BiH vs USA [14. 08. 2013]

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Kako ce zavrsiti utakmica BiH vs USA ?

Poll ended at 13/08/2013 00:54

Pobjeda Bosne i Hercegovine
129
79%
Remi (X)
22
13%
Pobjeda USA
12
7%

Total votes: 163

jeza u ledja

#101 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by jeza u ledja »

andr0id wrote:Ko da je na aerodromu Kennedy utakmica :lol:

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
To onda znaci da ce vjerovatno kasniti sat-sat i pol. :D
It_is_a_Leclerc

#102 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by It_is_a_Leclerc »

udrch wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Jel samo meni zabavno da se utakmica protiv Litvanije igra na Kurban Bajram ? :)
nije valjda prvi dan..ne mogu do 16h i zaklati i podijeliti..
biće mi onda to prvi put da koljem kurban drugi dan :D
Prema takvimu IZ, prvi dan je 15.10. E sad, s obzriom da smo prošle godine uveli praksu kliznog datuma Bajrama, svašta je moguće..
DonVito

#103 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by DonVito »

Rob_Atl wrote:Nadam se da ce ameri donijeti svoje kamere, jer ipak espn prenosi ovdje u americi. Neki dan gledam i neki golfer pogodio tacno u kameru tu njihovu neku i kazu da kamera vrijedi 80 000 dolara :shock: , onda me i ne cudi sto nasi jos uvijek nemaju te kamere :D
Recimo LP ne snimaju sa bh kamerom pa kakva je slika... u rezoluciji 600x400 :( Bht, Ftv.
Problem je signal a kad ce biti digitalni signal, pitanje je..

A kad je prica o "HD prijenosu" to je samo kvalitetnija slika ali ni blizu HD tj. pretvara se u SD signal.

Sto se tice "kamera" nasi i dan danas koriste kamere sa ZOI :oops:
MOSALJOZE

#104 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by MOSALJOZE »

It_is_a_Leclerc wrote:Jel samo meni zabavno da se utakmica protiv Litvanije igra na Kurban Bajram ? :)
Ta utakmica AKOBOGDA neće imati puno utjecaja.
Djubre_

#105 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by Djubre_ »

DonVito wrote:
Rob_Atl wrote:Nadam se da ce ameri donijeti svoje kamere, jer ipak espn prenosi ovdje u americi. Neki dan gledam i neki golfer pogodio tacno u kameru tu njihovu neku i kazu da kamera vrijedi 80 000 dolara :shock: , onda me i ne cudi sto nasi jos uvijek nemaju te kamere :D
Recimo LP ne snimaju sa bh kamerom pa kakva je slika... u rezoluciji 600x400 :( Bht, Ftv.
Problem je signal a kad ce biti digitalni signal, pitanje je..

A kad je prica o "HD prijenosu" to je samo kvalitetnija slika ali ni blizu HD tj. pretvara se u SD signal.

Sto se tice "kamera" nasi i dan danas koriste kamere sa ZOI :oops:
Nedavno su na bht ili ftv gdje vec
. Od neke vlade dobili 6 kamera profesionalni.. al to oni ugurali u neki glupi studio.. konacno petak, kike budalike, ario.mario rio io oo i kuhinje nekakve..

nino90

#106 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by nino90 »

jesu skontali kad je tekma konacno XD
Edin H.

#107 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by Edin H. »

nino90 wrote:jesu skontali kad je tekma konacno XD

20:38 :oops:
Jack Be Nimble

#108 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by Jack Be Nimble »

ESPN pocinje sa prenosom u 20:25, ne znam da li ce nasi pristati da se krene sa igranjem u :38 sto je normala u Americi.
DonVito

#109 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by DonVito »

Pocetak tekme nije bitan sto se mene tice neka pocnu u 00:01 a valja trenirati za SP domacu publiku kraj mali ekrana.

