Kao prvo Ake je svima bio trn u oku jer nije dozvolio da mu ruralni mangupi sole pamet i previse je bio drcan tako da ga se moralo rijesiti, jer nije se uklapao u te sheme zbog kojih nismo imali soli a ni hrane jer su drugi na pijaci zaradjivali pare na tome. Ako ti je falilo duhana sto nisi motao ruzu ko i svi ostali bar toga je bilo. I da ako te bas zanima da to su mi godine i da ja sam sa Starog grada i da osjetio sam strahove posebno kada je Ake i njegova jedinica dovucena poslije razmjene i Rešid iz Dimnica otvara vrece a glave samo sto ne padaju na put.cetmi wrote:Nema nikakvih čudnih okolnosti po pitanju pogibije Akifa. Prvi put čujem da se i u njegovu pogibiju sumnjaPostao/la relativno84
Previse je misterioznih dogadjaja previse je ubijenih pod cudnim okolnostima.
Dok razmisljam o tome uvijek mi pred ocima Akif Ustić poznatiji kao Ake i njegovo ubistvo zajedno s njegovom jedinicom na Zalazju.
Naš najveći neprijatelj od početka do kraja je bio hronični nedostatak hrane, soli, a reći ću i duhana.
Ako ti je ovo 84 u nicku godina rođenja, bojim se da ti nikako nisi mogao osjetiti naše strahove.
Tako da nema potrebe da se takmicimo ko je osjetio veci strah jer u tome nema pobjednika a posto impliciras da si "zreliji" to bi trebao znati.
I cisto da se zna Stari grad do 95-te nije osvojen na njega je krocila cetnicka noga tek tada i pretrpili smo u toku ratnih godina haubica i raketnih bacaca kao rijetko koji dio grada.
A i te 95-te godine prvo se povukla nasa straza s prostora Table kroz potok pa tek onda mi negdje oko 23h kada su vec UN transporteri bili na pijaci.
Tako da suzdrzi se od te vrste komentara ko je sta osjetio na to sam alergican jer od tog mraka te veceri kada sam napustili podrum jer su po nama pucali s Bojne ja spavam sa upaljenim svjetlom. I nije to strah to je okidac koji vraca momentalno tijelo emocije tog dana.