Naravno da jesu.Liberalism wrote:A sta bi sa zahtjevom da su djeca na prvom mjestu ...hercegovac_pravi wrote:Pa ništa...славянин wrote:
Nista - onda nema zakona (jer ocito su 2 broja prevelik faktor u ovoj drzavi) A crkva stoji gdje stoji - i sta sad ?
![]()
Demonstracije sve dotle dok se četnicima u potpunosti ne zabrani dolazak u državne institucije i problem riješen na opšte zadovoljstvo.
Građani nude rješenje za JMBG
-
hercegovac_pravi
#101 Re: Građani nude rješenje za JMBG
- Liberalism
#102 Re: Građani nude rješenje za JMBG
Put do pakla poplocan je dobrim namjerama.hercegovac_pravi wrote:Naravno da jesu.Liberalism wrote:A sta bi sa zahtjevom da su djeca na prvom mjestu ...hercegovac_pravi wrote: Pa ništa...![]()
Demonstracije sve dotle dok se četnicima u potpunosti ne zabrani dolazak u državne institucije i problem riješen na opšte zadovoljstvo.
A kako ce djeca dobiti maticni broj ako ti tvoji "cetnici" ne dodju u drzavne institucije... Nikako, al to izgleda nije bitno, sve dok su djeca ukljucena u proteste aktivno
-
A_A_AKCIJA
#103 Re: Građani nude rješenje za JMBG
Jel se ti praviš lud, ili je ovo ozbiljno pitanje?Liberalism wrote:
Pa trebalo bi se odluciti ... Ili su problem "velikosrbi" ili nepostojanje zakona o jmb.
Kao i svaka borba. Dok neko ne odnese pobjedu. Trenutno imaš dvije suprotstavljene strane: separatiste koji nastavljaju borbu iz 90ih svim sredstvima osim masovnog nasilja i oružja sabotirajući državu i nadajući se raspadu. Jedan od osnovnih ciljeva im je da običnom svijetu zgade zajednički život ne bi li rekli ¨ma neka se sve goni u neku stvar, odcijepite se da vas ne gledamo više¨. JMBG je samo simptom. Poruka je, da niste sa nama ne bi smo vam ni blokirali JMBG.DO KADA RAHAT PATNJA ?
Druga skupina se bori za normalan život. Žele u EU, nadaju se pomirenju. Ljudska priroda je takva da vremenom zaboravlja konflikt i to je glavni adut. Ljudi jednostavno žele normalan život, i ova zemlja bi samom inercijom zasnovanom na ovome došla u tu poziciju. Prvima to ne odgovara i koriste svaku priliku da nas podsjete da smo bili podijeljeni mržnjom.
- hocu ja da dijelim
#104 Re: Građani nude rješenje za JMBG
Ma kojim to "zakonom dozvoljenim" pritiscima, Allaha ti ? Sa tim što Srbima im nećeš dati dvije cifre u JMBG nego samo jednu ? Tako što nećeš dozvoliti trkačima za autobusom ni u EU ni u Nato ali ćeš im slavodobitno objavljivati kako su Turci spremni uložiti u prizvodnju soli u Tuzli? Kojeg to keca u rukavu imate vi tvrdolinijaši ? Znaš ti šta je reko moj jaran Meho za "zajebane igrače" ? Reko je, "da su oni baš tako zajebani bili, davno bi bili šehidi" . A ta tvoja strategija "nisam za rat ali ću ratovati do posljednjeg jadnika koji bi u EU i vidio malo boljeg života", mislim da je raji ispred Parlamenta pun klinac takvih i da su upravo zbog takvih i došli na proteste.Skijaš wrote:Nisam mislio na oružani sukob, to uopšte nije opcija osim u slučaju pokušaja secesije. Govorim o zakonom dozvoljenim pritiscima od strane sarajevskih političara kojima su puna usta multietničke BiH.hocu ja da dijelim wrote:E, to je već sasvim druga priča!Skijaš wrote: Ja nisam za rahat patnju nego za stvarnu konfrontaciju sa velikosrbima koja bi dovela do završetka ove agonije.
