Sta Turska i BIH imaju zajednicko,a razlicito od ostatka EU?

Locked

Gleda li EU na vjeru?

Da
33
75%
Ne
8
18%
Jednim manjim dijelom gleda
3
7%

Total votes: 44

Salonski Kriticar

#101 Re: Sta Turska i BIH imaju zajednicko,a razlicito od ostatka

Post by Salonski Kriticar »

Havatar wrote:Do medjunarodne zajednice posto nece da pritisne Srbe i Hrvate koji sve namjerno blokiraju
Ima nesto i do Bosnjaka, valjda. :) Dogovor nije postigla sestorka, sedmorka, koliko god ih vec ima.
Black111

#102 Re: Sta Turska i BIH imaju zajednicko,a razlicito od ostatka

Post by Black111 »

Ne znam sta ovdje BiH radi... Kao prvo, u BiH zivi manje muslimana nego samo u Njemackoj. 2. BiH je zemlja u kojoj zivi bar 50% nemuslimana.

Turska s druge strane je zemlja od nekih cca 70 - 80 milijuna dominantno muslimana, i to sigurno predstavlja zabrinutost nekih. Ja na prvom mjestu ne bih volio. Jer, nije to samo stvar vjere, to je i druga kultura koja je dijametralna od one europske.

BiH nece u EU jer je sjebana drzava, a ne zbog sacice muslimana (jer to je sacica u odnosu na pola milijarde ljudi sto zivi u EU).
zobb

#103 Re: Sta Turska i BIH imaju zajednicko,a razlicito od ostatka

Post by zobb »

Evropa,ima ozbiljan problem sa sama sobom,od BiH trazi previse,s obzirom da zna ko je na vlasti.Mislim da uopste nisu zasluzili da postanemo njihova clanica zbog ogromne krivnje prema BiH i hipoteke balkanskih(krvavog Bosanskog )ratova.Gledali su tada, gledaju sad skrstenih ruku.Ne zelim da moja zemlja Bude clanica takve Evrope.
Pasivne,bezobrazne i bezobzirne do kosniju,ucjenjivacke i cinicne smijuci nam se svima na ovakav nacin u lice pokazujuci sargarepu i stap.Mi smo nazalost lakovjerni i pored rata i prolivene krvi.
Sjecate se humanitarne iz EZ,tadasnje. Konzervi iz ko zna kojeg stoljeca,boze koji cinizam i sad kazu kako su nam pomagali ili pomazu,dajte ba....halooo, ne zelim da u ovu smrdljivu evropu moja zemlja pod plastom laznog obecanja o prosperitetu i napretku ode u ambis jos gori nego sad.Ne zaboravite da je ova elita nasih politicara (imbecila) idealna za evropu!
Turska , ma snace se turci,veliki ,jaki nikad jaci,sila.Daleko su od nas da bi ih poredili sa nama ,i teritorijalno i ekonomski.
Black111

#104 Re: Sta Turska i BIH imaju zajednicko,a razlicito od ostatka

Post by Black111 »

Havatar wrote:Do medjunarodne zajednice posto nece da pritisne Srbe i Hrvate koji sve namjerno blokiraju
Vi dok god nastaviti rezmisljati da neko nekog treba pritiskati i nesto nametati pomaka nece biti. Hrvati i Srbi su gradjani i konst. narodi ove zemlje, tako da je samo dogovor opcija.
oglo

#105 Re: Sta Turska i BIH imaju zajednicko,a razlicito od ostatka

Post by oglo »

una ovoj tem ise vidi kako bosanci i hercegovci zive kojem stoljecu prije,izadjite iz pecina i progledajte,80%gradjana drzave mora uzivotu nije vidilo,sve sto znaju da ce im neko razlicit doc i napravit sta nazao
Havatar

#106 Re: Sta Turska i BIH imaju zajednicko,a razlicito od ostatka

Post by Havatar »

Black111 wrote:
Vi dok god nastaviti rezmisljati da neko nekog treba pritiskati i nesto nametati pomaka nece biti. Hrvati i Srbi su gradjani i konst. narodi ove zemlje, tako da je samo dogovor opcija.
Onda nemoj da se cude sto se ne usvaja ono sto je potrebno za ulazak i to je onda cisto licemjerje i cinizam od strane EU
Black111

