Peljeski most zele graditi!

Post Reply

Peljeski most

se nesmije graditi jer onemogucava buducu izgradnju luke
48
22%
se nesmije graditi iz drugih razloga
24
11%
neka se gradi ali treba biti dovoljno visok kako bi mogli brodovi proci
76
35%
neka se gradi svakako
60
27%
nemam stav
12
5%

Total votes: 220

cindrlimindrli

#101 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by cindrlimindrli »

>> Hajdaš Dončić: Hipotetski, dobit ćemo novac za Pelješki most

Istu informaciju resorni ministar izbjegavao je potvrditi. Europski povjerenik Siim Kallas za ovo prvi put čuje. 'Koliko ja znam, nijedna solucija nije izabrana, niti je bilo čemu dana prednost. Moji kolege iz regionalnog razvoja također su potvrdili da još nema konačnog rješenja ni odluke', kazao je.
whatever...tema moze u kantu za smece.
jiji

#102 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by jiji »

cindrlimindrli wrote:
jiji wrote:Nije jeftinije?posto za 2 godine Hr ulazi u schengen EU bolje odgovara da ne prolazi kroz teritorij druge zemlje. Dode 10 afrikanaca do BiH,preskoce ogradu autoputa i u Schengenu su ,nema granice vise i sta se dogodi Francuska,Njemacka,...imaju novih problema s imigrantima...i sta je onda jeftinije?
A sad kao ne mogu uci ilegalno? Koliko sam shvatio iz vase price ovo nece finansirati Hrvatska jer nema para vec EU, zato
moje pitanje zasto bi se trosile pare na most kad se moze napraviti kopnena veza koja ce svakako ici preko teritorija
buduce clanice? Sem naravno ako su nas skroz otpisali.
Brkas schengen i obicnu granicu.Sad ako prode ima jos granica,al kad udemo u schengen vise ih nece bit. Pitas mene jel su vas otpisali,otkud da ja to znam,znam da je Hr pocela pregovore 2004 g,a tek sad ulazimo u uniju to ti je 9 god.Da sad pocnete pregovore, mozda udet za 9,a mozda i vise, uzmi u obzir kolko vlada ima BiH, sta sa republikom Srpskom? I jos 100000000000 stvari
cindrlimindrli

#103 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by cindrlimindrli »

jiji wrote:Brkas schengen i obicnu granicu.Sad ako prode ima jos granica,al kad udemo u schengen vise ih nece bit. Pitas mene jel su vas otpisali,otkud da ja to znam,znam da je Hr pocela pregovore 2004 g,a tek sad ulazimo u uniju to ti je 9 god.Da sad pocnete pregovore, mozda udet za 9,a mozda i vise, uzmi u obzir kolko vlada ima BiH, sta sa republikom Srpskom? I jos 100000000000 stvari
U redu je, nema od toga nista, vi ste kokuzi, EU vise neda para na budalastine. Klasicna suplja za dnevno politicku
upotrebu, jeftini populizam. Kad ljudi izadju na ulice u Zagrebu trazeci bolji zivotni standard od nesposobnjakovica, oni
im uzvrate sa hrvatstvom i pricom o megakita projektima.
palermo

#104 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by palermo »

dsrtgw4tw4z wrote: Ne uvlači mene živ ti majka :lol: :lol: :lol: u vaše balinluke ovde, jebe se meni za most i ko ga pravi, samo mi nije jasna ta vaša bolest, sve vas drugo interesuje od situacije koju imate u svojoj avliji a ona nije nimalo perspektivna.
Pa koliko znam nisam te ja registrovao na klix. Niti sam pisao za tebe.

Ja samo sebe registrovao. Bogami.

Ja ovo samo glede uvlačenja.
gereb_stari

#105 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by gereb_stari »

Luka u Neumu nebi ugrozila Turizam.

Image

Dakle 15 kilometara sa druge strane brda imamo za luku. Sta kaze glavni profesor sa Sarajevskog fakulteta:

Alfons Kauders

#106 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by Alfons Kauders »

gereb_stari wrote:Luka u Neumu nebi ugrozila Turizam.

Image

Dakle 15 kilometara sa druge strane brda imamo za luku. Sta kaze glavni profesor sa Sarajevskog fakulteta:

Uz duzno postovanje profesoru, to jednostavno nije bitno - cak i kada bi se slozio s njim.
Zbog povoljnih hidrografskih osobina u zaljevu se od antičkih vremena uzgajaju školjke, pa je Malostonski zaljev najznačajnije mjesto za uzgoj školjkaša u Hrvatskoj. Tragovi uzgoja kamenica u Malostonskom zaljevu postoje još iz razdoblja rimske vladavine ovim prostorom. Prvi pisani dokumenti o izlovu školjaka potječu iz 16., a o uzgoju iz 17. stoljeća, a zapisi su iz vremena Dubrovačke Republike. Ovaj je predio 1983. godine proglašen rezervatom prirode u moru.
Dakle juzna obala Kleka je ulaz u zasticeni dio zaljeva, gdje se uzgajaju skoljke... Hajmo samo zamisliti situaciju u kojoj BiH od Hrvatske, clanice EU, trazi dozvolu da gradi luku tu? Ljudi bi osporavali na sve moguce nacine i garant bi mogli zaustaviti projekat bez problema.

