DVOR Luxury Apartments

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Logovan

#101 Re: DVOR Luxury Apartments

Post by Logovan »

KatarinaKosaca wrote:Meni ovo predobro izgleda...
I meni.
Valjda nisi ironična. :D
P308

#102 Re: DVOR Luxury Apartments

Post by P308 »

_terminaš_ wrote:
KatarinaKosaca wrote:Meni ovo predobro izgleda...
I meni.
Valjda nisi ironična. :D
Ma ni meni ne izgleda lose, bolje od onih rusevina u svakom slucaju. Ali bih volio bar jednom da sacekamo da se izgradi prije nego proglasimo da je "dno dna" i slicno.
Logovan

#103 Re: DVOR Luxury Apartments

Post by Logovan »

P308 wrote: Ma ni meni ne izgleda lose, bolje od onih rusevina u svakom slucaju. Ali bih volio bar jednom da sacekamo da se izgradi prije nego proglasimo da je "dno dna" i slicno.
Pa u pravo tako. :thumbup: Bolje i apartmani od par milja KM koji će kupovati samo oni bogati, nego ruševine.

Čak i da se ne bude uklapalo u MD, kao što neki kažu da neće, Bože moj, nije kraj svijeta. Pa ionako je sve u ovoj državi naopako, tako da je nekakav Dvor samo kap u moru tih svih grešaka koje se dešavaju iz godine u godinu.
neki

#104 Re: DVOR Luxury Apartments

Post by neki »

Kolt12 wrote:
dingosp0 wrote:
Svega ti ne laprdaj.... eto da ti ponude stan ti bi se zacrvenuo i nebi prihvatio... sto ne mogu supljaka...

prije sve ovo sto si naveo je jedna velika ubleha... nisi sigurno nikad bio u New Yorku, Berlinu, Parisu, Kuala Lampur ... do duse nisam ni, osim u New Yorku ali pratim arhitekturu, i izgradnju ovih gradova.. pogotovo New York i Kuala Lampur u oba grada imas condo zgrade u centru downtowna, u New Yorku u kojem je citav grad pod ogromnom guzvom imas stambene zgrade... Kuala Lampur da ne pricam... bukvalno jedan veliki grad sa ulicama ko kod nas u starom gradu ... i svi ostali gradovi tako... prema tome prestanite mlatiti neke nebuloze..

kod nas svi nesto znaju, sve *ebeni strucnjaci za sva moguca pitanja.. arhitekti, inzinjeri, ekonomisti, auto mehancari... svi nesto znaju kako treba, sta je najbolje... toliko smo pametni imamo pojedinaca koji bi znali rijesiti svijetsku ekonomsku krizu za 5 minuta....

Sarajevo je sad dobilo ovaj SCC poslovni obejkat, i Bog zna kad ce vise vidjeti nesto ovako... tako da radije bi gledao stambene zgrade po Marijinom Dvoru, nego neke posljeratne rusevine u centru grada..

po logici pojedinaca ovdje, trebalo smo porusiti sve barake, po MD, sravnjati sve sa zemljom i cekati bolja vremena nekad 2050 godinu da tu nikne neka poslovna zgrada.... a prije toga bi nikla pijaca, auto pijaca itd itd itd ... tako NE hvala radije i nek TIbra napravi zgradu al bar da nisu neke seljacke skupine tu, na kraju bi koridu odrzali na tim poljima...

meni je Dvor projekat ekstra, super izgleda, za 10... koda smo mi sad neki amanjarabi grad, metropola, pa samo zelimo neke luksuz zgrade od stakla sa pozlacenim fasadama... hvala Bogu pa se i ovo gradi.. bar kad prodjem ne moram gledati one porusene barake koda smo tek izasli iz rata...

Slazem se potpuno sa insom, ovo je urbicid i zgrada koja se ne smije dozvoliti graditi na tom mjestu, ovo je za predgradja zgrada, nema ovdje nikakvog luksuza vanjskog, cak naprotiv, zgrada poprilicno podsjeca na neokomunisticki arhitekturu, ruzna je, nema balkona, blizu jako frekventne ceste, doza smoga koju ce dnevno stanovnici te zgrade primiti je tolika da si odmah trebaju rezervirati krevet u bolnici, uzas zivi. A sto se tice interijera, tu investitori nece odlucivati, nego vlasnici stanova, tako da je bez veze govoriti o interijeru i njegovom izgledu.

