južna Bosnagidra wrote:možda Hercegovina, al Bosna nije sigurnoHajvan wrote:pa Bosna je mediteranska zemlja
Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?
- Hajvan
#101 Re: Šta mislite o ovim kućma? Imamo li los ukus za kuće?
- sinuhe
#102 Re: Šta mislite o ovim kućma? Imamo li los ukus za kuće?
Tamo gdje grozdje raste tamo mogu i takve kuce. Kupres vala nije Hercegovina 
- mayab
#103 Re: Šta mislite o ovim kućma? Imamo li los ukus za kuće?
Svaka je bolja nego tipična bosanska kuca-od betonskih blokova,nezavrsena, BEZ fasade, sa armaturom koja viri Bog ne zna zasto.......itd itd

Uvesti zakon da se mora rijesiti vanjski izgled , znaci fasada, a unutra radi sta hoćeš i kad hoćeš, ako ikad hoćeš...

Uvesti zakon da se mora rijesiti vanjski izgled , znaci fasada, a unutra radi sta hoćeš i kad hoćeš, ako ikad hoćeš...
- suncica24
#104 Re: Šta mislite o ovim kućma? Imamo li los ukus za kuće?
Imas cijeli koncept "ovakvih" kuca i na sjeveru - Svedska, Finska (izuzetno poznata skola), Danska...Šveđanin wrote:Mene baš zanimaju cijene inovativnih kuća, kao ova iznad.. ima toga još, mada to je više za mediteranske zemlje, uopšteno u stvari zemlje gdje nema puno snijega.
Šta da ja radim u ovim kućama kad napada 2 metra snijega.![]()
Hocu reci, ravni krov moze funkcionirati i na nasim prostorima ukoliko je dobro izoliran i ukoliko je sam projekt dobro osmisljen.
A s druge strane, ima i odlicnih (suvremenih) projekata sa kosim krovovima.
- Faruk
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga
#105 Re: Šta mislite o ovim kućma? Imamo li los ukus za kuće?
pofalićko - velešićki stil gradnje je najjači 
- Cherry-Cherry
#106 Re: Šta mislite o ovim kućma? Imamo li los ukus za kuće?
bolji je buča-boljakov-sokolje-briješće stilFaruk wrote:pofalićko - velešićki stil gradnje je najjači
- graue_maus
#107 Re: Šta mislite o ovim kućma? Imamo li los ukus za kuće?
ima li koja slika ko ilustracijatog stila ........Cherry-Cherry wrote:bolji je buča-boljakov-sokolje-briješće stilFaruk wrote:pofalićko - velešićki stil gradnje je najjači
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#108 Re: Šta mislite o ovim kućma? Imamo li los ukus za kuće?
De malo pišite i tim eko kućama i na koji način ih ovi strendzersi finansiraju?
Last edited by Slo Burner on 18/06/2013 13:49, edited 1 time in total.
- lazni liberal
#109 Re: Šta mislite o ovim kućma? Imamo li los ukus za kuće?
Koje eko kuce najbolje su ove pametne kuce nego za to treba para 
-
gidra
#110 Re: Šta mislite o ovim kućma? Imamo li los ukus za kuće?
Znam da je ružno, ali jebiga ljudi pretjerujete. Kao da ti ljudi ne bi voljeli da su im kuće planirali razni arhitekti i da je sve rađeno vrhunski, a ono gle čuda tu najviše živi sirotinja koja je protjerana iz Foče, Rogatice, Višegrada itd. Jednostavno rečeno ti ljudi nisu imali para za nešto bolje.graue_maus wrote:ima li koja slika ko ilustracijatog stila ........Cherry-Cherry wrote:bolji je buča-boljakov-sokolje-briješće stilFaruk wrote:pofalićko - velešićki stil gradnje je najjači
- eluna
#111 Re: Šta mislite o ovim kućma? Imamo li los ukus za kuće?
ova su naselja super, urbana su, ali nisu besmisleno naslagana .............. da se razumijemo - svoja kućica svoja slobodica, još ako ima kakve baštice za cvijeće IH!!Šveđanin wrote:Po meni nema većeg meraka nego imat tu kuću sa prve slike negdje na periferiji Bosne. I Bog da te vidi.Čini ti se da su fine ove njemačke i holandske kućice.. sve dok se ne useliš u njih.
Cijeli život sam osuđen na malu kvadraturu i na zgrade, tačnije polu zgrade, ne soliteri, ono do par spratova.![]()
Ovdje sam trenutno ali nema teorije da ja sebe zamislim ovdje sa porodicom, kad budem imao prilike bježim u neku kućicu.![]()
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#112 Re: Šta mislite o ovim kućma? Imamo li los ukus za kuće?
gidra wrote:Znam da je ružno, ali jebiga ljudi pretjerujete. Kao da ti ljudi ne bi voljeli da su im kuće planirali razni arhitekti i da je sve rađeno vrhunski, a ono gle čuda tu najviše živi sirotinja koja je protjerana iz Foče, Rogatice, Višegrada itd. Jednostavno rečeno ti ljudi nisu imali para za nešto bolje.graue_maus wrote:ima li koja slika ko ilustracijatog stila ........Cherry-Cherry wrote: bolji je buča-boljakov-sokolje-briješće stil
Ma naravno znamo mi bolan sta je lijepo, samo sto se nema para.
Kuca Marija Stanica u hercegoivini

