Haris Medunjanin

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Logovan

#101 Re: Haris Medunjanin

Post by Logovan »

Prcić, Grahovac, Cimirot i šta ja znam ko. Ima ih uglavnom.
insomnia78

#102 Re: Haris Medunjanin

Post by insomnia78 »

Crème de la crème
SkyLimit

#103 Re: Haris Medunjanin

Post by SkyLimit »

Pa kad vec spominjemo, Cimirot nikad nece biti opasan po protivnici gol kao Medunjanin, on ni u nasoj ligi nikad nikom gola dao nije, ali je zato radilica koja trci 90 minuta i pokriva ogroman prostor dok Medunjanin nije potrcao jos od juniorskih dana. Neka Harisa protiv levatskih ekipa, a protiv jacih protivnika korisniji Gojko.

A za Medunjanina je bas misterija kako mu svaki klupski angazman zavrsi na isti nacin:

Faza 1) dolazi u klub, igra redovno, postize golove, namece se kao kljucni igrac
Faza 2) postepeno prelazi na klupu
Faza 3) seli se na tribine, trener uopce ne racuna na njega, mjesecima uopce ne igra, prelazi u novi klub pa sve ponovno

Njemu se ovo desava iz kluba u klub.
Thorgerson

#104 Re: Haris Medunjanin

Post by Thorgerson »

SkyLimit wrote:Pa kad vec spominjemo, Cimirot nikad nece biti opasan po protivnici gol kao Medunjanin, on ni u nasoj ligi nikad nikom gola dao nije, ali je zato radilica koja trci 90 minuta i pokriva ogroman prostor dok Medunjanin nije potrcao jos od juniorskih dana. Neka Harisa protiv levatskih ekipa, a protiv jacih protivnika korisniji Gojko.

A za Medunjanina je bas misterija kako mu svaki klupski angazman zavrsi na isti nacin:

Faza 1) dolazi u klub, igra redovno, postize golove, namece se kao kljucni igrac
Faza 3) seli se na tribine, trener uopce ne racuna na njega, mjesecima uopce ne igra, prelazi u novi klub pa sve ponovno

I? Sta je logicno?

Pa klubovi ne valjaju.

:D
todd_smith

#105 Re: Haris Medunjanin

Post by todd_smith »

Hajde sto se desi u svakom klubu, nego se desi sve to u 4-5 mjeseci.
Logovan

#106 Re: Haris Medunjanin

Post by Logovan »

SkyLimit wrote: A za Medunjanina je bas misterija kako mu svaki klupski angazman zavrsi na isti nacin:

Zaključak: i kada dobro igra za klub i kada je loš i kada je na tribinama i kada je bez kluba, Medunjanin je u reprezentaciji.
Crvena Tifoza

#107 Re: Haris Medunjanin

Post by Crvena Tifoza »

Meni je ovaj njegov zadnji angažman jedna velika zagonetka. Svi igrači kad o njemu pričaju, daju izjave da su svjesni kroz šta prolazi Haris. Igrao je i nije igrao prošlu sezonu u Deportivu, i odjednom ni pripreme ne odradi sa klubom. Zna li neko šta je zapravo bilo? Mislim ako ne računaju na njega imao je cijelo ljeto da nađe klub.
todd_smith

#108 Re: Haris Medunjanin

Post by todd_smith »

Kao svi ostali.

Bilo kod Papeta tako, evo i kod Mese je tako. Ali raja voli da se vadi na ono "nemamo nikoga drugog".
Tyke

#109 Re: Haris Medunjanin

Post by Tyke »

Svaka cast Medi na golovima i solidnoj igri sinoc, ali to nista ne mijenja moje misljenje da je tropa od igraca. Nazalost, i ostali veznjaci su nam u banani pa i nemamo boljeg, jer i Vrancic propao ko kvacilo, Susic i co. takodjer, dokaz koliko nam je tanak roster kad nam mrtvi Medunjanin je najadekvatnije rjesenje uz Pjanica i Besica.
Sreca samo sto ce biti lakse igrati kad se Besic vrati, koliko-toliko ce pokriti pasivnost i hodanje Medunjanina.
Mirza007

#110 Re: Haris Medunjanin

Post by Mirza007 »