Samo, objaviti džihad može svako a dobiti isti, to je već puno, puno teže
-
A_A_AKCIJA
#105 Re: Građani nude rješenje za JMBG
Jesi li ti siguran o čemu pričaš? Eto, RS upinje da idemo u EU, a mi tvrdolinijaši nešta kočimo. Ili si ograničen ili zlonamjerno spinuješ.hocu ja da dijelim wrote: Ma kojim to "zakonom dozvoljenim" pritiscima, Allaha ti ? Sa tim što Srbima im nećeš dati dvije cifre u JMBG nego samo jednu ? Tako što nećeš dozvoliti trkačima za autobusom ni u EU ni u Nato ali ćeš im slavodobitno objavljivati kako su Turci spremni uložiti u prizvodnju soli u Tuzli? Kojeg to keca u rukavu imate vi tvrdolinijaši ? Znaš ti šta je reko moj jaran Meho za "zajebane igrače" ? Reko je, "da su oni baš tako zajebani bili, davno bi bili šehidi" . A ta tvoja strategija "nisam za rat ali ću ratovati do posljednjeg jadnika koji bi u EU i vidio malo boljeg života", mislim da je raji ispred Parlamenta pun klinac takvih i da su upravo zbog takvih i došli na proteste.
Ukratko: U EU ne možemo sa OHR-om. Pored toga moramo ispuniti metar uslova, donijeti kilometar zakona... Prvi paket se zove 5+2 i uslov je za ukidaje OHR-a. Milorad Dodik blokira provođenje tih dogovorenih 5+2 uslova koji su dogovoreni prije skoro 3 godine! Zašto? Zato jer ne želi da se vojna imovina knjiži na državu.
Mani se šuplje demagogije i izravnavanja strana. Ovo su činjenice, a to što ti navodiš je zamazivanje očiju likovima koji se bave politikom kad ih nešto zasvrbi. Ja sam jedan od tih ispred parlamenta i vrlo dobro znamo o čemu se radi.
- Liberalism
#106 Re: Građani nude rješenje za JMBG
Ne moras galamiti kako bi dokazao nesto, jednostavnije je navedi kvalitetan argument.A_A_AKCIJA wrote:Jel se ti praviš lud, ili je ovo ozbiljno pitanje?Liberalism wrote:
Pa trebalo bi se odluciti ... Ili su problem "velikosrbi" ili nepostojanje zakona o jmb.Da ti nacrtam: nije zakon o JMBG nestao u otvaranju svemirskog kontinuuma na Alipašinom, niti ga je neko ukrao. Tehničke ispravke jednog člana koji se odnosi na izmjene naziva gradova, što je naložio Ustavni sud, su se pretvorile u pokušaj mijenjanja kompletnog zakona i blokadu.
.
Ustavni sud je ponistio jedan clan zakona i nigdje ne pise da su to tehnicke ispravke, i ne mogu da vjerujem kakve izmisljotine se iznose kao argumenti.
Ustavni sud je ponistio clan 5, i sada uopste zakon ne definise registraciona podrucja. Dok se ne donese novi clan 5 tako ce biti.
Za donosenje svakog novog clana zakona u tvojoj domovini Bosni i Hercegovini potrebno je postovati ustavnu i zakonodavnu proceduru i bez postivanja ove procedure nema Zakona koji definise kako se dobija JMB.
Ali mnogima je to jasno al ne mogu svariti da je u necemu RS u pravu i zbog toga bi radije drzavu srusilinego to priznali...
-
hercegovac_pravi
#107 Re: Građani nude rješenje za JMBG
Nije to baš tako jednostavno i jednostrano kako misliš. Npr. šta će se desiti ako četnici odbiju da rade u državnim (ne zajedničkim, to je deplasiran termin a jako bitan za dalji razvoj situacije) institucijama? A obavezni su to raditi po Daytonskom mirovnom sporazumu? Npr. šta će se desiti ako se ovaj zakon izglasa bez njihovog učešća? Šta misliš ko ima legalitet i legitimetet donošenja ovakvih odluka? Legalne institucije države BiH ili četnici koji odbijaju da učestvuju u njihovom radu? Itd..Liberalism wrote:Put do pakla poplocan je dobrim namjerama.hercegovac_pravi wrote:Naravno da jesu.Liberalism wrote: A sta bi sa zahtjevom da su djeca na prvom mjestu ...
