sta god da si, uz to si i nepismen .. cuj ono bosnjacki nacionalistakojetou wrote:Nema to veze sa samopouzdanjem. Bosnjaci su nedovoljno jaki da bi BIH drzali na okupu bez stranih sila. Amerika je pozvala Tursku na balkan. Mislis da su Turci krenulu u "osvajanje" balkana samostalno? Amerika im cuva ledja u svemu tome. Ja jesam Bosnjacki nacionalist. Cesto sam pisao da sam za to da se ubuducnosti djeci Bosnjackoj davaju Bosnjacka imena; neki su me okarakterizirali kao Islamofobom. Svijestan sam i zla kojeg su Turci nanijeli Bosni; ubijanjem intelektualne elite kada je se trebala Bosnjacka moderna nacija stvaratu u 19. vijeku; ubijanjem Bosanskog kralja, asimilacije Bosnjaka u Turskoj.Gojeni H wrote:
Ama bas nikakvog historijskog osnova. Dok su bili na kapijama Beca i Budima, Bosnjaci su bili dobri. Dok su branili zapadne granice, Jopet su bili dobri. Pojavom kilavih reformi u Carstvu, te bosanske zedji za autonomijom, "ljubav" se za cas manifestirala kroz pacifikaciju. To je za Osmanlija.
Sekularna Turska ne priznaje bosnjacku naciju na svom prostoru i svi nasi ljudi koji vode porijeklo odavde imaju turska prezimena da ne bi, po njihovom svjedocenju, "imali belaja".
Paljenje na jake saveznike moze imati samo narod sa nedostatkom samopouzdanja.
Mogu da razumijem "flert iz interesa" ali nikako iz ljubavi.
Pa, draga djeco nije rat bio prije 100 godina. Da smo cekali pomoc ne bi nas danas bilo.
No mi nemamo izbora. U Srbiji imas Nikolica i slicne radikale koji imaju podrsku Srba. Imas Herceg Bosance. A nas je premalo jos uvijek. Treba nam jos 15- 20 godina da stvorimo u Bosnu 2/3 vecinu. Danas smo tek na nekih 54-55%; znaci na pola puta. Tih 20 godina nam niko nece dati osim Amerike i Turske. Mislis da su Francuska ili Spanija, Italija za stvaranje Bosnjacke drzave i jaku Bosnjacko-Albansko Tursku poziciju na balkanu? Naravno da nisu i vidijeli smo sta oni misle u proslom ratu.
Tako da nemamo taj luksuz da mislimo na ponos sada.
Turski uticaj na balkanu i nuklearni Turski program
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#101 Re: Turski uticaj na balkanu i nuklearni Turski program
-
kojetou
#102 Re: Turski uticaj na balkanu i nuklearni Turski program
Nek si nam ti pismen sa platom od 1500 KM ova u sarajevu.Matijevic_Vlado wrote:sta god da si, uz to si i nepismen .. cuj ono bosnjacki nacionalistakojetou wrote:Nema to veze sa samopouzdanjem. Bosnjaci su nedovoljno jaki da bi BIH drzali na okupu bez stranih sila. Amerika je pozvala Tursku na balkan. Mislis da su Turci krenulu u "osvajanje" balkana samostalno? Amerika im cuva ledja u svemu tome. Ja jesam Bosnjacki nacionalist. Cesto sam pisao da sam za to da se ubuducnosti djeci Bosnjackoj davaju Bosnjacka imena; neki su me okarakterizirali kao Islamofobom. Svijestan sam i zla kojeg su Turci nanijeli Bosni; ubijanjem intelektualne elite kada je se trebala Bosnjacka moderna nacija stvaratu u 19. vijeku; ubijanjem Bosanskog kralja, asimilacije Bosnjaka u Turskoj.Gojeni H wrote:
Ama bas nikakvog historijskog osnova. Dok su bili na kapijama Beca i Budima, Bosnjaci su bili dobri. Dok su branili zapadne granice, Jopet su bili dobri. Pojavom kilavih reformi u Carstvu, te bosanske zedji za autonomijom, "ljubav" se za cas manifestirala kroz pacifikaciju. To je za Osmanlija.
Sekularna Turska ne priznaje bosnjacku naciju na svom prostoru i svi nasi ljudi koji vode porijeklo odavde imaju turska prezimena da ne bi, po njihovom svjedocenju, "imali belaja".
Pa, draga djeco nije rat bio prije 100 godina. Da smo cekali pomoc ne bi nas danas bilo.
