Europa league 2013/14

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Dammme

#101 Re: UEFA Europa League

Post by Dammme »

Pa ova tekma Werder-Valencia je bila bolja nego sve tekme LP od utorka i srijede zajedno.
Inače na tekmi Čelzi-Inter je sve frcalo od gracioznosti :?: :!:
A od svih 8 ekipa što su igrale u utorak i srijedu jedino se za Barselonu može reći da igra graciozno.
rado_vidjen

#102 Re: UEFA Europa League

Post by rado_vidjen »

Volio bi da Atletico Madrid osvoji. Nema mi gotivnije ekipe za kladjenje. Jal odigram vise od 3, jal oba gol, jal pobjeda kontra Barce - uvijek dodje. 8-)

A i imaju pravo finu ekipu. Volio bi da zadrze Aguera, ali tesko...
jeza u ledja

#103 Re: UEFA Europa League

Post by jeza u ledja »

elSaik wrote:
ja.neron wrote:
elSaik wrote: Da, da, svaki ozbiljan tim bi... BULLSHIT!
esmire koju si ti onda utakmicu gledao
Zar se znamo? :mrgreen:

Ne radi se o utakmic ko utakmici nego o navodima da su ekipe lijeve. Nisu.
Jok, eto desne su. :P

Drago mi je za VfL, a i za Juve. :lol:
cyprus

#104 Re: UEFA Europa League

Post by cyprus »

Ljubiteljima ovih rezultata od 4:4 istih preporučujem estonsku ligu, gdje se po ovim kriterijima igra najkvalitetniji fudbal :) Futsal isto nije loš
Dammme

#105 Re: UEFA Europa League

Post by Dammme »

cyprus wrote:Ljubiteljima ovih rezultata od 4:4 istih preporučujem estonsku ligu, gdje se po ovim kriterijima igra najkvalitetniji fudbal :) Futsal isto nije loš
Ja sam ljubitelj fudbala u kojem je cilj dati gol više, a ne patiti loptu i gledaoce. Ako se tako igra u Estonskoj ligi, bilo bi zanimljivo pogledati je.
jutarnji

#106 Re: UEFA Europa League

Post by jutarnji »

mostarac wrote:Dosadno uzasno dosadno je bilo sinoc gledati Barcelona - Stutgart.
Ja ne znam sta ti je bilo dosadno? Barselona je ljubiteljima fudbala priustila spektakl. Od golova, driblinga, egzibicija
sve zacinjeno atmosferom na stadionu koji izgleda k`o space shuttle. Sta su jos trebali uraditi da bi tebi bilo
zanimljivo? Dobro, mozda su na poluvremenu trebali razbacit` tavle za mostarsku publiku. :D
Dammme wrote:Inače na tekmi Čelzi-Inter je sve frcalo od gracioznosti
Pa i nije bas bilo nesta sjajno, ali porediti to sa nekakvim bremenima i kazanima...to mogu samo svestrani
badminktonci.
cyprus

#107 Re: UEFA Europa League

Post by cyprus »

Dammme wrote:
cyprus wrote:Ljubiteljima ovih rezultata od 4:4 istih preporučujem estonsku ligu, gdje se po ovim kriterijima igra najkvalitetniji fudbal :) Futsal isto nije loš
Ja sam ljubitelj fudbala u kojem je cilj dati gol više, a ne patiti loptu i gledaoce. Ako se tako igra u Estonskoj ligi, bilo bi zanimljivo pogledati je.
A ja fudbal shvatam kao igru u kojoj je odbrana jednako važna kao i napad.
bijelo_dugme

#108 Re: UEFA Europa League

Post by bijelo_dugme »

jutarnji wrote:
mostarac wrote:Dosadno uzasno dosadno je bilo sinoc gledati Barcelona - Stutgart.
Ja ne znam sta ti je bilo dosadno? Barselona je ljubiteljima fudbala priustila spektakl. Od golova, driblinga, egzibicija
sve zacinjeno atmosferom na stadionu koji izgleda k`o space shuttle. Sta su jos trebali uraditi da bi tebi bilo
zanimljivo? Dobro, mozda su na poluvremenu trebali razbacit` tavle za mostarsku publiku. :D
Pa i nije bas bilo nesta sjajno, ali porediti to sa nekakvim bremenima i kazanima...to mogu samo svestrani
badminktonci.
Malo je falilo da taj isti Kazan izbaci Intera u grupi.
jeza u ledja

#109 Re: UEFA Europa League

Post by jeza u ledja »

jutarnji wrote:
badminktonci.
ma eto i ta barcelona je malo dosadna postala.

ja mislim da su utakmice sa puno sansi i golova interesatnije od rovovske borbe, pa ko god igro.
Dammme