A kako ce djeca dobiti maticni broj ako ti tvoji "cetnici" ne dodju u drzavne institucije... Nikako, al to izgleda nije bitno, sve dok su djeca ukljucena u proteste aktivno
- Liberalism
#108 Re: Građani nude rješenje za JMBG
Ako se i donese Zakon bez poslanika iz RS, Ustavni sud tvoje domovine BiH ce ponistiti takav zakon, a drzavno tuzilastvo bi pohapsilo one koji bi takav zakon potpisali i objavili u sluzbenom glasniku.. Ako ne vjerujes procitaj krivicni zakon BiH.hercegovac_pravi wrote:Nije to baš tako jednostavno i jednostrano kako misliš. Npr. šta će se desiti ako četnici odbiju da rade u državnim (ne zajedničkim, to je deplasiran termin a jako bitan za dalji razvoj situacije) institucijama? A obavezni su to raditi po Daytonskom mirovnom sporazumu? Npr. šta će se desiti ako se ovaj zakon izglasa bez njihovog učešća? Šta misliš ko ima legalitet i legitimetet donošenja ovakvih odluka? Legalne institucije države BiH ili četnici koji odbijaju da učestvuju u njihovom radu? Itd..Liberalism wrote:Put do pakla poplocan je dobrim namjerama.hercegovac_pravi wrote: Naravno da jesu.
-
hercegovac_pravi
#109 Re: Građani nude rješenje za JMBG
Dok će naravno poslanike koji odbijaju ispuniti svoju Ustavnu obavezu nagraditi?Liberalism wrote:Ako se i donese Zakon bez poslanika iz RS, Ustavni sud tvoje domovine BiH ce ponistiti takav zakon, a drzavno tuzilastvo bi pohapsilo one koji bi takav zakon potpisali i objavili u sluzbenom glasniku.. Ako ne vjerujes procitaj krivicni zakon BiH.hercegovac_pravi wrote:Nije to baš tako jednostavno i jednostrano kako misliš. Npr. šta će se desiti ako četnici odbiju da rade u državnim (ne zajedničkim, to je deplasiran termin a jako bitan za dalji razvoj situacije) institucijama? A obavezni su to raditi po Daytonskom mirovnom sporazumu? Npr. šta će se desiti ako se ovaj zakon izglasa bez njihovog učešća? Šta misliš ko ima legalitet i legitimetet donošenja ovakvih odluka? Legalne institucije države BiH ili četnici koji odbijaju da učestvuju u njihovom radu? Itd..Liberalism wrote:
Put do pakla poplocan je dobrim namjerama.
- Liberalism
#110 Re: Građani nude rješenje za JMBG
Koju ustavnu obavezu??
Ili si to tek tako napisao ko u klasicnom maniru nedostatla argumenata...
- hocu ja da dijelim
#111 Re: Građani nude rješenje za JMBG
Ako si stvarno ispred Parlamenta, onda si fulio i temu i ideju.A_A_AKCIJA wrote:Jesi li ti siguran o čemu pričaš? Eto, RS upinje da idemo u EU, a mi tvrdolinijaši nešta kočimo. Ili si ograničen ili zlonamjerno spinuješ.hocu ja da dijelim wrote: Ma kojim to "zakonom dozvoljenim" pritiscima, Allaha ti ? Sa tim što Srbima im nećeš dati dvije cifre u JMBG nego samo jednu ? Tako što nećeš dozvoliti trkačima za autobusom ni u EU ni u Nato ali ćeš im slavodobitno objavljivati kako su Turci spremni uložiti u prizvodnju soli u Tuzli? Kojeg to keca u rukavu imate vi tvrdolinijaši ? Znaš ti šta je reko moj jaran Meho za "zajebane igrače" ? Reko je, "da su oni baš tako zajebani bili, davno bi bili šehidi" . A ta tvoja strategija "nisam za rat ali ću ratovati do posljednjeg jadnika koji bi u EU i vidio malo boljeg života", mislim da je raji ispred Parlamenta pun klinac takvih i da su upravo zbog takvih i došli na proteste.