Na stranu sva prica o ekonomskoj isplativosti...
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#107 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by PipiDugaDevetka »

Kad' Evropa gradi što ne izgradi tunel ispod mora kao između Fr. i GB.?
Image
gereb_stari

#108 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by gereb_stari »

Alfons Kauders wrote:
gereb_stari wrote:Luka u Neumu nebi ugrozila Turizam.

Image

Uz duzno postovanje profesoru, to jednostavno nije bitno - cak i kada bi se slozio s njim.
Zbog povoljnih hidrografskih osobina u zaljevu se od antičkih vremena uzgajaju školjke, pa je Malostonski zaljev najznačajnije mjesto za uzgoj školjkaša u Hrvatskoj. Tragovi uzgoja kamenica u Malostonskom zaljevu postoje još iz razdoblja rimske vladavine ovim prostorom. Prvi pisani dokumenti o izlovu školjaka potječu iz 16., a o uzgoju iz 17. stoljeća, a zapisi su iz vremena Dubrovačke Republike. Ovaj je predio 1983. godine proglašen rezervatom prirode u moru.
Dakle juzna obala Kleka je ulaz u zasticeni dio zaljeva, gdje se uzgajaju skoljke... Hajmo samo zamisliti situaciju u kojoj BiH od Hrvatske, clanice EU, trazi dozvolu da gradi luku tu? Ljudi bi osporavali na sve moguce nacine i garant bi mogli zaustaviti projekat bez problema.

Na stranu sva prica o ekonomskoj isplativosti...
Zastita skoljki je u unutrasnosti. Luka bi se gradila na nekih 2 kilometra pri kraju. To ti je nekih 15 kilometara udaljeno od rezervata za skoljke.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#109 Re: Peljeski most zele graditi!

dsrtgw4tw4z wrote:pare pare prodaće balija mater za 10 maraka i stranačke interese a ne neum :lol: :lol: :lol:
Nahebe ti se balija matere kroz materu!
BHCluster

#110 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by BHCluster »

Potpredsjednik Europske komisije i povjerenik za promet Siim Kallas, koji boravi u službenom posjetu Hrvatskoj, izjavio je u četvrtak u Zagrebu da još nije izabrana solucija što se tiče povezivanja juga Hrvatske s ostatkom zemlje, niti je bilo kojoj mogućoj varijanti dana prednost.

Koliko ja znam nijedna solucija nije izabrana, niti je bilo čemu dana prednost. Moji kolege iz regionalnog razvoja isto tako su potvrdili da još nema konačnog rješenja niti odluke. To nije pitanje prometa, to je zapravo pitanje politike regionalnog razvoja”, rekao je Kallas u izjavi za novinare nakon sastanka u Banskim dvorima s hrvatskim ministrom pomorstva, prometa i infrastrukture Sinišom Hajdaš Dončićem, koji mu je formalni domaćin u Hrvatskoj.

Hamo sada svi na jedno lagHno kupanje u Neum!
gereb_stari

#111 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by gereb_stari »

Kao sto profesor kaze... sa one strane brda u Neumu bi se gradili appartmani. Dakle tu gdje smo blizu tog rezervata za skoljke:

A dalje skroz pri kraju bi se gradila luka.
dalmatinka

#112 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by dalmatinka »

Na temelju čega profesor gradi uvjerenje da će luka u Neumu biti drugi Singapur (najprometnija luka na svijetu)? :?: :?:
PipiDugaDevetka

#113 Re: Peljeski most zele graditi!

A, 29. svibnja je predviđeno izricanje presudaa na ICTY HZ HB šestorki. Prvostepeno, doduše.
Predviđam UZP što bi bilo porazno da HR ulazi u EU sa tim teretom UZP.
dalmatinka

#114 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by dalmatinka »

PipiDugaDevetka wrote:A, 29. svibnja je predviđeno izricanje presudaa na ICTY HZ HB šestorki. Prvostepeno, doduše.
Kakve veze ima s mostom, tunelom i sl?
gereb_stari

#115 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by gereb_stari »

dalmatinka wrote:Na temelju čega profesor gradi uvjerenje da će luka u Neumu biti drugi Singapur (najprometnija luka na svijetu)? :?: :?:
Rekli mu profesori sa Michigan univerziteta da je lokacija izvanredna za luku. Imat ces komunikaciju od Madjarske preko koridora VC do Neuma uz jako male investicije da skrenes put oko 30 kilometara.