A sljedece sto ce biti na MD nakon ovog urbicida su urbicidne "graditeljske sposobnosti" Dejana Tibre i njegovog seljakluka i urbicida od strane SDP-a kojem je izgleda cilj rasturiti i profuckati sto vise moze do izbora.

Problem sa nekim diskutantima kao sto si ti, je taj da oni nisu nosa promolili izvan BiH, a mnogi i manje od toga i oni nemaju pojma kako to sve treba biti i nemaju znanja, stila i ukusa. Sa takvim nema svrhe raspravljati, jednostavno takvi ne trebaju ni imati priliku da odlucuju o ovome.

Sarajevo je glavni grad drzave, to je sami centar glavnog grada drzave, pa nece se tu dozvoliti graditi objekti kao u Cekrcicima, dosta vise tog seljakluka i urbicida. Pa ima li granica dokle to sve ide u negativnom smjeru?

Za ovaj urbicid i za promijenu regulacionog plana su najodgovorniji Alija Behmen, Fahrudin Djuzo (Zavod za planiranje), nacelnik opcine Centar koji je i incijator promijene plana, Stanislava Marinovic (Zavod za planiranje) i Zina Ruzdic odgovorna za planiranje koje bi tuzilastvo trebalo ispitati zasto su oni promijenili regulacioni plan i da li su mozda se razmjenjivale torbe u bosnjackom institutu? Sto se tice samih investitora, odmah sam sumnjiv cim mi se stavi pod nos ono "grupa investitora"?

Tu se trebaju dozvoliti samo gradnja poslovnih, kulturnih, politickih, obrazovnih objekata, a stambeni objekti se tu trebaju zakonom zabraniti. Zapravo i jesu dok ih SDP ekipa iz "bosnjackog" instituta nije preuredila i vjerovatno se ugradila u sve to.

Sa ovakvim nacinom gradnje, SDP i SDA od Sarajeva stvaraju Tiranu i mislim da je valjda to svima jasno. Ovo se treba svim silama blokirati, ne samo kao u slucaju BBI traziti promjenu projekta, nego totalno zaustavljanje projekta.
Kad procitam ovakva lupanja stvarno pozelim da se ogranici upotreba interneta jer izgleda liberalan sistem da za pravo svakom da iznosi svoja zatupljena razmisljanja kao argumente..
Prvo forumas dingosp0 je cca 10 godina zivio u SAD
Drugo RP je u ovom obliku sa ovakvom namjenom objekta o kojem govorimo donesen kad je gradonacelnica bila Semiha Borovac ili onaj prije nje, direktor zavoda Said Jamakovic, a Zina Ruzdic je vjerovatno jos bila student.
Korekcija koja je donesena 2011 a koju su vodili pomenuti se odnosila na objekat tehnickog muzeja a ne na zgradu o kojoj pricamo u ovoj temi..uostalom procitaj... http://www.aabh.ba/download/ksos/korekc ... cionog.pdf
miki.ba

#105 Re: DVOR Luxury Apartments

Post by miki.ba »

_terminaš_ wrote:
P308 wrote: Ma ni meni ne izgleda lose, bolje od onih rusevina u svakom slucaju. Ali bih volio bar jednom da sacekamo da se izgradi prije nego proglasimo da je "dno dna" i slicno.
Pa u pravo tako. :thumbup: Bolje i apartmani od par milja KM koji će kupovati samo oni bogati, nego ruševine.

Čak i da se ne bude uklapalo u MD, kao što neki kažu da neće, Bože moj, nije kraj svijeta. Pa ionako je sve u ovoj državi naopako, tako da je nekakav Dvor samo kap u moru tih svih grešaka koje se dešavaju iz godine u godinu.
Ovo je strašan stav, znaci treba nastaviti griješiti kako bi se bilo šta izgradilo. Pa može li bez grešaka jednom u životu.
To je isto da neko izgradi u Saracima dalmatinsku kucu, ko ga jebe, bolje išta nego ništa. :-)
Mišljenja sam da je bolje ništa ne graditi nego svjesno praviti grešku.
Naslovnica

#106 Re: DVOR Luxury Apartments

Post by Naslovnica »

A koji su ovi 3Y in Njemačke?! :-) I koji su ostali investitori, pored ovih arapa?
Ja znam da ja nisam.
strong69 wrote:
Naslovnica wrote:3Y kompanija iz Njemačke?
Dallah Al Bareka?
Al Othain Markets?