#107 Re: Sta Turska i BIH imaju zajednicko,a razlicito od ostatka

Post by Black111 »

zobb wrote:Evropa,ima ozbiljan problem sa sama sobom,od BiH trazi previse,s obzirom da zna ko je na vlasti.Mislim da uopste nisu zasluzili da postanemo njihova clanica zbog ogromne krivnje prema BiH i hipoteke balkanskih(krvavog Bosanskog )ratova.Gledali su tada, gledaju sad skrstenih ruku.Ne zelim da moja zemlja Bude clanica takve Evrope.
Pasivne,bezobrazne i bezobzirne do kosniju,ucjenjivacke i cinicne smijuci nam se svima na ovakav nacin u lice pokazujuci sargarepu i stap.Mi smo nazalost lakovjerni i pored rata i prolivene krvi.
Sjecate se humanitarne iz EZ,tadasnje. Konzervi iz ko zna kojeg stoljeca,boze koji cinizam i sad kazu kako su nam pomagali ili pomazu,dajte ba....halooo, ne zelim da u ovu smrdljivu evropu moja zemlja pod plastom laznog obecanja o prosperitetu i napretku ode u ambis jos gori nego sad.Ne zaboravite da je ova elita nasih politicara (imbecila) idealna za evropu!
Turska , ma snace se turci,veliki ,jaki nikad jaci,sila.Daleko su od nas da bi ih poredili sa nama ,i teritorijalno i ekonomski.
Cuj to. A sta bi ti da ti salju za humanitarnu? Mozda nesto s halal certifikatom? Kavijar? Sta bi ti?

Pa jebote, nije EU kriva sto 20 god. od kraja rata ova zemlja lici na sta lici... Imas podatak da je samo novcane pomoci u ovu malu zemljicu ulupano vise no u poslijeratnu Njemacku.
vinter

#108 Re: Sta Turska i BIH imaju zajednicko,a razlicito od ostatka

Post by vinter »

"theTruePath"

Po mom misljenju NE,najbitnija drzava u EU(Njemacka) ima KRSCANSKOdemokratsku vlast,krscanstvo bez obzira na sekularizam i dalje stoji jako i uspravno i muslimani ce to i tekako osjetiti u vecinski muslimanskim evropskim drzavama(vec i osjete dobrim djelom)
Nemas ti pojma u zivotu.
Black111

#109 Re: Sta Turska i BIH imaju zajednicko,a razlicito od ostatka

Post by Black111 »

Havatar wrote:
Black111 wrote:
Onda nemoj da se cude sto se ne usvaja ono sto je potrebno za ulazak i to je onda cisto licemjerje i cinizam od strane EU
nemaju se oni sta cuditi. EU ne prima banana drzave. A BiH je upravo to. Ne moze za tebe neko odlucivati. Imas izbore, na izborima biras, i kako si birao (vecina) tako ti je. To se zove demokracija.

I ovaj sad je problem jer su legitimni predstavnici izbaceni iz vlasti... Pa su tamo kao neki pravasi, Lijanovici za koje se zna da su kupovali glasove itd...
Last edited by Black111 on 30/06/2013 23:10, edited 1 time in total.
Havatar

#110 Re: Sta Turska i BIH imaju zajednicko,a razlicito od ostatka

Post by Havatar »

Black111 wrote:
zobb wrote:Evropa,ima ozbiljan problem sa sama sobom,od BiH trazi previse,s obzirom da zna ko je na vlasti.Mislim da uopste nisu zasluzili da postanemo njihova clanica zbog ogromne krivnje prema BiH i hipoteke balkanskih(krvavog Bosanskog )ratova.Gledali su tada, gledaju sad skrstenih ruku.Ne zelim da moja zemlja Bude clanica takve Evrope.
Cuj to. A sta bi ti da ti salju za humanitarnu? Mozda nesto s halal certifikatom? Kavijar? Sta bi ti?

Pa jebote, nije EU kriva sto 20 god. od kraja rata ova zemlja lici na sta lici... Imas podatak da je samo novcane pomoci u ovu malu zemljicu ulupano vise no u poslijeratnu Njemacku.
Nego ko je kriv nego oni koji se najvise pitaju i oni koji postavljaju na vlast koga hoce i skidaju sa vlasti onog ko ne radi kako oni hoce a to da je veca pomoc dosla u Bosnu nego u Njemacku je neistina i obicna glupost.
Havatar

#111 Re: Sta Turska i BIH imaju zajednicko,a razlicito od ostatka

Post by Havatar »

Havatar wrote:
Black111 wrote:
nemaju se oni sta cuditi. EU ne prima banana drzave. A BiH je upravo to. Ne moze za tebe neko odlucivati. Imas izbore, na izborima biras, i kako si birao (vecina) tako ti je. To se zove demokracija.[/quote]
I Hrvatska je banana drzava pa je usla , isto tako i Bugarska i Rumunija od novih kao i Kipar, Grcka, Portugal od starih clanica.
Black111

#112 Re: Sta Turska i BIH imaju zajednicko,a razlicito od ostatka

Post by Black111 »

Da, je, prporcionalno prema broju stanovnika da, vise smo dobili.