No mi nemamo izbora. U Srbiji imas Nikolica i slicne radikale koji imaju podrsku Srba. Imas Herceg Bosance. A nas je premalo jos uvijek. Treba nam jos 15- 20 godina da stvorimo u Bosnu 2/3 vecinu. Danas smo tek na nekih 54-55%; znaci na pola puta. Tih 20 godina nam niko nece dati osim Amerike i Turske. Mislis da su Francuska ili Spanija, Italija za stvaranje Bosnjacke drzave i jaku Bosnjacko-Albansko Tursku poziciju na balkanu? Naravno da nisu i vidijeli smo sta oni misle u proslom ratu.
Tako da nemamo taj luksuz da mislimo na ponos sada.![]()
-
jabidapitam
#103 Re: Turski uticaj na balkanu i nuklearni Turski program
Sikter turci od bosne dosta vas je. Hocel doci dan kad ce bosna bit bosna bez da ovisi o ikom... 
-
theTruePath
#104 Re: Turski uticaj na balkanu i nuklearni Turski program
Hoce ako se nekad vratimo u kameno doba,i svako bude gledao svoja poslao,a danas kad ni jedna zemlja ne moze sama necejabidapitam wrote:Sikter turci od bosne dosta vas je. Hocel doci dan kad ce bosna bit bosna bez da ovisi o ikom...
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#105 Re: Turski uticaj na balkanu i nuklearni Turski program
jel se to razumni glas dijaspore javlja koji garant jedva sastavlja kraj sa krajem uz platu od 1500 ojra ?kojetou wrote:Nek si nam ti pismen sa platom od 1500 KM ova u sarajevu.Matijevic_Vlado wrote:sta god da si, uz to si i nepismen .. cuj ono bosnjacki nacionalistakojetou wrote:
Nema to veze sa samopouzdanjem. Bosnjaci su nedovoljno jaki da bi BIH drzali na okupu bez stranih sila. Amerika je pozvala Tursku na balkan. Mislis da su Turci krenulu u "osvajanje" balkana samostalno? Amerika im cuva ledja u svemu tome. Ja jesam Bosnjacki nacionalist. Cesto sam pisao da sam za to da se ubuducnosti djeci Bosnjackoj davaju Bosnjacka imena; neki su me okarakterizirali kao Islamofobom. Svijestan sam i zla kojeg su Turci nanijeli Bosni; ubijanjem intelektualne elite kada je se trebala Bosnjacka moderna nacija stvaratu u 19. vijeku; ubijanjem Bosanskog kralja, asimilacije Bosnjaka u Turskoj.
Tako da nemamo taj luksuz da mislimo na ponos sada.![]()
-
jabidapitam
#106 Re: Turski uticaj na balkanu i nuklearni Turski program
Priznaj da si dijasporac? Oni imaju poseban nacin razmisljanja od bosni, uglavnom nema veze sa stvarnoscukojetou wrote:Nema to veze sa samopouzdanjem. Bosnjaci su nedovoljno jaki da bi BIH drzali na okupu bez stranih sila. Amerika je pozvala Tursku na balkan. Mislis da su Turci krenulu u "osvajanje" balkana samostalno? Amerika im cuva ledja u svemu tome. Ja jesam Bosnjacki nacionalist. Cesto sam pisao da sam za to da se ubuducnosti djeci Bosnjackoj davaju Bosnjacka imena; neki su me okarakterizirali kao Islamofobom. Svijestan sam i zla kojeg su Turci nanijeli Bosni; ubijanjem intelektualne elite kada je se trebala Bosnjacka moderna nacija stvaratu u 19. vijeku; ubijanjem Bosanskog kralja, asimilacije Bosnjaka u Turskoj.Gojeni H wrote:
No mi nemamo izbora. U Srbiji imas Nikolica i slicne radikale koji imaju podrsku Srba. Imas Herceg Bosance. A nas je premalo jos uvijek. Treba nam jos 15- 20 godina da stvorimo u Bosni 2/3 vecinu. Danas smo tek na nekih 54-55%; znaci na pola puta. Tih 20 godina nam niko nece dati osim Amerike i Turske. Mislis da su Francuska ili Spanija, Italija za stvaranje Bosnjacke drzave i jaku Bosnjacko-Albansko Tursku poziciju na balkanu? Naravno da nisu i vidijeli smo sta oni misle u proslom ratu.
Tako da nemamo taj luksuz da mislimo na ponos sada.
