Vase fudbalske karijere?

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
antifascism

#101 Re: Vase fudbalske karijere?

Post by antifascism »

ganjeta wrote:
antifascism wrote:Moja karijera: Igro sam za juniore AIK:a iz Stokholma 6 godina. Iso sam par puta na probu u Totenhem ali sam pao na ljekarskom i vratio se u AIK. Kad sam imo 18 povrijedio sam koljeno, probo se vratit al opet povreda. Bio sam par puta na sirem spisku prve ekipe. Pozvan 2 puta u U19 reprezentaciju ali nisam upiso nastup.
Za koga si navijao tad? :mrgreen:
Sarajevo do 2010.
PrtiBeeGee

#102 Re: Vase fudbalske karijere?

Post by PrtiBeeGee »

Karijeru zapoceo u jednom malom BiH klubu igrao utakmice protiv Ibisevica Dzeke ali sticajem okolnosti otac platio ljudima da me proguraju dalje i ako sam bio talentovan ali druze baz pare nemas gdje otic. Sa 12godina otiso u Barcelonu u njihov kamp bio najbolji strijelac pa me ostave, trebalo je to biti i u Avazu al jbg ko Bosanac nece mediji to da objave.... 6godina predvodio Barcu do svih titula u svim kategorijama Krkic mi cistio kopacke a Mesi ko Mesi molio da ga naucim cemu al eto bas u tim godinama kad sam trebo da zamjenim Ronaldinja prepustim Mesiju mjesto kontam izbjeglica iz Argentine ja cu se nekako snaci ima otac para, sta cu simpatican mali bio... Tako da mjesto fudbalske karijere prihvatim se kauca daljinskog i gledanja utakmica preko Tv-a i ovog foruma... Znammmm sad ce te svi reci vidi ga sto laze i pise gluposti al eto pitaj te Messija ako ikad budete imali prilike... Imam i slike koje to dokazuju postavio bi al jbg bio dijete u pubertetu bubuljica pun pa ne bi da se ofiram... I Ronaldo ih je imo al eto mali bio uporan tjeo da se ofira al hajde dobar je bio nogometas sreli smo se jednom na turniru pionira proso ga dva puta u stilu Prosineckog pa me zamolio da vise to neradim skauti ga pratili al eto ne bih vise da pricam o tome jer kako kazu ko igra za raju i zanemaruje taktiku zavrsice karijeruu nizerazrednom vratniku 8-)
Last edited by PrtiBeeGee on 20/05/2013 16:26, edited 1 time in total.
Muhamed Đakmić

#103 Re: Vase fudbalske karijere?

Post by Muhamed Đakmić »

Otprilike ovim tokom, moje propadanje koincidiralo sa Misketovim. Do 2010. ili 2011. na terminu me zvali Xavi, poslije toga, Miske, ali ovaj debeli.

A znao sam baciti na usta i poslati po ćevape 8-)
PrtiBeeGee

#104 Re: Jeste li vi igrali fudbal?

Post by PrtiBeeGee »

Postao/la Eborg dana 23/06/2011 00:11

ali ipak sam ušao u historiju kluba, trener mi je rekao: "Sine, ti si prvo lijevo krilo u historiji Čelika koje igra desnom nogom, hajde ti kući."
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHA koji si ti kralj oplako sam :lol: :lol: :lol: :thumbup:
ljevoruki

#105 Re: Vase fudbalske karijere?

Post by ljevoruki »

Dobra tema :thumbup:
Poceo trenirati, usprkos velikog otpora roditelja, u Bosni sa 10 godina.
roditelji se protivili jer sam bio kost i koza i imao teski oblik alergije na polen, pa sam svake godine krajem maja i pocetkom juna izostajao iz skole.
I poerd takvog hendikepa bio sam prilicno telentovan ali nisam imao pluca da trcim :(
Ljevak, brz i eksplozivan na lopti, sut i centarsut odlicni ali u duelu sa malo jacim bekom (a svaki je bio jaci od mene) se provedem k'o bos po trnju. :D
Poslije malo trenirao u Zelji, samo da me zelja mine, zahvalili mi se nakon par mjeseci jer "nisam im'o kila".
Po dolasku u USA pocinjem ponovo igrati, malo se i udebljam :D, nadjem dobro doktora za alergije i desetak sezona sam igrao, sto vani sto u sali, vrlo uspjesno. Jedne godine bio drugi strijelac lige u sali :D
Prije tri godine operisem koljeno i prestanem sa igranjem, sada samo vozim biciklo i fudbal gledam na TV.
Sada ne propustam sinove utakmice samo me njegov trener nesto poprijeko gleda kad mu sa tribina govorim sta da radi. :D
p206

#106 Re: Jeste li vi igrali fudbal?

Post by p206 »

PrtiBeeGee wrote:

ali ipak sam ušao u historiju kluba, trener mi je rekao: "Sine, ti si prvo lijevo krilo u historiji Čelika koje igra desnom nogom, hajde ti kući."
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHA koji si ti kralj oplako sam :lol: :lol: :lol: :thumbup:
očigledno je bio neki "vizionar", ko 90% naših trenera
danas je sasvim normalno da krilni igrač koji je dešnjak igra na suprotnoj strani
suadfor

#107 Re: Jeste li vi igrali fudbal?