Ja kazem nema napretka dok OHR ne ode, pa ovako, ili onako... ovo je zivotarenje.
Black111

#113 Re: Sta Turska i BIH imaju zajednicko,a razlicito od ostatka

Post by Black111 »

Havatar wrote: I Hrvatska je banana drzava pa je usla , isto tako i Bugarska i Rumunija od novih kao i Kipar, Grcka, Portugal od starih clanica.
Pa i nisu bas. Ni blizu kao BiH. Ni u RH, niti Bugarima zakone ne namece neki strani ficfiric. Ovo je nefunkcionalna drzava. Ma, cudi me da je o tom moram uopce respravljati, zar to nije jasno. Pa sta je RH samo prosla da udje u EU. Nije EU sadaka.
oglo

#114 Re: Sta Turska i BIH imaju zajednicko,a razlicito od ostatka

Post by oglo »

jel ti mislis da bosnjacki politicari se satrase radeci za drzavu BIH,heh rade za sebe da je skroje kakva njima odgovara i da se tu natakare za sav zivot kao ekluzivni predstavnici bosnjaka ,slicno rade i ovi iz hercegovien iz iz rs-a
nece europa rjesavat nase probleme
to sto sule nosi ljiljan na reveru ga ne cini patriotom,merkel nema ni orla ni grba na sakou pa je za njemcku uradila vise od ovih svih BH politicara:;kad shvatite da je BH drzava koja samo dogovorom moze ici naprijed bez hinjavih poteza otcjepljenja,nametanja i preglasavanja,mozda nas krene.Nije politika ono sto se u medijima iznese koji su pod kontrolom politike i sto politicari kazu u javnosti.
i dobili smo to da je rs-u problem federacija,a federaciji rs,a hercegovini i jedni i drugi pa kome to najvise odgovara? svima ;)

koliko god mi htjeli da je i hravtska ko i mi ,to nije tako .Oni su demokratska drzava u pono vecem obimu nego mi.Kod nas srbin iz federacije nemoze birati predsjenika drzave(srbina).Bosnjaci i hrvati iz rs-a ne mogu brati bosnjaka i hrvata kao predsjednika.Rome i jevreje nemoze niko birati.Nist ne funckionise ni jedna institucija, idemo nazad do ksvi idu narijed,kakva EU ,nismo u stanju dva granicna prijelaza na vrijeme narpavit.Sad ce tek se osjetiti koliko cemo bit u izolaciji
Last edited by oglo on 30/06/2013 23:20, edited 1 time in total.
ReXX

#115 Re: Sta Turska i BIH imaju zajednicko,a razlicito od ostatka

Post by ReXX »

Black111 wrote:
Turska s druge strane je zemlja od nekih cca 70 - 80 milijuna dominantno muslimana, i to sigurno predstavlja zabrinutost nekih. Ja na prvom mjestu ne bih volio. Jer, nije to samo stvar vjere, to je i druga kultura koja je dijametralna od one europske.
:roll:

Ima to itekako veze sa vjerom, jer vjera u mnogome oblikuje kulturu. I mozes li nam objasniti po cemu je toliko Turska kultura "dijametralno" razlicita od one Europske?? Jel mozda sto se u Turskoj skida obuca pri ulasku u kucu, sto se guzica pere vodom a ne brise papirom, sto se djeca sunete, itd... ?

Sve zbog cega ti mislis da ne treba Turskoj dozvoliti ulazak u EU se isto tako moze pripisati i nama!
Black111

#116 Re: Sta Turska i BIH imaju zajednicko,a razlicito od ostatka

Post by Black111 »

ReXX wrote:
Black111 wrote:

Ima to itekako veze sa vjerom, jer vjera u mnogome oblikuje kulturu. I mozes li nam objasniti po cemu je toliko Turska kultura "dijametralno" razlicita od one Europske?? Jel mozda sto se u Turskoj skida obuca pri ulasku u kucu, sto se guzica pere vodom a ne brise papirom, sto se djeca sunete, itd... ?

Sve zbog cega ti mislis da ne treba Turskoj dozvoliti ulazak u EU se isto tako moze pripisati i nama!
Oblikuje vjera kulturu, al i neke druge stvari. Ako si ti musliman, i ako se ti smatras istim s muslimanima S. Arabije, Iraka, Irana itd. onda OK. Ali ja ti mogu reci da ja sigurno ne bih voli zivjeti u tim zemljama.