Ukratko: U EU ne možemo sa OHR-om. Pored toga moramo ispuniti metar uslova, donijeti kilometar zakona... Prvi paket se zove 5+2 i uslov je za ukidaje OHR-a. Milorad Dodik blokira provođenje tih dogovorenih 5+2 uslova koji su dogovoreni prije skoro 3 godine! Zašto? Zato jer ne želi da se vojna imovina knjiži na državu.
Mani se šuplje demagogije i izravnavanja strana. Ovo su činjenice, a to što ti navodiš je zamazivanje očiju likovima koji se bave politikom kad ih nešto zasvrbi. Ja sam jedan od tih ispred parlamenta i vrlo dobro znamo o čemu se radi.
Idi odmah pod Dodikov prozor jer ti ni Bakir ni Zlaja nisu krivi i ne mogu uknjižiti imovinu na državu, to može samo Dodik!
o tempora o mores, što bi rekao Klavikula sa teme o Siriji...
-
A_A_AKCIJA
#112 Re: Građani nude rješenje za JMBG
Pa što to nisi odmah rekao, nego nas zavlačiš. Da pojasnim tvoju izjavu. RS će blokirati navedenu zakonodavnu proceduru dok može, sve dok im se ne ispune uvjeti.Liberalism wrote: Ne moras galamiti kako bi dokazao nesto, jednostavnije je navedi kvalitetan argument.
Ustavni sud je ponistio jedan clan zakona i nigdje ne pise da su to tehnicke ispravke, i ne mogu da vjerujem kakve izmisljotine se iznose kao argumenti.
Ustavni sud je ponistio clan 5, i sada uopste zakon ne definise registraciona podrucja. Dok se ne donese novi clan 5 tako ce biti.
Za donosenje svakog novog clana zakona u tvojoj domovini Bosni i Hercegovini potrebno je postovati ustavnu i zakonodavnu proceduru i bez postivanja ove procedure nema Zakona koji definise kako se dobija JMB.
Ali mnogima je to jasno al ne mogu svariti da je u necemu RS u pravu i zbog toga bi radije drzavu srusilinego to priznali...
Uvjeti su da član 5, koji je poništen na osnovu tužbe Sulejmana Tihića, jer dotadašnji nazivi reg područja (dakle, ne područja sama po sebi) nisu bili u skladu sa ustavom. RS koristi situaciju i želi kompletnu reorganizaciju reg područja u skladu sa entitetskim granicama.
Sve je prezentirano u stilu: my way or highway i začinjeno izjavama Majkićke i Dodika kako zakon više nikada neće biti usvojen. Zašto, pa zato jer je RS u međuvremenu počela sama izdavati JMBG, u vakumu koji je nastao nepostojanjem državnog zakona.
E samo mi sad objasni gdje je tu blokada od strane federalaca (osim ako blokadom ne smatraš svaki odgovor osim: biće kako vi kažete).
-
hercegovac_pravi
#113 Re: Građani nude rješenje za JMBG
Vaš najveći zajeb je što mislite da je vama sve dopušteno.Liberalism wrote:Koju ustavnu obavezu??
Argumenata ima na sve strane, ali da ti odgovorim u tvome maniru, ako ne vjeruješ meni pročitaj Ustav.
- Liberalism
#114 Re: Građani nude rješenje za JMBG
Blokada je sto F BiH ne zeli da prihvati prijedlog RS koji je funkcionalniji nego prijedlog koji predlaze F BiH...A_A_AKCIJA wrote:Pa što to nisi odmah rekao, nego nas zavlačiš. Da pojasnim tvoju izjavu. RS će blokirati navedenu zakonodavnu proceduru dok može, sve dok im se ne ispune uvjeti.Liberalism wrote: Ne moras galamiti kako bi dokazao nesto, jednostavnije je navedi kvalitetan argument.