Tyke wrote:Svaka cast Medi na golovima i solidnoj igri sinoc, ali to nista ne mijenja moje misljenje da je tropa od igraca. Nazalost, i ostali veznjaci su nam u banani pa i nemamo boljeg, jer i Vrancic propao ko kvacilo, Susic i co. takodjer, dokaz koliko nam je tanak roster kad nam mrtvi Medunjanin je najadekvatnije rjesenje uz Pjanica i Besica.
Sreca samo sto ce biti lakse igrati kad se Besic vrati, koliko-toliko ce pokriti pasivnost i hodanje Medunjanina.
Sto se ne proba na poziciji Misketa? U ovim kvalifikacijama je Pjanic tu postavljan ali je ocigledno da mu box-to-box vise lezi I vidi se da se u igri cesto vraca natrag na tu poziciju i mijenja sa Medom. Medo nije trkac i box-to-box mu ne odgovara. Ja bih ga gurnuo naprijed iza Dzeke za zadnji pas i suteve na gol te manje defanzivnih zadataka.
Tyke

#111 Re: Haris Medunjanin

Post by Tyke »

Mirza007 wrote:
Tyke wrote:Svaka cast Medi na golovima i solidnoj igri sinoc, ali to nista ne mijenja moje misljenje da je tropa od igraca. Nazalost, i ostali veznjaci su nam u banani pa i nemamo boljeg, jer i Vrancic propao ko kvacilo, Susic i co. takodjer, dokaz koliko nam je tanak roster kad nam mrtvi Medunjanin je najadekvatnije rjesenje uz Pjanica i Besica.
Sto se ne proba na poziciji Misketa? U ovim kvalifikacijama je Pjanic tu postavljan ali je ocigledno da mu box-to-box vise lezi I vidi se da se u igri cesto vraca natrag na tu poziciju i mijenja sa Medom. Medo nije trkac i box-to-box mu ne odgovara. Ja bih ga gurnuo naprijed iza Dzeke za zadnji pas i suteve na gol te manje defanzivnih zadataka.
Ako se dobro sjecam stavljen je Medunjanin i na Misketovu poziciju 1-2 puta pa nije nista uradio, nikakve asistencije gotov da nije uputio. Ali sigurno da je opet jaci na toj poziciji nego se oslanjati na njegove defanzivne (ne)mogucnosti.
ljevoruki

#112 Re: Haris Medunjanin

Post by ljevoruki »

Trenutno na ofanzivnom veznom nemamo boljeg igraca. :-)
To samo govori koliko smo tanki na nekoliko pozicija - desni bek, desno krilo, defanzivni vezni i ofanzivni vezni.
Haman pola ekipe.
:bih:
Mirza007

#113 Re: Haris Medunjanin

Post by Mirza007 »

ljevoruki wrote:Trenutno na ofanzivnom veznom nemamo boljeg igraca. :-)
To samo govori koliko smo tanki na nekoliko pozicija - desni bek, desno krilo, defanzivni vezni i ofanzivni vezni.
Haman pola ekipe.
Na ofanzivnom veznom vjerovatno je Medo trenutno najbolje rjesenje. Jedino mozda ako bi se nasao neki dobar box-to-box veznjak pa da Pjanic predje na ofanzivnog veznog. Ali to je onda dupli eksperiment.
Meni smeta sto Pjanic i Medo stalno mijenjaju mjesta. Ako ce Medo biti ofanzivni vezni, treba mi dati slobodu kao Misketu pa da vidimo kako ce to izgledati.
Sa povratkom Besica DM pitanje je rijeseno.
Meni je Visca solidno odigrao ove kvalifikacije. Mozes ga se kuditi ali je protiv Kipra dobro probijao desnu stranu, u drugom poluvremenu kreirao poneku sansu a krajem utakmice dosta asistirao Mujdzi u fazi odbrane jer se vidilo da je pod velikim pritiskom. Hajrovic je kakva takva altrernativa. Meni ta pozicija nije tako kriticna kao desni bek.
Artest

#114 Re: Haris Medunjanin

Post by Artest »

todd_smith wrote:Hajde sto se desi u svakom klubu, nego se desi sve to u 4-5 mjeseci.
Brada te isprsko. Brada ne prasta.
Artest

#115 Re: Haris Medunjanin

Post by Artest »

Stvari su jednostavne..

Brada protiv osrednjih ekipica, gdje njegove mane ne predstavljaju toliki minus, uvijek moze pomoci nekom bombom iz daljine ili zadnjom loptom. On je nas najopasniji suter iz vezog reda; nas Lampard.

Protiv TOP protivnika, loigicno, drzis ga na klupi.