Razlicit je mentalitet. Nemoj banalizirati stvari na nivo pranja guzice. Europa je liberalna ( i previse za moj ukus), kako bi se recimo Erdoganova Turska i tih 70 80 mil. ljudi tu uklopilo, ne znam bas... I ne samo to, da i nije muslimanska EU bi itekako pazila, jer puno je to ljudi, preplave radna mjesta.
Last edited by Black111 on 30/06/2013 23:23, edited 1 time in total.
theTruePath

#117 Re: Sta Turska i BIH imaju zajednicko,a razlicito od ostatka

Post by theTruePath »

Liberalniji je jedan Istanbul od recimo jednog Zagreba,u Istanbulu je do sad bilo koliko hoces puta gay parada i nikad ni jedan problem nije nastao
Black111

#118 Re: Sta Turska i BIH imaju zajednicko,a razlicito od ostatka

Post by Black111 »

theTruePath wrote:Liberalniji je jedan Istanbul od recimo jednog Zagreba,u Istanbulu je do sad bilo koliko hoces puta gay parada i nikad ni jedan problem nije nastao
Nije Turska samo Istambul.
elcaliente

#119 Re: Sta Turska i BIH imaju zajednicko,a razlicito od ostatka

Post by elcaliente »

theTruePath wrote:Liberalniji je jedan Istanbul od recimo jednog Zagreba,u Istanbulu je do sad bilo koliko hoces puta gay parada i nikad ni jedan problem nije nastao
A sta cemo sa istokom Turske, gdje su obecani-ugovoreni brakovi normala, gdje se rodzaci zene izmedzu sebe?
Cenzura u medijiima koju je Erdogan uveo, ima tu mnostvo stvari koji su problem.
Last edited by elcaliente on 30/06/2013 23:32, edited 3 times in total.
theTruePath

#120 Re: Sta Turska i BIH imaju zajednicko,a razlicito od ostatka

Post by theTruePath »

Black111 wrote:
Pa nije ,sta s tim? nije ni hrvatska samo zagreb,pa?
Black111

#121 Re: Sta Turska i BIH imaju zajednicko,a razlicito od ostatka

Post by Black111 »

theTruePath wrote:
Black111 wrote:
Pa nije ,sta s tim? nije ni hrvatska samo zagreb,pa?
E sad vec pricas gluposti. Na kraju krajeva, zaboli me za Turke. Objasnjavam sto je BiH neusporediva s jednom zemljom od 70/80 mil. stanovnika.

RH koja ima 4.5 mil. stanovnika, dominanto katolici, pa su joj te prijateljske zemlje ala Njemacka spucale kvote na radnike. A kako ce tek gledati na 80 mil Turaka...
Last edited by Black111 on 30/06/2013 23:30, edited 1 time in total.
Prpa.ba

#122 Re: Sta Turska i BIH imaju zajednicko,a razlicito od ostatka

Post by Prpa.ba »

Black111 wrote:Ja kazem nema napretka dok OHR ne ode, pa ovako, ili onako... ovo je zivotarenje.
:thumbup:
ReXX

#123 Re: Sta Turska i BIH imaju zajednicko,a razlicito od ostatka

Post by ReXX »

Black111 wrote:
ReXX wrote:
Black111 wrote:

Oblikuje vjera kulturu, al i neke druge stvari. Ako si ti musliman, i ako se ti smatras istim s muslimanima S. Arabije, Iraka, Irana itd. onda OK. Ali ja ti mogu reci da ja sigurno ne bih voli zivjeti u tim zemljama.

Razlicit je mentalitet. Nemoj banalizirati stvari na nivo pranja guzice. Europa je liberalna ( i previse za moj ukus), kako bi se recimo Erdoganova Turska i tih 70 80 mil. ljudi tu uklopilo, ne znam bas... I ne samo to, da i nije muslimanska EU bi itekako pazila, jer puno je to ljudi, preplave radna mjesta.
Ako Turska udje u EU to znaci da je ispunila uslove i standarde te zajednice drzava. Medjutim, ljudima popu tebe to nista ne znaci. Bas kao sto mnogima u svijetu nije znacilo nista sto su u BiH stradali nevini ljudi, jer se radilo o "dijametralno razlicitoj" kulturi i vjeri, pa sta koga briga za stradanja i lomace u Visegradu.

I mozes li nam navesti primjere "dijametralno razlicitih" obicaja u Turskoj zbog kojih ti mislis da Turskoj nije mjesto u EU??
славянин

#124 Re: Sta Turska i BIH imaju zajednicko,a razlicito od ostatka

Post by славянин »

Sad Hrvati pjevaju "Jedite govna mi smo u Evropi" :mrgreen: :mrgreen:
vinter

#125 Re: Sta Turska i BIH imaju zajednicko,a razlicito od ostatka

Post by vinter »

"theTruePath"

Liberalniji je jedan Istanbul od recimo jednog Zagreba,u Istanbulu je do sad bilo koliko hoces puta gay parada i nikad ni jedan problem nije nastao
Sarajevo je najliberalnije. Oni gay parade organizuju po srpskim i hrvatskim svetinjama.

Slika i prilika bosnjacke BiH!

Oskrnavljeno katoličko groblje u Bugojnom
Policija u Bugojnom danas je obaviještena da je oskrnavljeno Gradsko katoličko groblje u Sultanovićima u Bugojnom.

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /130630082
Locked