Pored toga Bosanci ce biti nezavisni od volje Hrvata za svoj opstanak.
PipiDugaDevetka

#116 Re: Peljeski most zele graditi!

dalmatinka wrote:
PipiDugaDevetka wrote:A, 29. svibnja je predviđeno izricanje presudaa na ICTY HZ HB šestorki. Prvostepeno, doduše.
Ja mislim da sve ima veze sa svačim i da se ništa ne dešava slučajno. Valja Bošnjacima progutati i zločine koje je agresorska Tuđmanovska Hrvatska uradila tokom rata.
dalmatinka

#117 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by dalmatinka »

PipiDugaDevetka wrote:
dalmatinka wrote:
Ja mislim da sve ima veze sa svačim i da se ništa ne dešava slučajno. Valja Bošnjacima progutati i zločine koje je agresorska Hrvatska uradila tokom rata.
Svatko mora odgovarati za svoje postupke. Ali da baš sve ima veze sa svačim - nema.
PipiDugaDevetka

#118 Re: Peljeski most zele graditi!

dalmatinka wrote:Svatko mora odgovarati za svoje postupke. Ali da baš sve ima veze sa svačim - nema.
Ima veze i ništa se slučajno ne dešava.
animals

#119 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by animals »

PipiDugaDevetka wrote:
dalmatinka wrote:
Ja mislim da sve ima veze sa svačim i da se ništa ne dešava slučajno. Valja Bošnjacima progutati i zločine koje je agresorska Tuđmanovska Hrvatska uradila tokom rata.
Kad se bilo sta pokusa izgraditi, odmah to se poveze sa agresorima i zlocinima iz rata..ma nemoj mosta, jebe luku, u koju dnevno uplove tri konzerve sardina i barem jednom dnevno nosac podravkini pasteta..
karanana

#120 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by karanana »

ne vidim vezu izmedju presude i mosta. zar im je 29. zakazano citanje presude? ja sam mislio da ce nekad na jesen.
bar propada, ploce propadaju ali ce zato nas neum da cvjeta. bit cemo kao sinapurcani.
sta znaci UZP?
stari grad Visegrad

#121 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by stari grad Visegrad »

Nema price sta ko misli, ovo ,ono, vec ima zakon o medjunarodim vodama:

UNITED NATIONS CONVENTION ON THE LAW OF THE SEA

AGREEMENT RELATING TO THE IMPLEMENTATION OF
PART XI OF THE CONVENTION

http://www.un.org/Depts/los/convention_ ... osindx.htm

Evo u Part II fino definisalo more svake drzave. Idite na "google prevod" pa prevedite sa engleskog.
dalmatinka

#122 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by dalmatinka »

stari grad Visegrad wrote:Nema price sta ko misli, ovo ,ono, vec ima zakon o medjunarodim vodama:

Evo u Part II fino definisalo more svake drzave. Idite na "google prevod" pa prevedite sa engleskog.
Već prežvakano ne znam koliko puta.
Bodkin

#123 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by Bodkin »

Ma nikakve veze sudje ne sa gradnjom mosta.
I dajte malo bar istrazite prije sto pocnete pisati nebuloze. Lijepo vam alfons objasni da ne postoji ta racunica gdje se luka isplati pored luka bar, ploce i gore slovenskih luka ali dzaba vama.
Ovdje je najbolje traziti od hrvatske druge stvari ili olaksice ali jok. Bolje se kaciti sa eu clanicom i traziti 100 metara visok most..
cyprus

#124 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by cyprus »

stari grad Visegrad wrote:Nema price sta ko misli, ovo ,ono, vec ima zakon o medjunarodim vodama:

Pošto je Part II onako relativno opširan, možeš li nam ti istaknuti u kojem se to dijelu (članu) spominje to što ti tvrdiš? :)
karanana

#125 Re: Peljeski most zele graditi!

Post by karanana »

Bodkin wrote:Ma nikakve veze sudje ne sa gradnjom mosta.
I dajte malo bar istrazite prije sto pocnete pisati nebuloze. Lijepo vam alfons objasni da ne postoji ta racunica gdje se luka isplati pored luka bar, ploce i gore slovenskih luka ali dzaba vama.
Ovdje je najbolje traziti od hrvatske druge stvari ili olaksice ali jok. Bolje se kaciti sa eu clanicom i traziti 100 metara visok most..
Tacno. Mjesto da se trazi sada uporedno rjesenje za ploce, baca se neka prica o nekoj luci neum koja nikad nece biti napravljena kao ni mnoge druge obecane stvari. I na kraju ce novogradski jalijas potpisati ovo, ako ista i moradne potpisati, za neki apartmancic u makarskoj. Na punicu.
Post Reply