To su najznačajniji investitori okupljeni u SEIC?

Imaju li te firme neke relevantne stranice da se vidi ko su?
A na stranu ovo "najznačajniji". Znači, ima ih još?
Ovo mi sve opet miriše na Bakir&co, mada ih ne bi Avaz toliko gurao da je ista loza...Zna li neko?
Al Othaim je drugi po velicni retailer u S. Arabiji. Imaju nekoliko mall-ova, manjih trznih centara i desetine prodajnih objekata. Mislim da im se godisnji promet mjeri u milijardama dolara.

Code: Select all

http://www.othaimmarkets.com/en/
Dallah Al-Baraka takoder nije nikakva zezancija. Naprotiv!

http://en.wikipedia.org/wiki/Dallah_Al-Baraka

http://www.dallah.com/en/Home
Logovan

#107 Re: DVOR Luxury Apartments

Post by Logovan »

miki.ba wrote: Ovo je strašan stav, znaci treba nastaviti griješiti kako bi se bilo šta izgradilo. Pa može li bez grešaka jednom u životu.
To je isto da neko izgradi u Saracima dalmatinsku kucu, ko ga jebe, bolje išta nego ništa. :-)
Ne, ne treba nastaviti griješiti ali realno gledajući u ovakvoj državi su neizbježne greške, kao što je moguće da bude sa ovim Dvorom.
P308

#108 Re: DVOR Luxury Apartments

Post by P308 »

_terminaš_ wrote:
miki.ba wrote: Ovo je strašan stav, znaci treba nastaviti griješiti kako bi se bilo šta izgradilo. Pa može li bez grešaka jednom u životu.
Ne, ne treba nastaviti griješiti ali realno gledajući u ovakvoj državi su neizbježne greške, kao što je moguće da bude sa ovim Dvorom.
Ja uopce ne mislim da se nece uklapati. A svi se protive stambenim zgradama na toj lokaciji, a prekoputa dvora su sve stambene koliko ja znam :D
strong69

#109 Re: DVOR Luxury Apartments

Post by strong69 »

Naslovnica wrote:A koji su ovi 3Y in Njemačke?! :-) I koji su ostali investitori, pored ovih arapa?
Ja znam da ja nisam.
Jesi li siguran da ti nisi medu njima?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#110 Re: DVOR Luxury Apartments

Post by Truba »

meni ovo ok izgleda
samo da ne bude promjena u zadnji momenat :cry:
Kolt12

#111 Re: DVOR Luxury Apartments

Post by Kolt12 »

neki wrote: Kad procitam ovakva lupanja stvarno pozelim da se ogranici upotreba interneta jer izgleda liberalan sistem da za pravo svakom da iznosi svoja zatupljena razmisljanja kao argumente..
Drugo RP je u ovom obliku sa ovakvom namjenom objekta o kojem govorimo donesen kad je gradonacelnica bila Semiha Borovac ili onaj prije nje, direktor zavoda Said Jamakovic, a Zina Ruzdic je vjerovatno jos bila student.
Korekcija koja je donesena 2011 a koju su vodili pomenuti se odnosila na objekat tehnickog muzeja a ne na zgradu o kojoj pricamo u ovoj temi..uostalom procitaj... http://www.aabh.ba/download/ksos/korekc ... cionog.pdf
A to nam Amerika treba biti standard, ista ona kojoj se mostovi ruse, kojoj je infrastruktura uzas, gdje su cijeli dijelovi gradova napusteni, zapusteni i nikakvi?

Sto se tice RP, dokazi da je to tako, osim toga Behmen i SDP su uvijek mogli stopirati stvar i ispraviti gresku. Sarajevo nema konkurenta u BiH, nece ga nikad ni imati, ali zato ima konkurente u regiji i to su Zagreb I Beograd. Jednostavno Sarajevo zeljelo ili ne, mora privlaciti strane kompanije da otvaraju svoja sjedista za BiH pa i regiju u Sarajevu. Pitajte se koliko je Sarajevo izgubilo radnih mjesta samo u bankarskom sektoru, jer vecina stranih banaka koje u BiH uzimaju milijarde eura imaju za BiH sjediste u Zagrebu. Naravno niko nece ulagati veliku lovu u regionalno sjediste, a da gleda kroz prozor u stracaru koja samo sto se nije sama od sebe srusila ili da gleda gace kako se suse na susjednoj zgradi.

