nova cura - stare brige

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

ivan-tz

#101 Re: nova cura - stare brige

Post by ivan-tz »

floo_master wrote:Meni se sve cini da si ti pogresno protumacio neke "signale" koje ta djevojka salje. Mozda joj se uopce ne svidjas, i sam kazes da ti se javi na fb kad joj je dosadno, vjerovatno joj sluzis da joj s vremena na vrijeme prekratis vrijeme.. A uostalom ako je djevojka fina prema tebi, ako nije htjela biti odvratna kad joj se javis, ne znaci da joj se svidjas. Bez komunikacije bilo kakav dublji odnos je nemoguc, pa je najbolje da se u buducnosti vodis time i nadjes nekog ko ti vise odgovara.

Uvijek citate samo ono sto vam treba. Nisam reko nigdje da se javi samo kad joj je dosadno nego da se i u takvim situacijama javila te da sam mogo vidjeti razliku izmedju onih komunikacija kad joj je bas dosadno i onih kad joj relativno nije dosadno i u ustvari nema razlike, tj. svede se na istu komunikaciju, o tome je rijec.

To da li se ja njoj svidjam, siguran sam u to. Nisam reko da je zaljubljena u mene, to je teska rijec. Reko sam da joj se svidjam, a svidjati ti se mogu cak i vise osoba istovremeno jer to ne znaci da si zaljubljen nego samo da zelis vidjeti kako stoje stvari i da ta osoba koja ti se svidja ima neke sanse eventualne kod tebe. Nisam reko da ona zeli da se uda za mene i da imamo kucu u americi i 2 djece. Reko sam samo da joj se poprilicno sam siguran svidjam i to je sve sto sam reko.

A to makar da joj se i ne svidjam, nema nikakve veze. Nisam ni ja reko da hocu da budemo u vezi pa da je ozenim, nego me zanima kako doprijeti do nje da bude te komunikacije sa njene strane a onda ako bude sve kako treba i ako bude nam oboma odgovaralo onda tek veza koja nije nuzna uopste.
kockica_kockica

#102 Re: nova cura - stare brige

Post by kockica_kockica »

Kako sam ja razumjela ti s njom jos nikad nisi izasao a vec znas da nije komunikativna :shock:

Hajde ti lijepo nju pozovi van. Rijesit ces sve svoje nedoumice. Ne mora to biti nocni izlazak, izvedi je na kafu poslijepodne..

Pa javi kako se ponasala :cekam:
vejza00

#103 Re: nova cura - stare brige

Post by vejza00 »

pocela sezona panonski jezera, pa je pozovi da se odete malo brckati :D , tu i ne morate puno pricati a i mozete popiti koju kaficu/pivicu

(pretpostavka je da si zbog onog tz u nicku iz tz, a mozda i grijesim)
theTruePath

#104 Re: nova cura - stare brige

Post by theTruePath »

idi staroj curi :D
slatki_dodatak

#105 Re: nova cura - stare brige

Post by slatki_dodatak »

Počela sam čitati odgovore, ali prekidoh, reko da ti i ja šta napišem.

Prvo: okani se facebooka.

Drugo: Zovni je na kafu. Ja sam imala "druga" s kojim sam mjesecima svaku noć pričala po nekoliko sati o svemu živom i nismo zaustavljali prste tipkajući, a kada me je zovnuo na kafu bilo je to neprijatno šutanje i po koja riječ. I tako skontam da mi se i ne sviđa taj slatkorječivi (preko neta) dečko. Bezveze se zavlačila. Bolje ti je što prije vidi na čemu ste da ne bismo čitali temu za 2 mjeseci: "Prestala mi je javljati, u čemu je problem?" a tamo cura se osušila čekajući :)

Treće: Možda je samo jako društvena i sa svima takva kao prema tebi. Znaš one osobe kad te vide od 10m udaljenosti i kažu "pa gdjeeeeeee si, cmok cmok, otkad te nisam vidjela, kako faks, kako pos'o, jesi li našla momkaaaa", a uopće tu osobu i ne znaš toliko. Vjerovatno kad prođe pored tebe i zaboravi šta si joj rekao.

ali ako hoćeš da nastaviš sa svojim facebookom onda evo ti par savjeta za priču:
Postavljaj joj pitanja na koja ti neće moći kratko odgovoriti. Ja sam znala jednog luđaka kojem su sva pitanja bila tipa: "Koje bi tri stvari ponijela na pusto ostvro? Zašto?" i onda se iz toga rodi konverzacija koja traje satima.
Prepričavaj joj film, seriju, navedi je da i ona tebi isto priča.
Prepričaj joj anegdotu iz škole, djetinjstva, fakulteta,posla, nebitno. Prepričavaj tuđe zanimljive priče. Navedi je da uradi isto.
Muzika je neiscrpna tema.
Igraj sa njom ne ljuti se čovječe ili una online. (ne znam koliko ste ozbljni za to). Tada uvijek ide ista priča "Pojest ću te" / "Nemoj" i slično...

ali ipak

IZVEDI JE NA KAFU !!!
respo

#106 Re: nova cura - stare brige

Post by respo »

dodatak da ne bi tipkali ajmo mi na kafu
moze?
Benjo73

#107 Re: nova cura - stare brige

Post by Benjo73 »

Čitajući svu ovu filozofiju naumpade mi onaj stari vic:

Otac kupio novogodišnji poklon dvojici sinova, jedan je bio pesimista a drugi optimista.
Pesimisti je kupio električni voz, a optimisti donio konjsku balegu.