-
kojetou
#107 Re: Turski uticaj na balkanu i nuklearni Turski program
jel se to razumni glas dijaspore javlja koji garant jedva sastavlja kraj sa krajem uz platu od 1500 ojra ?Matijevic_Vlado wrote:
Nek si nam ti pismen sa platom od 1500 KM ova u sarajevu.
Opusti se vlado. Ako imas nesto reci na temu o "turskom uticaju na balkanu" onda bujrum.
-
theTruePath
#108 Re: Turski uticaj na balkanu i nuklearni Turski program
Opusti se vlado. Ako imas nesto reci na temu o "turskom uticaju na balkanu" onda bujrum.kojetou wrote:jel se to razumni glas dijaspore javlja koji garant jedva sastavlja kraj sa krajem uz platu od 1500 ojra ?Matijevic_Vlado wrote:
Ignorisi napade na licnoj osnovi kad ponestane aegumenata
-
jabidapitam
#109 Re: Turski uticaj na balkanu i nuklearni Turski program
truepath nasao havera
Al ono fakat. o cemu pricate, zapeli ste da je bosna bosnjacka drzava da je oni drze na okupu, da su ani alfa i omega ove zemlja, to su obicne sovinistcke i fasisticke ideje koje nemaju nikakvog smisla ni osnova u realnosti, samo za foruma i kafa i sl sijela. Uozbiljite se.
Bavi li se iko konkretnim stvarima i problemima al ono objektivno, realno a ne ovako.
Al ono fakat. o cemu pricate, zapeli ste da je bosna bosnjacka drzava da je oni drze na okupu, da su ani alfa i omega ove zemlja, to su obicne sovinistcke i fasisticke ideje koje nemaju nikakvog smisla ni osnova u realnosti, samo za foruma i kafa i sl sijela. Uozbiljite se.
Bavi li se iko konkretnim stvarima i problemima al ono objektivno, realno a ne ovako.
-
theTruePath
#110 Re: Turski uticaj na balkanu i nuklearni Turski program
Ja i on se ne slazemojabidapitam wrote:truepath nasao havera![]()
A Bosna jeste bosnjacka,i bit ce
-
jabidapitam
#111 Re: Turski uticaj na balkanu i nuklearni Turski program
Hoce kad se podijeli na 3 dijela i kad jedan dio pripadne bosnjacima.theTruePath wrote:Ja i on se ne slazemojabidapitam wrote:truepath nasao havera![]()
A Bosna jeste bosnjacka,i bit ce
- Matijevic_Vlado
#112 Re: Turski uticaj na balkanu i nuklearni Turski program
Opusti se vlado. Ako imas nesto reci na temu o "turskom uticaju na balkanu" onda bujrum.kojetou wrote:jel se to razumni glas dijaspore javlja koji garant jedva sastavlja kraj sa krajem uz platu od 1500 ojra ?Matijevic_Vlado wrote:
cuj sada ja da se opustam
-
kojetou
#113 Re: Turski uticaj na balkanu i nuklearni Turski program
Koliko treba biti jednog naroda u jednoj drzavi da bi ta drzava bila nacionalna drzava?jabidapitam wrote:truepath nasao havera![]()
-
kojetou
#114 Re: Turski uticaj na balkanu i nuklearni Turski program
Treba vidijeti vecu sliku i to je to.jabidapitam wrote:
Priznaj da si dijasporac? Oni imaju poseban nacin razmisljanja od bosni, uglavnom nema veze sa stvarnoscui gdje uveza albance i bosnjake
http://www.naslovi.net/2013-01-03/setim ... ni/4267193
Evo jedan primjer... zasto su Turci dali bezkamatni kredit od 100 miliona eura za povratak izbjeglica u Istocnu Bosnu?
Last edited by kojetou on 22/04/2013 15:02, edited 1 time in total.
-
jabidapitam
#115 Re: Turski uticaj na balkanu i nuklearni Turski program
Koliko treba biti jednog naroda u drzavi da bi ta drzava bila nacionalna?kojetou wrote:Koliko treba biti jednog naroda u jednoj drzavi da bi ta drzava bila nacionalna drzava?jabidapitam wrote:truepath nasao havera![]()
Nacionalna drzava
Staa?
Last edited by jabidapitam on 22/04/2013 15:05, edited 1 time in total.