#110 Re: UEFA Europa League

Post by Dammme »

jutarnji wrote:
badminktonci.
Nisam poredio sa kazanom nego sa tekmom Werder-Valencia koja je završila sa 8 golova i bar još toliko šansi, a samo obožavaoci šaha mogu gledati tekme kakve su (2 komada) odigrali Inter i Čelzi. Totalna propaganda antifudbala.
cyprus

#111 Re: UEFA Europa League

Post by cyprus »

Dammme wrote:
jutarnji wrote:
badminktonci.
Nisam poredio sa kazanom nego sa tekmom Werder-Valencia koja je završila sa 8 golova i bar još toliko šansi, a samo obožavaoci šaha mogu gledati tekme kakve su (2 komada) odigrali Inter i Čelzi. Totalna propaganda antifudbala.
U tom slučaju je Werder-Valencia propaganda futsala.
jutarnji

#112 Re: UEFA Europa League

Post by jutarnji »

Dammme wrote:Nisam poredio sa kazanom nego sa tekmom Werder-Valencia koja je završila sa 8 golova i bar još toliko šansi, a samo obožavaoci šaha mogu gledati tekme kakve su (2 komada) odigrali Inter i Čelzi. Totalna propaganda antifudbala.
Mozemo mi ovako do sutra. Ja badminkton, ti sah, ja bele, ti pasiansa...samo nek` je kontra. Dok ne dodje onaj
burek i banira te :D .
Dammme

#113 Re: UEFA Europa League

Post by Dammme »

Ko je rekao da futsal nije interesantniji od šaha? A i badminton je olimpijski sport za razliku od šaha.
mostarac

#114 Re: UEFA Europa League

Post by mostarac »

jutarnji wrote:
badminktonci.
Dosadno je bilo prvo sto je utakmica bila borba davida i golijata bez ikakve rezultatske neizvjesnosti, zatim je bilo dosadno sto prilika i nije bilo bog zna koliko, a i tih prelijepih poteza koje ti spominjes.
Inter - Chelsea je ako nista drugo bilo zanimljivije gledati zbog neizvjesnosti i Mourinhovog izivljavanja nad Ancelotijem, mada je i ta utakmica daleko od lijepe, ali je imala vise sansi. Atmosfera - nista specijalno ruku na srce i uzevsi u obzir da je stadion pun.
Ne vidim razlog tolikog potcjenjivanja EL u kojoj zna biti fantasticnih utakmica i 4:4 rezultat koji je uz to nosio i rezultatsku neizvjesnost je veoma atraktivan, a i u CL se zalomi takva stvar, da ne govorim o onih 8:2 cini mi se jedne sezone porto, monaco, deportivo ili ko vec je tad igrao u CL.

Utakmice se igraju za golove, a bilo bi zanimljivo da Barcelona naleti na Inter. To su destruktivci koji bi Barceloni ubili igru pasova i dobro je namucili, a svi ostali bi se nadigravali s njima i izgubili. Od svih ovih klubova mislim da upravo Inter ima najvise sansi da skine skalp Barceloni, dok ce se recimo taj isti Inter namuciti sa ekipama kao Lyon i CSKA i Bordeaux.

Ne znam, ali meni ta Barcelona uopste ne igra tako svemirski lijep fudbal kako ovdje neki govore. Daleko od toga da Barcelona nije kvalitetna ekipa i samo lud covjek moze reci da ekipa Barce nema kvalitet, ali mi nisu sad nesto tako spektakularno kako je to razvikano, ali to je najopasnije po njih. Plus Messi jest igracina, ali meni je daleko od najboljeg jos uvijek.
cyprus

#115 Re: UEFA Europa League

Post by cyprus »

Dammme wrote:Ko je rekao da futsal nije interesantniji od šaha? A i badminton je olimpijski sport za razliku od šaha.
Poenta je u tome da nepostojanje odbrana NIJE FUDBAL u punom njegovom smislu. Ne kažem da su uspavanke bez prilika dobre za fudbal, ali ni druga krajnost me ne oduševljava... :roll:
jutarnji

#116 Re: UEFA Europa League

Post by jutarnji »

mostarac wrote:Plus Messi jest igracina, ali meni je daleko od najboljeg jos uvijek.
Dobro, ostatak posta necu ni komentarisati. Ti si to tako vidio, razliciti ukusi itd. Posteno.
Nego, ovo...ko je ispred njega?
mostarac