Post by suadfor »

p206 wrote:
PrtiBeeGee wrote:

očigledno je bio neki "vizionar", ko 90% naših trenera
danas je sasvim normalno da krilni igrač koji je dešnjak igra na suprotnoj strani
Pa i prije nije bilo cudno, Marc Overmars je bio odlicno lijevo krilo a desnjak je. Mada je znao lijevom ko i desnom.
suadfor

#108 Re: Vase fudbalske karijere?

Post by suadfor »

wannabe_ultra wrote:Trenirao sam i ja u Bubamari kod Paje, pa me kasnije trenirao Kobac (bio pomocnik Jovicu dok je ovaj vodio FK Sarajevo), igrao ekipi sa Cocom (Edin Cocalic), a od ovih sto se mogu sjetiti da smo trenirali zajedno je Bajraktarevic (FK Sarajevo, sada Celik), Brankovic :D.
Sa Semirom sam igrao i po turnirima na Kovacima (iznad picerija kod Mahira, jedan od najdrazih terena, gdje sam proveo djetinjstvo :D ).
Ima li ko malo stariji iz bubamare da se sjeca lika, sad se ne mogu sjetiti kako se zove, mladja raja su ga zvala maradona a mi stariji smo ga zvali mikrofon zbog frizure :D ili Ćire ljepotana :) ni jedan ni drugi nisu napravili karijeru...
todd_smith

#109 Re: Jeste li vi igrali fudbal?

Post by todd_smith »

suadfor wrote: Pa i prije nije bilo cudno, Marc Overmars je bio odlicno lijevo krilo a desnjak je. Mada je znao lijevom ko i desnom.
Znaci nije bio samo desnjak :lol:
Great Cornholio

#110 Re: Vase fudbalske karijere?

Post by Great Cornholio »

Trenirao u Slobodinim "kadetima" nekih godinu i po', zajedno sa, od onih koji su imali uspijeha u karijeri, Mirzom Mešićem, Adnanom Sarajlićem i Samirom Jogunčićem. Igrao na poziciji stopera, neuspiješno, jer sam uvijek više volio igrati po krilu i prema naprijed, ali pošto su se u to vrijeme, a i danas se forsiraju oni bliski fudbaslkim legendama Slobode, nikad nisam dobio priliku da zaigram na poziciji koju sam volio i za koju sam imao i fizičke i psihičke predispozicije ( brzinu i eksplozivnost) jer su one bile rezervisane za sinove Slobodinih legendi, koje, btw. osim prezimena nisu imale ništa zajedničko sa rahmetli Mustafom Hukićem ili Dževadom Šećerbegovićem, i naravno, zbog toga, nikad ništa nisu ostvarili , uprkos forsiranju. Jedan, koji mi je bio konkurencija na mjestu stopera, sad je vehabija :D

Svi smo mi subjektivni, možda ja i nisam bio neki veliki talenat, ali stoji i ono da je Sloboda slabo mogla prepoznati talenat, jer ni Safet Sušić nije prošao na probi u Slobodi :-) A i mnogi talenti su odustajali zbog neprofesionalnog odnosa pri selekciji, trenirali neko vrijeme i odustajali zbog nepravde.
tendzera

#111 Re: Vase fudbalske karijere?

Post by tendzera »

Nisam nikiad trenirao fudbal,jer nisam volio fudbal sve do nekih pubertetskih dana,a sad bi mog'o
i dan i noc igrat' fuce... 8-)
Najvise igram Puydinu poziciju,jer volim muski fudbal s mlogo kontakta s tudjim cjevanicama. :oops:
Nerijetko odem u napad,da ovim ko'fol napadacima pokazem kako se daju golovi...
Da sam neka igracina koji ce ostaviti bez daha-nisam,al' sam na Puydinoj poziciji beton.
8-)
I da,dajem dukat onom,ko mi odbrani penal. :oops: :mrgreen:
Great Cornholio

#112 Re: Vase fudbalske karijere?

Još da dodam da sam na treninzima redovno dobijao žute kartone 8-) :D

Ma super bi bilo da što više ljudi igra fudbal, mislim rekreativno, a ne da se bavljenje fudbalom svede na gledanje utakmica radi kladionica, ili radi piva i mezeta.
Kemal Malovčić

#113 Re: Vase fudbalske karijere?

Post by Kemal Malovčić »

Imo sam svojih momenata ali sad nemam blage.
Great Cornholio

#114 Re: Vase fudbalske karijere?

Kako se zvalo ono krilo Sarajeva, onaj što je bio vrlo brz fizički, al' spor mentalno, onaj što jednom prilikom, poslije promašaja, uze udarat' stativu glavom? :lol:
Logovan

#115 Re: Jeste li vi igrali fudbal?

Post by Logovan »

PrtiBeeGee wrote:

Hahahahahah :lol: :lol: :thumbup:
Great Cornholio

#116 Re: Vase fudbalske karijere?