Ovo kako se sad radi, ovo se nistavila vecinom iz SDP i SDA ugradjuju. Ovaj takozvani "dvor", pa ljudi idite u bilo koji grad u zapadnoj Europi, ovo nije ni blizu zgrade po vanjskom izgledu koja bi se okarakterizirala kao "luksuz", ovakve zgrade na zapadu po izgledu su vecinom novoizgradjene SOCIJALNE zgrade, koje cak ni balkona nemaju.

Sto se tice unutarnjeg izgleda, tu se investitor nece pitati, unutarnji izgled stanova ce vlasnici stanova pojedinacno odlucivati, ne investitor, osim ako ih on ne bude namjestao, sto cisto sumnjam.

Ovo sto se radi na MD, pa to je sramota, ocigledno da su se torbe opet razmjenjivale u SDP 'bosnjackom' institutu. Sarajevo sve vise i vise lici na neurednu i urbanistickom haosu zvanom Tirana, a vi pricajte bajke koliko god zelite i zavaravajte sami sebe. Kad se stvar usere, nema vise ispravke, ali to torbare i ne zanima, bitna je lova, bitno je unovciti vlast, a to je izgleda jedini cilj SDP vlasti.
charrrmed

#112 Re: DVOR Luxury Apartments

Post by charrrmed »

Kolt12 wrote:
neki wrote: Kad procitam ovakva lupanja stvarno pozelim da se ogranici upotreba interneta jer izgleda liberalan sistem da za pravo svakom da iznosi svoja zatupljena razmisljanja kao argumente..
A to nam Amerika treba biti standard, ista ona kojoj se mostovi ruse, kojoj je infrastruktura uzas, gdje su cijeli dijelovi gradova napusteni, zapusteni i nikakvi?

Sto se tice RP, dokazi da je to tako, osim toga Behmen i SDP su uvijek mogli stopirati stvar i ispraviti gresku. Sarajevo nema konkurenta u BiH, nece ga nikad ni imati, ali zato ima konkurente u regiji i to su Zagreb I Beograd. Jednostavno Sarajevo zeljelo ili ne, mora privlaciti strane kompanije da otvaraju svoja sjedista za BiH pa i regiju u Sarajevu. Pitajte se koliko je Sarajevo izgubilo radnih mjesta samo u bankarskom sektoru, jer vecina stranih banaka koje u BiH uzimaju milijarde eura imaju za BiH sjediste u Zagrebu. Naravno niko nece ulagati veliku lovu u regionalno sjediste, a da gleda kroz prozor u stracaru koja samo sto se nije sama od sebe srusila?

Ovo kako se sad radi, ovo se nistavila vecinom iz SDP i SDA ugradjuju. Ovaj takozvani "dvor", pa ljudi idite u bilo koji grad u zapadnoj Europi, ovo nije ni blizu zgrade po vanjskom izgledu koja bi se okarakterizirala kao "luksuz", ovakve zgrade na zapadu po izgledu su vecinom novoizgradjene SOCIJALNE zgrade, koje cak ni balkona nemaju.

Sto se tice unutarnjeg izgleda, tu se investitor nece pitati, unutarnji izgled stanova ce vlasnici stanova pojedinacno odlucivati, ne investitor, osim ako ih on ne bude namjestao, sto cisto sumnjam.

Ovo sto se radi na MD, pa to je sramota, ocigledno da su se torbe opet razmjenjivale u SDP 'bosnjackom' institutu. Sarajevo sve vise i vise lici na neurednu i urbanistickom haosu zvanom Tirana, a vi pricajte bajke koliko god zelite i zavaravajte sami sebe. Kad se stvar usere, nema vise ispravke, ali to torbare i ne zanima, bitna je lova, bitno je unovciti vlast, a to je izgleda jedini cilj SDP vlasti.
U Tirani se na svakom koraku nalaze identicne zgrade kao sto je Dvor i tu uglavnom zive najsiromasniji gradjani te zemlje :roll:
Kolt12

#113 Re: DVOR Luxury Apartments

Post by Kolt12 »

charrrmed wrote:
U Tirani se na svakom koraku nalaze identicne zgrade kao sto je Dvor i tu uglavnom zive najsiromasniji gradjani te zemlje :roll:
Mislim da sam bio jasan i nedvosmislen. Taj urbani haos koji se pravi od Sarajeva, sve vise i vise podsjeca na Tiranu.