Kada je pesimista otvorio poklon počeo je zapomagati:

- Joj, vlak je električni, neće raditi ako nema struje.
- Ali, radi on i na baterije – kaže otac.
- Šta kad se potroše baterije, a ja se zaigrao?
- Kupit ću ti rezervne baterije – kaže otac.
- A i tračnice će se iskriviti! ….. i tako dalje i tako dalje... :cry:

- Šta si ti dobio? – pitali sina optimista. :
- Ja sam dobio ponija, ali je trenutno otišao da pase travu. ;-)
ivan-tz

#108 Re: nova cura - stare brige

Post by ivan-tz »

slatki_dodatak wrote: Zovni je na kafu. Ja sam imala "druga" s kojim sam mjesecima svaku noć pričala po nekoliko sati o svemu živom i nismo zaustavljali prste tipkajući, a kada me je zovnuo na kafu bilo je to neprijatno šutanje i po koja riječ. I tako skontam da mi se i ne sviđa taj slatkorječivi (preko neta) dečko. Bezveze se zavlačila. Bolje ti je što prije vidi na čemu ste da ne bismo čitali temu za 2 mjeseci: "Prestala mi je javljati, u čemu je problem?" a tamo cura se osušila čekajući :)
Pa vidis, moguce je da se desi isto i meni ali mislim da si na neki nacin i ti pogrijesila tu jer vecina ljudi je na neki nacin stidna na tim prvim izlascima bez obzira koliko godina imaju jer ne znaju kako ce reagovati druga osoba jer se prvi put vide i izlaze uzivo tako da je na neki nacin i realno da bude neke i sutnje koja se oslobodi kasnije i vec pri kraju izlaska ili eventualno na drugom bude skroz drugacije. Zato mislim da iako bi i meni mozda moglo bit ko i tebi na tom izlasku opet mislim da si dala covjeku jos jednu priliku ako ti se vec svidjao da je moglo biti sve kako treba. Al to su vec neke druge teme.
Sunrise00

#109 Re: nova cura - stare brige

Post by Sunrise00 »

ivan-tz wrote:
slatki_dodatak wrote: Zovni je na kafu. Ja sam imala "druga" s kojim sam mjesecima svaku noć pričala po nekoliko sati o svemu živom i nismo zaustavljali prste tipkajući, a kada me je zovnuo na kafu bilo je to neprijatno šutanje i po koja riječ. I tako skontam da mi se i ne sviđa taj slatkorječivi (preko neta) dečko. Bezveze se zavlačila. Bolje ti je što prije vidi na čemu ste da ne bismo čitali temu za 2 mjeseci: "Prestala mi je javljati, u čemu je problem?" a tamo cura se osušila čekajući :)
Pa vidis, moguce je da se desi isto i meni ali mislim da si na neki nacin i ti pogrijesila tu jer vecina ljudi je na neki nacin stidna na tim prvim izlascima bez obzira koliko godina imaju jer ne znaju kako ce reagovati druga osoba jer se prvi put vide i izlaze uzivo tako da je na neki nacin i realno da bude neke i sutnje koja se oslobodi kasnije i vec pri kraju izlaska ili eventualno na drugom bude skroz drugacije. Zato mislim da iako bi i meni mozda moglo bit ko i tebi na tom izlasku opet mislim da si dala covjeku jos jednu priliku ako ti se vec svidjao da je moglo biti sve kako treba. Al to su vec neke druge teme.
sta hoces ti od nas majke ti?
ne zoves je na kafu jer bi moglo biti neugodno? sta bi drugo, izvlacio rijeci iz nje na facebooku mjesecima nadajuci se da ce nekad biti bolje?
e moj ivane :D
PurpurHazel

#110 Re: nova cura - stare brige

Post by PurpurHazel »

ivan-tz wrote:Ma nije meni prijatelju problem izaci sa njom. Pristala bi ona na to kad je zovnem, nego me "plasi" ta tisina.
Joj bolan, pa ima i u tišini divote kad ti se netko ono baš pravo sviđa...:-)
Ono kad šutite, pa se gledite, pa se jedete pogledom, pa skočite jedno na drugo.. :-D
Ali to opet kažem, kad ti se netko pravo sviđa, što kod tebe mislim nije slučaj prema njoj, pa se jadan ubi ti kako da vam ispuniš vrijeme i tu "mučnu šutnju" koja nastaje. A koja to ne mora biti, uopće.
slatki_dodatak

#111 Re: nova cura - stare brige

Post by slatki_dodatak »

ivan-tz wrote:
ne, ne, ne. Nismo mi šutili jer je on bio stidan,naprotiv. Nije on bio stidan, stvar je što smo se znali, a nismo se znali. Velika je zabuna misliti da znaš nekoga samo zato što se sa njim dopisuješ. Ja obično ne mogu dugo da pričam preko internata sa nekom osobom s kojom sam jako bliska, dok sa "nepoznatima" razgovori traju satima. Al eto odoh sad na neku drugu stvar, koja nema veze sa temom.