Valja ih poderati.
nino90

#110 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by nino90 »

mislio sam na koji datum? nes je bilo 11 pa 12 poslije 14.
Lacrosse

#111 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by Lacrosse »

DonVito wrote:Pocetak tekme nije bitan sto se mene tice neka pocnu u 00:01 a valja trenirati za SP domacu publiku kraj mali ekrana.

Valja ih poderati.
Amerika trenutno igra na Copa Oro (ekvivalent Eura).

Sutra igraju s Hondurasom u polu-finalu, a finale je na Solider Fieldu u Chicagu, u nedjelju.

Amerikance tesko mozemo poderati, pobjediti mozda, najvjerovatnije ce se igrati nerijeseno.

To sto mi mislimo da su Amerikanci talasike, treba prvo, uzeti u obzir da su Amerikanci se ponudili i zbog dobrih rezultata zele odigrati s nekim timom koji ima prilblizno slicne zelje, a to je da iz anonimnosti relativne napravi neki rezultat, s tim da je Amerika redovan ucesnik na svjetskim prvenstvima, i necu nikad zaboraviti utakmicu s Italijom prije nekoliko godina koji su jedva izgubili, auto-golom, nakon sto je crveni karton Mazerati dobili ili neko slican, helem, ako su Italiju namucili tad na Svjetskom Prvenstvu, Bosnu mogu lako i pobjediti. Mi smo uljuljakni s nekim rezultatima protiv banana drzava, i starog Grckog tima, stoga, ovo je odlicna utakmica, odlican match up, i ni na kakvo deranje ne planiraj.

Prednost Americkog tima je sto vecina igra u Americkoj ligi, i igraju dosta utakmica bilo prijateljskih, mana im je sto CONCAF i nema neke vele sile fudbalske, ali MLS zadnji godina stasava i raste, dodali su nedavno dva tima, Montreal Impact i Portland Timber, i iako nisu medju najjace 4 lige (kosarka, fudbal, baseball i hokej), vjecno su tu negdje. Takodje Amerika ima ogromne pogone za zenski fudbal, i igra se intenzivno na collegu zenski fudbal i za to su medju najjacim reprezentacijama na svijetu. Takodje zadnjih i 20 tim s kojim ce se upotpuniti liga, ce biti napravljen kao korporativno djete New York Yankees i Manchester City-ija, ime tima je New York City FC (s tim je MLS podjeljenj na dvije divijze s po 10 timova).

Najjaca 4 igraca u reprezentaciji nekoc su bila Tim Howard (golman, ne znam da li je na rosteru ovaj put), Eddie Johnson, Donavan i Beasley. Medjutim tim je poprilicno podmladjen i ima dosta meni nepoznati imena iako sam gledao im repku i uzivo, i na tv-u, uglavnom uvijek su me ostavljali s dojmom da im fali samo nesto malo, ne znam da li je to zelja da pobjede, ili lider koji bi ih pritegao, ali Jurgen Klinsman im je takodje terener.

Zbog toga svega, mislim da je Amerika jaca od Slovacke kao reprezentacije, to i fifina lista potvrduje gdje su 22 na listi. Sad, kako ce putovanje preko okeana imati efekt, i slicno, medjutim - u Americi se trenutno igra liga, MLS liga igra se od Maja do Septembra, tj. u pauzi drugih velikih sportova, kad koriste njihove stadione i kad se samo baseball igra i prati, tako da igraci koji dodju bice u dobroj formi, igraju ligu, igraju Copa Oro, i treba ih primiti kao respektabilnu ekipu ukoliko planiramo da ih dobijemo. Amerikanci su takodje velike radilice, dosta igraju na sredini terena, i sporo kreiraju akcije. Ali eto, zadnji tim su pobjedili u cetvrtfinalu Copa Oro prije nekoliko dana 5-0.