Albanska Tibra
http://ttallou.files.wordpress.com/2008/07/tirana.jpg
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#114 Re: DVOR Luxury Apartments

Post by Entropio »

.
kica

#115 Re: DVOR Luxury Apartments

Post by kica »

super izgleda - blago onom tko ima novca kupiti stan ovdje.
neki

#116 Re: DVOR Luxury Apartments

Post by neki »

Kolt12 wrote:

Sto se tice RP, dokazi da je to tako, osim toga Behmen i SDP su uvijek mogli stopirati stvar i ispraviti gresku. Sarajevo nema konkurenta u BiH, nece ga nikad ni imati, ali zato ima konkurente u regiji i to su Zagreb I Beograd. Jednostavno Sarajevo zeljelo ili ne, mora privlaciti strane kompanije da otvaraju svoja sjedista za BiH pa i regiju u Sarajevu. Pitajte se koliko je Sarajevo izgubilo radnih mjesta samo u bankarskom sektoru, jer vecina stranih banaka koje u BiH uzimaju milijarde eura imaju za BiH sjediste u Zagrebu. Naravno niko nece ulagati veliku lovu u regionalno sjediste, a da gleda kroz prozor u stracaru koja samo sto se nije sama od sebe srusila ili da gleda gace kako se suse na susjednoj zgradi.

Ti bas volis laprdat
Prvo si covjeka ispljuvao da nikad nije iskoracio iz Sarajeva, a onda ti je nebitna cinjenica da je godinama zivio u americi. Mogao bi se kladiti da je tvoj krajnji domet makarska..
Sto se tice RP i dokazivanja, nemam se namjeru nadmudrivati sa sveznalicama..iz ove slike ce ti se sve samo kazati..
Image
obrati paznju na lijevi gornji ugao, objekat B6 je "Dvor", opis mu je onakav kakav je i objekat koji se gradi, obrati paznju na donji desni ugao i pecat nacrta, ko je narucilac, koji je datum izrade?
Ova korekcija se nije ni odnosila na tzv Dvor nego uglavnom na B1 tj. Al Shidi, Dvor je i prije 2007 i ove korekcije definisan onakav kakav se i gradi..
vedra nebesa
Location: Bože, sačuvaj me od budala. Pametni me ionako zaobiđu.

#117 Re: DVOR Luxury Apartments

Post by vedra nebesa »

daduli_sa wrote:Iskreno, da mi daju stan u ovoj zgradi - neka hvala.

Stan gdje ce otvoren prozor biti misaona imenica.
Zila kucavica prolazi ispod prozora. Tramvaj :zzzz:

Orjentacija zgrade je ocaj. Sunce i svjetlost, sta je to?

U terminima spice doci do zgrade kolima (gdje s njima necu ni pitati?!)

Zakljucak - dok normalan svijet i ostatak svijeta gleda da ode sto dalje od ludila gradske vreve, mi jos jednom dokazujemo da smo daleko od normalnog.... Pokondirenost na desetu. Da mi je vidjeti profil kupca ovog stana...
Iskreno, proslijedi onda nama taj stan
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#118 Re: DVOR Luxury Apartments

Post by sabina1 »

U zemlji u kojoj se sva potrošnja dešava od plaća budžetskih korisnika, u kojoj ljudi sa 45 godina žele u penziju jer su branili svoju zemlju (postoje i oni koji su u penziji jer su branili svoju zemlju) , žalim sve one koji teško i mukotrpno rade i od čijeg rada se puni budžet (i makar djelimično dopunjava "humane" MMF tranše) i koji nikada neće moći sebi priuštiti ovako nešto jer im država otima od plaća da bi hranila bezobrazno nagomilanu i preskupu adminstraciju i hranila silne "penzionere". Nama će stanovi u ovakvim zgradama u vlastitom gradu , zemlji ostati samo pusti san.

