ŠVEDSKA

Post Reply
sustinca

#101 Re: ŠVEDSKA

Post by sustinca »

Najbolji su balkanci,iranci ,turci i poneki afrikanci(ne somalci)
sinuhe

#102 Re: ŠVEDSKA

Post by sinuhe »

Bosanci su i jedine evropske izbjeglice, mada Azijati se najbolje integrisu.
Ne znam samo kako neko moze nesto zamjeriti Somalijcima, 250 000 ih je umrlo od gladi. Treba ih jos vise dovesti u Evropu.
sustinca

#103 Re: ŠVEDSKA

Post by sustinca »

Albanci nisu izbjeglice?
Bodkin

#104 Re: ŠVEDSKA

Post by Bodkin »

sinuhe wrote:Bosanci su i jedine evropske izbjeglice, mada Azijati se najbolje integrisu.
Ne znam samo kako neko moze nesto zamjeriti Somalijcima, 250 000 ih je umrlo od gladi. Treba ih jos vise dovesti u Evropu.
i sad treba spaliti drzave koje su omogucile da ne umre jos pola miliona od gladi?

i nema to veze sa izbjeglicama, pricamo i o imigrantima
sinuhe

#105 Re: ŠVEDSKA

Post by sinuhe »

Eto jesu, sta s njima. Zajedno sa Srbima su bas u svedskoj poznati kao mafijasi.
eman

#106 Re: ŠVEDSKA

Post by eman »

sinuhe wrote:Eto jesu, sta s njima. Zajedno sa Srbima su bas u svedskoj poznati kao mafijasi.
Bosnjaka nema ni 2 miliona u citavom svijetu sta mi kome mozemo Allahati :lol:
sinuhe

#107 Re: ŠVEDSKA

Post by sinuhe »

Bodkin wrote:
sinuhe wrote:Bosanci su i jedine evropske izbjeglice, mada Azijati se najbolje integrisu.
i sad treba spaliti drzave koje su omogucile da ne umre jos pola miliona od gladi?

i nema to veze sa izbjeglicama, pricamo i o imigrantima
Mislim da oni nisu inicijatori. Prije da su Arapi, i hriscani i muslimani.
sinuhe

#108 Re: ŠVEDSKA

Post by sinuhe »

eman wrote:
sinuhe wrote:Eto jesu, sta s njima. Zajedno sa Srbima su bas u svedskoj poznati kao mafijasi.
Sta hoces. Pa bas su se Albanci u ratu predstavljali u Svedskoj kao Bosanci, nemali broj njih.
eman

#109 Re: ŠVEDSKA

Post by eman »

sinuhe wrote:
eman wrote:
Sta hoces. Pa bas su se Albanci u ratu predstavljali u Svedskoj kao Bosanci, nemali broj njih.
Zelim reci nas je premalo da bi imali svoje neke mafije,to imaju srbi ,albanci,talijanci i drugi jer ih ima
uglavnomja

#110 Re: ŠVEDSKA

Post by uglavnomja »

muha_sa wrote:Švedi nisu normalni--prvi put kad sam posjetio Švedsku to sam skonto :-) Kakvu su sve bagru primili da bog mili sacuva :-) znao sam da ce im se o glavu razbit. Bagra lijena lezihljebovicka, umjesto da budu ko bubice i da ljube svaku stopu Švedske oni im tako vracaju.
u norveskoj isto :roll:

vode se po principu neke ugrozenosti, un konvencije blabla , a u stvari ljenjivci i prevaranti.
vjerujem da je masi iracana, afganistanaca, sirijaca grozno, ali kud izabrase ove bez mozga i zelje za radom :roll:

znam samo jednog afganistanca, novinar bio, ekstra lik, ucio jezik, i par iracanki koje su zavrsile faxove, ali im se ne priznaju.

gledam pakistanace i ostale, odrade minimum casova, obavezan broj, a vec rade kod rodje u restoranu. i tako moze citav zivot, da nauci brojeve, kebab s ovim i onim, ovdje ili za ponijeti ... i to je citav vokabular. a ako cisti, ili sprema u kuhinji, ni to ne mora nauciti, zive u zajednicama, zene se izmedju sebe ili dovlace zene iz domovine.

