Protesti u BiH - Bosansko proljece
- Hajvan
#101 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece
Proljeće?
Meni ovo ko' Ledeno doba.
Meni ovo ko' Ledeno doba.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#102 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece
bosansko proljeće i tamo i vamo
znači karina
znači karina
-
ReXX
#103 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece
Svako ko voli RS nije normalan jer svako normalan zna sta taj entitet predstavlja.Platformas wrote:I trebas, nemas inteligencije da ovo razumijes, za policije si.hAZNADAR wrote:Ako ce ovakvi transparenti obiljezavati bosansko proljece
ja se dobrovoljno stavljam na stranu pendrekasa. Snimljeno neko vece ispred parlamenta u toku demonstracija protiv vlade.
-
ReXX
#104 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece
Da nema ovog Lagumdzije trebalo bi ga izmisliti. Takva dobricina se rijetko radja...
Re: SDP
Lagumdžija u Rigi nije oka sklopio zbog protesta u Sarajevu
Lagumdžija je napisao da je jučer stigao u Rigu kako bi bodrio nogometaše BiH u kvalifikacijskoj utakmici protiv Latvija, ali da je zbog protesta ispred državnih instutucija "čitav dan putem telefoina i kompjutera morao biti u BiH".
" Jučer sam čitav dan putem telefona i kompjutera morao biti u BiH.Opravdani zahtjevi građana pred Parlamentom BiH zaprijetili su da se pretvore u šansu za destrukciju državnih institucija. Manipulacije postaju monstruozne.Mada mjesecima SDP BiH i SBB u Parlamentu BiH pokušavaju riješiti pitanje JMB bez politikanstva, sada nas neki nastoje smjestiti u isti koš s drugima koji su odgovorni za ovakvo stanje", napisao je Lagumdžija.
Obavio je niz dugih razgovora sa Radončićem, Dodikom, Bevandom, Nikšićem, Hadžićem, Bećirovićem, Kurtešom... "kako bi zaustavili uvod u veći haos". Cijelu noć je budan pratio događaje u Sarajevu a zaspao je samo jedan sat nakon što je obavio razgovor s ključnim akterima događaja u Sarajevu i nakon što je pred zoru doznao da su zatočeni parlamentarci napustili zgradu Parlamenta BiH".
Iako umoran i neispavan, donio je odluku da se hitno vrati u Sarajevo. "Donio sam odluku i krenut ću prema Sarajevu. Nadam se da ću preko tri aerodroma stići na vrijeme na sjednicu Predsjedništva SDP BiH zakazanu za poslijepodne. Istina, umjesto u Rigi, gledat ću utakmicu kao i mnogi drugi na televiziji sa prijateljima. Najvažnije je da BiH opet pobijedi. Takva nam sudbina", napisao je na Facebook profilu ministra vanjskih poslova BiH.
- славянин
#106 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece
ReXX wrote:Svako ko voli RS nije normalan jer svako normalan zna sta taj entitet predstavlja.Platformas wrote:I trebas, nemas inteligencije da ovo razumijes, za policije si.hAZNADAR wrote:Ako ce ovakvi transparenti obiljezavati bosansko proljece
ja se dobrovoljno stavljam na stranu pendrekasa. Snimljeno neko vece ispred parlamenta u toku demonstracija protiv vlade.
-
ReXX
#107 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece
Mi se nismo ni sakim svadjali. Ona djeca u masovnim grobnicama zatrpana oko Srebrenice sto ih pobise Skorpioni nisu imala nikakve motike u rukama!славянин wrote:
Korak do korak do pomirenja i zdravog razuma... svi oni koji hoce da ratuju neka lijepo nadju livadu - motke u ruke pa ratujte.
- Paranoid
#108 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece
Očito se trebaš podhitno javiti optičaru...siddo89 wrote:Pomiriti se mozemo jedino ako prihvatimo RS,a vidim neki bosnjaci su spremni na to
-
Glanzer
#109 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece
Da li je poveo svoje vjerno kucence Jasenka kuci?ReXX wrote:Da nema ovog Lagumdzije trebalo bi ga izmisliti. Takva dobricina se rijetko radja...
Re: SDP
Lagumdžija u Rigi nije oka sklopio zbog protesta u Sarajevu
Lagumdžija je napisao da je jučer stigao u Rigu kako bi bodrio nogometaše BiH u kvalifikacijskoj utakmici protiv Latvija, ali da je zbog protesta ispred državnih instutucija "čitav dan putem telefoina i kompjutera morao biti u BiH".
" Jučer sam čitav dan putem telefona i kompjutera morao biti u BiH.Opravdani zahtjevi građana pred Parlamentom BiH zaprijetili su da se pretvore u šansu za destrukciju državnih institucija. Manipulacije postaju monstruozne.Mada mjesecima SDP BiH i SBB u Parlamentu BiH pokušavaju riješiti pitanje JMB bez politikanstva, sada nas neki nastoje smjestiti u isti koš s drugima koji su odgovorni za ovakvo stanje", napisao je Lagumdžija.