Utakmica je koliko ja znam 14 Augusta.
Platformas

#112 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by Platformas »

Ne uprati, mozda je vec ko pisao o tome ali ne lista mi se. Kakvo je stanje sa ulaznicama, hoce li biti dovoljno za sve zainteresovane, da se ne brinem :)
Idemedosumom

#113 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by Idemedosumom »

@ Lacrosse

Ja mislim da se takva logika ne moze primijenjivati u fudbalu. Kakve veze ima sto je SAD namucio Italiju prije par godina? Pa i mi smo nedavno poderali Belgiju u 2 tekme s puno slabijim sastavom nego danas. Ta Belgija (skoro ista po sastavu) je nedavno poderala SAD tamo u Americi. Eh sad po toj logici mi trebamo SAD dobit s jedno 5-6 razlike na kosevu? Ne pije to vode ;)

(usput da dodam, kakve su sve repke mucile Italiju u skorije vrijeme... :lol: )

SAD jeste redovan ucesnik na SP ali protiv koga se to oni moraju boriti u grupnoj fazi kvalifikacija da bi otisli na SP? Fudbal je ipak neuporedivo jaci u Evropi nego u Sjevernoj/Centralnoj Americi / Karibima.

Ja smatram da smo mi trenutno tu negdje s SAD-om, i uvjeren sam da bismo protiv njih u 2 utakmice (takmicarskog karaktera) sigurno 4 boda uzeli a moda cak i 6.

:bih: :bih: :bih:
MaroonBrigade

#114 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by MaroonBrigade »

I ameri imaju pobjednicki niz od nekih 8 9 tekmi

SGS4
Lacrosse

#115 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by Lacrosse »

Idemedosumom wrote:@ Lacrosse

Ja mislim da se takva logika ne moze primijenjivati u fudbalu. Kakve veze ima sto je SAD namucio Italiju prije par godina? Pa i mi smo nedavno poderali Belgiju u 2 tekme s puno slabijim sastavom nego danas. Ta Belgija (skoro ista po sastavu) je nedavno poderala SAD tamo u Americi. Eh sad po toj logici mi trebamo SAD dobit s jedno 5-6 razlike na kosevu? Ne pije to vode ;)

(usput da dodam, kakve su sve repke mucile Italiju u skorije vrijeme... :lol: )

SAD jeste redovan ucesnik na SP ali protiv koga se to oni moraju boriti u grupnoj fazi kvalifikacija da bi otisli na SP? Fudbal je ipak neuporedivo jaci u Evropi nego u Sjevernoj/Centralnoj Americi / Karibima.

Ja smatram da smo mi trenutno tu negdje s SAD-om, i uvjeren sam da bismo protiv njih u 2 utakmice (takmicarskog karaktera) sigurno 4 boda uzeli a moda cak i 6.

:bih: :bih: :bih:
SAD se mora boriti protiv Meksika koji ima ligu zasigurno medju jacim u svijetu, mimo Europe i to bi bilo to, ali, nemoj biti djete, u Americi postoji ogromna infrastruktura, pod broj jedan, pod broj dva, fudbal se igra na koledzu, cak NCAA soccer ima 3 divizije svoje, dakle, preko sigurno 100 koledza ima svoj tim, tu u prvom redu skole koje tradicionalno nisu jake u Americkom fudbalu, i skole koje su manje ali zele napraviti neko ime, tu ima jako mnogo mladih igraca, od kojih vecina je prosjecna jako, ali i u tom prosjeku uvijek se moze naci 11 ljudi za nacionalni tim, od 300 miliona. Zbog toga, niko nije rekao da BiH ne moze pobijediti Amerikance, narucito u prijateljskog utakmici koja nije previse nikome bitna, ali da te podsjetim, zadnji poraz BiH je imala u Americi od Meksika, to je repka s kojom su Amerikanci u Meksiku igrali dva puta nerijeseno i jednom pobijedili ih na gol razlike, u zadnje 2 godine (a to je jako tesko, dobiti Meksiko u Meksiku), medjutim kad se igra za nesto bitno, obicno je Meksiko taj koji pobijedi Amere. O tome koje Jurgen Klinsman dovoljno govori da je bio trener Bayerna godinu dana, iako mislis da nije nista bitno napravio u tom periodu, ipak je to iskustvo odredeno, i igracko, i trenersko. Ali ne mislim da je bitna ovo neka utakmica i za jedan tim, i drago mi je da BiH igra s zemljama koje drukcije nebi susrela, i da je sigurno ogromna stvar da jedna Americka reprezentacija potrosi novac i vrijeme, i dodje u Bosnu da odigra prijateljsku utakmicu, to je definitivno znak zrelosti na svim frontovima po meni.