Uvjeti su da član 5, koji je poništen na osnovu tužbe Sulejmana Tihića, jer dotadašnji nazivi reg područja (dakle, ne područja sama po sebi) nisu bili u skladu sa ustavom. RS koristi situaciju i želi kompletnu reorganizaciju reg područja u skladu sa entitetskim granicama.
Sve je prezentirano u stilu: my way or highway i začinjeno izjavama Majkićke i Dodika kako zakon više nikada neće biti usvojen. Zašto, pa zato jer je RS u međuvremenu počela sama izdavati JMBG, u vakumu koji je nastao nepostojanjem državnog zakona.
E samo mi sad objasni gdje je tu blokada od strane federalaca (osim ako blokadom ne smatraš svaki odgovor osim: biće kako vi kažete).
- Liberalism
#115 Re: Građani nude rješenje za JMBG
hercegovac_pravi wrote:Vaš najveći zajeb je što mislite da je vama sve dopušteno.Liberalism wrote:Koju ustavnu obavezu??
Argumenata ima na sve strane, ali da ti odgovorim u tvome maniru, ako ne vjeruješ meni pročitaj Ustav.
Procitano davno, u ustavu BiH ne pisu nikakve obaveze, pogotovo ne vezano za ovu temu nego je to obicna floskula kojom se mnogi koriste
-
hercegovac_pravi
#116 Re: Građani nude rješenje za JMBG
Pa i ptici na grani je jasno o čemu se radi. Oni su kontali da će napustiti državne institucije a neko će za njima trčati da ih vrati. I tako će ostati do "vijeka vijekova". Ovo što su skonatli Dodikovci je samo karatkoročno kupljenje političkih poena kod naivnog puka. Dugoročno oni nemaju niti jedne opcije već da se vrate u državne institucije podvijenog repa, isto ko i 96-te. U protivnom bit će tretirani kao separatisti koji su srušili mirovni ugovor.A_A_AKCIJA wrote:Pa što to nisi odmah rekao, nego nas zavlačiš. Da pojasnim tvoju izjavu. RS će blokirati navedenu zakonodavnu proceduru dok može, sve dok im se ne ispune uvjeti.Liberalism wrote: Ne moras galamiti kako bi dokazao nesto, jednostavnije je navedi kvalitetan argument.
-
hercegovac_pravi
#117 Re: Građani nude rješenje za JMBG
Piše itekako. I to veoma jasno objašnjeno o obavezi poslanika-delegata u radu državnih insttitucija. Zar nije Lajčak baš prije nekolike godine nametnuo nekakvu odluku OHR-a a tiče se baš ove tematike?Liberalism wrote:hercegovac_pravi wrote:Vaš najveći zajeb je što mislite da je vama sve dopušteno.Liberalism wrote:Koju ustavnu obavezu??
Procitano davno, u ustavu BiH ne pisu nikakve obaveze, pogotovo ne vezano za ovu temu nego je to obicna floskula kojom se mnogi koriste
Opet ti kažem, najveći vam je zajeb što mislite da vam je sve dopušteno, a nije. Ni blizu.
