golubovi

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Big Ang

#101 Re: golubovi

Post by Big Ang »

Bogamsi ti to sanjo.
ZAGORS

#102 Re: golubovi

Post by ZAGORS »

Big Ang wrote:Bogamsi ti to sanjo.
Možda bih i povjerovao da jesam da nisam morao čisiti govna pola dana.
Voltriz

#103 Re: golubovi

Post by Voltriz »

Image
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#104 Re: golubovi

Post by Truba »

upo u dimnjak
nema mu spasa... da je zdrav bio ne bi upao
:sad: :cry: :(
OldMayor

#105 Re: golubovi

Post by OldMayor »

Don't we have a deal with the pigeons... :lol:
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#106 Re: golubovi

Post by Picajzla »

Kinezi nemaju problema sa golubovima pa vi razmislite.

Sent from my LG-G2 using Tapatalk
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#107 Re: golubovi

Post by Truba »

ipak je bila vrana
skontala da ima lim gdje je bio solunar i lupala... pustili je a ona kroz dnevni pravo na balkon

poslije nje na 10 minuta još jedna :D ista ili neka druga braća ili seke :D ne znamo
koja je to inteligencija
AfterTheFall

#108 Re: golubovi

Post by AfterTheFall »

evo imas ovdje neke informacije o tome na temi koju sam postavila, pa mozda pomogne. Ja i dalje cistim iza njih i ugradila sam one prozore sa debelim staklima i umjesto lima na klupicama , sada je kamen-pa mi zvuk vise ne smeta kada gugucu i trce po klupicama, ali i dalje su tu i prljaju... ne bi ih ubijala i hvala Bogu nema jos gnijezda, niti jaja :D

http://www.klix.ba/forum/kako-sprijecit ... .html-f=32
smack

#109 Re: golubovi

Post by smack »

Pusti jednog sa jatom.
avetinja

#110 Re: golubovi

Post by avetinja »

Black swan wrote:ipak je bila vrana
skontala da ima lim gdje je bio solunar i lupala... pustili je a ona kroz dnevni pravo na balkon

poslije nje na 10 minuta još jedna :D ista ili neka druga braća ili seke :D ne znamo
koja je to inteligencija
pokušaj suicida :D
nenene

#111 Re: golubovi

Post by nenene »

Joj, ljudi, pomagajte! Čistim balkon i otkrijem golublje gnijezdo s madima unutra i jajima!!! Šta da radim sad?
seoBIH

#112 Re: golubovi

Post by seoBIH »

Nista, baci ih. Nije im to prirodno staniste, niti si im zasao u staniste. To su stetocine.
nenene

#113 Re: golubovi

Post by nenene »

Hvala ti. U pravu si. Pokupila sam lopatom čitavo gnijezdo zajedno sa svim i snijela u grm iza zgrade. To je najbolje što sam mogla. Treba čovjek bit racionalan. :|
dječak sa šibicama

#114 Re: golubovi

Post by dječak sa šibicama »

Pa mogla si im kakvu kutiju nabaviti, novina ubaciti, jeste da useru ali brzo mladi rastu, i odlete.

Sevap je.
seoBIH

#115 Re: golubovi

Post by seoBIH »

Nema to veze sa sevapom. Stetocina=uklanjanje. Nije zasla po prirodi pa sklanjala gnijezda sa stabala i slično. Bogati šta uraditi? Ostaviti? Koliko? Muciti se jos 2-3 mjeseca? Nakon toga krene opet da skloni, vidi nova jaja i tako u krug.

Pisem iz iskustva. Ostavio jednom, pa drugi put. Treci put sam ih spustio na zemlju/balkon i oni su nestali. Nisam ih ubio, niti ugusio. Jednostavno sam ih sklonio sa mjesta koje nije njhovo staniste.

Nemojmo biti moralisti za sve.
nenene

#116 Re: golubovi

Post by nenene »

dječak sa šibicama, pa nije baš, kažu da ste za stalno nasele i dođe cijela familija. Ne može se izaći na balkon koliko bude pogano, ne može se koristit ni za šta, ni za veš, a kamo li za nešto drugo. A pored toga bi trebalo paziti da ne uđu u kuhinju i trpezariju, jer se tu izlazi na balkon, ne bi čovjek mogao otvoriti prozor. A uostalom, ne vidim tu nikakav sevap. Sevap bi bio napravit neku službu koju možeš pozvati u ovakvim situacijama. Sevap bi bio napravit neku prirodnu ravnotežu i očistit malo ovaj grad, zatvorit kontejnere, a ne pustit sve da se širi infekcija. Nije sevap puštat golubove i vrane da nasele balkone i bacat im hljebove uokolo (neki dan sam lijepo zamotala peciva i hljeb i stavila pored da ih uzme onaj kome treba, i pogledam s prozora, neka gospodŽa uzr sve i na sred ceste izmrvi golubovima). :-) Sevap je, a svi se ustaklili, bacaju odozgor i boli ih ona stvar.
seoBiH, kad sretnem još ponekog razumnog čovjeka na ovom forumu/gradu, dođe mi da ga nađem i izgrlim. :D
avetinja

#117 Re: golubovi

Post by avetinja »

Ja lično mrzim golubove. To je biće koje živi na račun tuđe samilosti i koje nema poštovanja prema ruci koja ga hrani, pa se još nekad i posere na nju ili na imovinu hranitelja.
dezurni_ucenik

#118 Re: golubovi

Post by dezurni_ucenik »

Svi ste vi sotonisti.
zunazu

#119 Re: golubovi

Post by zunazu »

Golub je izuzetno koristan.

topcam
Vozim: uzbrdo

#120 Re: golubovi

Post by topcam »

Golub je stakor koji leti.

