 13.7 Megane 2-Grbavica

Post by Haris033 »

Sad sam vidio istog Megana sa istim felgama ispred ul. Hifzi Bjelavca (kod dzamije) na Stupu i taman kada sam htio da ga uslikam, auto je otislo. Stajao je na parkingu nekih 5min. Nisam uspio vidjeti tablice, ali sam skontao da ima neku plavu neonku koja obasjava iste. Bilo je tacno 21.20 kada sam vidio...
4m3l

#123 Re: Ukraden sinoc 13.7 Megane 2-Grbavica

Post by 4m3l »

Haris033 wrote:Sad sam vidio istog Megana sa istim felgama ispred ul. Hifzi Bjelavca (kod dzamije) na Stupu i taman kada sam htio da ga uslikam, auto je otislo. Stajao je na parkingu nekih 5min. Nisam uspio vidjeti tablice, ali sam skontao da ima neku plavu neonku koja obasjava iste. Bilo je tacno 21.20 kada sam vidio...
I ja sam danas vidio megana slicnog tvom, zapamtio sam samo zadnja tri broj od registracija cini mi se 930... javim ti na pm lokaciju...
vanjki

#124 Re: Ukraden sinoc 13.7 Megane 2-Grbavica

Post by vanjki »

registracijske oznake su E58-J-930...sumnjam da nisu skinuli oznake,felge i da se vozaju po gradu..
ipak hvala vam ljudi za info i da bar razmisljate o mome slucaju...pitanje je da li mogu imati povjerenja u policiju kada imam mnogo saznanja a nitko me ne zeli kontaktirati niti detaljno istraziti moj slucaj...
WildRedRose

#125 Re: Ukraden sinoc 13.7 Megane 2-Grbavica

Post by WildRedRose »

pa postji sansa da je neko zaista vidio to auto.. Napisi broj mob, uvazi ove informacije, spremi se sa par jarana, ako ti neko javi na mob da je vidjen, pusti policiju, idi uzmi auto, pa makar i na silu..

Iskreno, ovaj info od Amela je meni vise od slucajnosti...
Post Reply