Obavio je niz dugih razgovora sa Radončićem, Dodikom, Bevandom, Nikšićem, Hadžićem, Bećirovićem, Kurtešom... "kako bi zaustavili uvod u veći haos". Cijelu noć je budan pratio događaje u Sarajevu a zaspao je samo jedan sat nakon što je obavio razgovor s ključnim akterima događaja u Sarajevu i nakon što je pred zoru doznao da su zatočeni parlamentarci napustili zgradu Parlamenta BiH".
Iako umoran i neispavan, donio je odluku da se hitno vrati u Sarajevo. "Donio sam odluku i krenut ću prema Sarajevu. Nadam se da ću preko tri aerodroma stići na vrijeme na sjednicu Predsjedništva SDP BiH zakazanu za poslijepodne. Istina, umjesto u Rigi, gledat ću utakmicu kao i mnogi drugi na televiziji sa prijateljima. Najvažnije je da BiH opet pobijedi. Takva nam sudbina", napisao je na Facebook profilu ministra vanjskih poslova BiH.
-
Krushna mrva
#110 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece
Procitah neke od ovih uvreda (sto me ne cudi).... sta ocekivati od ljudi koji su sebi dozvolili ovakav autogol i ovakav volej Dodiku, a bogami i Covicu. Treba biti kombinacija tog mentaliteta i inteligencije odredjenog stupnja pa to sebi dozvoliti, a treba biti i nesto puno vise pa to jos uvijek ne vidjeti. Proci ce jos koji dan dok pocnete nazirati obrise sta ste uradili ili mozda samo cemu ste dali potporu.
Sve vam je to Fahro jos sinoc rekao bez uvijanja....Ali ne mozes ti dok sljepilo vlada....
Zapravo kad razmislim bolje cudi me da se ovakvi idiotizmi nisu i ranije desili. Slobodno podrzite onog glavatog sto je juce predvodio proteste da to ponovi, napalite ga, mozda na kraju od Dodika dobije odlikovanje, a u medjuvremnu gledajte kako se Srbi i Hrvati nasladjuju, gledajte posljedice genijalne ideje da jedan pritupi anonimni glavonja iz mahale ne da strancima da citav dan izadju iz zgrade
Sve vam je to Fahro jos sinoc rekao bez uvijanja....Ali ne mozes ti dok sljepilo vlada....
Zapravo kad razmislim bolje cudi me da se ovakvi idiotizmi nisu i ranije desili. Slobodno podrzite onog glavatog sto je juce predvodio proteste da to ponovi, napalite ga, mozda na kraju od Dodika dobije odlikovanje, a u medjuvremnu gledajte kako se Srbi i Hrvati nasladjuju, gledajte posljedice genijalne ideje da jedan pritupi anonimni glavonja iz mahale ne da strancima da citav dan izadju iz zgrade
- O'zone
- Globalni moderator
#111 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece
Male su uvrede kakve ti trebajuKrushna mrva wrote:Procitah neke od ovih uvreda (sto me ne cudi).... sta ocekivati od ljudi koji su sebi dozvolili ovakav autogol i ovakav volej Dodiku, a bogami i Covicu. Treba biti kombinacija tog mentaliteta i inteligencije odredjenog stupnja pa to sebi dozvoliti, a treba biti i nesto puno vise pa to jos uvijek ne vidjeti. Proci ce jos koji dan dok pocnete nazirati obrise sta ste uradili ili mozda samo cemu ste dali potporu.
-
radostan dan
#112 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece
odatle ti može stići samo grip...megaman4 wrote:sutra dolaze banjalučani i mostarci...
- muha_sa
#113 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece
a da nije bilo ovih protesta Dodik i kompanija bi sve ucinili da BiH profunkcioniše kao svaka normalna državaKrushna mrva wrote:Procitah neke od ovih uvreda (sto me ne cudi).... sta ocekivati od ljudi koji su sebi dozvolili ovakav autogol i ovakav volej Dodiku, a bogami i Covicu. Treba biti kombinacija tog mentaliteta i inteligencije odredjenog stupnja pa to sebi dozvoliti, a treba biti i nesto puno vise pa to jos uvijek ne vidjeti. Proci ce jos koji dan dok pocnete nazirati obrise sta ste uradili ili mozda samo cemu ste dali potporu.