p.s. ovo samo da ti malo osvježim pamćenje
-
AkHolic
#118 Re: Građani nude rješenje za JMBG
OHR nije smetnja pridruženju EU.Od formalnih uvjeta smetnja je samo neimplemenitiranje presude Sejdić-Finci.A_A_AKCIJA wrote:Jesi li ti siguran o čemu pričaš? Eto, RS upinje da idemo u EU, a mi tvrdolinijaši nešta kočimo. Ili si ograničen ili zlonamjerno spinuješ.hocu ja da dijelim wrote: Ma kojim to "zakonom dozvoljenim" pritiscima, Allaha ti ? Sa tim što Srbima im nećeš dati dvije cifre u JMBG nego samo jednu ? Tako što nećeš dozvoliti trkačima za autobusom ni u EU ni u Nato ali ćeš im slavodobitno objavljivati kako su Turci spremni uložiti u prizvodnju soli u Tuzli? Kojeg to keca u rukavu imate vi tvrdolinijaši ? Znaš ti šta je reko moj jaran Meho za "zajebane igrače" ? Reko je, "da su oni baš tako zajebani bili, davno bi bili šehidi" . A ta tvoja strategija "nisam za rat ali ću ratovati do posljednjeg jadnika koji bi u EU i vidio malo boljeg života", mislim da je raji ispred Parlamenta pun klinac takvih i da su upravo zbog takvih i došli na proteste.
- Liberalism
#119 Re: Građani nude rješenje za JMBG
nema to veze, odluka ohr se odnosi na poslovnik PSBIH a ne na Ustav. Ohr ne moze mjenjati Ustav Bosne i Hercegovine.hercegovac_pravi wrote:Liberalism wrote:Piše itekako. I to veoma jasno objašnjeno o obavezi poslanika-delegata u radu državnih insttitucija. Zar nije Lajčak baš prije nekolike godine nametnuo nekakvu odluku OHR-a a tiče se baš ove tematike?hercegovac_pravi wrote:
Opet ti kažem, najveći vam je zajeb što mislite da vam je sve dopušteno, a nije. Ni blizu.
al cudi me nesto drugo. niko o djeci i njihovim problemima ne govori niti o zelji da se taj problem rjesi na najbolji nacin
-
hercegovac_pravi
#120 Re: Građani nude rješenje za JMBG
Itekako ima veze. Ustavna je obaveza entiteskih poslanika-delegata učestvovanje u radu državnih institucija. OHR-ova odluka je bazirana upravo na tome. Potraži objašnjenje iste. Dostupno je na stranicama OHR-a. Dakle, pozivajući se upravo na to tumačenje Ustava entitetski poslanici imaju isključivo dvije opcije:Liberalism wrote:nema to veze, odluka ohr se odnosi na poslovnik PSBIH a ne na Ustav. Ohr ne moze mjenjati Ustav Bosne i Hercegovine.hercegovac_pravi wrote:
Piše itekako. I to veoma jasno objašnjeno o obavezi poslanika-delegata u radu državnih insttitucija. Zar nije Lajčak baš prije nekolike godine nametnuo nekakvu odluku OHR-a a tiče se baš ove tematike?
al cudi me nesto drugo. niko o djeci i njihovim problemima ne govori niti o zelji da se taj problem rjesi na najbolji nacin
- da se vrate u Skupštinu podvijena repa
- da odbiju povratak i na taj način se stave van Ustavnih okvira Bosne i Hercegovine.
Ja tipujem na ovu prvu tvrdnju. Jer nisu četnici toliko glupi da ne mogu skontati da će biti pometeni u roku 2-3 mjeseca.
Ovo drugo me nimalo ne čudi. Radi se samo o sprovedbi jedne od faza već dobro razvijenog plana. Sljedeća je faza "pravi" protesti. Ovdje se radi samo o probi i ispitivanju reakcija suprotne strane. Kad budu "pravi" protesti onda možeš očekivati da SDA i SzBiH i SDP dovuku 50,000 ljudi u Sarajevo.
-
A_A_AKCIJA
#121 Re: Građani nude rješenje za JMBG
Ustav BiH je Anex 4 mirovnog ugovora sklopljenog u Daytonu. Anex 10 govori o OHR-u a kao 5. član je navedena rečenica da je: ¨Visoki Predstavnik krajnji autoritet u tumačenju i provođenju mirovnog ugovora¨.Liberalism wrote:
nema to veze, odluka ohr se odnosi na poslovnik PSBIH a ne na Ustav. Ohr ne moze mjenjati Ustav Bosne i Hercegovine.