ali ovi bar rade :-D

a oni sto su po 5 godina u skoli, sve kurseve dzaba zavrsili, dobili stanove, :-? ali nikako da nadju posao :zzzz:

i oni treci, ne uce, ne rade, ali kradu :run:
sinuhe

#111 Re: ŠVEDSKA

Post by sinuhe »

Prvi put cujem za takvo objasnjenje. Eto malo za mafiju a dovoljno za plasman na SP u Brazilu :lol:
klavirdžija

#112 Re: ŠVEDSKA

Post by klavirdžija »

Bodkin wrote:zato ja kazem lijepa amerika. nek ide tamo da pali auta zato sto u ne nadju posao i sto mu socijala nije dosta 8) pod hitno treba evropa poostriti zakone za imigrante koji se ne integriraju i na kraju krajeva asimiliraju. koji ces kur** tu ako neces da ucis jezik ili ako neces da zivi onako kako se zivi u toj zemlji. mrs onda u vukojebinu odakle si dosao
Baš tako, inače je poznato kako su se Ameri prilagođavali Apačima i Čirokijima, učili njihove jezike i tako.

Jedino što je odvratnije od ovih kretena koji pale i prave nerede su ovi beskičmeni "imigranti" koji za šaku dolara prodaju i to jada od identiteta što imaju, pa se na zor prave Švedima, Amerima itd. Bosanci su po tom pitanju, eventualno nakon Iranaca, najgori, koliko primjetih. Turci nauče jezik, rade non stop makar i do kraja života, ali znaju ko su i šta su, kao i djeca koja im se rode tamo.

Kod "naših" Mujo ode iz Živinica na švedsku socijalu i najradije bi prije jezika promjenio ime u Johan, to je onako naprednije i modernije. Pa onda oplete po Ceci i Džeju kad dvije popije.
eman

#113 Re: ŠVEDSKA

Post by eman »

sinuhe wrote:Prvi put cujem za takvo objasnjenje. Eto malo za mafiju a dovoljno za plasman na SP u Brazilu :lol:
Tu ide BIH ne Bosnjaci
sinuhe

#114 Re: ŠVEDSKA

Post by sinuhe »

Pa igra jedan Srbin, sto jest jest.
uglavnomja

#115 Re: ŠVEDSKA

Post by uglavnomja »

:D

to se zove jugoslavenska mafija :lol: nije ni u ratu bilo granica za lopove, zasto bi poslije.

kakvi b-h-s, za njih gore to je yu mafija.

mada srbi slove za najjace, najorganizovanije, najsposobnije itd ... i ima ih i iz sandzaka, sve sa srpskim pasosem
sinuhe

#116 Re: ŠVEDSKA

Post by sinuhe »

Zove se jugoslovenska mafija, ali sa posebnim osvrtom na Srbe i Albance.
eman

#117 Re: ŠVEDSKA

Post by eman »

sinuhe wrote:Zove se jugoslovenska mafija, ali sa posebnim osvrtom na Srbe i Albance.
p da,srba imas gotovo 10 miliona,,albanaca 8,bosnjaka jedva 2
sinuhe

#118 Re: ŠVEDSKA

Post by sinuhe »

Kakve to veze ima? Srba i Albanaca nema nesto vise od Bosnjaka u Svedskoj.
eman

#119 Re: ŠVEDSKA

Post by eman »

sinuhe wrote:Kakve to veze ima? Srba i Albanaca nema nesto vise od Bosnjaka u Svedskoj.
Pa nije valjda da vjerujes da mafija suradjuje samo s svedskim srbima i albancima? to je citav network
Bosnjaka za takve stvari jednostavno NEMA
sinuhe

#120 Re: ŠVEDSKA

Post by sinuhe »

eman wrote:
sinuhe wrote:Kakve to veze ima? Srba i Albanaca nema nesto vise od Bosnjaka u Svedskoj.
Pa nije valjda da vjerujes da mafija suradjuje samo s svedskim srbima i albancima? to je citav network
Bosnjaka za takve stvari jednostavno NEMA
Srpske mafija se ne istice u tolikoj mjeri npr. u Njemackoj vec bas u Svedskoj.
Jens Lupidus milione zaradio na njima.
Bodkin