Znam da ovdje nije mogao biti izgrađen dječiji park jer ovdje nema mnogo dječijih osmijeha , znam da sportsko borilište također nije moglo biti izgrađeno jer naši mladi momci i djevojke ne treniraju ništa pa ne trebaju igrališta , znam da ovdje nije mogao biti izgrađen parkić sa velikom šahovskom pločom za penzionere i klupice za penzionerke njima je dovoljna pijaca , znam da ovdje nije mogao biti izgrađen ni centar za mlade , besmisleno je pomisliti da bi ovdje mogla biti škola , obdanište , dječija radionica , fakultet , studentski centar , biblioteka , muzej.....stoga od srca pozdravljam ovu novu tvorevinu koja se nimalo neće razlikovati od bezličnih periferijskih čudovišta....
Kolt12

#119 Re: DVOR Luxury Apartments

Post by Kolt12 »

neki wrote:
Ti bas volis laprdat
Prvo si covjeka ispljuvao da nikad nije iskoracio iz Sarajeva, a onda ti je nebitna cinjenica da je godinama zivio u americi. Mogao bi se kladiti da je tvoj krajnji domet makarska..
Sto se tice RP i dokazivanja, nemam se namjeru nadmudrivati sa sveznalicama..iz ove slike ce ti se sve samo kazati..

http://img515.imageshack.us/img515/5274/situacija.jpg

obrati paznju na lijevi gornji ugao, objekat B6 je "Dvor", opis mu je onakav kakav je i objekat koji se gradi, obrati paznju na donji desni ugao i pecat nacrta, ko je narucilac, koji je datum izrade?
Ova korekcija se nije ni odnosila na tzv Dvor nego uglavnom na B1 tj. Al Shidi, Dvor je i prije 2007 i ove korekcije definisan onakav kakav se i gradi..

Molim link, to se moze lako falsifikovati, pogotovo sto je stavljeno na imageshack i da se onda okrivi potpuno druge torbare.

Ovo je izmijenjeno 2011 godine, sto znaci u mandatu Behmena i SDP torbara.
U Kvadrantu B na gradjevinskim parcelama oznacene kao B2, B3, B5, B6, B7, B8, B9, B11 i B12 planirana max. BGP se moze rasporediti tako da 60% od ukupne BGP moze biti namjene poslovni sadrzaji, a 40% od ukupne BGP moze biti namjene stanovanje.

- Za stanovanje normativ za garazno mjesto je 1 stan – 1 garazno mjesto.
- Za poslovne sadrzaje jedno parking mjesto na 60 m po max. BGP.
- Za koncertnu dvoranu jedno parking mjesto na 5 sjedista.
Sto znaci iz ovog teksta je jasno da su SDP torbari ovo odradili. Nema smisla sad krivicu prebacivati na druge.

Link za citirani tekst iz 2011 godine, narucilac Behmen i SDP torbari.
http://www.aabh.ba/download/ksos/korekc ... cionog.pdf

Svejedno i da je Semiha to uradila, ono sto je trebao uraditi dobar gradonacelnik poslije toga je suspendirati sve te torbarske izmijene regulacionog plana i stvar napraviti kako treba. Medjutim nije slucajno sto je ovo sve zapoceto na samom kraju najgoreg gradonacelnika u historiji Sarajeva, Alije Behmena i SDP torbara, tako da se vruci krompir uvali Komsicu, a Behmen i co uzeli pare. To je jasno svakoj budali. Isto tako o ovom projektu se cutilo dok god nisu bageri izasli na teren, kako bi se sprijecilo stopanje cijelog projekta. Ocigledno da su se torbe razmjenjivale i da se osigurava lova za kampanju SDP-a za 2014 godinu.