S ova dva zgoditka, stekao kredit koji ga vodi na Euro makar igrao za Al Nusru.
ljevoruki

#116 Re: Haris Medunjanin

Post by ljevoruki »

Mirza007 wrote: Ako ce Medo biti ofanzivni vezni, treba mi dati slobodu kao Misketu pa da vidimo kako ce to izgledati.
:thumbup:
Mirza007 wrote:Sa povratkom Besica DM pitanje je rijeseno.
Mesa igra sa dva DM, treba nam jos jedan.
Mirza007 wrote:Meni ta pozicija nije tako kriticna kao desni bek.
Desni bek je najkriticnija pozicija ali ja stvarno ne vidim ko bi mogao tu da uleti. Mozda Vranjes, mozda, maybe, more bit bidne.

Mirza007

#117 Re: Haris Medunjanin

Post by Mirza007 »

ljevoruki wrote:
Mirza007 wrote: Ako ce Medo biti ofanzivni vezni, treba mi dati slobodu kao Misketu pa da vidimo kako ce to izgledati.
Desni bek je najkriticnija pozicija ali ja stvarno ne vidim ko bi mogao tu da uleti. Mozda Vranjes, mozda, maybe, more bit bidne.

Drugi u DM liniji je Pjanic (box-to-box). Pisao sam o tome na drugoj temi.
SmokingMan

#118 Re: Haris Medunjanin

Post by SmokingMan »

Mirza007 wrote:
ljevoruki wrote:

Drugi u DM liniji je Pjanic (box-to-box). Pisao sam o tome na drugoj temi.
Ja bih Medunjanina okarakterisao kao klasičnog "Registu",dok ovo za Miralema stoji,Bešić kao još jedna od opcija na toj poziciji je klasični "Anchor man",pa možda i ponekada i "Half back",zbog svoje nekadašnje pozicije centralnog beka,kao jednog klasičnog razbijača protivničkih napada,sa ne baš tako izrazitom tehnikom.
todd_smith

#119 Re: Haris Medunjanin

Post by todd_smith »

Artest wrote:Stvari su jednostavne..

Brada protiv osrednjih ekipica, gdje njegove mane ne predstavljaju toliki minus, uvijek moze pomoci nekom bombom iz daljine ili zadnjom loptom. On je nas najopasniji suter iz vezog reda; nas Lampard.

izjava godine :lol: :lol:

Frank na aparatima veceras
Logovan

#120 Re: Haris Medunjanin

Post by Logovan »

Artest wrote: S ova dva zgoditka, stekao kredit koji ga vodi na Euro makar igrao za Al Nusru.
Stekao je on da ne kažem šta.
Artest

#121 Re: Haris Medunjanin

Post by Artest »

todd_smith wrote:
Artest wrote:Stvari su jednostavne..

izjava godine :lol: :lol:

Frank na aparatima veceras
Kme?

Dezurna luda u elementu :-)
Stekao je on da ne kažem šta.
A inace Hajrovica vodamo zbog izvrsnih nastupa u klubovima.
Logovan

#122 Re: Haris Medunjanin

Post by Logovan »

Artest wrote: A inace Hajrovica vodamo zbog izvrsnih nastupa u klubovima.
Pa i njega treba odjebati.
Artest

#123 Re: Haris Medunjanin

Post by Artest »

A Tino i Hadzija? Oni su nas najvise zaduzili. :)

Ti ne kontas mentalitet nasih sadaka-trenera. Djuric i Medo su dobili kredit s grace periodom od najmanje godinu dana.
Logovan

#124 Re: Haris Medunjanin

Post by Logovan »

Artest wrote:Djuric i Medo su dobili kredit s grace periodom od najmanje godinu dana.
Realno kredit Medunjanin nikad ne bi trebao dobiti.
Za Đurića je druga stvar, tek došao u reprezentaciju, zabio dva gola, naravno da će biti pozvan. Osim ako do Eura ne provede haman sve utakmice na klupi, a u međuvremenu pojavi se novi golgeter.
Fudo387

#125 Re: Haris Medunjanin

Post by Fudo387 »

Logovan wrote:
Artest wrote:Djuric i Medo su dobili kredit s grace periodom od najmanje godinu dana.
Realno kredit Medunjanin nikad ne bi trebao dobiti.
Za Đurića je druga stvar, tek došao u reprezentaciju, zabio dva gola, naravno da će biti pozvan. Osim ako do Eura ne provede haman sve utakmice na klupi, a u međuvremenu pojavi se novi golgeter.
Da, sta ce on, pojma nema. :D
Jebo te, frajer ti sam rijesi odlucujucu utakmicu kvalifikacija i ne bi trebao dobiti kredit?
Hare je poslije Dzeke i Pjanica nas daleko najbolji fudbaler. Tacka!
Post Reply