#121 Re: ŠVEDSKA

Post by Bodkin »

klavirdžija wrote:
Bodkin wrote:zato ja kazem lijepa amerika. nek ide tamo da pali auta zato sto u ne nadju posao i sto mu socijala nije dosta 8) pod hitno treba evropa poostriti zakone za imigrante koji se ne integriraju i na kraju krajeva asimiliraju. koji ces kur** tu ako neces da ucis jezik ili ako neces da zivi onako kako se zivi u toj zemlji. mrs onda u vukojebinu odakle si dosao
Baš tako, inače je poznato kako su se Ameri prilagođavali Apačima i Čirokijima, učili njihove jezike i tako.

Jedino što je odvratnije od ovih kretena koji pale i prave nerede su ovi beskičmeni "imigranti" koji za šaku dolara prodaju i to jada od identiteta što imaju, pa se na zor prave Švedima, Amerima itd. Bosanci su po tom pitanju, eventualno nakon Iranaca, najgori, koliko primjetih. Turci nauče jezik, rade non stop makar i do kraja života, ali znaju ko su i šta su, kao i djeca koja im se rode tamo.

Kod "naših" Mujo ode iz Živinica na švedsku socijalu i najradije bi prije jezika promjenio ime u Johan, to je onako naprednije i modernije. Pa onda oplete po Ceci i Džeju kad dvije popije.
:-) koji ces kur** tamo onda? da lezis i da primas socijalu nekog hansena koji radi dnevno po 12 sati cijeli zivot? i da, sta to znaci znaju ko su i sta su :D i pitaj nijemce i austrijance kako turci nauce jezik i kako se uklapaju :wink:
i ti poredis koloniziranje amerike sa 2010 i dobrovoljnom migracijom, odlicno
sinuhe

#122 Re: ŠVEDSKA

Post by sinuhe »

Kako Mile ucjenjuje kralja. :lol:
http://www.thelocal.se/37968/20111216/
klavirdžija

#123 Re: ŠVEDSKA

Post by klavirdžija »

Ja sam u Sarajevu, za tebe ne znam. Turci (njih sam uzeo za primjer) su među najradinijim imigrantima u evropi, a šta raznorazni domaći kompleksaši i fašisti o njima misle, ne interesuje me, mada vjerujem da su im beskičmenjaci koji se, kako reče, "asimiliraju" draži.

Evo koliko se može naučiti na ovom forumu, da sam juče umro ne bih znao da evropski emigranti u Ameriku nisu išli dobrovoljno.

Hajde, živ bio, idi lizat pakaš nekom Hansu ili Džordžu, evo već im se osušio.
uglavnomja

#124 Re: ŠVEDSKA

Post by uglavnomja »

malo off

predsjednica najjace nazzi stranke u norveskoj, koja se buni protiv toliko imigranta, onih koji ne uce, ne rade, izgledaju kao iz prasume i pustinje, kaze da su norvesku kostali preko milijardu maraka :zzzz:

i osjeti se kriza i gore. :-? zato su pojacani ovi stavovi.

i te cifre kojima barataju, 3,5% nezaposlenih :-) ne znam na koga se odnosi :?

valjda samo na one koji imaju pasos, jer masa azilanata i ostalih koji moraju cekati 7 godina da dobiju pasos ne radi.
Bodkin

#125 Re: ŠVEDSKA

Post by Bodkin »

klavirdžija wrote:Ja sam u Sarajevu, za tebe ne znam. Turci (njih sam uzeo za primjer) su među najradinijim imigrantima u evropi, a šta raznorazni domaći kompleksaši i fašisti o njima misle, ne interesuje me, mada vjerujem da su im beskičmenjaci koji se, kako reče, "asimiliraju" draži.

Evo koliko se može naučiti na ovom forumu, da sam juče umro ne bih znao da evropski emigranti u Ameriku nisu išli dobrovoljno.

Hajde, živ bio, idi lizat pakaš nekom Hansu ili Džordžu, evo već im se osušio.
:lol: :lol: prejako. bolje nabaciti bhf trenerku i paliti auta uz pricu kako se nikad necemo prilagoditi zemlji koja ih HRANI
Post Reply