Ovi sto snose gnijezda, u parkove i grmlje, veliki sevap zarade, taman ovim, rijetkim mackama da prizalogaje.
Pametno i razumno, nema sta. I jos bi se grlili :mrgreen:
KUZNETSOV

#121 Re: golubovi

Post by KUZNETSOV »

i meni se jedne godine desilo da stetocine dodju na balkon, izaso ja jarane oko jedan tek se probudio reko da zapalim sjest cu na fotelju iz sesdesetih na balkonu, kad imam sta da vidim usrana fotelja a iza fotelje dva goluba nasrali do boga, uzmem ja onu fotelju primaknem je do ograde, umem kakvu tavu i stavim preko ograde i fotelje da mi ne mogu bjezat, a sa ove slobodne strane gdje je bio jedini izlaz udri nogom, roštiljo sam jedno 10 minuta i vidim nema nista od golubova, a na prozoru mi stoji onaj drvofiks reko hajd da poljepim ovo perije i krila sta ce mi komsije pomisliti, i tako je i bilo okupam golubove u drvofiksu i nalijepim onog perija i krila na njih i bacim ih dole na trotoar.... dosta neugodno iskustvo, izrevoltiro se rano izjutra
sunceKOtepsija

#122 Re: golubovi

Post by sunceKOtepsija »

http://www.klix.ba/scitech/nauka/gdje-s ... /150908091
ipak na ovoj temi su ih mnogi vidili
iz dna duše

#123 Re: golubovi

Post by iz dna duše »

Ja muku mucim sa golubovima vec dugi niz godina, nema sta nisam isprobala, bezuspjesno...

Dvoje mi se izleglo...naime, ja po navici, pregledam po coskovima da li ima neko novoformirano gnijezdo da ga uklonim, a prije toga sam bila odsutna ca 15 dana od kuce. Sagnem se i u gnijezdu dva goluba,jos goli, bez perja, mali golupcici se izlegli, a mama im pobjeze kada sam se pojavila... I sta sada, ne mogu ih baciti,, grehota je, mladuncad su, odlucim ja da ih ne diram, neka ih podigne tu, ja sam cistila samo sredinu balkona i ograde, da ih ne uznemiravam dole ispod police. Nakon mjesec dana, sagnem se da vidim kako napreduju, medjutim, nema ih, odletjeli su valjda sami, gnijezdo prazno. Ja onda ocistim balkon, svako cose i od tada nalete ali nisu pravili gnijezda, to je bilo ljetos. Moram istaci da me pozitivno iznenadio tata od golubova, poceo je i on redovno dolaziti i boraviti jedno vrijeme sa golubicom, koja ih je hranila, i sa golupcicima. Nakon toga su svi otisli.

Vidjet ćemo dalje sta se desava. Dolaze oni i dalje na moj balkon, to im ne mogu sprijeciti, smatraju me haman rodbinom, ono "svoji smo sada"...
dobar osjecaj

#124 Re: golubovi

Post by dobar osjecaj »

Mrzim golubove. Zamisljam da im ostavljam ljepilo po klupici na prozorima gdje ih zateknem svako jutro. Otjeram ih bezbroj puta i vracaju se odmah. Klupice na prozorima su viseslojno zasrane, mali balkon je prekriven njihovim sranjem po kojem jos zapecate perje. Gade mi se, gadi mi se stalno cistiti za njima, znam da su jako prljavi i da prenose zaraze.
Na drugom balkonu nema golubova jer je tamo zona u kojoj vladaju vrane. Mrzim i vrane i to sto izvrse inspekciju svega sto ostavim na velikom balkonu. Prljaju mi ves, prekopavaju po saksijama kad nesto posijem ili iscupaju tek posadjeno cvijece. Mrzim vrane.
Mrzila sam i svrake dok su me ujutro budile svojim graktanjem ali ih nema vise pa nisu u konkurenciji.
BJB

#125 Re: golubovi

Post by BJB »

Jos gore od seruckanja po svemu/svacemu i svakome je to sto su postali neustrasivi..Ides autom prema njima nema sanse da mrdnu s mjesta..
Desilo mi se dvaput da sam presla preko goluba/nisam ih pregazila ali nisu se cak ni udostojili da odlete...
Desavalo mi se da zaustavim auto, a on nista..Jedanput sam molila komsinicu da ih otjera da krenem.. :oops: :oops: :lol: :lol: :lol:
Post Reply