-
theTruePath
#116 Re: Turski uticaj na balkanu i nuklearni Turski program
Polako,Bosnjaci su vec sad presli 51% ,,,za 20 godina smo 60%,za 30 70%,vec sa 60% mozemo pricati o bosnjackoj Bosni
-
kojetou
#117 Re: Turski uticaj na balkanu i nuklearni Turski program
Sad su na oko 55% po realnim procjenama. Sa oko 60% mozemo reci da sm ona dobrom putu. A sa 67% je sve manje vise zavrseno. Pored toga je najbitnija rasprostranjenost. Znaci da se Istocna Bosna polako vraca. Prvo Srebrenica i Bratunac i onda ostatak oko Gorazda itd.theTruePath wrote:Polako,Bosnjaci su vec sad presli 51% ,,,za 20 godina smo 60%,za 30 70%,vec sa 60% mozemo pricati o bosnjackoj Bosni
-
jabidapitam
#118 Re: Turski uticaj na balkanu i nuklearni Turski program
kojetou wrote:Sad su na oko 55% po realnim procjenama. Sa oko 60% mozemo reci da sm ona dobrom putu. A sa 67% je sve manje vise zavrseno. Pored toga je najbitnija rasprostranjenost. Znaci da se Istocna Bosna polako vraca. Prvo Srebrenica i Bratunac i onda ostatak oko Gorazda itd.theTruePath wrote:Polako,Bosnjaci su vec sad presli 51% ,,,za 20 godina smo 60%,za 30 70%,vec sa 60% mozemo pricati o bosnjackoj Bosni
aha na osnovu cega zakljucujete da ce to tako ici? Planira se etnicko ciscenje ili sta? Kako ce se tad zvati drzava i sta cete sa ostatkom, npr. s ovim nekim bosancima i hercegovcima i slicbnim?
-
theTruePath
#119 Re: Turski uticaj na balkanu i nuklearni Turski program
Ostace to na papiru "multietnicka" ali svi znamo da u realnosti tako nece biti,i danas se fura prica kako je Sarajevo multikulti,ali i vrba na grani zna da je bosnjackokojetou wrote:Sad su na oko 55% po realnim procjenama. Sa oko 60% mozemo reci da sm ona dobrom putu. A sa 67% je sve manje vise zavrseno. Pored toga je najbitnija rasprostranjenost. Znaci da se Istocna Bosna polako vraca. Prvo Srebrenica i Bratunac i onda ostatak oko Gorazda itd.theTruePath wrote:Polako,Bosnjaci su vec sad presli 51% ,,,za 20 godina smo 60%,za 30 70%,vec sa 60% mozemo pricati o bosnjackoj Bosni
-
jabidapitam
#120 Re: Turski uticaj na balkanu i nuklearni Turski program
Sto ce vrba na grani i ocito ne zivis u sarajevu... hej bolan to su sve vasi pusti snovi i blesave ideje, al neka i vas.theTruePath wrote:Ostace to na papiru "multietnicka" ali svi znamo da u realnosti tako nece biti,i danas se fura prica kako je Sarajevo multikulti,ali i vrba na grani zna da je bosnjackokojetou wrote:Sad su na oko 55% po realnim procjenama. Sa oko 60% mozemo reci da sm ona dobrom putu. A sa 67% je sve manje vise zavrseno. Pored toga je najbitnija rasprostranjenost. Znaci da se Istocna Bosna polako vraca. Prvo Srebrenica i Bratunac i onda ostatak oko Gorazda itd.theTruePath wrote:Polako,Bosnjaci su vec sad presli 51% ,,,za 20 godina smo 60%,za 30 70%,vec sa 60% mozemo pricati o bosnjackoj Bosni
-
kojetou
#121 Re: Turski uticaj na balkanu i nuklearni Turski program
Pa imao si na tv1 podatke federalnog zavoda za statistiku i zavoda za statistiku RS-a kao i Bosnjackih i Srpskih kantona i Srbije i Hrvatske (jedino Bosnjaci nisu u negativi).jabidapitam wrote:kojetou wrote:Sad su na oko 55% po realnim procjenama. Sa oko 60% mozemo reci da sm ona dobrom putu. A sa 67% je sve manje vise zavrseno. Pored toga je najbitnija rasprostranjenost. Znaci da se Istocna Bosna polako vraca. Prvo Srebrenica i Bratunac i onda ostatak oko Gorazda itd.theTruePath wrote:Polako,Bosnjaci su vec sad presli 51% ,,,za 20 godina smo 60%,za 30 70%,vec sa 60% mozemo pricati o bosnjackoj Bosni![]()
aha na osnovu cega zakljucujete da ce to tako ici? Planira se etnicko ciscenje ili sta? Kako ce se tad zvati drzava i sta cete sa ostatkom, npr. s ovim nekim bosancima i hercegovcima i slicbnim?
http://www.fzs.ba
Ako Srbi imaju prirodni prirastaj u zadnjih 10 godina u prosjeku od -5000 godisnje; Hrvati od -1500 a Bosnjaci od +6000 onda se znaci stvara razlika vec u prirodnom prirastaju. Znaci samo kroz prirodni prirastaj imas godisnje porast procentualni Bosnjacka 14.000/3,5 miliona.