Evo utakmica samo ove godine koje je odigrala Americka repka (ukupno 11), u poredenju s BiH koja je odigrala 3 utakmice (Slovenija, Grcka, Latvija).

Jan 29 FT United States 0-0 Canada Friendly
May 29 FT United States 2-4 Belgium Friendly
Jun 2 FT United States 4-3 Germany 40,000 Friendly
Jun 7 FT Jamaica 1-2 United States 15,000 WC Qual - CONCACAF (2014 Fourth Round)
Jun 11 FT United States 2-0 Panama 40,847 WC Qual - CONCACAF (2014 Fourth Round)
Jun 18 FT United States 1-0 Honduras 22,000 WC Qual - CONCACAF (2014 Fourth Round)
Jul 5 FT United States 6-0 Guatemala Friendly
Jul 9 FT Belize 1-6 United States Gold Cup (Group Stage 2013)
Jul 13 FT United States 4-1 Cuba Gold Cup (Group Stage 2013)
Jul 16 FT United States 1-0 Costa Rica Gold Cup (Group Stage 2013)
Jul 21 FT United States 5-1 El Salvador Gold Cup (Quarter-finals)
Rob_Atl

#116 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by Rob_Atl »

Ma poslije 2000-te ameri ulazu dosta u fudbal, oni su taraba bili prije 2000 i bili su za nabijanje gol razlike, al' se toga dosta promjenilo, imaju dempseya, baisley, bradley, altidore i jos par koji igraju u evropi , domacinska liga im se znatno poboljsala, skoro pa puni stadioni, proslo svjetsko su dogurali u drugi krug gdje ispadaju od Ghane na produzetke. Fizicki su dosta jaci od nas, ali ne tehnicki, zato mislim da je ovo jedna dobra utakmica za nas, jer nismo odavno odigrali jednu jaku prijateljsku tekmu. Nebi rekao da ce biti puno golova, 1-0 za nas ili 1-1
DuskoDugosko

#117 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by DuskoDugosko »

Ameri imaju jak tim. Glupo je podcjenjivat ih.
mO k3

#118 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by mO k3 »

3:1 za BiH :)
Djubre_

#119 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by Djubre_ »

Ako dodju u punom sastavu.. 1:1

Ako u losijem.. neka blaga pobjeda.. 1:0 ili 2:1.. a ako izgubimo.. to smo mi na SP.

Idemedosumom

#120 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by Idemedosumom »

@Lacrosse

Prvo jedan savjet prijatelju, kada napises tako dug komentar, onda pravi paragrafe kako bi isti bio citak.

Ti se opet hvatas svoje logike, a ne samo to, nego sam sebe pobijas. Govoris kako smo mi 2 ili 3 puta izgubili od Meksika a kako su Ameri igrali nerijeseno i sad Ameri bolji od nas? Samo da te podsjetim, mi smo igrali prijateljske utakmice s Meksikom za koje ti sam kazes da nisu nikome bitne.

Ja razumijem da je MLS uznapredovao i da je mnogo jaci od BH premijer lige. Medjutim, to opet nema skoro nikakve veze s reprezentativnim fudbalom. Po toj logici Bosna bi trebala bit negdje u rangu sa San Marinom, Liht-om, Luxemburgom itd.