- madner
#113 Re: Šta mislite o ovim kućma? Imamo li los ukus za kuće?
Vala ne znam fakat sta se zalite, mozda nije izvana ljepo ali ima bar kvadrata.
Ja da zivim na manje od 150 kvadrata osjecao bi klaustofobiju.
Ja da zivim na manje od 150 kvadrata osjecao bi klaustofobiju.
- rajvoSa0
#114 Re: Šta mislite o ovim kućma? Imamo li los ukus za kuće?
+1madner wrote:Ja da zivim na manje od 150 kvadrata osjecao bi klaustofobiju.
-
Great Cornholio
#115 Re: Šta mislite o ovim kućma? Imamo li los ukus za kuće?
Ova Njemačka k'o akvarijum. Više volim stan od kuće, ali činjenica je da naši ljudi prave kuće ne prema stvarnim potrebama, već da bi se takmičili s komšijama čija će imat više spratova.Grubisha wrote: A recimo Njemci u zadnje vrijeme forsiraju ovo:
Kakav je vas ukus sto se kuca tice, sta vam se najvise svidja, kakav stil? Postavite sliku neke kuce koja se vama dopada
-
Great Cornholio
#116 Re: Šta mislite o ovim kućma? Imamo li los ukus za kuće?
Neki ljudi nemaju para, jedva sklepaju i to što sklepaju, al' evo ova kuća, kad se završi biće normalan dom za četveročlanu porodicu, jedna spavaća za roditelje, dnevna, po jedna za svako dijete, i jedna manja za goste, plus kuhinja kupatilo i WC.mayab wrote:Svaka je bolja nego tipična bosanska kuca-od betonskih blokova,nezavrsena, BEZ fasade, sa armaturom koja viri Bog ne zna zasto.......itd itd
- mayab
#117 Re: Šta mislite o ovim kućma? Imamo li los ukus za kuće?
Neki ljudi nemaju para, jedva sklepaju i to što sklepaju, al' evo ova kuća, kad se završi(da, kada?) biće normalan dom za četveročlanu porodicu, jedna spavaća za roditelje, dnevna, po jedna za svako dijete, i jedna manja za goste, plus kuhinja kupatilo i WC.
- dustaban
#118 Re: Šta mislite o ovim kućma? Imamo li los ukus za kuće?
Ma nije samo to. Ovako OTVORENE kuce su ovdje nepojmljive. Yebote, zivot u ovakvoj kuci je ko Big Brother, sve se vidi! Osim, naravno, ako ti okucnica nije desetak dunuma.Great Cornholio wrote:Ova Njemačka k'o akvarijum. Više volim stan od kuće, ali činjenica je da naši ljudi prave kuće ne prema stvarnim potrebama, već da bi se takmičili s komšijama čija će imat više spratova.Grubisha wrote: A recimo Njemci u zadnje vrijeme forsiraju ovo:
Kakav je vas ukus sto se kuca tice, sta vam se najvise svidja, kakav stil? Postavite sliku neke kuce koja se vama dopada
Lijepa je svaka kuca koja je UREDNA i koja ima uredjenu OKUCNICU.
- dustaban
- Zatamnjena stakla
#120 Re: Šta mislite o ovim kućma? Imamo li los ukus za kuće?
Tačno tako.Great Cornholio wrote:Neki ljudi nemaju para, jedva sklepaju i to što sklepaju, al' evo ova kuća, kad se završi biće normalan dom za četveročlanu porodicu, jedna spavaća za roditelje, dnevna, po jedna za svako dijete, i jedna manja za goste, plus kuhinja kupatilo i WC.mayab wrote:Svaka je bolja nego tipična bosanska kuca-od betonskih blokova,nezavrsena, BEZ fasade, sa armaturom koja viri Bog ne zna zasto.......itd itd
-
murathans
#121 Re: Šta mislite o ovim kućma? Imamo li los ukus za kuće?

Pa kada ti i tvoja bolja polovina zaljuljate...
-
Urchin
#122 Re: Šta mislite o ovim kućma? Imamo li los ukus za kuće?
Ako ljudi nemaju para, zašto onda grade ovoliku kuću? Koliko nas je odraslo u 30-40 kvadrata? Moja spavaća soba iz djetinjstva je ujedno bila i dnevna soba. To je dio ovog problema. Umjesto da grade kuće koje mogu završiti i platiti za godinu dana, ljudi grade kuće za koje ni za 10 godina neće imati novac.Great Cornholio wrote:Neki ljudi nemaju para, jedva sklepaju i to što sklepaju, al' evo ova kuća, kad se završi biće normalan dom za četveročlanu porodicu, jedna spavaća za roditelje, dnevna, po jedna za svako dijete, i jedna manja za goste, plus kuhinja kupatilo i WC.
-
murathans
#123 Re: Šta mislite o ovim kućma? Imamo li los ukus za kuće?

Zar čovjeku treba nešto više od ovoga?
- Šveđanin
#124 Re: Šta mislite o ovim kućma? Imamo li los ukus za kuće?
Ovo stoji..Urchin wrote:Ako ljudi nemaju para, zašto onda grade ovoliku kuću? Koliko nas je odraslo u 30-40 kvadrata? Moja spavaća soba iz djetinjstva je ujedno bila i dnevna soba. To je dio ovog problema. Umjesto da grade kuće koje mogu završiti i platiti za godinu dana, ljudi grade kuće za koje ni za 10 godina neće imati novac.
Mada se na zapadu ne prave veće kuće i iz razloga što teško da ćeš ti vidjeti tako te trospratnice gdje žive 3 generacije zajedno.
Ne znam je li ko kad bio u Holandiji, pa da vidite šta znači pojam "mala kuća". Ono je za mene klaustofobija žešća-.
- dustaban
#125 Re: Šta mislite o ovim kućma? Imamo li los ukus za kuće?
Ne treba, samo da promjenimo malkice aspect ratio!murathans wrote:
Zar čovjeku treba nešto više od ovoga?