Ako samo tu saberes da je taj prirodni prirastaj; to jeste razlika u prirodnom prirastaja prouzrokovana selidbom mladih srba i hrvata iz neperspektivnih krajeva BiH i vidis podatke o starosti RS-a i Federacije; gdje je prosjecna starost u RS-u cak za 4 godine veca; onda je jasno zasto se etnicka slika BiH promijenila u zadnjih 15 godina. Znaci jos vise zbog emigracije nego prirodnog prirastaja. Najperspektivnije "Herceg Bosanci" poput Nine Raspudica zive u Zagrebu. Ko ce zivijeti u vukojebini gdje nema posla?
Na kraju krajeva to je bilo i na TV1 kao i pisalo je se mnogo o tome. Evo ti clanak Bojana Bajica; on racuna da ako se demografski trend nastavi koji smo vidijeli u zadnjih 15 godina da ce Bosnjaci stici do 67% do 2028.
http://klix.com/geografija ... jaka-u-bih
Last edited by kojetou on 22/04/2013 15:17, edited 2 times in total.
- Matijevic_Vlado
#122 Re: Turski uticaj na balkanu i nuklearni Turski program
nek se oni vracaju a ti cekaj svoju socijalu negdje u Europikojetou wrote:Sad su na oko 55% po realnim procjenama. Sa oko 60% mozemo reci da sm ona dobrom putu. A sa 67% je sve manje vise zavrseno. Pored toga je najbitnija rasprostranjenost. Znaci da se Istocna Bosna polako vraca. Prvo Srebrenica i Bratunac i onda ostatak oko Gorazda itd.theTruePath wrote:Polako,Bosnjaci su vec sad presli 51% ,,,za 20 godina smo 60%,za 30 70%,vec sa 60% mozemo pricati o bosnjackoj Bosni
-
theTruePath
#123 Re: Turski uticaj na balkanu i nuklearni Turski program
Sarajevo je 95% Bosnjacko,5% ostalih
-
Bodkin
#124 Re: Turski uticaj na balkanu i nuklearni Turski program
hrvata bilo 88% pa nije bila nacionalna drzava hrvata bez par godina rata i pomoci amerakojetou wrote:Koliko treba biti jednog naroda u jednoj drzavi da bi ta drzava bila nacionalna drzava?jabidapitam wrote:truepath nasao havera![]()
-
kojetou
#125 Re: Turski uticaj na balkanu i nuklearni Turski program
Hrvatska nije bila odmahnacionalna drzava jer su Krajiski Srbi iza sebe imali JNA. To jeste 600 oklopnih vozila i 560 tenkova na raspolaganju sa kompletnom logistikom; dok je se Hrvatska vojska tek morala izgraditi.
Kad je se Hrvatska vojska izgradila za par sedmica su ih razjebali ko beba zvecku. U BiH nema JNA. Imas oklopnu bazu Tuzla i Tarcin gdje se nalazi 90% oklopnjaka OSBIH; to je znaci cije? Imas vojnu industriju koja se nalazi sva na Bosnjackoj teritoriji. I imas neku novu "JNA" koja se voli usetavati ponekad u Neum kao znak prisutnosti:
Znaci malo realnije stvari pogledati. Nema vise JNA a Amerika je stavila bazu na Kosovo, naoruzala Albance i otvorila vrata republici Turskoj.

Kad je se Hrvatska vojska izgradila za par sedmica su ih razjebali ko beba zvecku. U BiH nema JNA. Imas oklopnu bazu Tuzla i Tarcin gdje se nalazi 90% oklopnjaka OSBIH; to je znaci cije? Imas vojnu industriju koja se nalazi sva na Bosnjackoj teritoriji. I imas neku novu "JNA" koja se voli usetavati ponekad u Neum kao znak prisutnosti:
Znaci malo realnije stvari pogledati. Nema vise JNA a Amerika je stavila bazu na Kosovo, naoruzala Albance i otvorila vrata republici Turskoj.

Last edited by kojetou on 22/04/2013 15:43, edited 1 time in total.