Uglavnom čovječe, ovaj svoj primjer sam ti navela samo da vidiš da super online komunikacija ne znači ništa za uživo komunikaciju, ništa više.

I još nešto koliko god je meni bilo loše na tom izlasku, nije mi nijednog trenutka bilo žao što sam izašla, šta više trebala sam mnogo ranije. Izađite i vidi hoćete li kliknuti, ako ne kliknete džaba ti i forum i pomoći i sve.
dzungla

#112 Re: nova cura - stare brige

Post by dzungla »

citam ovo i moradoh se javiti .ivan je otvorio temu , trazi misljenje forumasa ali sta god forumasi napisu njemu ne valja .ljudi ti pisu dobronamjerno . ja samo hocu da ti kazem komplikujes brate i to pravo . izadi s curom na kafu pa zar je kraj svijeta ako ti ispadnes bez veze i da je sve do tebe ili ocekujes cijelog zivota biti ono super frajer , lijep , komunikativan , oametan , i sta sve ne .komplikujes brate , komplikujes
todd_smith

#113 Re: nova cura - stare brige

Post by todd_smith »

Sunrise00 wrote:
ivan-tz wrote:
sta hoces ti od nas majke ti?
ne zoves je na kafu jer bi moglo biti neugodno? sta bi drugo, izvlacio rijeci iz nje na facebooku mjesecima nadajuci se da ce nekad biti bolje?
e moj ivane :D
Vala bas, umjesto da je insan zove vani, izadju na caj od divlje tresnje, vide sta je sta. :skoljka:
Quaresma

#114 Re: nova cura - stare brige

Post by Quaresma »

hmm dopisujes se na fejsu i ocekujes nesto, pitaj da izadjete na kafu, s fejsom neces nista postici, mozda cura nije ni navikla da prica/dopisuje kao ti

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2
Sunrise00

#115 Re: nova cura - stare brige

Post by Sunrise00 »

todd_smith wrote: Vala bas, umjesto da je insan zove vani, izadju na caj od divlje tresnje, vide sta je sta. :skoljka:
jest vala :D
respo

#116 Re: nova cura - stare brige

Post by respo »

daj ti od te male fb da je ja zovnem na kafu
CaneBos

#117 Re: nova cura - stare brige

Post by CaneBos »

Ako mu je 16-19 godina mogu i razumjet' te strahove, al vala sine ako imas 20 u gu'jci i lupas glavu o tom onda stvarno :skoljka: .
Sta pravis filozofiju od toga? Oci u oci sa osobom, pa pricaj, ako joj se i dalje sva konverzacija bude svodila na "slazem se", "jeste" i "aha", ostavi je onom kome to pase i trazi dalje..
Mikro-makro

#118 Re: nova cura - stare brige

Post by Mikro-makro »

Sad cu ja tebi reci, S tim tolikim dumanjem sve ces upropastiti, nek sad i bude koliko-toliko dobro nakon nekog vremena ti ces i dalje da dumas i analiziras i s vremenom ces joj dosaditi, u svakom slucaju sve ces upropastiti.

Skontaj sta je konkretan problem, sjedi s njom i reci joj, slusaj ljubavi, problem je taj i taj.

Ovako po forumu ces samo doci do milion pogresnih zakljucaka i nista dobro neces napraviti...

U svakom slucaju sretno :)
Great Cornholio

#119 Re: nova cura - stare brige

Post by Great Cornholio »

Ja ovdje ne vidim problem - ti voliš pričati, ona te voli slušati :)
Igbala

#120 Re: nova cura - stare brige

Post by Igbala »

Možeš li nam reći šta je bilo s tobom i tom šutljivom djevojkom, u kome je bio problem?
dudlov

#121 Re: nova cura - stare brige

Post by dudlov »

Igbala wrote:Možeš li nam reći šta je bilo s tobom i tom šutljivom djevojkom, u kome je bio problem?
Ma samo ručna pa da vidiš kako priča. U slučaju da je nešto mori a nije glavobolja, ni ručna ne pomaže, samo taraba.

Sent from my LG-P970 using Tapatalk 2
Butmiran

#122 Re: nova cura - stare brige

Post by Butmiran »

ivan-tz wrote: Da se ne lazemo, nije hvalisanje ali mogu reci da sam poprilicno komunkativan. Znao sam se dopisivati sa nekima i po dva sata. I jednom sam se cak dopisivao nekih 4-5 sati i to od 2-3 iza ponoci pa do jedno 8h.
Izvini drug al' sam pao kad pročitah ovo. :lol: :lol:
Post Reply