-
Krushna mrva
#114 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece
rokaj gruvaj udaraj ponavljaj isto, nista ti nisi skontao...muha_sa wrote:a da nije bilo ovih protesta Dodik i kompanija bi sve ucinili da BiH profunkcioniše kao svaka normalna državaKrushna mrva wrote:Procitah neke od ovih uvreda (sto me ne cudi).... sta ocekivati od ljudi koji su sebi dozvolili ovakav autogol i ovakav volej Dodiku, a bogami i Covicu. Treba biti kombinacija tog mentaliteta i inteligencije odredjenog stupnja pa to sebi dozvoliti, a treba biti i nesto puno vise pa to jos uvijek ne vidjeti. Proci ce jos koji dan dok pocnete nazirati obrise sta ste uradili ili mozda samo cemu ste dali potporu.
-
Krushna mrva
#115 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece
Hoce li to Nihade?O'zone wrote:Male su uvrede kakve ti trebajuKrushna mrva wrote:Procitah neke od ovih uvreda (sto me ne cudi).... sta ocekivati od ljudi koji su sebi dozvolili ovakav autogol i ovakav volej Dodiku, a bogami i Covicu. Treba biti kombinacija tog mentaliteta i inteligencije odredjenog stupnja pa to sebi dozvoliti, a treba biti i nesto puno vise pa to jos uvijek ne vidjeti. Proci ce jos koji dan dok pocnete nazirati obrise sta ste uradili ili mozda samo cemu ste dali potporu.
- muha_sa
#116 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece
priznam da nisam skontao al de me prosvijetli i odgovori---ovi su protesti doprinjeli da Dodik i kompanija odustanu radit u interesu države Bosne i HercegovineKrushna mrva wrote:rokaj gruvaj udaraj ponavljaj isto, nista ti nisi skontao...muha_sa wrote:a da nije bilo ovih protesta Dodik i kompanija bi sve ucinili da BiH profunkcioniše kao svaka normalna državaKrushna mrva wrote:Procitah neke od ovih uvreda (sto me ne cudi).... sta ocekivati od ljudi koji su sebi dozvolili ovakav autogol i ovakav volej Dodiku, a bogami i Covicu. Treba biti kombinacija tog mentaliteta i inteligencije odredjenog stupnja pa to sebi dozvoliti, a treba biti i nesto puno vise pa to jos uvijek ne vidjeti. Proci ce jos koji dan dok pocnete nazirati obrise sta ste uradili ili mozda samo cemu ste dali potporu.
- O'zone
- Globalni moderator
#117 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece
Uvijek za tebeKrushna mrva wrote:Hoce li to Nihade?O'zone wrote:Male su uvrede kakve ti trebajuKrushna mrva wrote:Procitah neke od ovih uvreda (sto me ne cudi).... sta ocekivati od ljudi koji su sebi dozvolili ovakav autogol i ovakav volej Dodiku, a bogami i Covicu. Treba biti kombinacija tog mentaliteta i inteligencije odredjenog stupnja pa to sebi dozvoliti, a treba biti i nesto puno vise pa to jos uvijek ne vidjeti. Proci ce jos koji dan dok pocnete nazirati obrise sta ste uradili ili mozda samo cemu ste dali potporu.
- akcid
#118 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece
Ti pojma nemaš, trolaš bezzeKrushna mrva wrote:Da se skupi pola Sarajeva opet nista... kad vidis ko je izronio kao vodja protesta
- славянин
#119 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece
Ma ja Reis je trebo povest narodsiddo89 wrote:a imas eto tiakcid wrote:Ti pojma nemaš, trolaš bezzeKrushna mrva wrote:Da se skupi pola Sarajeva opet nista... kad vidis ko je izronio kao vodja protesta
-
mishic
#120 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece
Neshvatljiva je kratkovidost ovih pojedinaca koji su mržnjom i isključivošću zatrovani. Kako toliki broj ljudi nikako konačno da shvati da su ovdje sve poltičke partije i opcije koje su do sada participirale u vlasti na bilo kom nivou "u 5 deka", da ne kažem da su sve iste. Način na koji funkcioniraju, na koji su organizirane, razlozi zbog kojih se bore za vlast itd. sve je na isti fazon i sa istim ciljem. Domoći se vlasti znači domoći se privilegija, domoći se mogućnosti zloupotrebe vlasti u korist partije i l i ć n o g interesa. Zloupotrebe položaja, korupcija, mito, nepotizam i čitav niz drugih deformacija sistema i društva kod nas su se sa partija i vlasti prenijele i na cijelo društvo. Ogromna većina nas danas sudjeluje u tome i vrlo su rijetki pojedinci koji kao izuzeci od sudjelovanja u tome bivaju istisnuti na margine društva, trpe ogromne štete, skupo plaćaju svoje poštenje. Zato i borba protiv tih pojava ne daje rezultat. Ona politička stranka koja se pojavi na ovim prostorima a bude u stanju u svojim redovima zatvoriti prostor za te pojave i interese naroda i države staviti ispred partijskih i ličnih interesa za vrlo kratko vrijeme bi dobila podršku ogromne većine strahovito razočaranih i isfrustriranih građana. Sve ostale stranke bi ostale sa brojem glasova koji bi se poklapao sa brojem karijerista unutar tih stranaka.