Sjetio sam se, Šaranović, e on je primjer da fizičke predispozicijie nisu garant uspjeha u fudbalu
udrch

#117 Re: Jeste li vi igrali fudbal?

Post by udrch »

samo_ti wrote:Trenirao 9-10 godina , prosao sve kategorije Čelika... kazu da sam bio i talenat , ali .... jbga :D ...igrao po svim livadama drage nam drzave, nesto se i osvojilo... putovalo se i do Pariza na turnire , igrao protiv Dzeke ( tada je bas bio kloc ) :P , Stile .... i tako to, zanimljivo je bilo ... sada rekreacija, ponekad` ...

p.s. zanima me decko iz Zelje, trenirao i igrao prije ...talenat je bio, dobar igrac , Šok su ga zvali, nezzz je li mu to prezime ili nadimak ... ali dobar je bio , samo se onda okrenuo alkoholu i ostalim porocima ( kako sam ja cuo ) :D , sta je sa njim bilo, jel to istina ...
znam da je kasno za odgovor, ali za ovog lika, Šoka, sam čuo od više ljudi da je bio extra igrač i veliki talenat..
bivši kolega kojem je komšija je nažalost potvrdio da se okrenuo drugim zanimanjima koje si spomenuo..
vryzas

#118 Re: Vase fudbalske karijere?

Post by vryzas »

Tema :thumbup:

Pratim :D
Lakat Jebić

#119 Re: Vase fudbalske karijere?

Post by Lakat Jebić »

Great Cornholio wrote:Trenirao u Slobodinim "kadetima" nekih godinu i po', zajedno sa, od onih koji su imali uspijeha u karijeri, Mirzom Mešićem, Adnanom Sarajlićem i Samirom Jogunčićem. Igrao na poziciji stopera, neuspiješno, jer sam uvijek više volio igrati po krilu i prema naprijed, ali pošto su se u to vrijeme, a i danas se forsiraju oni bliski fudbaslkim legendama Slobode, nikad nisam dobio priliku da zaigram na poziciji koju sam volio i za koju sam imao i fizičke i psihičke predispozicije ( brzinu i eksplozivnost) jer su one bile rezervisane za sinove Slobodinih legendi, koje, btw. osim prezimena nisu imale ništa zajedničko sa rahmetli Mustafom Hukićem ili Dževadom Šećerbegovićem, i naravno, zbog toga, nikad ništa nisu ostvarili , uprkos forsiranju. Jedan, koji mi je bio konkurencija na mjestu stopera, sad je vehabija :D

Svi smo mi subjektivni, možda ja i nisam bio neki veliki talenat, ali stoji i ono da je Sloboda slabo mogla prepoznati talenat, jer ni Safet Sušić nije prošao na probi u Slobodi :-) A i mnogi talenti su odustajali zbog neprofesionalnog odnosa pri selekciji, trenirali neko vrijeme i odustajali zbog nepravde.
jel i tad jogi poćerivo :D
jeza u ledja

#120 Re: Vase fudbalske karijere?

Post by jeza u ledja »

Mislim da bi relevantnija tema na ovom forumu trebala biti "vasa trenerska karijera". Ili mozda "vasa sudijska karijera". :D
Great Cornholio

#121 Re: Vase fudbalske karijere?

Lakat Jebić wrote: jel i tad jogi poćerivo :D
Davno je to bilo, ali meni se čini da je on tada igrao u "vezi" :-? Ma nije u to vrijeme ( barem sam ja u tim godinama stekao takav dojam) niko nešto previše "odskako" ali ono u šta sam bio siguran da je Mirza bio najaktivniji na treninzima.
gumifufna

#122 Re: Vase fudbalske karijere?

Post by gumifufna »

Moju karijeru je unistio trener,jer nije prepoznao talenat :D .Svaku utakmicu me posalje na zagrijavanje ,desavalo se da se utakmica i zavrsi i svi odu u svlacionicu ,trener na mene zaboravi a ja se i dalje zagrijavam.
Samo sam jednom usao u igru kad je otac trebao treneru malterisat garazu tad sam zaigrao 5 minuta i dao gol.
antifascism

#123 Re: Vase fudbalske karijere?

Post by antifascism »

Procito sam sve meni se cini da sam ja imo najbolju karijeru ovdje
sumirprimus

#124 Re: Vase fudbalske karijere?

Post by sumirprimus »

pa dobro jaro ako od tog zivis moze se rec da je karijera... :)
treniro da,igro slabo,prije rata,bilo problem doc i do treniranja... :D
miki.ba

#125 Re: Vase fudbalske karijere?

Post by miki.ba »

Bezveze išo 8 god na trening svaki dan, od 17 poceo malo pijuckat, a onda zagotivio vutru, osladila mi se i capi.
Tako da nikad nisam ni pokušao, u juniorima su znali zvati treneri da dođem bar pred tekmu da me imaju obraza staviti da igram, meni mrsko bilo.
A dosadila mi je bila i jebena šljaka, snijeg, zima,... sad mi je vokri što nisam pokušao.
Inace sam trenirao u Sarajevu.
Post Reply