Isto tako Ivo Komsic je obavezan ispraviti ovo i sve te parcele prepraviti iskljucivo u poslovne parcele. S tim ce se gradjevinska mafija koju ocigledno SDP zastupa u Sarajevu, obeshrabriti i maniti tih parcela. Inace uskoro se moze ocekivati "vrhunsko dijelo" Dejana Tibre na Marin Dvoru, dovoljno ce biti da samo uleti lovu torbarima i onda ce nas takvi kao ti ubjedjivati da je Tibra urbicid za opce dobro. Vlast SDP-a u Sarajevu je bila pogubna za Sarajevo. Kako su samo odradili blesavo ono u vezi zicare. Uzeli stvar kao "donaciju" iz Svicarske i tako svicarskom investitoru uskladistili besplatno staro zeljezo koje ako ga i Sarajevo ikad bude napravilo kao zicaru, ce kostati Sarajevo vise nego Skoplje potpuno nova zicara Dopllemayr otprilike iste duzine, naravno u tu cijenu nije uracunata potrosnja struje koju ce 29 godina stara zicara iz Svicarske koja i nije po sigurnosnim standardima EU (zasto je i mjenjana u Svicarskoj, pored toga da joj je vijek trajanja istekao), trositi sigurno duplo vise nego recimo potpuno nova skopska.

U koliko ces se kladiti to u vezi Makarske? Predlazem da se kladimo u sve sto posjedujes, pa da budes i financijska, kao i moralna bijeda?
neki

#120 Re: DVOR Luxury Apartments

Post by neki »

Kolt12 wrote:
neki wrote:
Ti bas volis laprdat

http://img515.imageshack.us/img515/5274/situacija.jpg

Molim link, to se moze lako falsifikovati, pogotovo sto je stavljeno na imageshack i da se onda okrivi potpuno druge torbare.

Ovo je izmijenjeno 2011 godine, sto znaci u mandatu Behmena i SDP torbara.
U Kvadrantu B na gradjevinskim parcelama oznacene kao B2, B3, B5, B6, B7, B8, B9, B11 i B12 planirana max. BGP se moze rasporediti tako da 60% od ukupne BGP moze biti namjene poslovni sadrzaji, a 40% od ukupne BGP moze biti namjene stanovanje.

- Za stanovanje normativ za garazno mjesto je 1 stan – 1 garazno mjesto.
- Za poslovne sadrzaje jedno parking mjesto na 60 m po max. BGP.
- Za koncertnu dvoranu jedno parking mjesto na 5 sjedista.
Sto znaci iz ovog teksta je jasno da su SDP torbari ovo odradili. Nema smisla sad krivicu prebacivati na druge.

Link za citirani tekst iz 2011 godine, narucilac Behmen i SDP torbari.
http://www.aabh.ba/download/ksos/korekc ... cionog.pdf
laprdalo kao sto sam i mislio..
link za crteze je prema disku na mom kompu :) , ja sam ga i uploadovao na imageshack.. ovi nacrti online ne postoje.
Korekcija 2011 se ne odnosi na objekat o kojem pricamo nego iskljucivo na objekte tehnickog muzeja, kao sto uostalom govori i dokument koji si i sam postavio.
I vjeruj da je falsifikovano ako ti je tako lakse da progutas vlastitu zatucanost, mene to ne pogadja ni malo
opa22

#121 Re: DVOR Luxury Apartments

Post by opa22 »

pratim :D
P308

#122 Re: DVOR Luxury Apartments

Post by P308 »

opa22 wrote:pratim :D
Nemoj, zakuhalo se :D
opa22

#123 Re: DVOR Luxury Apartments

Post by opa22 »

zbog toga i pratim :D
Consigliere

#124 Re: DVOR Luxury Apartments

Post by Consigliere »

Ama ljudi mi smo sitna buranija, zasto se dzaba nervirate .. Ne prave se ovi stanovi ni za mlade bracne parove (nedo bog se sjetit toga,natalitet opada li opada), nit staracki dom, a bogme ni za postene, radne porodice.Ovdje ce da zivi onaj ko je u Sarajevo dosao krajem devedesetih,nakupio se para na koji nacin u to ne ulazim,jer njima je fascinacija zivjeti u strogom centru, vjerujte da bi takvi najradije na sebilj se nasadili .. Onaj ko je iz Sarajeva zna o cemu pricam .. Nego mojne se puno sikirati, ovi su stanovi vec rasprodati i vec su to nasi kriminalci i politicari zapikirali. Isto kao i stanove u importaneu :wink:
P308

#125 Re: DVOR Luxury Apartments

Post by P308 »

Evo jos jedna slika, preuzeto sa http://www.dvor.ba

Image
Post Reply