#117 Re: UEFA Europa League

Post by mostarac »

cyprus wrote:
Dammme wrote:Ko je rekao da futsal nije interesantniji od šaha? A i badminton je olimpijski sport za razliku od šaha.
Poenta je u tome da nepostojanje odbrana NIJE FUDBAL u punom njegovom smislu. Ne kažem da su uspavanke bez prilika dobre za fudbal, ali ni druga krajnost me ne oduševljava... :roll:
EL se igra sa vise srca i manje kalkulacija od CL i zato pada i vise golova, a ne kao plod lose odbrane. Jednostavno igra se za gol vise i to utakmice cini atraktivnijima.
CL je u prva tri kola grupne faze totalno negledljiva, tj. gledljiva je i zanimljiva kao cevljanska korida, a sve iz razloga silnog taktiziranja i preseravanja i igre u kojoj se igra iskljucivo na rezultat, a ne za gol.
EL ima mnogo vise onog sportskog i fudbalskog smeka od CL, jer se oko nje vrte manje novci, a utakmice cesto znaju biti mnogo bolje od onih u CL upravo zbog manjih novaca. Real naprimjer u svakom momentu utakmice ima onu novcanu kalkulaciju sto bitno umanjuje atraktivnost igre. U CL naravno nastupaju kvaliteniji klubovi, ali to uopste ne znaci da su im i utakmice kvalitetnije i bolje i kao sto rekoh u prva tri kola CL u grupnoj fazi ista je potpuno negledljiva i zanimljiva ko spanska sapunica u koju se ukljucujes u 245. epizodi.
mostarac

#118 Re: UEFA Europa League

Post by mostarac »

jutarnji wrote:
mostarac wrote:Plus Messi jest igracina, ali meni je daleko od najboljeg jos uvijek.
Dobro, ostatak posta necu ni komentarisati. Ti si to tako vidio, razliciti ukusi itd. Posteno.
Nego, ovo...ko je ispred njega?
I to je do ukusa. Meni su i Lampard i Gerrard za Messija Tuce :D
Naprimjer :)
Dammme

#119 Re: UEFA Europa League

Post by Dammme »

cyprus wrote:
Tu se apsolutno slažem s tobom, što je recimo evidentan slučaj sa VW. Ali ne ne bih rekao da Valencia i Werder imaju baš tako loše odbrane. S druge strane "šahisti" poput Murinja i Ančelotija su mi totalno neinteresantni. Niko ne može reći za njih da nisu dobri treneri(ako se gleda po rezultatima koje njih dvojica imaju), ali su brate dosadni, dosadni dos... :zzzz: :zzzz: :zzzz:
ultima_palabra

#120 Re: UEFA Europa League

Post by ultima_palabra »

Valencia - jedan od boljih napada u Evropi, ali odbrana :-) :oops:
Ljudi sve rade na uigranost, Villa, Silva, Mata, Joaquin igraju skupa već 5-6 godina. Volio bih kad bi oni digli trofej, ako ne bude Wolfsburg.
Villa je opet pokazao zašto je najbolji napadač na svijetu :thumbup:
Svaka čast i Werderu, onako njemački su se borili do kraja i umalo da im se isplati.
Druga utakmica je bila ok, ali poslije ove prve...
I da, dajte mi ovakvih utakmica prije nego Chelsea-Inter. U ovom takmičenju klubovi igraju malo rasterećenije, što se i osjeti, u Ligi prvaka se nema pravo na grešku, što dovodi do ziheraške igre.
Vragolan

#121 Re: UEFA Europa League

Post by Vragolan »

citam ovo do sada napisano i kontam da li ja dobro rezonujem stvari
pa mi pomozite molim vas

fudbal, kosarka, rukomet itd itd itd

su sportovi u kojime je cilj dati sto vise golova, je li grijesm, ako grijesim recite mi, molim vas
pored zabijanja golova, znaci u drugom planu, gleda se dobar dribling, pas, asistencija, akcija itd itd itd

mozda ja, vec 25 godina od kako pratim fudbal, pogresno tumacim tu igru :?

a sto se sinocnjih tekmi tice, koje sam gledao, valensija u finalu 100%, a wolfsburg je sinoc dao sve od sebe i ono je vrhunac, mislim da dalje nece moci
Neelix

#122 Re: UEFA Europa League

Post by Neelix »

Vragolan wrote:citam ovo do sada napisano i kontam da li ja dobro rezonujem stvari
pa mi pomozite molim vas

fudbal, kosarka, rukomet itd itd itd

su sportovi u kojime je cilj dati sto vise golova, je li grijesm, ako grijesim recite mi, molim vas
pored zabijanja golova, znaci u drugom planu, gleda se dobar dribling, pas, asistencija, akcija itd itd itd

mozda ja, vec 25 godina od kako pratim fudbal, pogresno tumacim tu igru :?
da je tako svi bi igrali u formaciji 0-0-10, a umjesto golmana bi postavili banderu.
Dammme

#123 Re: UEFA Europa League

Post by Dammme »

Počeo žrijeb.
Da vidimo koga će Vukovi dobiti.
Dammme

#124 Re: UEFA Europa League

Post by Dammme »

Vukovi dobili Fulham. Odlično.
ultima_palabra

#125 Re: UEFA Europa League

Post by ultima_palabra »