-
nuki_cika
#121 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece
Za svaki sam vid iskazivanja nezadovoljstva i za represivnije mjere prema vladajućim garniturama da vide da smo još živi,odnosno da nismo pocrkali kako su oni zamišljali.Ono što je meni donekle komicno svi problemi (maticni broj je izuzetak)vezani su za ekonomsko-socijelne probleme građana i to čini osnovu protesta,ali gdje sad udruženje poslodavaca ,gdje sad ismet i ostali sindikalci ,ujedinjeni privrednici?Zašto oni?
Jer su oni ti koji svaki dan kukaju kako su veliki nameti na privredu,visoki doprinosi ,nemoguće poslovanje ,nezaštićena domaća proizvodnja-garantujem kad bi se ujedinilo 5 većih firmi i krenuli zajedno gore pred skupštinu da bi im se pridružile hiljade građaana i da bi to bili mnogo ozbiljniji protesti nego oni od jučer.
Jer su oni ti koji svaki dan kukaju kako su veliki nameti na privredu,visoki doprinosi ,nemoguće poslovanje ,nezaštićena domaća proizvodnja-garantujem kad bi se ujedinilo 5 većih firmi i krenuli zajedno gore pred skupštinu da bi im se pridružile hiljade građaana i da bi to bili mnogo ozbiljniji protesti nego oni od jučer.
-
Krushna mrva
#122 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece
Hajte hajte masovno, po mogucnosti da bude sto besmislenije. Hajte, fakat cu pocet uzivati u depresiji koja ce vas spucati kad se napaljena raja ispusu a rezultata nigdjenuki_cika wrote:Za svaki sam vid iskazivanja nezadovoljstva i za represivnije mjere prema vladajućim garniturama da vide da smo još živi,odnosno da nismo pocrkali kako su oni zamišljali.Ono što je meni donekle komicno svi problemi (maticni broj je izuzetak)vezani su za ekonomsko-socijelne probleme građana i to čini osnovu protesta,ali gdje sad udruženje poslodavaca ,gdje sad ismet i ostali sindikalci ,ujedinjeni privrednici?Zašto oni?
- Zokipfc
#123 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece
gewttwtg wrote:oružani ustanak pobit ih sve trebali su ih juče u parlamentu sve pobit i završena pričamishic wrote:Neshvatljiva je kratkovidost ovih pojedinaca koji su mržnjom i isključivošću zatrovani. Kako toliki broj ljudi nikako konačno da shvati da su ovdje sve poltičke partije i opcije koje su do sada participirale u vlasti na bilo kom nivou "u 5 deka", da ne kažem da su sve iste. Način na koji funkcioniraju, na koji su organizirane, razlozi zbog kojih se bore za vlast itd. sve je na isti fazon i sa istim ciljem. Domoći se vlasti znači domoći se privilegija, domoći se mogućnosti zloupotrebe vlasti u korist partije i l i ć n o g interesa. Zloupotrebe položaja, korupcija, mito, nepotizam i čitav niz drugih deformacija sistema i društva kod nas su se sa partija i vlasti prenijele i na cijelo društvo. Ogromna većina nas danas sudjeluje u tome i vrlo su rijetki pojedinci koji kao izuzeci od sudjelovanja u tome bivaju istisnuti na margine društva, trpe ogromne štete, skupo plaćaju svoje poštenje. Zato i borba protiv tih pojava ne daje rezultat. Ona politička stranka koja se pojavi na ovim prostorima a bude u stanju u svojim redovima zatvoriti prostor za te pojave i interese naroda i države staviti ispred partijskih i ličnih interesa za vrlo kratko vrijeme bi dobila podršku ogromne većine strahovito razočaranih i isfrustriranih građana. Sve ostale stranke bi ostale sa brojem glasova koji bi se poklapao sa brojem karijerista unutar tih stranaka.
Aha, jedino sta nam treba je jos krvoprolica.
Inace se slazem sa Mishicem.
-
staradis
#124 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece
Hrana poskupljuje opet. Bosna uzgaja samo petinu hrane za svoje potrebe 
Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2
Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2
-
daddy-kool
#125 Re: Protesti u BiH - Bosansko proljece
Pomiriti se može ukoliko mogu oprostiti porodice stradalih i nestalih, logoraši, mučeni i ranjeni. Zasad nisu, a ni političari iz RS se nisu potrudili da rade na pomirenju. Ako žrtve mogu oprostiti bolje je, inače ostaje netrpeljivost, i gleda se oko za oko zub za zub. Zato je strah političara u RS.siddo89 wrote:Pomiriti se mozemo jedino ako prihvatimo RS,a vidim neki bosnjaci su spremni na to