Jak klupski nogomet se igra tamo gdje se velike kolicine novca ulazu i obrcu.
Lacrosse

#121 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by Lacrosse »

Nisu ti bitne utakmice s Meksikom?
Sta je cilj ovog ciklusa kvalifikacija? Plasirati se na SP, jel tako, koje se igra u Brazilu i gdje ce u grupi vrlo vjerovatno biti neki Urugvaj, Meksiko, Kolumbija ili Kostarika.
Pa sto je dolazila reprezentacija, uzela pare, isfinansirala letove, doslo 20 hiljada Bosanaca u Atlanti i Chicagu da ih vidi, i sad nije bitno. Da smo ih i pobijedili pa nebi bilo bitno, ali pobijedili oni nas, i to je zadnja repka koja nas je dobili. Ja kazem Amerika igrala s Italijom 1-1 kad je Italija postala sampion svijeta 2006, kaze nema to veze, ja kazem igrali i pobijedili Meksiko u Meksiko city-iju jer eto, igrali smo i mi s Meksikom, ni to nema veze. Covjek se javi i kaze da su pobjedili Njemacki B tim s 4-3, ni to nema veze, ja kazem da su igrali 13 utakmica ove polusezone, dakle u 6 mjeseci, a mi samo tri, ni to nema veze.

Ono sto ja najbitnije a sto ima veze, ne mozes doci na temu s misljenjem i ne dozvoliti nikom da ga mjenja.
MLS je bitan faktor, i to moze samo zemlja protjerana i iseljena da nadomjesti nedostatak domace lige, s ubacivanjem svoje djece po bijelom svijetu i uzimanjem ih nazad u svoju repku. Tako to radimo samo mi. Svugdje u svijetu je bitna domaca liga, jer iz nje dolaze igraci za reprezentaciju, a kad imas 20 timova s po 20 igraca, od kojih je barem 50% amerikanaca to je znaci izbor od 200 igraca koji igraj u MLS-u, plus 20-30 u Meksickoj ligi plus 10-20 u Premijer ligi Engleske, dakle skoro 240 fudbalera pod profesionalnim ugovorima, to BiH nikad nece moci ostvaraiti, i zbog toga je i bitan MLS kao faktor iznenadjenja, gdje dodje neki anonimac, koji zeli da ide dalje, i kad dodje do MLS-a, jedini nacin dalje je rezultat u Americkoj reprezentaciji. Jedini je problem sto jednom vec kad si u MLS-u imas sto hiljada dollara godisnje i igras od Maja do Septembra, 9 mjeseci odmaras ako hoces, i nema niko neki preveliki motiv da bude Lionel Messi sljedeci.

I, iskren da budem, meni se Klinsmanov trenerski kadar ne svidja pretjerano, ali moguce da je i nesto naucio. Ocigledno hoce da nesto pokusa dokazati, siguran sam da ima pare da dokaze to, i da ima cifru broja ljudi s kojom krece i moze odabrati, sve sto mu ostaje su slatki jadi, kakvih mi nemamo jer kod nas nema zamjena za Rahimica, Misimovica, Spahica, svi po 32 pa navise godina.
Havatar

#122 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by Havatar »

Lacrosse wrote:Nisu ti bitne utakmice s Meksikom?
Sta je cilj ovog ciklusa kvalifikacija? Plasirati se na SP, jel tako, koje se igra u Brazilu i gdje ce u grupi vrlo vjerovatno biti neki Urugvaj, Meksiko, Kolumbija ili Kostarika.
Pa sto je dolazila reprezentacija, uzela pare, isfinansirala letove, doslo 20 hiljada Bosanaca u Atlanti i Chicagu da ih vidi, i sad nije bitno. Da smo ih i pobijedili pa nebi bilo bitno, ali pobijedili oni nas, i to je zadnja repka koja nas je dobili. Ja kazem Amerika igrala s Italijom 1-1 kad je Italija postala sampion svijeta 2006, kaze nema to veze, ja kazem igrali i pobijedili Meksiko u Meksiko city-iju jer eto, igrali smo i mi s Meksikom, ni to nema veze. Covjek se javi i kaze da su pobjedili Njemacki B tim s 4-3, ni to nema veze, ja kazem da su igrali 13 utakmica ove polusezone, dakle u 6 mjeseci, a mi samo tri, ni to nema veze.

