p206 wrote:Šveđanin wrote:Plivac wrote:Visina nema s tim veze, vec velicina sisa i guze...
zavisno kakva si u tom departmentu, mozes ocekivati vise ili manje "napada" na svoj "kazneni prostor"...
+1
Ono, možda nekome rušimo iluzuje, ali je najbolje biti relan.
A kad vidiš 10 djevojaka u lokalu, prićeš onoj koja si se najviše fizički svidi.. a zna se šta se muškarcima sviđa. Sigurno nećeš nagađati kakva je duša osobi koju prvi put vidiš.
Ukratko.. izgled je za ženu NAJBITNIJA ulaznica kod muškarca, a karakter zadržava. Bez ovog prvog nema ovog drugog.

Jeste, ali nemamo svi isti ukus. I od 10 djevojaka u kafiću svim muškarcima neće biti jedna najljepša.
I one gledaju izgled, čak više nego mi. Kad si ti gledao kod djevojke kosu, oči, ruke, šake, uši, vrat, leđa, izgled obuće? Nikad, ili možda samo jednu stvar od toga.
Postoji nešto što se zove objektivna ljepota i objektivna ružnoća.
Znači da izdvojiš 100 ljudi i pitaš ih jel ti ova osoba lijepa, a njih 95 kaže da im je lijepa, ta osoba je objektivno lijepa. Isto tako imaš i objektivno ružne osobe koje se ne dopadaju ogromnoj većini ljudi.
O tome ja pričam.
I žene gledaju izgled. Pazi, ja vidim djevojku prvi put u životu.. jel ja procjenjujem kakvu ima dušu, ili gledam kakvim atributima raspolaže? Ako mi se svidi, priđem joj i onda upoznam njen karakter. E sad, druga stvar jel ja gledam sise, guzu, usne, oči, šake, prste ili šta god.. poenta je da ja prvo kao i svaki muškarac gledam atribute, njenju ljepotu, čime li to ona raspolaže, thats the point!
Jedno bez drugoga ne ide. Dakle još jednom da ponovim nešto što je 100% tačno = ženin osnovni atribut kojim će privući muškarca je fizička ljepota i atributi, a na to se nadovezuje tek kasnije karakter (i ono uopšteno mentalno slaganje dvoje ljudi). Jedno bez drugoga teško funkcioniše..
Da li je obrnuto (kad žene gledaju muške) isto ili nije, nije moja stvar, neka to kažu dame..