Dakle, sinko, može, itekako
Djeca su u ovom slučaju taoci, kao i ostali građani jer ne mogu da ostvare svoja prava. Ti vidim imaš odlično rješenje. Kada god te neko ucjeni, samo pristani na njegove zahtjeve i voila, rješen problemArticle V: Final Authority to Interpret
The High Representative is the final authority in theater regarding interpretation of this Agreement on the civilian implementation of the peace settlement.
-
A_A_AKCIJA
#122 Re: Građani nude rješenje za JMBG
Sejdić Finci je samo vrh ledenog brijega. BiH je trenutno udaljena od EU kao Angola, otprilike. To i jeste suština problema. Od momenta dobijanja datuma otvaranja pregovora (ono za šta se Srbija trenutno bori), do samog članstva je dug i trnovit put. Bukvalno, hiljade zakona, odluka, usaglašavanja...AkHolic wrote: OHR nije smetnja pridruženju EU.Od formalnih uvjeta smetnja je samo neimplemenitiranje presude Sejdić-Finci.
Veliki dio ovoga se odnosi na ljudska prava i prava manjina, tako da nije teško sabrati 2 i 2 i skontati kome to najviše smeta. RS u EU, kao entitet BiH nikome ne bi smetala jer bi morala biti uređena po međunarodnim standardima. Pogledaj kakvo je stanje trenutno i sve će ti biti jasno, ko tu najviše gubi a ko dobija.
EU i NATO su rješenje za BiH, ali tamo nas nema zadugo, na žalost svih normalnih građana ove države.
P.S. Hrvatska je otvorila pregovore o pristupanju 2005. godine. Dakle, trebalo im je 8 godina da odrade sva poglavlja (35 ukupno)
Srbija tek treba da dogovori datum otvaranja pregovora, a mi smo daleko iza Srbije.
- Liberalism
#123 Re: Građani nude rješenje za JMBG
ispravno si napisao: OHR je tumac DMS ali nigdje ne pise da ga OHR moze prepravljati.A_A_AKCIJA wrote:Ustav BiH je Anex 4 mirovnog ugovora sklopljenog u Daytonu. Anex 10 govori o OHR-u a kao 5. član je navedena rečenica da je: ¨Visoki Predstavnik krajnji autoritet u tumačenju i provođenju mirovnog ugovora¨.Liberalism wrote:
nema to veze, odluka ohr se odnosi na poslovnik PSBIH a ne na Ustav. Ohr ne moze mjenjati Ustav Bosne i Hercegovine.
Dakle, sinko, može, itekako
Djeca su u ovom slučaju taoci, kao i ostali građani jer ne mogu da ostvare svoja prava. Ti vidim imaš odlično rješenje. Kada god te neko ucjeni, samo pristani na njegove zahtjeve i voila, rješen problemArticle V: Final Authority to Interpret
The High Representative is the final authority in theater regarding interpretation of this Agreement on the civilian implementation of the peace settlement.
A sto se tice taoca, djeca jesu taoci ali onih ljudi koji jos ne mogu da shvate da vise ne postoje podrucja Centara sluzbi bezbjednosti ni njihovi reoni odgovornosti na osnovu kojih je osmisljen nacin dodjeljivanja JMBG.
A takodje su taoci politike u kojima je po defaultu ispravno samo ono sto Sarajevo kaze.
Da budem malo subjektivan i da kazem svoj licni stav. Trebali ste se u Sarajevu dici prije 20 godina i osloboditi Sokolac pa bi vam tada u licnim kartama bio isti maticni broj ...
- fantom slobode
#124 Re: Građani nude rješenje za JMBG
Dobro si to, no to nije nikad kasno uraditi. Sad je mnogo povoljnija startna pozicija..., a i moze se kad nama u Sarajevu odgovara.Liberalism wrote:
Da budem malo subjektivan i da kazem svoj licni stav. Trebali ste se u Sarajevu dici prije 20 godina i osloboditi Sokolac pa bi vam tada u licnim kartama bio isti maticni broj ...
- fantom slobode
#125 Re: Građani nude rješenje za JMBG
vjerovatno si to zelio da cujes da bi mogao da plasis srpski narod...