Ono sto ja najbitnije a sto ima veze, ne mozes doci na temu s misljenjem i ne dozvoliti nikom da ga mjenja.
MLS je bitan faktor, i to moze samo zemlja protjerana i iseljena da nadomjesti nedostatak domace lige, s ubacivanjem svoje djece po bijelom svijetu i uzimanjem ih nazad u svoju repku. Tako to radimo samo mi. Svugdje u svijetu je bitna domaca liga, jer iz nje dolaze igraci za reprezentaciju, a kad imas 20 timova s po 20 igraca, od kojih je barem 50% amerikanaca to je znaci izbor od 200 igraca koji igraj u MLS-u, plus 20-30 u Meksickoj ligi plus 10-20 u Premijer ligi Engleske, dakle skoro 240 fudbalera pod profesionalnim ugovorima, to BiH nikad nece moci ostvaraiti, i zbog toga je i bitan MLS kao faktor iznenadjenja, gdje dodje neki anonimac, koji zeli da ide dalje, i kad dodje do MLS-a, jedini nacin dalje je rezultat u Americkoj reprezentaciji. Jedini je problem sto jednom vec kad si u MLS-u imas sto hiljada dollara godisnje i igras od Maja do Septembra, 9 mjeseci odmaras ako hoces, i nema niko neki preveliki motiv da bude Lionel Messi sljedeci.

I, iskren da budem, meni se Klinsmanov trenerski kadar ne svidja pretjerano, ali moguce da je i nesto naucio. Ocigledno hoce da nesto pokusa dokazati, siguran sam da ima pare da dokaze to, i da ima cifru broja ljudi s kojom krece i moze odabrati, sve sto mu ostaje su slatki jadi, kakvih mi nemamo jer kod nas nema zamjena za Rahimica, Misimovica, Spahica, svi po 32 pa navise godina.
Italija je u grupi igrala ocajno i bili su pred ispadanjem , jedva su se provukli, isto tako ni USA nije tolika velesila koliko je uzdizes i oni su za klasu ispod Bosne . Dobra su ekipa mogu svakog da dobiju ali mogu i od svakog da izgube.
KPNCTNJAH

#123 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by KPNCTNJAH »

Mrsko mi citati ove kilometarske komentare, ali mogu zakljuciti da @Lacrosse zivi u Americi i da ih zato hvali. Kad bi bar ovako branili zemlju u kojoj zive ovi nasi domaci susjedi i komsije, kao nasi ljudi po dijaspori, gdje bi nam bio kraj.
Jack Be Nimble

#124 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by Jack Be Nimble »

BiH i USA u mojim ocima su uvijek bile ekipe istog kalibra. Nekada bude 30 mjesta izmedju te dvije drzave na fifinoj listi ali to ne znaci ni cemu. U mojim ocima BIH, USA, Japan, Ghana, Rusija, Juzna Koreja, Meksiko, Srbija, Ceska, Senegal..su drzave zavisno od smjene generacija manje vise tu negdje. Moraju biti u stanju da pobjede jedni druge ako zele da vide 1/8 finala.

Znam da je prijateljska i sigurno nece biti neki jaki tempo igre ali Ameri bi nam pokazali da li i dalje nasi mogu igrati kada krene 61. minuta.
cindrlimindrli

#125 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]

Post by cindrlimindrli »

Jack Be Nimble wrote:BiH i USA u mojim ocima su uvijek bile ekipe istog kalibra
Nidje veze.

BiH danas ima za klasu bolji tim od amerikanaca, u ozbiljnoj utakmici zabicemo 5 golova bez problema.
Locked